-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2025 Sohbet Odası
-
@asariel kesinlikle. hadi eşya tek seferlik bir şey zor gelse de borç harçla düğün takısıyla ödeniyor ama kiralar öyle halde ki bir kişi sadece barınma ve faturalar için çalışmalı yeni evli çiftlerde...
-
@asariel, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@gtx295 ben 2yıl önce evlendim herkes bu fiyatlara nasıl yapıcaksın fılan dıyordu 5.000 maaş vardı 31.000 tüm evin mobilyaları aldık. Geçen tekrar gittim annemlere bi koltuk alacaktık aldığım yatak odası sadece 50.000 olmuş gerçekten yeni evleneceklere sabır diliyorum.
Mutluluklar dilerim. Darisi olmayanlarin başina.. malesef oyle suan isin icinden cikamiyorsun fiyatlar korkunc sekilde yuksek insanlar nasil karsiliyacaklar inan bir fikrim yok. Özellikle dusuk maas ile calisanlara Allah sabir versin valla ben yapamazdim. Bu durumda evlilik surdurmekte cok zor gecim sıkıntısı cidden çok kötü.
-
@asariel ülkenin hali vakti belliyken kalkıp da düğün dernek evlenmezdim genç olarak.
-
@asariel Sayısal verileri bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla bu sene site geçen seneye göre epey az tıklanma almış(başvuru sürecinde dv sitesinin istatistiklerinden), geçen sene de ondan önceki seneye göre 2 katından fazla almış. Bu verilere bakarsak şans direk geçen seneye göre x2 gibi
-
@celica, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@asariel ülkenin hali vakti belliyken kalkıp da düğün dernek evlenmezdim genç olarak.
Evet ama bu bizim istememiz ile olmuyor ki? Genelde bu tur seylere aileler karisiyor yok su olsun yok bu olsun 1 kere evleniceksin vs vs
-
@newbie97, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@asariel Sayısal verileri bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla bu sene site geçen seneye göre epey az tıklanma almış(başvuru sürecinde dv sitesinin istatistiklerinden), geçen sene de ondan önceki seneye göre 2 katından fazla almış. Bu verilere bakarsak şans direk geçen seneye göre x2 gibi
Hadi inşallah forumca seviniriz

-
@asariel ilgi az olmasının sebebi herkes çok fazla umut bağlıyor. geçen sene o kadar şey paylaşıldı o kadar umut bağlandı ki banko çıkıyor hissine kapıldık. mayısta sonuçlar açıklanınca yedik yumruğu. ve gelelim şu bu sene az kişi başvurdu hurafesine. aksine başvurular daha fazla. her başvuran buraya kayıt olmayabilir. kayıt olan da yazmayabilir. fazla umut totemler vs. işe yaramıyor.
-
@diablo_ercan Katılıyorum. Her yıl loterye giderek sayıları artan insanlar umutsuzca katılıp kenarda bekliyor. Diğer yandan da giderek sayıları artan ülkeler kapılarını süper ülkemize kapatmaya devam ediyor. Ülkeden kaçış hiçbir zaman bu kadar haklı ve zor olmamıştı.
-
@hasnotben Zor görünüyor, ama giden de bir yolunu buluyor gidiyor. Ağzımız açık kalıyor nasıl gitti diye uzaktan izliyoruz insanları. Ben kırk farklı senaryo çiziyorum kafada böyle yapsak şu zorluğu var şöyle yapsak olmaz diye diye cesaret edemiyoruz bir türlü.
-
@hasnotben, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@diablo_ercan Katılıyorum. Her yıl loterye giderek sayıları artan insanlar umutsuzca katılıp kenarda bekliyor. Diğer yandan da giderek sayıları artan ülkeler kapılarını süper ülkemize kapatmaya devam ediyor. Ülkeden kaçış hiçbir zaman bu kadar haklı ve zor olmamıştı.
Valla ben artik kendimi düşünüyorum. Bu saatten sonra herkes kendisini düşünücek. 1 ay sonra da giderim 1 yil sonrada ama diğer gençler ne yapicak bilemiyorum..
-
@K-ardenadam Gitmek için yol çok ama kesin olmayacak yollar için bütçe ayırmak herkes için kolay olmuyor maalesef. Ben parayı zor kazandığım günler çeşitli vize türleri için para harcadım. Cidden insanı sarsıyor.
-
@gtx295 Gençlere daha kolay ya, öğrenci vizesiydi, dil okulu, WAT bir sürü seçenek var. Sadece USA de değil Avrupa'da çok düşük ücretlerle yüksek lisans okuyabilirler. En olmadı Avustralya'ya çevirirler rotayı, yine dil okulu, belli okullar var bunlardan mezunsa yeni mezun mühendis vizesi var, Work & Holiday var, ingilizce varsa PR a doğrudan başvurabilirler puan tuttururlarsa vs. Keske tekrar 20lerimde olsam
Sefillik çeksem de bir süre, yine bir şekilde gider geçinirdim. Şimdi çocuk da olunca garanti olmayan maceralara cesaret edemiyor insan -
@gtx295 Onların işi çok daha zor. Hatta gelecek Tr tarihinde savaş dışında hiç bu kadar belirsiz olmamıştı. Bakıyorum da üniversiteye giden gençlere mutlu değiller hatta günü bile zor kurtarıyorlar bırakın geleceği. Biz öyle miydik hey gidi
-
@K-ardenadam gençlerde sorumluluk daha az belki ama para da daha az. şu an avrupada yada uzak doğuda öğrenci vizesi alabilmek için bankada 8k ile 10k arası para gerekli ki bunu borçla göstermek bir işe yaramaz çünkü çoğu ülke altı aydan sonra çalışma izni veriyor. yani bu para aynı zamanda seni 6 ay geçindirecek para olmalı. wat benim zamanımda 4500 dolara mal olmuştu. dolar bazında değişmedi desek o da az para değil. işe girip biriktirsek denilse (ben gibi) 10k dolar yeni mezun maaşıyla birikmiyor
çıkmazdayız resmen -
@lavender gençken para yok, para olsa yaş gitti.. Gerçekten hepimiz çıkmazdayız
-
@K-ardenadam, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@lavender gençken para yok, para olsa yaş gitti.. Gerçekten hepimiz çıkmazdayız
Bende varda ne oluyor? Kenarda duruyor

-
@gtx295 dostum senin yerinde olsam çoktan kaçmıştım buralardan zaten

-
@gtx295 dostum senin yerinde olsam çoktan kaçmıştım buralardan zaten

Bazi şeyleri bazi kişileri birakamiyorum diyelim o yüzden burda kaldim ne zaman gidicem desem hep vazgeçiyorum..

-
@gtx295 sen kaç kurtar kendini bırakamadıklarını da alırsın yanına sonra
-
@gtx295 sen kaç kurtar kendini bırakamadıklarını da alırsın yanına sonra
Sanirim zor onu almam olmaz gibi.
Ama evet haklisin kendimi kurtarmam gerektiğinin farkindayim. Bir yandan tek birşeyler yapmak istemiyorum.. Belkide yanliz kalmaktan korkuyorumdur?
Benzer Başlıklar
113
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k