Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @gokce-taskiran Çok teşekkürler bilgiler için. Sevgiler.

• Merhaba Arkadaslar,

Ailem bizi ziyaret etmek istiyor onlar icin bir davetiye mektubu hazirladim. Ayri ayri her birine ayni davetiye mektubunu yolladim. Vize gorusme tarihlerini ayni zamana almalari konusunda herhangi bir negatif yada pozitif gorunen bir sey olurmu merak ediyorum. toplam 4 kisiler. Daha once amerika`da hic bulunmadilar ayrica.

• 8 ocakta Turist vizesi için mulakatım var. 22sinde başlayan "government shutdown"un ocak ayına sarkabileceği söyleniyor.

Böyle bir durumda randevu için yatırdığım ücret yanacak mı acaba? Tecrübe eden var mı böyle bir durumu?

• hükümetin kısmi kapanması ankara elçiliğini etkilemeyecek. elçilik açıklama yaptı.

• @joejoe B1/B2 turist vizesi hakkında... içinde söyledi:

Merhaba Arkadaslar,

Ailem bizi ziyaret etmek istiyor onlar icin bir davetiye mektubu hazirladim. Ayri ayri her birine ayni davetiye mektubunu yolladim. Vize gorusme tarihlerini ayni zamana almalari konusunda herhangi bir negatif yada pozitif gorunen bir sey olurmu merak ediyorum. toplam 4 kisiler. Daha once amerika`da hic bulunmadilar ayrica.

ayni davetiyeyi gonderebilirsiniz. Herkes icin ayri bir DS160 formu doldurmalisiniz ama ayni gun ve saate randevu alabilirler. Bunun ne pozitif ne de negatif yonde bir etkisi olacagini sanmiyorum aslinda ama emin de degilim, fakat ailenin bazi uyeleri onay bazi uyeleri de red alabilir. Red alan bir kisi olursa, bu ailenin geri kalaninin basvurusunu nasil etkiler ondan da emin degilim maalesef.

Umarim herkesin basvurusu olumlu sonuclanir 🙂 iyi haberlerinizi bekliyoruz.

• B1/B2 vizesi ile ABD'ye girip, aynı gün çıkıp bir hafta sonra tekrar giriş yapılabilir mi? Yani aynı gün Jamaika'ya gidip 1 hafta sonra tekrar dönsek sorun olur mu?

• @murat-taskin B1/B2 turist vizesi hakkında... içinde söyledi:

B1/B2 vizesi ile ABD'ye girip, aynı gün çıkıp bir hafta sonra tekrar giriş yapılabilir mi? Yani aynı gün Jamaika'ya gidip 1 hafta sonra tekrar dönsek sorun olur mu?

yapabilirsiniz, bu durumda 6 aylik sure ikinci girisinizde yine veriliyor ve ilk I-94 sureniz uzamis oluyor.

• @crazycells Aynı şekilde green kartla giriş çıkışa da bir şey demezler herhalde?

• @crazycells "ilk I-94 sureniz uzamis oluyor." kısmını anlayamadım. ikinciyi alınca onun bir hükmü kalmıyor ki?

• @murat-taskin sorun olmaz

• @murat-taskin B1/B2 turist vizesi hakkında... içinde söyledi:

@crazycells "ilk I-94 sureniz uzamis oluyor." kısmını anlayamadım. ikinciyi alınca onun bir hükmü kalmıyor ki?

ilk I94 sureniz tam olarak bitmedigi icin cumleyi o sekilde kurdum 🙂 dediginiz gibi yeni bir I-94 aliyorsunuz...

• 2019 un ilk mesajı huhuuhuuuu birinciyim

• evet ödülümü bekliyorum sayın @crazycells 😃

• @metert B1/B2 turist vizesi hakkında... içinde söyledi:

2019 un ilk mesajı huhuuhuuuu birinciyim

@metert B1/B2 turist vizesi hakkında... içinde söyledi:

evet ödülümü bekliyorum sayın @crazycells 😃

aynen... sanirim Turkiye saati ile oyle olmus 🙂

tamamdir, bu konuyu dusunecegim 🙂

• @volkanu (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

8 ocakta Turist vizesi için mulakatım var.

Bugün turist vizesi için görüşmem vardı, ileride belki tecrübe okumak isteyen olur diye buraya aktarıyorum tecrübemizi.

Randevumuz sabah saat 8'deydi, malumunuz dün gece yağan kar ve istinyenin çok yokuşlu bir bölge olmasından dolayı saat 7 gibi konsolosluğun öğleden sonra saat 1'de açılacağı ve bu saatten sonra gelmemiz gerektiğini belirten bir mail aldık. Biraz sinir bozucu oldu tabi..

Saat 12:30'da konsolosluğa ulaştık ve içeri girdik, sıra numarası pasaport kontrolü ve parmak izi verme işlemlerini toplam 15 dk gibi kısa bir sürede (ki bunun da 10 dk parmak izi sırasında geçti) hallettikten sonra vize görüşmesi için beklemeye koyulduk. Sabahki ertelemeden dolayı baya bi kalabalık vardı ama tahminimden çok daha hızlı ilerledi ve 45dk kadar bekledikten sonra kız arkadaşımın numarası yandı, 2 dakika sonra da benimki yandı.

Burada eklemek isterim ki ABD'nin evli olmayan çiftleri aile olarak saymamasını kabul edemiyorum. Gelişmiş bir ülkeye hiç yakışmıyor.

Kız arkadaşımın daha önceden hiç ABD vizesi olmamasına rağmen sadece iki soru sormuş görevli "neden amerikaya gidiyorsun" ve "nerede çalışıyorsun" cevabını dinlerken pasaportu incelemiş ve dediğine göre schengen vizelerini ve ingiletere vizelerini incelemiş. Sonrasında "tebrikler vizen onaylandı" diyerek beyaz kağıdı vermiş

Benim görüştüğüm kişi ise buna kıyasla baya enteresan bir hanımefendiydi. Daha önce 3 adet eski vizem olması ve toplamda 10'dan fazla ABD seyehatim olmasına rağmen aramızda aşağıdaki uzun konuşma geçti;

Görevli: Neden Amerikaya gidiyorsun?
    Ben: Arkadaşımı ziyarete
    G: Kim arkadaşın? Ne iş yapıyor?
    B: C... O... XXX firmasında pazarlama müdürü
    G: En son ne zaman amerikaya gittin?
    B: 2017 yılında
    G: Neden gittin?
    B: Bu ziyaretine gittiğim arkadaşımın düğününe
    G: Ne iş yapıyorsun?
    B: Sigorta Acentesiyim
    G: Özerk olarak mı çalışıyorsun?
    B: Hayır, XX firmasını temsil ediyorum.
    G: Kaç senedir bu işi yapıyorsun?
    B: 6 sene
    G: Daha önce hangi ülkelere gittin?
    B: Geveledim nasıl cevap vereceğimi bilmeden (o sırada diğer vizelere bakıyordu)
    G: Bir kaç yer gezmişsin anlaşılan
    B: Evet hehe
    G: Tebrikler vizeniz onaylandı.

Her ikimizinde yanında getirdiği destekleyici dokümanlardan hiçbirine bakılmadı. Vizelerimizin kaç yıllık olacağı bilgisi de verilmedi..

• @volkanu harika haber, tebrikler, iyi gezmeler 🙂

• @volkanu (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

@volkanu (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

8 ocakta Turist vizesi için mulakatım var.

Bugün turist vizesi için görüşmem vardı, ileride belki tecrübe okumak isteyen olur diye buraya aktarıyorum tecrübemizi.

Randevumuz sabah saat 8'deydi, malumunuz dün gece yağan kar ve istinyenin çok yokuşlu bir bölge olmasından dolayı saat 7 gibi konsolosluğun öğleden sonra saat 1'de açılacağı ve bu saatten sonra gelmemiz gerektiğini belirten bir mail aldık. Biraz sinir bozucu oldu tabi..

Saat 12:30'da konsolosluğa ulaştık ve içeri girdik, sıra numarası pasaport kontrolü ve parmak izi verme işlemlerini toplam 15 dk gibi kısa bir sürede (ki bunun da 10 dk parmak izi sırasında geçti) hallettikten sonra vize görüşmesi için beklemeye koyulduk. Sabahki ertelemeden dolayı baya bi kalabalık vardı ama tahminimden çok daha hızlı ilerledi ve 45dk kadar bekledikten sonra kız arkadaşımın numarası yandı, 2 dakika sonra da benimki yandı.

Burada eklemek isterim ki ABD'nin evli olmayan çiftleri aile olarak saymamasını kabul edemiyorum. Gelişmiş bir ülkeye hiç yakışmıyor.

Kız arkadaşımın daha önceden hiç ABD vizesi olmamasına rağmen sadece iki soru sormuş görevli "neden amerikaya gidiyorsun" ve "nerede çalışıyorsun" cevabını dinlerken pasaportu incelemiş ve dediğine göre schengen vizelerini ve ingiletere vizelerini incelemiş. Sonrasında "tebrikler vizen onaylandı" diyerek beyaz kağıdı vermiş

Benim görüştüğüm kişi ise buna kıyasla baya enteresan bir hanımefendiydi. Daha önce 3 adet eski vizem olması ve toplamda 10'dan fazla ABD seyehatim olmasına rağmen aramızda aşağıdaki uzun konuşma geçti;

Görevli: Neden Amerikaya gidiyorsun?
    Ben: Arkadaşımı ziyarete
    G: Kim arkadaşın? Ne iş yapıyor?
    B: C... O... XXX firmasında pazarlama müdürü
    G: En son ne zaman amerikaya gittin?
    B: 2017 yılında
    G: Neden gittin?
    B: Bu ziyaretine gittiğim arkadaşımın düğününe
    G: Ne iş yapıyorsun?
    B: Sigorta Acentesiyim
    G: Özerk olarak mı çalışıyorsun?
    B: Hayır, XX firmasını temsil ediyorum.
    G: Kaç senedir bu işi yapıyorsun?
    B: 6 sene
    G: Daha önce hangi ülkelere gittin?
    B: Geveledim nasıl cevap vereceğimi bilmeden (o sırada diğer vizelere bakıyordu)
    G: Bir kaç yer gezmişsin anlaşılan
    B: Evet hehe
    G: Tebrikler vizeniz onaylandı.

Her ikimizinde yanında getirdiği destekleyici dokümanlardan hiçbirine bakılmadı. Vizelerimizin kaç yıllık olacağı bilgisi de verilmedi..

volkan merhaba, sıra size gelene kadar ret kabul durumları nasıldı. şahit olduğum durumlardan bahsedebilir misin?

• @dustyblue bir istatistik çıkarmaya yetecek kadar gözlem yaptığıma inanmıyorum ama elbette o beklediğim esnada insanların onay/ret durumlarına dikkat ettim.

Genel bir anlayıştan öte, karşıdaki görevlinin tutumu biraz değişebiliyor kanımca. Mesela benim görüştüğüm kadın ben beklerken 4 kişiye baktı toplam 3 ret 1 onay verdi. Sonra bi 20dk molaya çıktı sanırım, geri geldiğinde ilk çağırdığı numara benimki oldu.
    Diğer gişelerde 3 erkek görevli vardı. Bu 3 gişeden toplam 5 tane red çıktı sanırım benim beklemem esnasında. Onay alanların sayısını bilmiyorum onları saymadım ama ilk oturduğumda numaratör 125'teydi benim numaram 153 idi.. Tabi red alanların da hepsini yakalayamamış olabilirim..

Arkadaşımın görüştüğü görevli en hızlı çalışandı, her gelene 3-4 soru sorup onaylayıp gönderdi. Sadece 2 erkek kardeşe ret verdi gördüğüm kadarıyla..

• @volkanu Tebrikler! iyi gezmeler.iyi eğlenceler dilerim.

• @rüzgar Çok teşekkürler

Benzer Başlıklar

• EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1k
    3 Oy
    1k İleti
    70k Bakış
    ATS16A
    @Akin-Z https://www.ustraveldocs.com/tr/tr/step-2#how-to-apply-for-non-immigrant-visa
  • 0 Oy
    10 İleti
    4k Bakış
    melihguneyM
    @mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi. Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:) Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k