Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Taşındı Yolculuk
579 176 56.9k 166

• Merhaba, biliyorum muhtemelen çok konuşuldu. ben de geri dönük paylaşımları okudum ama net ve kesin bir bilgi bulamadığım için tekrar soruyorum.

b1/b2 turistik vizeyle istanbul'dan new york'a aktarmalı uçarken schengen vizesi almam gerekiyor mu? ya da ingiltere vizesi? havalimanında kalacağım süre yaklaşık 2 saat olacak ve bağlantılı uçuş tercih edeceğim sadece aynı havayolu şirketi uçuşlarına bakıyorum.

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

• @Sini-sini londra da bulunan havayolunun açıklaması bu şekilde;

Ayrıca aşağıdakilerden birini yapmanız gerekir:

Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada veya ABD'ye veya ABD'den seyahat ediyor (veya makul bir yolculuğun bir parçası) ve o ülke için geçerli bir vizeye sahip olmak - ABD'ye giriş için ziyaretçi vizesine sahip bir Suriye vatandaşı / vatandaşı olmadığınız sürece
    Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada veya ABD'den seyahat ediyor olmanız (veya makul bir yolculuğun bir parçası olmanız) ve bu ülkeye geçerli bir vize ile son girişinizin üzerinden 6 aydan az bir süre geçmiş olması (Suriye vatandaşı/vatandaşınız olmadığınız sürece) ABD'ye giriş için ziyaretçi vizesi
    Avustralya, Yeni Zelanda veya Kanada tarafından verilmiş geçerli bir daimi oturma iznine sahip olmak (Kanada izninin 28 Haziran 2002'den sonra verildiği durumlarda)
    21 Nisan 1998 veya sonrasında verilmiş geçerli bir ABD daimi ikamet kartına (I-551) sahip olmak
    geçerli bir ABD geçici göçmen vizesine (I-551) sahip olun; ıslak mürekkepli damga versiyonu kabul edilmeyecektir
    21 Nisan 1998'de veya sonrasında verilmiş, süresi dolmuş bir ABD daimi ikamet kartına (I-551) sahip olmak ve kalıcı ikametinizin uzatılmasına izin veren geçerli bir I-797 mektubuna sahip olmak
    mühürlü kahverengi bir zarfa iliştirilmiş geçerli bir bağımsız ABD göçmenlik formu 155A/155B'ye sahip olun
    Bir AEA ülkesi (1030/2002 Sayılı Konsey Tüzüğü (EC) uyarınca) veya İsviçre tarafından verilmiş geçerli bir ortak formatta oturma iznine sahip olmak
    AEA veya İsviçre'deki bir eyalete giriş için geçerli bir tek tip format D kategorisi vizesine sahip olmak
    Geçerli bir İrlanda biyometrik vizesiyle İrlanda Cumhuriyeti'ne (ROI) seyahat ediyor olmak
    ROI'den seyahat ediyor olmanız ve İrlanda makamları tarafından size geçerli bir İrlanda biyometrik vizesi ile İrlanda'ya iniş yapmanız veya İrlanda'da bulunmanız için son izin verilmesinin üzerinden 3 aydan az bir süre geçmiş olması.

• Merhabalar,
    Ben konsolosluktan Green card görüşmesinden 1 Şubat ta geçtim ve vizeli pasaportumu aldım. Eşim ile British Airways ile 4 Martta Londra aktarmalı olarak Miami'ye gideceğiz. Online ucuzabiletten aldık, onlar cevap veremiyor havayoluna sorun diyor. British Airways de ulaşılamıyor.
    Eimin de turist vizesi var. Londra hava alanı için transit vize olmadan direkt geçebilir miyim.
    Bu konuda konsolosluk ya da havayolunun İngilizce bir yazısı var mı sıkıntı olursa göstermek için?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ferda hayırlı olsun. Nasıl yani siz green kart alırken eşinize green kart işlemlerine sokmadınız mı ikinizde de green kart yok mu çünkü eşinizde green kart basıldı ise zaten turist vizesi otomatik olarak iptal oluyor. Green kart sahibi kişiler havaalanı dışına aktarma dışında çıkmadıkça transit vize istenmez.

• ⭐⭐⭐

@ferda Tebrikler, eski mesajlarda da bulacaginiz gibi belli bir saati (duruma göre 24/48) gecmiyorsa aktarma suresi, Londra Heathrow Havalimanindan transit vize olmadan gecebilirsiniz GC ile. Tabii bilet tek seferde alinmis olmali. Zaten Türkiye’de size biletleri verecekler. Sadece eger aktarma 24 saat icinde ama saat sebebiyle ertesi gün ise turnike size ancak ertesi gun gecis yaptirir.

Muafiyetlik durumu zaten UK konsolosluk web sitesinde yazar…

• @Zeynep-Uslu Aktarmalı uçuşlarda green card göstermemiz yeterli oluyor değil mi ? Form falan göstermeye gerek yok umarım.

• Merhaba, Güncel Abd vizem var.
    Bileti iş yeri alacak.
    Bana Abd'ye uçarken ''Please can you confirm with us if you passport allows you to travel through the Schengen Zone without a visa?''
    Diye soruyorlar.
    Ben bu ''Schengen Bölgesi'nden vizesiz olarak seyahat edebiliyor muyum?
    Çektiğimiz çileye uğraştığımız saçmalaıklara bak ya.

• @lumos Hocam merhaba, bana işyeri bilet alacak ve İstanbul'dan Abd'ye gideceğim. ''Schengen'' olarak sordular. Bütün Schengen için geçerli mi acaba bu transit olayı? flight.png

• ⭐⭐

@Ege-Fatih-Arslan Evet havalimanından çıkmadan, tek kesilmiş biletle, valizlerinizi varış noktasında alacak şekilde transit geçiş yapabilirsiniz. Aktarmalı bilet alırlarsa örneğin; İstanbul-Frankfurt-New York, New York-Frankfurt-İstanbul gibi, seyahat edebilirsiniz.

• @Ege-Fatih-Arslan Bütün Schengen bölgesinde ve her havalimanında (geçerli bir ülke olsa bile) geçerli değil. Buna bakmanız ve teyit etmeniz gerekir.

• @lumos Teşekkürler hocam. Şu an baktığım kadarıyla İngiltere, Almanya, İsviçre gibi ülkeler Abd vizesi olduğu için sıkıntı çıkarmıyorlar olarak gözüküyor.
    Vizeyi aldık bir de bununla uğraşıyoruz. :)
    https://www.oktayozdemir.com.tr/sss/transit-ucuslarda-transit-vize-almak-sart-midir/

Şu ülkelerden uzak durun v.s gibi bir liste var mıdır acaba? Bunun neden belli bir standartı,listesi v.s yok. 10.000 tl para verdiğim pasaportun seviyesi beni deli edecek.

• @Ryback Bunun istisnaları falan var mı hocam acaba? Neyse bakalım alsınlar da.
    Abd vizesi aldık, bir de bu saçmalıklarla uğraşıyoruz.

• @Ege-Fatih-Arslan Ulke olarak yetmez, havalimani da onemli (mimari tasarima bagli olarak planda bazen gumrukten gecmek gerekiyor cunku). Mesela Heathrow Londra iyi bir aktarma yeridir (Schengen bolgesi degildir ama ) ama London Gatcwick'de airside olmadigi icin sadece ABD turistik vizesi (ABD-Kanada-Avusturalya ve Yeni Zellanda oturumu varsa sorun olmaz) sorun cikabilir. Sizi kesin olanlardan birini onerin eger oneri yapabiliyorsaniz. Frankfurt, Munih, London Heathrow, Paris CDG gibi. Yine de tabii ki tek tek bu durumu teyit edin, gecen yaz aktarma izinleri degisti ornegin. Biletlerin aktarmasini 24 saat alti ve ayni takvim gunu olmasina (ayni gun degilse arada beklemeniz gerekiyor) ve tek seferde alinmasina dikkat etmeliler.

Iyi yolculuklar,

• ⭐⭐

@Ege-Fatih-Arslan hocam soruyu kimse okumamis, sana cevabi yazayim;
    Soruda diyor ki, direk aktarmali ucus garanti edemeyiz,bundan dolayi Schengen gerekir mi size? Diye soruyor.
    Sebebi ise;
    Tr uzerinden aktarmali cok ucuza ucuslar bulunabiliyor abdye. Lakin bu ucuslar farkli firmalar uzerinden oldugu icin 2 ayri bilet kesiliyor Ve aktarma yapilacak havaalaninda pasaporttan gecilmesi gerek.

Obur turlu ise Tek bilet kesilir,boarding pass trde verilir,vizesiz aktarma yaparsiniz.

Ilk anlattigim ornekte vize gerekir.
    Ikincide vize gerekmez genel olarak. Havaalani Ve bilete gore degisir bu gerci.

• ⭐⭐⭐

@charon Soruyu hepimiz okuduk ve genel olarak a
    “Aktarma” ve “ABD turistik vizesi muafiyetlerini” aktardık .😉
    Nitekim iletilen sorunun olduğu imajda da arkadaşın paylaşımında da sorulan soru budur. Vize gerekir mi gerekmez mi nin cevabı için muafiyet haklarında yatar. Tabii ki kisi transfer ülkesinden istediği vizeyi de alabilir o başka, pasaportun haklari sorulmaktadir.

• ⭐⭐

@Ege-Fatih-Arslan, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

@Ryback Bunun istisnaları falan var mı hocam acaba? Neyse bakalım alsınlar da.
    Abd vizesi aldık, bir de bu saçmalıklarla uğraşıyoruz.

Ayrı ayrı kestirmedikleri sürece havalimanından çıkmadan Frankfurt-Paris-Londra-Madrid gibi şehirlerden transit geçiş için vize almanız gerekmez. Buldukları bileti almadan size yollamalarını isteyin, siz baktıktan sonra alınsa daha iyi olur.

• @Ryback 2024-04-15 01_29_31-Cheap flights from Istanbul to Cleveland at Skyscanner - Thorium.png
    Bu şekilde bilet alsam havaalanında Self Transfer yapabilir miyim acaba? London Gatwick-Tr Pasaportu-Abd Vizesi

• ⭐⭐

@Ege-Fatih-Arslan hayir ingilterede pasaporttan gecmeniz gerek.
    vizesiz aktarma yapilamaz.
    self transfer demek = pasaporttan gec,tekrar check in yap anlamina gelir.

• @charon Evet ama Abd vizesi işi değişirebilir diye düşündüm.
    Çünkü bu sayfada
    https://www.gov.uk/check-uk-visa/y/turkey/transit/somewhere_else/yes
    ''You are travelling to USA'' ibaresi var.

Ve burada :
    https://eksisozluk.com/londra-aktarmali-abd-ucusu--7688012?a=search&author=artci sarsinti
    Gördüğüme dayanarak. Ancak Uk sayfasında ''May'' diyor. Ulan kesin konuşsanıza ne zor işmiş arkadaş ya.

• ⭐⭐

@Ege-Fatih-Arslan benim bildigim pasaporttan geciliyorsa vize gerekiyor.
    Ingilterenin Boyle bir uygulamasi olabilir. Teyit etmek gerek.

Benzer Başlıklar

• ABD'ye İlk Giriş

Kilitli Yolculuk
    3
    6 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @mhepekiz su konuyu ilk giris icin: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris Su konuyu da sonrasi icin kullanabilirsiniz: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri Yorumu oraya aktarin isterseniz, sadece orada konusulsun diye ben burayi kilitliyorum.
  • ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek

Yolculuk
    21
    1 Oy
    21 İleti
    9k Bakış
    ATS16A
    @efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim. Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın. Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz. https://www.moneymetals.com
  • ABD'ye Para koleksiyonu götürmek

Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    865 Bakış
    VoomV
    @crazycells çok teşekkür ederim
  • Transit vize

Taşındı Yolculuk
    10
    0 Oy
    10 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    @arrow Transit vize içinde söyledi: @crazycells geçmiş olsun tesekkur ederim :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k