DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)


  • @cloudenv Kutlarım hocam sizi de. Siz de mülakat da konuşulanları, size sorulanları paylaşabilir misiniz? Bizler için faydalı olabilir. Teşekkürler.


  • @Biyolog hocam ben forumlara baktım ve anladığım şu DS260 NVC veya US embassy desteğiyle açılabilir yeniden. Heryerde öncelikle NVCye mail atın diyor, onların public inquiry formu var onu doldurup sorabilirsiniz reopen için. Veya denilen inteviewda consular officer a söyleyin düzeltmesini rica edin yazıyor.


  • @Biyolog hocam bunu benim yazıma mı yazdınız bilmiyorum ama ayrıntılı cV derken neleri istiyorlar CV de eğer onlar gelen mailde varsa onları bildirebilir misniz. Bena slında CV de yer almasını istedikelri maddeleri sormuştum ona göre kendiminkini de bir kontrol edeyim diye. Teşekkürler.


  • @TOK hocam bu yolda min 1 dostumuz daha olduğunu bilmek güç veriyor iyi ki tanıdık seni 🙏


  • @sedat5552
    Bende aynı şekilde düşünüyorum
    Zor zamanlarda güzel insanların yanında olduğunu bilmek önemli bir kazanım


  • @Hilal-2 hocam gelen talep aynen bu:
    Employment history / CV (Original)/A complete list of your employment history (i.e., dates, job title, name of employer/company, indicate if the company is/was private or government affiliated, your duties, etc.), projects, researches and publications. A CV or resume containing the above information is also acceptable.
    Ben akademik CV mde iş gecmisim kısmını bu talebe göre genişlettim.
    Ama diğer hocalarımızın farklı bir önerisi varsa alırız benimki tüm akademik faaliyetlerimi içeriyordu fazla bile uzundu


  • @Hilal-2 yanlış yönlendirmek istemem ama ben iş gecmisim kısmında çalıştığım üniversiteleri tarihleri devlet üniversitesi oldugunu oradaki ünvan ve görev tanımı ve sorumluluklarımi yazdım mesela asistanken akademik makale ve projeler üretmek, bilimsel kongrelerde sunumlar yapmak, diğer eğitim faaliyetlerine katılmak, arazi gezilerine katılmak, uygulamalı lab derslerinde hocalara yardım etmek, lab larin ve kimyasalların güvenli şekilde kullanımı, sınavlarda gozetmenlik yapmak, diğer komisyon üyelikleri ve idarecilerinin verdiği diğer görevleri yapmak vs.


  • @Biyolog Sağolun hocam, ben ayrıca bir de şunu gördüm forumda eğer interview tarihi belliyse ve sizinki old bile yani dosyanız Ankara elçiliğine geldiyse Ankara elçiliğinize düzeltme isteği gönderiyorsunuz. Bu greencard DV talihlilerinde yazıyor ama neticede form aynı Ds260. İsterseniz bakın. Zaten NVC ye gönderilen public inquiry formunun aynısını buraya yolluyorsunuz, brada denilen mülakat öncesi düzeltmeleri gönderiyorsunuz onlar düzeltiyorlar. Siz de bir bakın.


  • @Biyolog Sağolun hocam anladım.


  • Benim vizem issued oldu sitede arkadaşlar


  • @Hilal-2 hocam benim vize mulakatim geçti ve AP ye kaldım yeni tarih belli değil ben forumdan okudugumu yaptım mulakatta soyleyin onlar düzeltir dediler soyadı değişikliğini mülakatta söyledim hatta gerekli evrakları vermek istedim ancak evrak teslim alan kişiyle iletişim kuramadım eski soyadımi sordu kodladim yazdı birşeyler ama sistemdeki formda hala goremiyorum o bana yanınızda mahkeme kararı var mı diye bile sormadı ben vermek istedim bir türlü almak istemedi muhtemelen isim benzerligi tarzı birşey var benim tecrübeli arkadaşlardan öğrendiğim su süreçte AP yi actiramazmisim ve sadece istenilen bilgileri gönderip sabırla beklemek gerekiyor


  • @Biyolog Anladım hocam. İnşallah hemen çözülür. Can sıkıcı bir durum. İçinizi ferah tutmaya çalışın.


  • @Biyolog Bir de hocam benim anladığım ds260ile ilgili düzeltmeleri mülakatı yapan görevliye söylemek gerekli sanırım. Sizden anladığım siz belge alana söylemişsiniz.


  • herkese merhabalar. mülakatta onay alan hocalarımız neler soruldu yazabilirse çok faydası olur bizler için. teşekkürler.
    bir de I140 onayı sonrası wellcome letter gelmesi ortalama ne kadar zamanda oluyor? bana 2 mail geldi. birinde 7 marta kadar bizden yönerge maili gelmez ise bize yazındı. 2. mail ise kota dolu şu an ilerlemek için uygun değilsiniz. bizden mesaj bekleyindi. kafam karıştı açıkçası.


  • @meli benim verdiğim İngilizce cv’me baktı
    Mesleki ünvanlarımı, doktora alanımı falan sordu. Birde niw sizin dedi. Amerika’da ne alanda, ne hakkında çalışacaksınız dedi
    Bende anlattım. Bir yandan da hızlı olsun diye galiba parmak izimi vermem için ben konuşurken sağ el 4 parmak, sol el 4 parmak falan diyordu.
    3-4 dakika sürdü toplam bence ama bana daha uzun geldi 😁


  • Benim de issued oldu arkadaslar. Ama benim vize turum EB-3 Skilled Worker. Burada iletisime gectigimden buraya yaziyorum.

    Ek baya bir dokuman getirdim ama istemediler. Offer Letter ve Ozgecmisime baktilar. Prevailing wage, labor cert ile ozgecmisimi ve offer letter'i karsilastirdigini zannediyorum.

    Ben zamaninda bu sirket icin H1-B ile calisiyordum. Turkiye'ye geri dondum ve oyle basladik EB-3'e. Interview gelene kadar da sirket kurup remote calistim ayni firmaya. Ben zamaninda oradayken farkli bir departmandaki acik bir pozisyon icin kardesim basvurmustu, yine ben oradayken interview yaptilar ve ise alindi, H1-B aldi geldi. Iki yil car pool yaptik, hala sirkette devam ediyor 🙂

    Bana sorduklari soru bunun uzerineydi: Orada calisan tanidigin / akraban var mi, senin petitionun icin sirketi gaza getirebilmis olabilir mi ve title'i nedir diye sordular. Kardesimden daha once ise basladigimi, farkli departmanlarda calistigimizi ve islerimiz arasinda alaka olmadigindan falan bahsettim, cunku zaten ben daha kidemliyim falan, alaka yok hehe. Title'i da zaten C level olmadigindan ve herhangi bir petition'u etkileyemeyeceginden 'ok' dediler, sonra da 'confirmed' dendi. Bu olayin icerisinde uygunsuz / gercek disi hic bir sey olmamasina ragmen oldukca stres oldum. Ek olarak overstay yaptiniz mi diye sordu (yapmamistim)

    Issued gorene kadar depresiftim ama artik mutluyum. Az once de mesaj geldi kargoya vermisler.

    Cok fazla gecmis surecten ve nasil hissettigimden bahsetmek istemiyorum ama yardimci olabilir diye sunu yazayim:

    Benim ilk case'im RFE aldi ve bastan baslamaya karar verdik yeni bir avukatla. Bu bastan baslatilmis hali. Bu da demek oluyor ki gecmisteki bir RFE'niz gelecegi etkilemiyor. Interview'da lafi bile gecmedi. Ikinci case birebir ayni bilgilerle dolduruldu, tek farkli Trump administration 🙂 Fakat kisisel nedenlerden dolayi ben iyi ki RFE cikmis ve Turkiye'ye donup bastan baslatmisim diyorum.

    Herkese iyi sanslar!


  • @TOK tebrikler hayırlı olsun. Eyalet seçtiniz mi tanıdık var mı diye sordu mu bir de hesapta ne kadar para var bakmadılar mı sizin? Çok çabuk oldu dediniZ sanırım hiç soru gelmedi size bahsettiğniz tek soru dışında?


  • @begumm eyalet sormadı
    Para sormadı
    Son bir hafta gelen maildeki belgelerden başka belge istemediler
    CV’deki lisans doktora eğitimleri dışında başka soru sorulmadı


  • Cv üzerinden sorular geldi burda çalışmışşın şurda bu işi yapmışsın teyit edercesine bir karşılıklı onaylaşma gibi ne yapacaksın orada sorusu geldi,orada ne yapacaksın sorusu bence çok kritik eb 2 için uygun bir fayda sağlayıcı iş yapacağınızı söylemeniz çok kritik (kişisel yorumum bu) orda çalışırım burada çalışırım ve para kazanırım gibi bir algı yaratmak riskli olabilir bu yapacağım şey ile abd de yaşayan insanlara fayda sağlamaya düşünüyorum makul bir tavır!!! maddi durum evraklarını almadılar bakmadılar bile!


  • Henüz net bir işimiz olmadığı için çalıştığınız alanda devam edeceğinizi mi ifade ettiniz yoksa ABD için faydalı olacağınızı özellikle dile getirmek için farklı bir ifade de kullandınız mı @TOK , @sedat5552

    Birde @sedat5552 ilk sayfadaki excel formuna bilgilerinizi girebilirseniz forumu takip eden arkadaşlar için iyi olur.


Benzer Başlıklar

  • 53
  • 26
  • 5
  • 929
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

217
Çevrimiçi

42.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum