Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Uber ve Lyft Şoförlüğü

• @maranty Uber ve Lyft Şoförlüğü içinde söyledi:

Katılıyorum eyaletler arasında herşey gibi bundada farklılıklar var anladığım kadarıyla. Onun dışında şunu belirtmek isterim America ya gelme niyeti olan arkadaşların ilk dönemleri atlatması adına iyi bir kazanç kapısı ve bunun yanında food delivery öneriyorum genelde mesafeler daha kısa ve bahşişler fazla oluyor.

Burada delivery mi uber mi ayriminda kaliyor insanlar ve Uber lyft daha cok kazandiriyor... Ehliyet isini halledene kadar delivery yapmak genelde mumkun... Ilk gecis surecini atlatana kadar farkli isler ile ayakta kalabiliyor insanlar...

Dedigimiz gibi, bolgesel olarak hersey farkli olabiliyor burada... O yuzden arastirma yaparken, o bilgiyi edindigimiz kisilerin sartlarini ogrenmek en iyisi. Hepsi dogru ama kendi bolgesinde genellikle...

• ⭐⭐

Uber veya Lyft şöfürlüğü için diliniz ne seviyede olmalı arkadaşlar?

• Selamlar.
    Uber/Lyft için, yaşadığınız eyalet harici başka bir eyalette de çalışabiliyor muyuz? geçmiş sayfalara baktım ama daha önce soruldu mu görmedim..

• @lordbolton Temel seviye yeterli, yani saga don, sola don, devam et gibi sozleri anlamaniz lazim. Bazen yolcuyu bulamadiginiz zaman yolcu sizi ariyor ve telefonla yerini tarif ediyor. Onun disinda arac icinde cok fazla konusan yolcu yok zaten. En azindan benim tecrubem boyle.

• ⭐⭐

@mehmett teşekkür ederim.

• Hem Lyft hem de Uber yapan arkadaslara bir sorum var. Son donemde yolcu sayilarinda bir degisiklik oldumu ? Yada sadece Lyft yapan arkadaslar, yolcu sayiniz artti mi? Ben sadece Lyft yapiyorum ve son zamanlarda yolcu sayisinin arttigini gozlemledim. Bir yolcu Uber'in ayni mesafede cok fazla para yazdigini soyledi ve artik Lyft kullandigi anlatti. Ozellikle yogun vakitlerde Uber'in carpani daha fazla sanirim. Tanidigim bir kac arkadasim her iki uygulamayi da kullaniyorlar ve Uber ile daha cok kazandiklarini soyluyorlar.Tum bunlardan soyle bir sonuc cikardim kendi adima. Paranin hesabini yapan ve tip vermeyen yolcular Lyft'de, zengin ve uce bese bakmayan yolcular Uber'de. Ne dersiniz?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Yaptigim sure boyunca Uber daha cok kazandirdi... Lyft ise musteriden aldigindan daha fazla kesinti yapip daha azini verdi...

• ⭐⭐

@smyael Uber ve Lyft Şoförlüğü içinde söyledi:

Selamlar.
    Uber/Lyft için, yaşadığınız eyalet harici başka bir eyalette de çalışabiliyor muyuz? geçmiş sayfalara baktım ama daha önce soruldu mu görmedim..

Çalışabiliyorsunuz bir Youtuber denise kaja indiana da oturup chigago da çalışıyor.

• @gkhanfeez cevap için çok teşekkür ederim.. saolun..

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

Lyft ve Uber araçları nasıl istiyor belirli bir yandan var mı örneğin Uber için araç illa siyah mi olmalı?

• @lordbolton önceki postlarda @semavi Bey'in tavsiyeleri mevcut.

• Uber, Lyft gibi rideshare suruculerinin araclarinda muzik calarak ek gelir elde edebilecekleri uygulama:

https://playsteereo.com

What is Steereo?
    Steereo is the world’s first music discovery network exclusively for rideshares. As a driver, you’re incentivized for sharing new music with your passengers. Emerging artists benefit from the exposure and passengers discover music during your ride together. It’s a win-win.

How Does Steereo Work?
    It’s pretty simple. Every song minute during your rideshare trips earns you between $0.01-0.09. Once you hit specific music milestones, you can then cash out your earnings.

• ⭐⭐

Sizce lyft iyi bir gelir getirir mi bazıları devamlı yapılacak iş değil yapacaksanız parti time yapın diyor başka bir işiniz de olsun diyor neden bilen var mı bunu?

• ⭐⭐

Arkadaşlar benim birde lyft vergi hakkında bir sorum olacak tam olarak anlamıyorum bu vergi sistemini mesela lyft den aylık 2000 dolar kazanıyorum bundan ben mi elimle alıp 200 dolarını vergi diye devlete vereceğim yoksa kenti otomatik mi kesiyor zaten nasıl oluyor biri anlatabilir mi?

• @lordbolton bildigim kadari ile kazanclar haftalik yatiriliyor. Ve yil sonunda gelir gider hazirlnip o sekilde beyan ediliyor,ornegin yakit yemek bakim sigorta vb vergiden dusuruluyor

• @nilfersev nilüfer hocam uber ve lift 1099 veriyor onlarla yatırılıyor

@lordbolton hocam siz kendiniz ödüyorsunuz lakin dikkat etmeniz gereken birşey var 1099 ile ilgili vergi borcunuz 1000 doları geçince feza yiyebilirsiniz. Vergi hesaplama için kullanılan sitelerden tahmini vergi borcunuz 1000 dolar olmadan ödeyin bence fazla ödeseniz bile bence sene sonunda nasılsa geri alacaksınız bundan dolayı mümkün ise her 3 ayda bir ödeyin bu arada evli ve çocuklu bir kişinin yıllık kazancından 24 bin doları vergilendirilmiyor. Vergi konusunu okursanız daha iyi olur
    Sayfaya buradan ulaşabilirsiniz

• @mr-hakan şimdi bende whatsapp bir yazı vardı oradan kopyaladım :)
    Gelir Bilgisi Gösteren Belge Türleri

Gelir ve Gelir Vergisi durumunuzu belirten ve vergi beyannemesi yapabilmeniz için elinizde olması gereken 2 çeşit belge var:

1- W2 (Düzenli maaşlı işlerden verilen gelir/gelir vergisi belgesi)

2- 1099 (Bağımsız çalışılan işlerden verilen – Uber veya bunun gibi tek seferlik ya da ek iş diyebileceğimiz işler için verilen)

W2’da tax withholding olur ancak 1099’da kişi kendi vergisini sonradan ya da yıl içinde olacak şekilde ayrıca ödemekle yükümlüdür. 1099 ile çalışan kişilerin yıllık toplam vergi borçları 1000 doları geçerse cezai işleme tabiidirler. Buna engel olmak için yıl içinde azar azar vergi ödemeleri gerekmektedir. W2 ile çalışanların maaşından zaten tax withholding olduğu için böyle bir sıkıntısı yok. W2’lar yıl sonunda size işvere tarafında ulaştırılırken, 1099 belgesi her iş veren tarafından verilmez. 1099 için kurallar ve limitler vardır, atıyorum 500 dolardan az kazanca 1099 hazırlamazlar ama siz yine de beyan edip vergisini ödemek zorundasınızdır.

• ⭐⭐

@mr-hakan yani aslında az çok anlamıştım evet kendin yıl sonu ödüyorsun yıl sonu belli bir ayda yıl boyunca çalıştığın şirketler sana kazançlarına ait belgeler yolluyor. her halde tüm yılın vergisini vermek son gün son ay çok zor olur helede biriktirmemiş harcamış isen. benim demek istediğim şey aslında şu mesela Uber eats yapıyorsun haftalık kazancın hesabına yattığın zaman onun vergisini sen nasıl hesaplayacaksın ve hesapladın direk haftalık yatırabilir miyim veya da otomatik olarak vergiyi kendi çekemez mi öyle bir seçenek yok mudur? Uber eatsten haftalık 500 dolar kazanıyorsak bunun ne kadarı vergiye gider bunları merak ediyorum..

• @lordbolton hocam haftalık 500 usd kazanırsanız. Yıllık kazancınız 26000 dolar olacaktır . Evli ve çocuğunuz olmadığını varsayarak ilk 12 bin doların vergisini vermeniz gerekmiyor. Bunların yaninda sağlık sigortası aracınıza yaptığınız bakım masrafları vb gibi giderleri ve uber gibi islerde yapılan mil başı masraf miktarını aracın temizliği için harcadığınız tutarları düşersiniz, belki yakıt harcamanızı da gider olarak gösterip büyük ihtimalle vergiye tabi miktarı 9 bin dolar civarına çekerseniz. Büyük ihtimalle bütün yıl boyunca ödeyeceğiniz vergi 900 usd olur. Lakin her ödemeden vergiyi alsınlar gibi bir seçenek var mı? Bilmiyorum lakin zannımca hicbir ülke yoktur ki son ödeme tarihinden önce vergi verecek mükellefi reddetsin . Yani ödeyebilirsiniz. Size tavsiyem işinin ehli bir muhasebeci ile bir süre çalışmanız o arada hem yapilan islemleri takip etmeniz hemde ingilizcenizi geliştirmeniz. Zaten ilk senenin sonunda gerekli bilgi ve dil birikimini edinmiş olacağınızdan kendinizde yapabilirsiniz

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k