DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba,

    Eşimle Green Card talihlisi olarak Ocak 2019’da ilk kez Amerika’ya (California) yerleştik. İş arayışımız uzun sürdüğü için, ikimiz de ancak ağustos ayında işe başlayabildik. Bu sebeple Nisan 2019’da vergi ödemedik. Türkiye’de üzerimde bulunan bir kiralık daire ve de kiralık olmayan ( depo olarak kullandığımız) bir dükkan var. Kirayı da ailem benim adıma Türkiye’de açılmış bir hesaptan kullanıyorlar, Amerika’ya hiç para transferi gerçekleşmiyor. Ben bu konuda Türkiye’de üzerime düşen tüm vergilerimi ödedim. 2020 yılı için Amerika’da vergi beyanında bulunurken bu mülklerimi de bildirmem gerekiyor mu? Gerekiyorsa da nasıl olacağı hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

    Hepinize şimdiden çok teşekkürler.


  • Eger Turkiye'den kira veya satis geliri veya herhangi bir maas elde etmiyorsaniz, beyan etmenize gerek yok.


  • Teşekkür ederim @MySea


  • Merhabalar,
    Resident olarak vergi iadesi bildiriminde bulunacagim. Turkiyede bulunan emlak'tan hicbir gelir elde etmedim. Gosterecegim bir gelir yok. Konuyu arastirdigimda kayitlara gecmesi icin yurtdisindaki mallarinizi IRS'e bildirin diyorlar. Ama bunu hangi form ile yapacagimi bulamadim.
    Form 8938 ile yapilir diye okudum ama bu formun aciklamasinda real estate 'foreign financial asset' olarak kabul edilmez diyor.
    Turkiyede sahip oldumuz emlaki nasil bildirecegimizi bilen var mi?
    Tesekkurler.


  • Merhabalar,
    Bildiğiniz gibi Türkiye'de 5 senenin üzerinde sürece sahip olunan kişisel taşınmaz mülklerin satışında vergilendirme olmuyor. Yani gelir vergisinden muaf. Amerika'da L1 (göçmen olmayan şirket içi transfer) vizesi bulunduğumuz süre içerisinde, Türkiyede 5 seneden fazla bir süredir sahip olduğumuz bireysel taşınmazı sattığımızda nasıl bir vergilendirme oluyor? Bilen var mı acaba?


  • @Sabri-Hacioglu sizinki L1 oldugu icin ABD bundan sizden vergi istemez, sizinkisi calisma vizesi. Vatandas ya da GC sahibi degilsiniz. Vergi olsa bile, ki bu yazacagim ABD ici mulk icin ama sanirim ABD disi icinde gecerlidir, elinizdeki mulk 2 senedir sizin ise tek kisi vergi bildiriminde 250bin USD, evli ve beraber vergi bildiriminde 500bin dolara kadar capital gain muafiyeti var. Burada o mulkun sizin primary residence olmasina bakiyorlar ama mulk yurtdisinda, nasil kontrol edecekler onu bilemem, gittigim zaman devamli orada kaliyorum diye beyanda bulunabilirsiniz. Lakin ilk basta dedigim gibi siz GC sahibi ya da vatandas degilsiniz.


  • @ModernFamily Does foreign real estate need to be reported on Form 8938?

    Foreign real estate is not a specified foreign financial asset required to be reported on Form 8938. For example, a personal residence or a rental property does not have to be reported.

    If the real estate is held through a foreign entity, such as a corporation, partnership, trust or estate, then the interest in the entity is a specified foreign financial asset that is reported on Form 8938, if the total value of all your specified foreign financial assets is greater than the reporting threshold that applies to you. The value of the real estate held by the entity is taken into account in determining the value of the interest in the entity to be reported on Form 8938, but the real estate itself is not separately reported on Form 8938.

    https://www.irs.gov/businesses/corporations/basic-questions-and-answers-on-form-8938


  • @cnpist Cevabın için çok teşekkür ederim. 183 gün üzerinde kaldığımızda mükellefe dönüşmüyor muyuz? Bu bağlamda GC sahibi ve ya vatandaş gibi vergilendirmeye girmiyor muyuz? Eğer böyle değilse sil baştan tekrar çalışmam lazım konuları 🙂 500.000 USD capital gain muafiyeti, arsalar ve araziler için uygulanabiliyor mu acaba?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

492
Çevrimiçi

41.4k
Kullanıcı

4.4k
Konu

429.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum