Social Security Number (SSN) ve Basvurusu
-
@lumos evet ama bu herkes için geçerli olmayan bir şeydi ve bu arkadaşımızın giriş yapalı daha 5 gün olmuş ve araya haftasonuda girmiş yani bu süreçte SSNin gelmemiş olması olağan. Daha hiç beklemeden direk yeni başvuru yapması mükerrer başvuru nedeniyle işlemini daha da geciktirebilir onun için ds formunda ssn istediyse direk yeni başvuru için gereken evrakları sormasındansa numarasını öğrenmek için gidip eğer herhangi bir başvuru gözükmüyorsa başvuru yapılması daha sağlıklı
-
@Emre-Kurtulmuş Yüzde yüz katiliyorum dediklerinize, zaten defalarca bu konuda yönlendirdik de arkadaşları, bu kadar erken gidilmez SSA ofisine. Ben sadece bu sene olan sistemsel hayatı ilettim✌️.
-
@md1987 mesela biz orda bir hata yapmistik designated olmayan bir accountant ile calistik o yuzden iki is olmustu. halledebilmenize sevindim, ciddi farkediyor cunku tax returnda. iyi gunler.
-
Başvurumun olup olmadığını nerden takip edebilirim peki
-
@korkmazunal, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu
Başvurumun olup olmadığını nerden takip edebilirim peki
https://save.uscis.gov/save/app/client/ui/case-check burada bir sey goruluyorsa maryland vesaire numaran hazirdir .git tum ssa lari dolas numarani ogren 1 haftada gelir
-
@korkmazunal DS 260 formunuzdan bakabilirsiniz. Tabii SSN talep etmiş olmanız başvurunuzun alındığı anlamına gelmeyebiliyor, bu sene bu konuda aksaklık oldu.
-
@lumos, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu
@korkmazunal DS 260 formunuzdan bakabilirsiniz. Tabii SSN talep etmiş olmanız başvurunuzun alındığı anlamına gelmeyebiliyor, bu sene bu konuda aksaklık oldu.
Ds 260 formuna ulaşamıyorum sorun orda.
Bir post önceki arkadaşı verdiği siteye vaktım herhangi birşey çıkmıyor
-
@korkmazunal formu en başta kaydetmediyseniz tabii bilemezseniz. Bunu kontrol edebileceğiniz (DV için) başka sistem yok bu arada, hafızaniz hariç. Açıkçası bir önemi de yok, iki hafta içinde postaneye gelmezse ofise gidip bilgi isteyebilirsiniz, tabii GC de görmek isteyebilirler, o zaman eğer bir hata olmuşsa başvurunuz tekrar alınır. Daha evvel de söylediğim gibi başvurmuş bile olsanız sorun çıkabiliyor siz daha yeni gitmişsiniz henüz beklememiz lazım.
-
Arkadaşlar selam 27.01.2024'te ilk girişimi yaptım geçtiğimiz hafta greencardım teslim edildi ama SSN ile ilgili herhangi bir şey gelmedi. DS260'ta kart istediğimi belirtmiştim. Sizce bir şey yapmalı mıyım biraz daha beklemeli miyim?
-
@Önder-Bilgiç 5-6 hafta beklemek için fazlasıyla yeterli bir süre. SSA ofisine gidip numaranın gelmediğini söyleyebilirsiniz. GC yanınizda olsun
-
@korkmazunal formu en başta kaydetmediyseniz tabii bilemezseniz. Bunu kontrol edebileceğiniz (DV için) başka sistem yok bu arada, hafızaniz hariç. Açıkçası bir önemi de yok, iki hafta içinde postaneye gelmezse ofise gidip bilgi isteyebilirsiniz, tabii GC de görmek isteyebilirler, o zaman eğer bir hata olmuşsa başvurunuz tekrar alınır. Daha evvel de söylediğim gibi başvurmuş bile olsanız sorun çıkabiliyor siz daha yeni gitmişsiniz henüz beklememiz lazım.
Ofise gittiğimde başvurum gözükmüyordu. Yeni başvuru yaptım şu an kartım(kağıt olarak var normal kart olarak gelecek mi bilmiyorum) elimde.
-
@korkmazunal SSN kayıt gibi oluyor, geldiyse sorun yok.
-
@korkmazunal SSN kayıt gibi oluyor, geldiyse sorun yok.
Aynen geldi bu seferde online access code bulamıyorum. Mail ile gönderdik denşyor ama mailde öyle birşey yok. Yeni kod istiyorum gelmşyor. Hesap kimlik doğrulaması yapmaya çalışıyorum ki onu yapmıştım zaten sistemden atıyor. Mailimdeki her maile tek tek baktım yok
-
@datanist ABD'de değilim Türkiyeye döndüm ne yapabilirim?
-
@Önder-Bilgiç Benim de ssn geldi greencard gelmedi henüz :)
-
@ayvalik10 merhaba, o 1 yıllık süre ilk giriş tarihinden itibaren mi geçerli yoksa sağlık raporu tarihinden itibaren mi?
-
@Movistar74 sağlık raporundan itibaren 6 ay içinde amerikaya giriş yapmalısın. Amerikaya ilk girişinden itibaren de pasaportuna vurulan mühür senin pasaportunda ki vizen 1 yıl geçerlidir diyor zaten 1 yıl içinde de Green kart kart olarak eline geliyor
-
Amerikaya geleli 4 gün oldu DS260 formunda SSN istediğimi söylemiştim. SSA ofisine gitmeme bu anlamda gerek var mı acaba?
Bilgilendiriseniz Çok sevinirim iyi günler. -
@madeby Hoş geldiniz. İki hafta içinde SSN size postalanmazsa gitmeniz gerekir.
-
@lumos Çok teşekkür ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
48
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum