@Bozturkk, içinde söyledi: A tipi vize son kullanım tarihi?
Herkese iyi günler. A tipi vizem mevcut. Bu vizeyi planladığım tarihe göre şuan için kasım ayında kullanıp, gideceğim. Merak ettiğim konu şu, bu vizeyi en son ne zamana kadar kullanmalıyım, atıyorum vizenin veriliş tarihinden itibaren en fazla 3 ay veya 2 ay içinde gibi bir sürede amerikaya girmeli miyim? Yoksa süre yok istersem 6 ay sonrada gitsem olur mu? Bu konuda bilgisi olan var mı?
Hangi A vizesi? A1 mi, A2 mi yoksa A3 mu?
Eger uzerinde son tarih goremiyorsaniz A1 diye tahmin ediyorum... A1'i istediginiz zaman kullanip istediginiz kadar ABD'de kalabilirsiniz. Ayrica normal gocmen olmayan vizelere uygulanan karantina kurallari A1 vizesine uygulanmiyor. Fakat bu diplomatik vizeyi almak icin genelde devlet tarafindan gorevlendiriliyorsunuz ve vizeniz ona gore basiliyor. Yani ABD'deki goreviniz ne zaman baslayacaksa ona gore duzenlenmis olmasi lazim vizenin... Bu vizeyi bu amac disinda turistik amacla kullanamazsiniz, bilginize.

ve bunun içinde ciddi rakam ödedim. Yine Orçun beye herkes alıyor müsaitlik var ne durumdayız diye yazdım kendisi bana hangi lokasyon ve hangi tarih istediğimi sordu ( bunu kendisi teyit etmek için yaptığını iletti ) ama hiç bir teyide muhtaç olmayan bir anlaşma yaptığımızı işin devam ettiğini düşünen ben gerçekten şoka uğradım ve çok kırıldım, sinirlendim. akşam 8 de şifremi değiştirdim ve kendim girerek bir arkadaşında desteğiyle önce ekim sonra ağustos sonra 4 hazirana manuel şekilde öne çektim. yani insanlara ücret ödemeniz profesyonellik beklemeniz ne TR'de ne buradan başka ülkelere göç eden kişilerde mümkün değil üzgünüm kimse sizi sizden fazla düşünmüyor. bir sıra var sanırım yüksek kazanç>az kazanç eğrisine tabi bizde bu eğriye umutları bağlamış şekilde bekliyoruz. belki 1 hafta daha sabretsem Salih bey işimi çözecekti bu karışıklığa sebep vermeyecektim ancak olan oldu. Orçun Bey iademi yaptığını söyledi bir kaç güne düşer mutlaka hesabıma. bu benim başımdan geçen olaydır. Orçun beye göre akşam 8 de şifremi değiştirdiğim için suçlu benim yoksa bulacaktı yazılım evet haklı olabilir burada. benim için randevunun alınıp alınamadığından ziyade işin başladığı/yapılıyor sanmam ancak yapılmıyor oluşu yıktı. yoksa akşam 22.40 da bana şifrenizi değiştirmişsiniz müsaitlik var verin alalım dedi. oysaki ben 20.00 - 22.00 arası 3 kere öne çekerek istediğim tarihi yakaladım. yani elle bile kısa zamanda yapılacak kadar takvimin müsait olduğu bir günde ben neden bekliyorum çözemedim. %100 güvenip kendim takip etmesem dün açılamalardan haberim olmayacak ve kendim girip alamayacağım. beklemeye devam edeceğim...diyeceklerim bu kadar.