Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @TolgaSabSab verdigin detayli bilgiler icin bizde sana tesekkur ederiz, hayirli olsun.


  • @Busra-Akdag 23k dolardı ve yeterlı goruldu ama baslıkta belırttıgım gıbı her dosyayı cıdden farklı degerlendırıyorlar. Yanı cogu dosyanın gorusmesını dınleme fırsatım oldu bazılarına anlam bıle veremedım. Ve gorusmedekı herkese tavsıyem sıze sorulan soruya tam cevap vermenız. Anlamsız cevaplarla extra heycan ıle cumlelerı uzatmamanız. Umarım ıyı gecer


  • @TolgaSabSab çok teşekkürler


  • Merhaba gocmenlik icin vize basvurum vardi pasaportumu aldilar fakat sistemde sponsor vergi bilgilerinin eksik oldugu ve sisteme yuklenmesi gerektigi bilgisi verildi sisteme yukledik bir problem cikarirlar mi vize alamama gibi bir durum soz konusu olur mu


  • @Busra-Akdag 2 kisi $24650 total income da gormek isteyecekler. IRS Tax Form 1040 line 9
    ayrica banka extresi eklenebilir yeterli degilse, cash i 5 le carpiyorsunuz.


  • @zzehirbazz, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Asla yanıtını bulamadığım bir soru var.
    I-130 fee'yi ABD de yaşamayanlar nasıl ödüyor? Kredi kartı formu sadece ABD kartları ile ödenir diyor?

    Amerika'da akrabanız, arkadaşınız yok mu? Avukata para vermektense de bir tanıdığınız aracıyla yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Ayrıca, aşağıda vereceğim siteye bir bakın isterseniz. Birkaç ödeme yönteminden bahsediyor..


  • Hem konsolosluk hem USICS ile yıllarca uğraştım. Sırasıyla J-1, Dv Lottery, AOS, Naturalization deneyimlerime dayanarak genelde konsolosluk mülakatlarını ve bekleme süreçlerini stres yapan kişiler için yazıyorum,

    Öncelikle ne USCIS, ne NVC ne de Konsolosluk görevlileri gözünüzü korkutmamalı. Başvurunuz ne amaçla olursa olsun her zaman bu insanların önce işini yapmaya çalışan devlet memurları olduğunu, amaçlarının size vize vermeme veya sizi ABD'ye sokmama gibi bir şey olmadığını, aksine evrakları ve niyeti düzgün çıksın da bir an önce işlemler bitsin diye düşündüklerini bilmeniz gerekiyor.

    İkinci olarak bir terslik olduğunda veya olumsuz bir soru aldığınızda buna karşı elinizde varsa delil veya argüman ile kendinizi savunabileceğinizi, ve bunun kararlarına negatif değil aksine pozitif etki edeceğini de deneyimledim, bu standart prosedürdür. Bu insanlar sizi tanımıyor ve 3 5 evrağınıza bakıp sizinle konuşuyor, yanlış yorumladıkları veya yanlış bildiklerini düşündüğünüz bir şey görürseniz mutlaka düzeltin. Bunun bir sorgu değil sohbet olduğunu hatırlayın.

    Üçüncü ve son olarak, konsolosluklar USCIS'e kıyasla çok daha kısa, öz ve basit mülakatlar yaparlar, çünkü zaten NVC sürecinde dosyanıza bakan memurlar nihai kararı vermiş oluyor, sizin mülakatınız aslında bir sizi görelim iki evrak ve varsa sorularımızı teyit edelim diye yapılıyor.

    Korkmayın, evraklarınızda beyan ettiğiniz konulara hakim olun ve mülakata kendinizden emin ve güler yüzlü girin.


  • Sonunda
    vizem çıktı
    ptt mesajı aldım
    pasaportumu almayı bekliyorum
    bize yardım eden herkese teşekkür ederim
    uzun bir yolculuktu
    umarım herkes vizesini alır ve ailelerinin yanında olur


  • Mülakatımı bugün tamamladım 🙂 Vizem onaylandı. Tam 14 ay sürdü vize sürecim. Umarım birkaç saate her şey aklımda taze iken tecrübelerimi sizlerle paylaşacağım.


  • @bonjour sizinle aynı durumdayız. Domicile işini NVC ilenasıl halletiniz ve hangi evraklar yeterli oldu? I-864 için de yeşertirseniz memnun olurum o konuda da aynıyız 🙂


  • Pasaportumu teslim aldım ailemize kavuşuyoruz 😍 darısı sizlere inşallah


  • @Naerys I 130 kartla ödeniyormuş. NVC ödenmiyor ama 😞 Zaten NVC sürecine girildiğinden ABD ye gitmek farz olacak domicile ı nası sağlicaz yoksa.


  • Herkese merhaba. Bugün mülakatımı tamamladım. Tecrübelerimi size yardımcı olacağını umarak oldukça detaylı olarak paylaşacağım 🙂

    Saat 8:00'de olan randevum için 7:40'ta büyükelçilik önündeki sıraya girdim. Bu sırada randevu saati sizinle aynı, daha erken ve daha geç olan birçok insan olacak. Büyükelçiliğe randevu saatinize göre sırayla içeri alınacaksınız. O yüzden o anda hangi saatin randevularının binaya alındığına dikkat edin. Önünüzde randevusu sizden geç olanlar olabilir. Sıranın arkalarından kimlerin alındığını duymak biraz güç olabiliyor.

    Sıra size geldiğinde, pasapotunuzu bir kutu içine yerleştireceksiniz. Kısa bir süre sonra size seslenecekler ve bina içine çağrılacaksınız. Güvenlik kontrolünden geçeceksiniz. Büyükelçiliğe telefon, laptop, akıllı saat, çanta vs sokmak YASAK. Sadece belgeleriniz ile gelmelisiniz. Birçok kişinin yanında telefon, çanta vardı. Kapıdan son dakika bu nedenle geri dönenler, emanet vermeye gidenler oldu. Hemen büyükelçilik dışında park halinde olan bir arabanın para karşılığı emanet aldığını duydum, ben kendilerine emanet vermediğim için bu konuda çok bilgi veremeyeceğim.

    İçeri girdikten sonra vize işlerinin yapıldığı binaya yürüyeceksiniz. Orada hemen girişte pasaportunuzun arkasına etiket yapıştırıcılacak ve size 18 numaralı bankodan iki adet birbirinin aynısı sıra numarası verilecek. Numaranız ilk yandığında, belgelerinizi teslim edeceğiniz bankoya gideceksiniz. (Ben oradayken bunlar göçmen vizeleri için 13,14,15,16 numaralı bankolardı). Belgeleri teslim alan çalışan Türkçe biliyordu. İstenen belgeler kişiden kişiye değişebiliyor. Mutlaka listedeki her belge yanınızda olsun. Ben belgelerimi şeffaf dosyalara teker teker yerleştirip etiketledim. Size de tavsiyem bu yönde, işinizi çok kolaylaştırır.

    Belgeleri teslim sırasında bana sorulan sorular:

    1. Bu ilk evliliğiniz mi? Eşinizin ilk evliliği mi?
    2. Türkiye dışında bir ülkede yaşadınız mı?
    3. Önceden hiç ABD'de bulundunuz mu?
    4. Göçmen olmayan bir ABD vizeniz mevcut mu?
    5. İngilizce biliyor musunuz? (Mülakatı hangi dilde yapacağınızı belirlemek için diye düşünüyorum. Benim eşimle tek ortak dilim İngilizce olduğu için de olabilir bu. Bu vize için İngilizce bilmeniz şart değil, merak etmeyin)

    Benden istedikleri ve verdiğim belgeler:

    1. Nüfus kayıt örneği (Vukuatlı aile, Türkçe)
    2. Evlilik cüzdanı aslı
    3. Arşivli adli sicil kaydı (Ben İngilizce tercümeli olanı verdim)
    4. 1 adet ABD vize fotoğrafı
    5. Evliliği kanıtlayan belgeler (Uçak, otel, airbnb rezervasyonlarımız, ABD'ye giriş çıkışlarımı gösteren belge, emailler, mesaj ve telefon dökümlerimiz, para transferleri, yolladığımız kartlar, düğün davetiyemiz ve fotoğraf verdim)
    6. B1/B2 vizemin olduğu eski pasaportum (Göçmen olmayan ABD vizeniz varsa ve güncel pasaportunuzda değilse mutlaka eskisini de getirin)

    Belgeler teslim alındıktan sonra sizi 19-20 bankolarının olduğu yere yönlendirecekler. Numaranız yanınca mülakata doğru söyleyeceğinize dair, sağ eliniz havada yemin ederek başlayacaksınız. Parmak izi vereceksiniz. Belgeleriniz mülakatı yapan çalışanın elinde olacak. Benim mülakatım İngilizce idi, Türkçe yapmak isteyenler için tercüman mevcut. Bana sorulan sorular:

    1. Mülakatı İngilizce yapabilir miyiz?
    2. Eşiniz "John" mu?
    3. Nasıl ve hangi yıl tanıştınız?
    4. ABD'de mi yaşıyor? Nerede yaşıyor? Hiç orayı ziyaret ettiniz mi? Nasıl bir yerdi?
    5. ABD'de mi çalışıyor? Ne iş yapıyor?
    6. Eşiniz sizi kaç kez ziyaret etti?
    7. Türkiye'de mi evlendiniz? Nikah/düğün nasıldı?
    8. Sizin aileniz nikaha/düğüne geldi mi?
    9. Eşinizin anne ve babası nikaha/düğüne geldi mi?
    10. Eşinizin ailesi sizi seviyor mu?
    11. Türkiye dışında bir yerde yaşadınız mı?

    Sanırım bana sorulan soru sayısı biraz ortalama üstü idi 🙂 ama gördüğüm kadarıyla işi çabuk hallolan kişilerden biri bendim. Hiçbir bir zorluk veya pürüz olmadı. Mülakatı yapan bey bir yandan fotoğraflarıma bakarken bir yandan sorular sordu. Güler yüzlü sevecen biriydi. Sohbet eder gibi güzel güzel geçti 🙂 Vizemi onayladı, tebrik etti ve şans diledi. 9.30da işim bitti.

    Umarım uzunca yazdığım tecrübelerim sizlere yardımcı olur 🙂 Unutmadan hemen yazdım sizler için. Bu mülakat aşaması sinirleri biraz gerebiliyor ama inanıyorum sandığınızdan çok daha iyi geçecek. Herkese sabır ve şans dilerim 🙂


  • @ygmbx mülakatınızı yapan kişi yeni olabilir. Ankara misyondaki çoğu kişi Türkçe bilir çünkü 🙂 o kadar soru sorma sebebi de odur muhtemelen.


  • @zzehirbazz Olabilir tabi 🙂 O görevliyle mülakat yapan herkes İngilizce yaptı. Diğer bankodaki görevli de mülakatları Türk tercüman yardımı ile yapıyordu.


  • @ygmbx hayırlı olsun mülakatlarda sorun yaşayan oldumu varmı aklınızda kalan


  • @ygmbx, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @zzehirbazz Olabilir tabi 🙂 O görevliyle mülakat yapan herkes İngilizce yaptı. Diğer bankodaki görevli de mülakatları Türk tercüman yardımı ile yapıyordu.

    Kupelı ve zayıf olan bey sanırım sızı mulakata alan 🙂 dıger kısıye gore daha detaycıydı zaten. Ben dıger calısandan aldım ama ıkısıde son derece nazıklerdı 🙂


  • @TolgaSabSab Evet ta kendisi! 🙂


  • Kontrol ettigimde vize durumum Issued olarak gorunuyor 🙂 Henuz PTT ıle ılgılı mesaj almadım sanırım bır sonrakı hafta elımde olur


  • @Busra-Akdag Teşekkür ederim. Ben sıramı beklerken mülakat olanların çoğu, gördüğüm kadarıyla CR1/IR1 vize grubundan değildi. (Farklı göçmen vizeleri, hepsi onaylandı). Yanılmıyorsam 2 kişi daha benimle aynı vize grubundaydı. Birininki onaylandı, öbür beyin mülakatı diğerlerine göre çok daha uzun sürdüğü için biraz dikkatimi çekti, kulak misafiri oldum. Duyduğum kadarıyla "proof of domicile"i biraz yetersiz kaldı. Eşinin ABD'de bir evi, bir işi olmadığından dolayı. Sanırım eşi ABD'de ikamet etmiyor. Proof of domicile için nasıl kanıtlar sunabileceklerini söylediler kendisine. (Kira kontratı, işe kabul mektubu vs). Nasıl sonuçlandığını maalesef duyamadım, kimseye yanlış bilgi vermek de istemiyorum. Belki kendisi foruma üyedir ve kendisi paylaşır neler olduğunu.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum