(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
Merhaba, subat 2024 aldigimiz randevu mart 2024e ertelendi bir anda. Benzerini yasayan var midir?
-
Eşimin 20 şubat olan vize randevusunun bugün gelen bir maille 25 Mart olarak değiştiğini gördük. Biz herhangi bir değişiklik yapmamıştık neden böyle bir değişiklik olmuş olabilir? vize tarihi değişen başkaları oldu mu?
-
@tylnrock Bazen böyle değişikliklerin yapıldığını duyuyoruz. Konsolosluğun beklenmedik işlerine göre böyle ötelemeler yapabiliyorlar. Size bir gerekçe bildirmişler mi? Bu arada 25 Mart 2024'e ertelenmiş değil mi?
-
@EasternStar direkt 25 mart 2024 olduğuna dair mail geldi, ais'ten kontrol ettiğimde de 25 Mart olarak görünüyor. Herhangi bir sebep yazmıyor standart randevu tarihi maili geldi.
-
Ağustos ayı için randevum var ..b1/b2 için tam evrak listesine nasıl ulaşabilirim.. Demek istediğim Abd konsolosluğuna vize niyet mektubu vs şart mı ayrıca işvereninin de böyle bir mektup yazması şart mı ve bunlar için yeminli bir tercüman onayı gerekiyor mu ?
Saygılar
-
@Cem-Güney Normalde ABD vize başvurularında zorunlu olarak evrak talep edilmez; ama başvurunuzun içeriği ile bilgi verirseniz yardımcı olabiliriz.
-
Bu ileti silindi! -
@md1987 randevunuzu kendiniz mi aldınız?
-
Öncelikle herkese merhaba
Daha geriye çekemezsem en geç 21 mart tarihinde vize görüşmem var.
İnşaat mühendisiyim, Akkuyu Nükleer santralde rus firmasından iş teklifi aldım. Kabul etmek vize görüşmesinde herhangi bir problem, önyargı yaratır mı merak ediyorum. Bir de daha önce yurtdışı giriş çıkışım yok ama ds160 formunu doldurduktan sonra ki tarihlerde schengen vizesi aldım. Ayrıca ds160 da istanbul yazmama rağmen ankaradan randevu buldum, şuan giriş çıkışım olmasa dahi schengen vizem var. Yeni ds160 doldurmalı mıyım? Yardımcı olan herkese teşekkürler. -
@incitanesi merhaba, 15 yaşındaki kızınız baba aynı ise babadan doğru da alabilir. Değilse de keşke kızınız size de babasıyla aynı anda başvursaydı ama yinede siz green card alınca küçük kızınıza başvuruda bulunabilirsiniz. Kardeşten daha hızlı oluyor anne baba üzerinden almak 21 yaş altı ve bekar olduğu sürece. Sanıyorum 3-4 yılda çıkıyor. Bu da sizin küçük kız 19 yaşında flnken oluyor.
Bu arada benim de annem babam üzerinden green card başvurum var ama evli olduğum için 10 seneden fazla sürecek. Ben başvurum varken yeni turist vizesi başvurusu yaptım, eskisi bitmişti. Hiç bir sorun olmadı kimse de sizin burda başvurunuz var demedi. Sonra amerikayada gittim geldim yeni vizeyle. Ben bu durumun etkileyeceğini düşünmüyorum, sorarlarsa da evet öyle bir başvurumuz var ama şimdi ablamı görmeye gezmeye gidiyorum diyebilir. -
@gucarslan evet kendim aldım. Rushvisasnow yerine kendi takibim ile öne aldım ancak benzer şekilde iyileştirilmiş olan tarihlerden erteleme yapılan var mı öğrenmek amacıyla bu bölüme yazdım.
-
@civeng Doğrudan doğruya Atomstroyexport iştiraki olan ve merkezi Rusya'da bulunan bir şirketten mi yoksa Akkuyu NSG A.Ş'den mi teklif aldınız? Bunların haricinde Türkiye'de kurulmuş taşeron bir şirketten de teklif almış olabilirsiniz. Yapacağınız iş doğrudan doğruya reaktör ile ilgili (reaktör çevre koruyucu ışın tutucu betonlama) ise ds-160 formunun son kısmında yer alan sorularda nükleer ile ilgili soruya evet yanıtı vermeniz lazım. Sorun yaşayacağınız tek kısım orası olabilir. Diğer konularda önyargı yaşayacağınızı sanmam.
-
Akkuyu NSG A.Ş'den teklif aldım. Şuan için altyapı borularının döşenmesinde çalışacağım. Ama saha mühendisi olarak görüneceğim için departman olarak altyapı yazacağını sanmıyorum. Tekrar forum doldurup nükleer sorularını değiştirmeli miyim sizce?
Vize görüşmesinde herhangi bir önyargı oluşsun istemiyorum açıkcası. -
Arkadaşlar daha önce 1 kere turist vizesi reddi olan arkadaşlar yakın tarihe randevu alabiliyorlar mı ? Kasım ayında ret yemiştim tekrar başvurmak istiyorum ancak zamanlar ne durumda güncel bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşabilirler mi
-
@civeng Öyleyse değiştirmenize gerek yok. Akkuyu NGS yabancı sermayeli bir Türk şirketidir, sizin yaptığınız/yapacağınız iş Rus tipi VVER reaktörlere içkin bir uzmanlık gerektirmiyor, her termik santralde buna benzer altyapı işleri gerçekleştirilir, bu sebeple de bir önyargı yaşayacağınızı sanmıyorum. Eğer konsolos size işinizi sorarsa reaktör ve yapısına ilişkin bir iş yapmadığınızı açıklamanız gerekir. Daha önce Akkuyu'nun inşaat sahasında çalışmasına rağmen vize alan arkadaşlarım oldu, hatta içlerinde doğrudan Rus şirketlerinin istihdam ettikleri de vardı.
-
@aristocrat bir tanıdığımız için red aldıktan sonra tarih kontrol etmeye çalıştıklarında sistem boş tarih göstermedi ama herkes için aynı mı bilmiyorum
-
@gucarslan eksik olmayın "Doğru" başlığa taşıdığınız için konuyu.
Siz olmasanız nasıl olur da iyileştirme hizmeti yapan kişiden bilgi almak istediğim için ilgili başlığa yazmak yerine genel konuya sorardım bilemiyorum.
Forum yöneticiliği konusunda öğreteceğiniz çok şey var. Teşekkür ederiz.
-
Bir arkadasım için soruyorum kendisinin burada hesabı yok. Erkekler için ds160 a basvuru yapıldıgında have you ever served in the military? Sorusunu ne yapmak gerekiyor normalde asker degil ama zamanında zorunlu oldugundan askerlik yapmıs?
-
@lbsryts askerlik yaptığı için eveti işaretlemesi gerekiyor
-
@lbsryts Sırası ile
MILITARY
PRIVATE MILITARY
PRIVATE MILITARY
şeklinde doldurabilirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum