Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Tatildeyken Trafik Kazası Yapmak

• Merhabalar,
    3 ay önce eşimle ufak bir kaza yaptık. Kırmızı ışıkta sağa dönecektik, öndeki araç biraz gidip tekrat durdu. O sırada eşim de öndeki arabayı gitti zannetmiş sola bakarak ilerlerken öndeki araca çarptık. Ama zaten kırmızı ışıkta beklediğimiz için hızımız 10 mph değildi bile belki. Biz amerikaya tatil için gelmiştik, araba da babamın arabası, sigorta vs hepsi babamın üzerine. Babam geldi hemen kaza yerine anlaşma teklif etti istemedi adam. Sonra polis vs.
    Polisin gelmesini 25 dk bekledik. Polis gelince bizi bir marketin otoparkına aldı olayı anlattık. Sonra karşı taraf demiş ki eşimin boynu ağrıyor. Polis de ambulans çağırdı baktılar hastaneye gidin dediler. Ama biz polisi beklerkenki 45 dklık süreçte hiç birley yapmadılar ya da söylemediler ağrı ile ilgili. Ayrıca arka koltukta 6-8 yaşlarında oğulları çocuk koltuğu olmadan oturuyordu, Allah korusun çarpmadan bişey olsa önce arkada oturuan çocuğa olmaz mı?
    Çarptığımız araba çok eski. Arabayı baştan alsak 1000 dolar yapmaz. Her yeri vuruk çırık zaten. Bunu bildikleri için de sigortayla ilerlemek istediler.
    Dün sigortadan yazı gelmiş 103 bin dolar istiyorlarmış😅Doktora giitmişler, disk kayması varmış, epidural yapılmış vs vs. Yani bu bana tam anlamıyla dolandırıcılık gibi geliyor. Sigorta öder mi ödemez mi bilmiyoruz ama öderse babamın pirimler aratacak. Bunu da istemiyorum. Sigorta Ödemezse ne olacak, biz Türkiyedeyiz bize ulaşabilecek mi? Biz bunu şikayet edebiliyor muyuz? Sonuçta kamera kayıtları var, belki de bilerek durdu, öyle bile olsa biz suçluyuz evet ama belde disk kayması dediğiniz şey de o kadar hızla çarpmayla olmaz. Bunu expertler anlayamıyor mu? Biz nasıl bir yol izlemeliyiz bu konuda ne yapabilirz hakkımızı aramak için? Teşekkürler.

• @duzmuhendis, içinde söyledi: Amerika'da Tatildeyken Trafik Kazası Yapmak

Merhabalar,
    3 ay önce eşimle ufak bir kaza yaptık. Kırmızı ışıkta sağa dönecektik, öndeki araç biraz gidip tekrat durdu. O sırada eşim de öndeki arabayı gitti zannetmiş sola bakarak ilerlerken öndeki araca çarptık. Ama zaten kırmızı ışıkta beklediğimiz için hızımız 10 mph değildi bile belki. Biz amerikaya tatil için gelmiştik, araba da babamın arabası, sigorta vs hepsi babamın üzerine. Babam geldi hemen kaza yerine anlaşma teklif etti istemedi adam. Sonra polis vs.
    Polisin gelmesini 25 dk bekledik. Polis gelince bizi bir marketin otoparkına aldı olayı anlattık. Sonra karşı taraf demiş ki eşimin boynu ağrıyor. Polis de ambulans çağırdı baktılar hastaneye gidin dediler. Ama biz polisi beklerkenki 45 dklık süreçte hiç birley yapmadılar ya da söylemediler ağrı ile ilgili. Ayrıca arka koltukta 6-8 yaşlarında oğulları çocuk koltuğu olmadan oturuyordu, Allah korusun çarpmadan bişey olsa önce arkada oturuan çocuğa olmaz mı?
    Çarptığımız araba çok eski. Arabayı baştan alsak 1000 dolar yapmaz. Her yeri vuruk çırık zaten. Bunu bildikleri için de sigortayla ilerlemek istediler.
    Dün sigortadan yazı gelmiş 103 bin dolar istiyorlarmış😅Doktora giitmişler, disk kayması varmış, epidural yapılmış vs vs. Yani bu bana tam anlamıyla dolandırıcılık gibi geliyor. Sigorta öder mi ödemez mi bilmiyoruz ama öderse babamın pirimler aratacak. Bunu da istemiyorum. Sigorta Ödemezse ne olacak, biz Türkiyedeyiz bize ulaşabilecek mi? Biz bunu şikayet edebiliyor muyuz? Sonuçta kamera kayıtları var, belki de bilerek durdu, öyle bile olsa biz suçluyuz evet ama belde disk kayması dediğiniz şey de o kadar hızla çarpmayla olmaz. Bunu expertler anlayamıyor mu? Biz nasıl bir yol izlemeliyiz bu konuda ne yapabilirz hakkımızı aramak için? Teşekkürler.

Sayin@duzmuhendis, oncelikle gecmis olsun diyorum. ABDde bu tur trafik kazalari ve sonrasinda gelisen davalardan dolayi ciddi isleyen bir sistem bulunmaktadir. Bu konuda calisan avukatlar sonuc almazlarsa odeme almadiklari icin genelde hayli agresif olmaktadirlar. Sigorta size avukat sagliyorsa bunu mutlaka kullanin. Genelde sigortanin kendi avukatlari da vardir ve onlar da bu konuda gerekeni yaparlar. Eger saglamiyorsa kendiniz kazanin oldugu eyalette iyi bir traffic injury avukati bulun ve kendinizi savunun. Primlerin artisina engel olabileceginizi zannetmiyorum. Bu durum ileride ABDye gelisinizi de etkileyebilir. Saglik problemleri ciddi rakamlar odemenizi gerektirebilir. Onleminizi alin, yerel baroyu arayip avukat tavsiyesi de alabilirsiniz.Ilk olarak sigortanin neler yapip yapmayacagini netlestirin. Eger yardimci olmuyorlarsa mutlaka yerel iyi bir avukat tutun. ABD hukukuna gore eger biri saglik zarari var ise ve siz kisiyi oldugu halinden kotu hale getirdi iseniz sorumlusunuz. Ornegin kisinin onceden zaten bel problemi vardi, hafif bir vurusla, daha kotu hale geldi gibi. Eger buna sizin carpmaniz neden oldu ise sorumlu olursunuz. Konuyu mutlaka ciddiye alin.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• A1 A2 Diplomatik Vize ile AOS Yapmak Mümkün Mü?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    176 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @crazycells, içinde söyledi: A1 A2 Diplomatik Vize ile AOS Yapmak Mümkün Mü? @Figen, içinde söyledi: A1 A2 Diplomatik Vize ile AOS Yapmak Mümkün Mü? @Claudia-J-Muslu Gunaydinlar . Spesifik bir sorum olacak . A2 diplomatik Vize ile legal olarak Amerikada bulunan ve ayni zamanda DV kazanani olan bir kisi AOS yapabilir mi ? @gucarslan @crazycells Sizlerin hic bilgisi varmi bu konuda ? Claudia Hanim daha aciklayici cevap verecektir, ama A diplomatik vizeleri ile gelmis kisilerin bu vizeleri ile AOS yapabileceklerini sanmiyorum. USCIS sayfalarini da inceledim, anladigim kadariyla bu kisiler sadece ilticaya benzeyen bir basvuruyla Green Card alabiliyorlar, onun icin de hem A statulerini kaybetmis olmalari hem de ulkelerine geri donememeleri gerekiyor. Boyle bir durumda yukarida sayin @gucarslan 'in bahsettigi waiver'i alarak bir yol acilabiliyor. Ama burada DV'den bahsetmiyoruz, DV yolu ABD icinde kapali gorunuyor. https://www.uscis.gov/green-card/green-card-eligibility/section-13-diplomat Daha once forumumuzda konsolosluk calisanlarindan cekilis talihleri olmustu ve hepsi de Consular Processing ile diplomatik olmayan normal pasaportlarina gocmen vizeyi alip ABD'ye yeniden giris yaptilar. Sayin @Figen, bunu yapmak mumkun olabilir. Adjustment of status ile beraber mutlaka I-508 ve I-566 formlarinin da istenilen adette verilmesi gerekecektir. Detayli durumunuza da bakmak gerekecektir. Size form linklerini ekliyorum. https://www.uscis.gov/i-508 ve https://www.uscis.gov/i-566. Tebrikler.
  • Amerika’ya Bakıcı ve Yardımcı Olarak Gitmek

4
    0 Oy
    4 İleti
    640 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Esef, içinde söyledi: Amerika’ya Bakıcı ve Yardımcı Olarak Gitmek Merhabalar, bir konuda bilgilerinize ihtiyacim vardi; amerika vatandasi cok yakin bir aile dostumuz var ve kendisi 80 yasinda esiyle beraber yalniz yasiyorlar, cogu ihtiyaclarini karsilamak icin bir nevi bakici ve yardimci olarak kendilerine eslik etmemi istiyor. Bu durumla alakali bir vize turu var midir? Varsa surec nedir ne yapmamiz gerekir? Tesekkurler. Sayin@Esef, bu konuda bizden destek alabilirsiniz. Bizimle websitemizden, whatsapptan, temasa gecebilirsiniz. www.amerikavatandas.com, WhatsApp+1 413 237 73 87.
  • Greencard sahibi olarak Turk vatandasi ile evlilik yapmak

2
    0 Oy
    2 İleti
    806 Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    @US_LA_Turk, içinde söyledi: Greencard sahibi olarak Turk vatandasi ile evlilik yapmak Merhabalar 7 sene once green card kazanip zaten evli oldugum eski esimle (Turk vatandasi) birlikte ABD'ye tasindik. Gectigimiz Subat 2021'de bosandik. Kendisi TR'ye dondu. Ben ABD'de Green Card ile yasamaya devam ediyorum. 2021 Ekim ayinda vatandaslik sinavim var (Umarim pandemiden oturu sinav/yemin toreni otelenmez). Sorum su; Benim 2021 sonuna dogru Turkiye'de yasayan bir Turk vatandasi ile bir evlilik yapmam soz konusu olabilir. Bu durumda kendisi de benimle burada yasamak icin kolayca bir vize, yada benim gibi greencard alabiliyor mu? Bu islem icin hizlica sonuc alabilmek ve ABD'de beraber yasayabilmek icin ne kadar sure gerekiyor. Eger vatandas olabilirsem bu surec daha kolay ilerleyebiliyor mu? Cok tesekkur eder saglikli gunler dilerim Sayın @US_LA_Turk, Vatandaş olduğunuz takdirde esinizin vize sırasına girmesi gerekmez. Onun için her zaman yeşil kart başvurusunda bulunabilirsiniz. Yeşil kartlı olduğunuzda ise esiniz sadece vize bülteninde sırası geldi ise yeşil kart başvurusunda bulunabilir. F2A kategorisi. Size linkte vize bültenini gönderiyorum. https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2022/visa-bulletin-for-november-2021.html Bu bilgi her ay değişebilir. Eğer evli değilseniz o zaman nişanlı vizesi ve başka opsiyonlar da olabilir. Nerede evlendiğiniz sureci ve işlemleri belirler. Bekleme suresi surece göre değişir. Sureci nerede başlatırsanız sureci de genelde orada beklemek ve sonuçlandırmak gerekir. Örneğin TCde evlendi iseniz esinizin TCde beklemesi gerekecektir, ABD’de evlenirseniz esinizin surecin sonuçlanmasını ABD’de beklemesi gerekecektir. Her durumda boşanma ilamınız ve İngilizcesi gerekecektir. Teşekkürler.
  • Amerika sınırında vize almak

2
    1 Oy
    2 İleti
    340 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Fouray, içinde söyledi: Amerika sınırında vize almak Merhabalar; Öncelikle sorularımızı yanıtsız bırakmayan Muslu Hukuk Bürosuna teşekkür ederim. Benim sorum şu; Meksika-Abd sınırından Abd vizemiz olmadan sınır kapısına gidip vize istesek verme durumları var mı? Normalde Abd visesi Türk vatandaşları için sadece Ankara ve İstanbul'dan veriliyor, bunu biliyorum. Fakat sınırda Meksika tarafından can güvenliğimizin olmadığını, en azından Abd üzerinden uçakla Türkiye'ye geçmek için vize istesek oradaki memurların inisiyatif kullanma hakları var mı? Sayın @Fouray , Öncelikle güzel sözleriniz için biz de teşekkür ederiz. Gümrük yetkililerinin vize verme yetkisi yoktur. Vize verme yetkisi sadece ABD dışındaki bütün konsolosluk ve elçiliklerindir. Bazı şartlarda Meksika’daki ABD konsolosluğundan vize almanız mümkün olabilir. Mutlaka kendi ülkenizdeki ABD konsolosluğundan vize almanız gerekli değildir. Gümrük yetkililerin ise parole (ABD’ye şartlı giriş izni) verme yetkileri vardır. Gümrük memurları bu izni çok zor verirler. Sizin dediğiniz tur bir durum için böyle bir izin vermeleri çok düşük ihtimaldir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k