Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

• Guncelleme yapayim. Gecen carsambadan beri gondermemek icin resmen direniyor banka. Yazili talimat gonderdikten sonra 2 3 gun oyaladi. Daha sonra istedikleri belgeler
    1- Buradaki bankanin hesap cuzdani
    2- Oturma Izni
    3- Buranin kimligi
    4- Burada adima ait fatura

Bunlarida gonderdikten sonra is daha trajikomik hale geldi. Talimatin tarihi eski kalmis onu guncellemek gerekiyormus :) Sonuc olarak hala gelmedi

• @wanti
    Hangi kıymetli banka bu ?

• ⭐⭐

@wanti Bana da aynısını yapıp işi başlatmama 2 hafta kadar engel olmuşlardı.

• @Ferhat-ŞENER Enpara. Bugune kadar sikintisizdi. Bu sefer tam 1 hafta surdu. En son dakikalarca laf ettikten 10 dakika sonra isleme alindi.

• Bank of America, "Wire transfer fee" olarak $15 dolar kesmisti. Bunu waive etmeniz icin bankaya gitmenize gerek yok. Ben online bankacilik sistemine girip canli sohbetle konustum 1 dk icinde hallettiler. Haberiniz olsun arkadaslar.

• Arkadaşlar, Bank of America hesabımı kapamadım ve her ay 4.5 usd kesiyor.
    Türkiye'deyim. Acaba belli bir süre sonra kesinti duruyor mu yoksa yıllarca bu parayı kesmeye devam eder mi sizce, benzer bir durum yaşayan var mı?

• Bank of America'da belirli bir limitin altinda paraniz varsa her ay duzenli olarak kesmeye devam eder.

• @isik @crazycells ufak bir güncelleme, TR'de yerleşik USD hesabımdan iki kez US'e para göndermeyi denedim. Para önce geliyor. Sonra Masrafıyla birlikte iade edildi gözüküyor.

Belki ben yanlış bir şey yapıyorum bilmiyorum ama tekrar kullanmayı düşün müyorum.

• Amerika'dan Tr'ye en uygun komisyonlu Wise ile mi gonderiliyor? Remitly - Western Union veya baska bir firma kullanan oldu mu, olduysa onlarin kesilen ucretleri Wise a gore nasildir?

• @AE123 önceki gün remitly ile gönderim sağladım 4.99$ kesinti aldı 15 dakika içinde hesabımda oldu para. Referans linkiyle kayıt olup ilk işleminizi gerçektirirseniz ilk işlemde ücret almıyor ayrıca 20$ bonus veriyor dilerseniz aşağı linkimi bırakıyorum kayıt olabilirsiniz

Sign up for Remitly using my referral link to get $20 off and no fees on your first money transfer of $100 or more

https://remit.ly/q9ic2atg

• @AE123 Ben 3 seferdir remitly kullanıyorum. 5$ komisyon kesiyor. Güncel kurdan bire bir de para gönderdim. 15 kuruş aşağısından da. 1000$ para göndermiştim tek seferde en fazla 5$ kesti. Karşı tarafın banka hesabına direkt tl olarak yatıyor. Eğer türkiye saatine göre bankalar işleme açıksa para 15-20 dk içinde karşı tarafa gidiyor. Açık değilse sabah açıldığı andan 15dk sonra geçiyor

• @Emre Kurtulmuş @callbee , bilgiler icin tesekkur ederim, wise da $100 gonderim icin yaklasik $5 dolar masraf kesiyor ama esimin soyledigi gonderim yaklasik 5 gun suruyor, remitly de anladigim kadariyla para ayni gun icinde cok daha hizli bir sekilde Turkiye hesabina gonderiliyor, esime app i indirip denemesini soyleyecegim.

• Ben bu hafta TEB den Bank of America'ya 31bin dolar gonderdim, birkac saat icerisinde hesabima gecti. Daha fazla gondermek istiyordum tek seferde ama online bankacilikta 1 milyon TL swift gonderim limiti var bunu degistiremiyorsun, o da 31bin kusur dolar yapiyordu gonderdigim tarihte.
    -176 tl TEB kesinti yapti(bunun icin TL hesabinizda para olmasi lazim oradan ayrica kesiyor yoksa gonderemiyorsunuz parayi)
    -15$ Bank of america
    -20$ araci firma/banka artik her neyse
    Ozet olarak 31bin dolari 35$ ve 176tl masraf ile birkac saat icerisinde ABD deki hesabima aktardim. Anladigim kadariyla bu 1 milyon tl gonderim limiti gunluk bir limit, geri kalan tutar icin tekrardan bir gonderim yapmayi deneyecegim. Tekrar tekrar kesinti olacak bunu istemeyenler icin sanirim banka ile temasa gecip genel mudurluge dilekce gondererek 1 milyon tl uzerinde dolar cikisi yapilabiliyormus ama benimki acildi denemedim.

• @ipeke bu işlemi TEB’in mobil bankacılığından vs. mi yapıyorsunuz? Benim amerikaya gitmeme 3 hafta var gitmeden önce yapmam gereken bir şey var mı TEB’de acaba? Ve ayrıca TEB’deki para USD mi TL mi? Cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

• Mobil bankaciliktan yaptim, para kendi adima TEB USD hesabimdaydi USD olarak. Gonderimdeki 1 milyon TL limiti o gunku kurdan dolar olarak karsiligi ne ise o sekilde hesaplaniyor ve bir seferde(sanirim gunluk limit anladigim) o kadar gonderebiliyorsun. TEB de hesap acman lazim ki zaten acarsan bu arada ABD den Bank of america ATM lerinden gunluk ucretsiz para cekme sansi da sunuyor sana TEB hesabindaki paradan. @Hope-Breaker

• @ipeke çok teşekkür ederim cevabınız için

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ipeke bahsettiği olayın resimlendirilmiş hali

Ekran Resmi 2024-03-17 11.02.36.png

Ekran Resmi 2024-03-17 11.03.06.png

Ekran Resmi 2024-03-17 11.03.29.png

bir de yurt dışına çıkmadan bu ayarlamayı yapmayı unutmayın

Ekran Resmi 2024-03-17 11.04.55.png

• @Hope-Breaker teb kartınızla para çekmek için muvafakat ve limit artırımı yapmalısınız. Para göndermek in günlük limitlerinizi kontrol edin.

• @ayvalik10 paylaşım için çok teşekkürler.

• @selamibasaran çok teşekkürler yönlendirme için.

Benzer Başlıklar

• ABD Mevduatlı Hesap Faiz Oranları Nedir - Nasıl Hesaplanır?

Bankacılık
    13
    0 Oy
    13 İleti
    3k Bakış
    MySeaM
    @forester Son bir yildir FED'in faiz oranlarini arttirmasi ile birlikte banka faizleri de yukseldi.
  • ABD'de kullanılabilecek Türk kredi ve debit kartlar

Bankacılık
    3
    0 Oy
    3 İleti
    865 Bakış
    J
    Türk parası olarak günlük çekme limiti 10.000 TL olarak (2023 Temmuz) güncellendi. Yani 10.000 TL karşılığı kadar USD'yi Bank of America ATM'lerinden TEB bankamatik kartınızla çekebilirsiniz. Ancak bunun için 1) Yurtdışı işlem muafiyeti (Amerika için) ve 2) Yurtdışı ana hesap değişikliği işlemi (USD mevduat) Türkiye'den ayrılmadan önce müşteri hizmetlerini 0850 222 0 929 numarasından aramanız (bankamatik kart zarfınız size ulaştıysa veya önceden bir TEB kartınız varsa) ve bu iki işlemi mutlaka yapmanız lazım. 10.000 TL / 26.26 (güncel kur) = 380 USD kadar ancak çekebilirsiniz. Çektiğiniz saat sonrasında 24 saat geçecek ve sonra yeniden çekebilirsiniz. Müşteri hizmetleri bu limiti arttıramıyor ancak yine de sorabilirsiniz.
  • ABD'de kripto para işlemleri

Bankacılık
    30
    2 Oy
    30 İleti
    8k Bakış
    fly_me_to_the_moonF
    @gdv25 Giris yapabiliyorum ben. Hem websitesi, hem uygulama uzerinden ve herhargi bir VPN kullanmadan.
  • ABD’ye havalimanından nakit parayla giriş yapmak

Bankacılık
    132
    0 Oy
    132 İleti
    14k Bakış
    serelS
    @okokok merhaba. bahsettiğiniz tutarla girişte sorun yaşadınız mı ? form vermek yeterli oldu mu ?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k