Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 156 238.3k 173
  • ⭐⭐⭐⭐

@btek14 geçen ay geç güncellemişlerdi tabloyu bu sefer 14 - 16 arası açıklanır diyorum :) Analyst Review February 2023, Audit için bir şey diyemiyorum tablo hatalı açıklanmıştı öyle de kaldı. Yani yine December 2023 olarak kalır. Analyst review ortalama süre 375 gün , audit ise 520 gün olur diye tahmin yürütelim. Tabi hepsinden önemlisi Mart 2023 bülteni. Umarım bizim kategori de en azından 1 ay ilerlerler :)

• @tufank hocam agzin bal yesin diyecem ama artik o tikaniklik neyse bitemedi acilamadi bir turlu :) ama acilacak elbet. insallah insallah diyelim... bekleyip gorecez...

• ⭐⭐⭐⭐

Aralık 2023 Vize İstatistikleri ( konsolosluklarda basılan vize sayıları):

Toplam vize sayısı:

• EB3 Other Workers ( EW ) : 624
    • EB3 Professional & Skilled ( E3 ) : 876

EW kategorisinde en çok vize basan 3 konsolosluk:

• Ciudad Juarez / Meksika: 176
    • Ho Chi Minh City / Vietnam: 116
    • Johannesburg / Güney Afrika Cumhuriyeti: 69

Ankara Aralık 2023'te EW vizesi basmamış. Yine bu tarihte EW vizesi alan herhangi bir TR vatandaşı mevcut değil.

• ⭐⭐

@tufank EW ortalama böyle giderse 10K'yı yine dolduramayacak sanırım :)

• ⭐⭐⭐⭐

@Riethian AOS rakamları da eklenince bir sonraki mali yıla girmeden tüm kotaları doldurabilirler. Bu hızda gider umarım :)
    Gerçi aylık verileri alt alta toplarsanız mali yıla ait verileri doğru vermez diyor ilgili sayfada ( ki hesapladım sapmalar var). Mali yıl sonundaki veri daha önemli. Sapmalar olsa bile 0-1k arası olur en fazla diye düşünüyorum. Toplamı ve AOS verilerini ancak mali yıl sonundaki raporlarda göreceğiz.

Her ne kadar alt alta toplamayın deseler de 2024 mali yılı için (ekim, kasım, aralık 2023) bu 3 aylık dönemde toplam 2437
    vize basılmış. Buna AOS rakamları dahil değil. (genelde bir bu kadar da AOS için oluyor )

• ⭐⭐

@tufank 3 ayda 2437 baya iyiymiş. :)

• ⭐⭐

@tufank Dede belki gider ayak bir iyilik yapar bize :)

• ⭐⭐⭐⭐

@Riethian çöz şu işi dede, öyle git gideceksen 😂 ver kotayı bizim kategoriye, aç önümüzü.

• Merhaba birşey sormak istiyorum benim evraklarım Ocak 22 2024 de NVC teslim edilmiş ama hala dönüş olmadı bu linkte Ocak 25 den itibaren olan dosyaların incelendiği yazıyor normal mi dönüş gelmemesi ?

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/nvc-timeframes.html

• ⭐⭐

@Duygu-Çelik hanım burdaki örneklerle daha önce cevap vermiştik. 1-1,5 ay sürüyor evrak kontrolü.

• Beklenen tablo guncellendi.

Jan2023_1.png

Jan2023_2.png

Bakilan dosyalar Analyst Review January 2023, Gun olarak da 393 gun gozukuyor. Audit Review ise December 2022 ve 480 gun.

• image.png

2023 kismini 2024 olarak hemen duzelttiler. Geri kalan kisimlarda hata gozukmuyor gibiydi zaten, herhangi bir degisiklik de yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@btek14 ben de tam refresh ediyordum ilgili sayfayı bir foruma bakayım öncesinde dedim ve paylaşımları gördüm, eline sağlık :) Ortalama LC değerlendirme süresi 30 gün daha artmış. Audit'li dosyaların ortalama değerlendirme süresi de 24 gün kadar geri gitmiş. Yani bu açıdan bakarsak LC audit'e girmezse 12-13 ay sürüyor artık. Audit'e girerse 15-16 sürüyor. Bakalım ilerleyen zamanlarda LC değerlendirme süreci hızlanacak mı..

• @tufank dogal olarak her dosya audite giriyor gibi bir durum oldu bu tarihlerle. ileride sureler birbirine daha da yaklasirsa sasirmam. yaklasacaksa da yaklasmayacaksa da geriye dogru gelerek yaklassin soyle max 250 gun falan olsun.
    analyst review sureleri surekli artiyor. umarim bu trend terse doner.

• @tufank ayrica rica ederim :) bir sarkida dedigi gibi ekranin (telefonun) basinda caresizzzzz bekliyorum :) site f5lemekten de tus asindi.

• ⭐⭐⭐⭐

@btek14 gerçekten öyle bekliyoruz :) şu LC süreci sonuçlansa da bir an önce I-140 doldurup RFE'siz temiz bir şekilde 15 günde premium process ile onaylansın. Sonrası artık bülten bekleme süreci. Önemli olan şu 2 aşamayı kazasız belasız geçmek.

• ⭐⭐

@btek14 elinize sağlık gerçekten, henüz başvurumuzu gerçekleştirmesek bile bize de ışık tutan mis gibi bir sayfa oldu.

• @tufank hocam gercekten oyle. buyuk konusmayayim ama sonraki sureclerde beklemenin bu kadar zor olacagini dusunmuyorum. PERM cidden buyuk sabir testiymis yav, kazasiz belasiz insallah tertemiz sekilde kurtuluruz...

• @btek14 aynen perm benim tam 11 ay sürdü her ay haber beklemek işkence gibiydi zaten I140 hızlandırma yaptık 15 gün de bitti asıl olay şimdi başlıyor bence mülakat beklemek ve NVC dosya hakkın da dönüş yapması son part daha yorucu

• @EasternStar rica ederim herkes tecrubelerini paylasarak bir sekilde yardimci olmaya calisiyor. umarim sizin basvurunuza kadar sureler eski haline gelir.

Benzer Başlıklar

• EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    60
    1 Oy
    60 İleti
    7k Bakış
    M
    @charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ? Teşekkürler,
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • E3 Vizesi

Kilitli İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    F
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1363/employment-based-green-card-is-sponsorlugu-ile-yesil-kart-basvurulari
  • 7 Oy
    5k İleti
    370k Bakış
    P
    @gunduzguleryuz teşekkürler:(
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k