Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kredi Skoru / Credit History

Bankacılık
1.3k 217 246.1k 216

• Merhaba,
    Eşim GC sahibi, ben ise B2 vizesi ile 4 aydır ABD'deyiz. Paperwork işleri yürüyor bir yandan. Bu arada BofA'da bir ortak hesap açtık, debit kartlarımız var ayrı ayrı. Aralık ayında bir şirket açtım buradan EIN ve ITIN numarası edindim. ITIN ile kredi kartı başvuruları kredi skoru oluşmadığı için olumsuz dönüş veriyor. Secure card dışında deneyimi önerisi olan var mı? Bu konu ile alakalı değil ama ITIN ile şirket üzerine araç lease etmiş olan var mı aramızda?

• @mserdarkilic Merhaba, ben de ilk geldiğimde kredi skoru daha oluşmadığı için kredi kartı onaylanmamıştı ve secured kart alarak belirli bir süre sonra BofA bana secured olmayan kredi kartı verdi sanırım 3 ay sonra, benim önerim secured kart alarak başlamanız daha iyi olur,

• Çok teşekkürler, bu arada eşime Apple Card'dan mail gelmişti, başvurduk anında onaylandı 2.500USD ve açıldı. 3 ay önce başvurduğunda 720 puanı vardı ama onaylanmamıştı, şu an 687 olmasına rağmen onaylandı.
    Apple Card'ın aile paylaşımı üzerinden de ITIN numaramı kullanarak benim için bir nevi ek kart başvurusu yaptık. Onaylanacağını düşünmüyordum o da hemen onaylandı ve aynı limiti ortak kullanıma açtı.

İki farklı kart ve ikimizin de ayrı ayrı kredi skoru oluşmasını sağlayacağını yazıyor bildirimde.

Apple Card ile aynı zamanda Apple üzerinden sıfır faizli 12-24 ay gibi ödeme imkanları sunarken %3 CashBack veriyor. Yine önemli markalarda %2 ve tüm alışverişlerde %1 sınırsız CashBack veriyormuş.

• Merhaba,
    Kısa bir süre için Florida'da bulunmaktayım. Work and travel'dan aldığım SSN bulunmakta, o zamanlar "debit card" olarak da Bank Of America' kartını kullanmıştım.
    Dün BoA şubesine giderek secured card çıkartmak istediğimi belirttim.
    Artık B1/B2 vizesi ile gelenlere hesap açamayacaklarını dolayısıyla secured card çıkaramayacaklarını belirttiler.
    Adres yazma konusunda burada yaşayan bir tanıdığımdan yararlanabilirim diye düşünüyordum halbuki. SSN olduğu için mümkün olabilir sanmıştım . Ama tam olarak vazgeçmeden buradaki tecrübeli arkadaşlara danışmak istedim. Ne yapabilirim sizce , 10 gun sonra Amerika'dan ayrılmış olacağım...

• @S-Arkas başka şubelerden şansınızı deneyebilirsiniz. Şubeden şubeye hatta çalışandan çalışana değişebiliyor bazen

• @S-Arkas, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

Merhaba,
    Kısa bir süre için Florida'da bulunmaktayım. Work and travel'dan aldığım SSN bulunmakta, o zamanlar "debit card" olarak da Bank Of America' kartını kullanmıştım.
    Dün BoA şubesine giderek secured card çıkartmak istediğimi belirttim.
    Artık B1/B2 vizesi ile gelenlere hesap açamayacaklarını dolayısıyla secured card çıkaramayacaklarını belirttiler.
    Adres yazma konusunda burada yaşayan bir tanıdığımdan yararlanabilirim diye düşünüyordum halbuki. SSN olduğu için mümkün olabilir sanmıştım . Ama tam olarak vazgeçmeden buradaki tecrübeli arkadaşlara danışmak istedim. Ne yapabilirim sizce , 10 gun sonra Amerika'dan ayrılmış olacağım...

Bank of America hesabiniza/mobil uygulamasina girebiliyorsaniz size onerilen bir kredi karti var mi diye bakabilirsiniz.

BofA web sayfalarindan SSN kullanarak size bir kredi karti oneriliyor mu diye kontrol edip basvurabilirsiniz.

https://secure.bankofamerica.com/secure-offers/public/customizedOffers/

Online olarak, kredi skorunuzu etkilemeyecek sekilde Capital One size bir kredi karti onerip on onay veriyor mu diye bakabilirsiniz ("Building credit" secerek ilerlemenizi oneririm. Normal bir kredi karti oneremiyorsa Secured Credit Card seceneklerini sunacaktir):

https://www.capitalone.com/credit-cards/preapprove/?landingPage=ehpnav

• Çok teşekkür ederim." Credit Card Offers Customized for You from Bank of America" üzerinden kontrol ettiğimde kredi kartı opsiyonları gözükmekte. En yakın BofA'ya gideceğim. Cumartesi günleri saat 2'ye kadar çalıştıklarını öğrendim.

• Tekrar merhaba,

ABD'ye ait bir kredi kartı edinme isteğim; ileride ABD'ye tekrar gelirsem , şimdiden kredi skoru oluşturma düşüncesi ile alakalı.
    Fakat bir arkadaşım ; "Eğer aylık 500 $ altı harcama yapacaksan bu senin kredi skoru oluşturmana fayda etmez." dedi.

İkinci konu ise ;"lease". BOFa'da hesap açmak için ; "We need two forms of ID, which we verified with you, and proof of address of where you are living here in the country." ifadesi kullanıldı. Arkadaşımızın tanıdığı biri "lease" konusunda yardımcı olabilceğini belirtti. Fakat formu doldurmaya başlayınca bunun bir kontrat olduğunu farkettim ve vazgeçtim. Her ay kendisine ; bahsi geçen tutarı ödemediğim için yasal olarak sıkıntı yaşayabilirim diye düşündüm.

Bu 2 konuda fikirlerinizi öğrenebilir miyim?

• @S-Arkas 500$ altına oluşmaz diye bir şey yok.
    Lease konusuna girmem hayatta ne olacağını bilemezsiniz. Bu kadar yardımseverse amazondan onun adresine bir sipariş verin daha sonrada o faturayı bankaya sunmayı deneyin

• ⭐⭐

@S-Arkas SSN yoksa kredi skorunu goremezsiniz bu arada,belirteyim

• Ağustos'ta F1 ile giriş yapıp Ekim'de Discover'ın student kredi kartına başvurmuştum (Keşke daha önce başvursaymışım bu arada). Bir hafta önce kredi skorum oluştu sonunda (şu an 740 görünüyor) ve ilk verildiğinde $1500 olan limiti ben işlem yapmadan $2500'e çıkardılar. Kredi skorumu kontrol ederken bir kredi hesabımın olmasının skorumu "negatif" olarak etkileyebileceğini gördüm, o yüzden şimdi Apple Card'a başvurmayı düşünüyorum yeni telefon ve bilgisayar alabilmek için. Fakat kredi sisteminin bizden farklı olmasına alışamadım hala😅

• @Ayşenur-Zaza Yani ; aylık 200 dolar harcama yapacağım bir secured kredi kartı iyi mi kötü fikir mi sizce:(

SSN var @charon 👍

• @S-Arkas ben sizin yerinizde olsam referans linki ile Discover kartı denerim secured ile uğraşmadan önce

• @S-Arkas Evet Discover denemek ya da secured kredi kartına başvurmak mantıklı duruyor bence. Ben de ayda $500 falan harcamadım. Küçük Amazon alışverişlerimi, market alışverişlerimi kredi kartıyla yapmaya başladım. 6 ay içinde de skorum oluştu. Minimum payment'ın biraz üzerinde ödeme yapmaya dikkat ettim ve ödeme tarihini hiç kaçırmadım, bunlara dikkat etmek de önemli.

• @S-Arkas, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

Çok teşekkür ederim." Credit Card Offers Customized for You from Bank of America" üzerinden kontrol ettiğimde kredi kartı opsiyonları gözükmekte. En yakın BofA'ya gideceğim. Cumartesi günleri saat 2'ye kadar çalıştıklarını öğrendim.

Rica ederim Sn @S-Arkas

Onceki iletimdeki linkleri paylasirken sizin bir subeye gitmeden online olarak kredi karti basvurusu yapmayi degerlendirebileceginizi dusunmustum.
    Ozellikle Capital One ( veya Discover) pre-approval (on onay) linki ile size onerilen ve on onayi verilen bir karti almaniz daha kolay olabilir. Capital One sube bankaciligi yapmiyor. SSN sahibi olduguz icin online basvurular subede yuzyuze yapilandan daha kolay olabilir.

Credit Karma uzerinden de size onerilen on onayli kredi karti olup olmadigini kontrol edebilirsiniz.

https://www.capitalone.com/credit-cards/preapprove/

https://www.discovercard.com/application/preapproval/initial

https://www.creditkarma.com

• @Sharm Tekrar tesekkur ederim desteğiniz icin. SSN girerek denedim fakat olmadı bu secenek de.

Discover denedim , o da olmadı maalesef.

Size cidden yardımcı olmak isteyen biriyle Bofa 'dan çıkarmak tek seçenek gibi.

Çünkü; Wells F. ve Chase'deki görevliler de hep turist olduğumu; pasaport ve kendi ülkeme ait ehliyet yanımda olsa da mutlaka adıma bir fatura vb; geçerli bir adresim olduğunu belirten bir belge istediler.

Emre Kurtulmus Ve Aysenur Zaza, cok tesekkur ederim. Discover referral linkiniz varsa oradan da denemek isterim.

Bunun haricinde bir fikri olan bir arkadaş varsa özelden veya buradan yazabilirse şimdiden desteğinize bir kez daha teşekkür ederim. (10 gun içinde Amerika'dan ayrılmış olacağım.)

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!

• @Emre-Kurtulmuş linki kullanıp başvurdum 1k limitli verdi. Teşşekkürler :)

• @mertekremh hayırlı olsun, banada ilk başta 1K limit vermişti 6 ay geçince limit arttırımına başvurdum ve 2.5K yükselttiler limitini. İlerde sizde limit arttırımı talebinde bulunabilirsiniz

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k