@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
Merhaba, keyifsizim biraz sponsorluk belgelerimiz gerekli sınırın üstünde olmasına rağmen joint sponsor istediler.
Yine de deneyimimi anlatmak istiyorum, salı günü 7:30 randevu saatimdi, 6:45 gibi eşim @mulus ile Kızılay'daki otelimizden çıktık tek metro ile iki durak sonra Söğütözü durağında indik zaten çıkınca büyükelçilik binası görünüyor 3 dakika yürüme mesafesi.
Kapıda sıra vardı ama polis geldi ilk 7:30 randevusu olanları alıyoruz dedi ve bahçeye geçtik, pasaport teslim ve üst baş arama faslından sonra içeriye girdik( hiçbir elektronik eşya ve çanta kabul edilmiyor, evraklar ve küçük cüzdan sadece.
Içeri girince salonda ikiye ayrılıyorsunuz greencard için olanlar soldaki bekleme alanına giriyor 5 dakika sonra sıra numarası verdiler sırayla bankoya çağırdılar, ilk başta genç bir hanimefendiye denk geldim benden pasaport, vukuatlı nüfus örneği, askerlik belgesi ve sicil kaydı lmı istedi, sonra evlilik cüzdanını istedi ama İstanbul'da unutmuşuz ben panikledim ama sorun değil dediler bir kart verdi üstüne 10:30 yazdı bu saate kadar orijinali olmuyorsa e devletten barkodlu formül b alıp gel dedi sıra beklemeden girebilirsin tekrar dediler, eşim kapıda bekliyordu telefondan e-devlete girip çıkardım hemen yanındaki iş merkezinin alt katında büfe var oradan çıktı aldım, sıra beklemeden girdim içeri, aynı bankoya gittim o sırada görüşme yapan çiftin ardından direkt aldı beni, eksik belgemi verdim.
Mülakatı hangi dilde yapmak istediğimi sordu Türkçe dedim sonra bekleme salonuna yönlendirdi, orada da çok beklemedim ismimi söylediler beni çağıran genç bir adamdı Türkçe biliyor ama ısrarlı bir şekilde İngilizce mülakat yapmak istedi.
Sadece eşimin adını ve ilk evliliklerimiz mi bir de çocuğunuz var mı diye sordu ardından ne zaman gitmeyi planlıyorsunuz diye sordu. Bu soruların ardından ekranına bakmaya başladı bir süre önce domicile ile alakalı sorular sordu eşiniz burada mı, ne zamandır burada ne sıklıkta gidiyor ABD'ye, annesinin sağlık durumu sebebiyle burada bir süre dedim raporu göstermek istedim kabul etmedi sonra sarı bir kağıt aldı ardından bir arkadaşımı çağıracam detaylı şekilde anlatacak dedi.
Önce domicile konusuda yetersiz bulduğunu söyledi ben tekrar bütün belgelerim olduğunu söyledim ve gösterdim Türkçe destek veren çalışan da şaşırdi kabul etmemesine sisteme yükleyin dedi sonra tek sorun bu değil son gelir beyanını yetersiz bulduğunu söyledi, sınırın üzerindeydi beyanım, tercüme eden hanımefendinin de şaşkın bakışları arasında bana sarı bir kağıt verdi.
Kağıt üzerinde işaretledigi belgeleri sisteme yüklememi ayrıca domicile için kendisine vermek istediğim ama almadığı belgeleri pasaportumla birlikte büyükelçiliğe posta ile göndermemizi istedi. Bunu yaptıktan sonra 5-10 iş günü içinde nihai kararı görebileceğimizi söyledi.
Haftaya çalışma arkadaşımın kardeşi de mülakata girecek, onun avukatı da bu aralar sınıra yakın gelir gösterenlerden ek sponsor istiyorlar demiş. Sanirim işimizi zorlaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar, şimdi harıl harıl joint sponsor arıyoruz.
Merhaba bizim ap sürecimiz bugün bitti pasaportu istediler bu aşamada nasıl göndereceğiz konsolosluğa bilgisi olan varsa yaza bilir mi acaba 🙏
@ofcepeci Merhabalar öncelikle şunu belirtmek isterim ben sürecin anlık olarak içindeyim sürecin ilk aşaması yani I-130 formunu doldurduğunuz aşamada eşinizin ABD içindeki ikameti ve bağları sorgulanmıyor bu aşamada sorgulanan tek şey evlilik bağınız ve evliliğinizin gerçekliği. Bu süreçte ortalama 12-17 ay arasında sürmekte yani ilk 1.5 yıllık süreçte bunu düşünmenize bile gerek yok formu doldurduktan sonra.
Sonraki süreçte formunuz onaylandığında ve NVC'de vize başvurusu aşamasına girdiğinizde bu konu oluyor bu noktada Amerikan vatandaşı eşin ABD'ye geri dönmesi orada bir kira sözleşmesi,iş,banka hesabı,yeni bir eyalet kimliği,sizin soy isminizi eğer kadınsa belgeleri alıp değiştirmesi vs bağ için önemlidir ve bunu belgelerle sağlamalı.
Biz bu son 1 senelik süreçte hep birlikteydik ve son geçtiğimiz 1 aydır eşim Amerikada tüm belgelerini benim soy ismim ile güncelledi vs ve orada şuanda çalışıyor yani domicile'ı oluşturduk bağ olarak NVC aşamasında bunu sunucağız sizde aynı şekilde süreç ilerlediğinde bizim gibi sonraki aşamada bunu ilerletebilrisinz.
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?
Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)
SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
@Betül-Karataş Evet hepatit zorunlu asilardan eger turkiyeden oldugunuz asilarla ilgili bilgi alamazsaniz yaptirmak zorundasiniz.
@EfeNevada Sizin süreç fantastik şekilde hızlı gelişmiş.
Biometrics Appointment:11/29/23
I130&I485 Approval:12/07/23
şansınız bol olsun ve sürekli olsun.
Arkadaslar herkere merhaba. Bugun itibariyla dosyalarimi kargoladim. Sureci merak edenler icin guncellemeleri buradan paylasacagim.
Daha önce yazmıştım ABD vatandaşıyla evliyim 20 ay oldu başvuru yapalı 8 ay önce evrak istediler verdik tr de yaşıyoruz daha ne kadar sürer bilgi verebilirseniz sevinirim
@mamc, içinde söyledi: ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Daha önce yazmıştım ABD vatandaşıyla evliyim 20 ay oldu başvuru yapalı 8 ay önce evrak istediler verdik tr de yaşıyoruz daha ne kadar sürer bilgi verebilirseniz sevinirim
Siz sürecinizi nereden tamamlamak için bekliyorsunuz. Turkiyeden konsolosluk aracılığıyla mı vizenizi alacaksiniz? Amerikada mı sürecinizi tamamlayacaksiniz? Lütfen sürecinizi imzaniza taşıyın ki daha net cevaplar verebilelim.
Turkiyeden vizenizi alacaksaniz şayet aşağıya bıraktığım başlığa göz atın oradaki deneyimler size fikir verecektir.
Uscis'i aradim sistemde calisma izni basvurusu gozukmuyor dediler paket halinde gondermeme ragmen i-765 formunun kaybolmus olma ihtimali var mi sizce ?
@trainee var maalesef
@Musician_Turk Cok tesekkurler! Aynisini herkese diliyorum forumdaki.
merhaba bir sorum olacaktı. Bizde (eşim abd vatandaşı) yaklaşık 18 ay önce başvuru yaptık. Bugün (04.04.2024) tarihi itibariyle tüm evraklarımızın onaylandığı mailini aldık. Süreci ABD'den danışman yoluyla başlattık. Şuan Dosyamız Ankara Abd Konsolosloğuna aktarılmış. Sponsor olarak da eşimin anne ve babası (Abd 'de yaşıyorlar) oldular. Sorum şu ben gelen mailde vizeniz onaylanana kadar bir seyehat düzenlemeyiniz varolan işinizi bırakmayınız yazmakta. Ben varsayalım ki 2-3 ay içinde vize mülakatına gittiğimde halihazırda çalışmıyor olsam, sigortam aktif değilse bu bir sorun teşkil eder mi acaba? Konu hakkında bilgisi olanlar görüşlerini paylaşabilir mi lütfen. Teşekkürler
@mevlanus hayır etmez.
oradaki tavsiye size "vize alacağım diye" işinizden ve kurulu düzeninizden vazgeçmemeniz yönünde.
mülakat günü sigortalı olup olmamanız onları bağlayan bir konu değil.
@gucarslan bende öyle düşünmüştüm. Fakat vizeye gidince aktif çalışıp çalışmamak vizeyi almakta avantaj veya dezantaj sağlarmı diye temkinli davranmak amaçlı merak ettim. sgk dökümü vs isteniyor mu?
Merhabalar. Green Card başvurusu icin gereken nüfus kayıt ornegini E-devletten alıp yeminli tercümana çevirtirsek kabul olur mu?
Cok teşekkürler.
@Vera-0 Bildiğim kadarıyla ıslak imzalı olmayan döküman çevirilerini noter tasdiklemiyor. Yanlışım olabilir böyle bir bilgi görmüştüm süreç için araştırma yaparken.
@Vera-0 certified çeviri yapan sitelerden çevirtip kullanabilirsiniz.
Daha önce I-485 için RFE almıştım ( sağlık raporu ve sponsor için) ve şimdi de I-130 için RFE geldi (online olarak gördüm) ama posta bayadır gelmedi ve ne için RFE olduğunu bilmiyorum.I-130 için RFE gelen var mı acaba
Arkadaşlar merhaba 2 gün önce I-130, I485 ve I-131 receipt numaraları sms ile geldi. Ertesi gün ise I-765 red kağıdı geldi. Formu doldururken 3. sayfa 27. kısımda bir yanlışlık yapmışım. Bu yüzden I-765i yeniden göndermemi istiyorlar. Ancak ben dosya gönderimini 26 martta yapmıştım ve ı485 ile gönderdiğim için çalışma izni başvurusuna ödeme yapmamıştım. Şimdi 1 nisandan sonra fiyatlar değişti ve bu form ücretli oldu. Şimdi benim ı765 formunu yeniden göndermek için ödeme yapmak zorunda mıyım?
19 mayis tarihinde Amerikada evlenip Tennessee eyaletinden dosyalarimizi gonderdik. 1 ay icinde calisma iznimi aldim ve kasim ayinda USCIS te surecin 4 hafta icinde sonuclanacagi yaziyordu. 11. Ayin icindeyiz nerdeyse 1 yil olacak ve henuz hic bir sonuc yok. Bu konu hakkinda bilgisi olan ya da onerebilecegi fikri olan var mi ? simdiden tesekkurler herkese iyi forumlar.
@GokhanSaygin
Yok bizde tr de evlendik ABD den eşim avukat tutup işlemleri başlattı 20 ay oldu tık yok
@GokhanSaygin şuan duyduğum kadarıyla 18 ay ortalama sonuçlanması sürüyor. Nadiren bazı cade ler çok kısa sürede bitiyormuş
Arkadaslar merhaba, ben gecen hafta medical exami tamamladım buraya yazıyorum cunku eğer Los Angeles'ta yaşıyorsaniz çok uygun fiyata bir klinik buldum. Benim asilarim tam olduğu icin sadece physical exam, kan ve idrar tahlillerine toplam $170 dolar ödedim ve 4 gun sonra aradılar kapalı zarfınız hazır teslim alabilirsiniz diye. Kliniğin adi San Mateo Medical Clinic adresi: 4055 Whittier Blvd Los Angeles, CA 90023 umarım Los Angeles'da yasayan ve uygun fiyatlı medical exam yapan sağlık kurumu arayanlara yardimci olur.
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum