Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Öncelikle herkese merhaba
    Daha geriye çekemezsem en geç 21 mart tarihinde vize görüşmem var.
    İnşaat mühendisiyim, Akkuyu Nükleer santralde rus firmasından iş teklifi aldım. Kabul etmek vize görüşmesinde herhangi bir problem, önyargı yaratır mı merak ediyorum. Bir de daha önce yurtdışı giriş çıkışım yok ama ds160 formunu doldurduktan sonra ki tarihlerde schengen vizesi aldım. Ayrıca ds160 da istanbul yazmama rağmen ankaradan randevu buldum, şuan giriş çıkışım olmasa dahi schengen vizem var. Yeni ds160 doldurmalı mıyım? Yardımcı olan herkese teşekkürler.


  • @incitanesi merhaba, 15 yaşındaki kızınız baba aynı ise babadan doğru da alabilir. Değilse de keşke kızınız size de babasıyla aynı anda başvursaydı ama yinede siz green card alınca küçük kızınıza başvuruda bulunabilirsiniz. Kardeşten daha hızlı oluyor anne baba üzerinden almak 21 yaş altı ve bekar olduğu sürece. Sanıyorum 3-4 yılda çıkıyor. Bu da sizin küçük kız 19 yaşında flnken oluyor.
    Bu arada benim de annem babam üzerinden green card başvurum var ama evli olduğum için 10 seneden fazla sürecek. Ben başvurum varken yeni turist vizesi başvurusu yaptım, eskisi bitmişti. Hiç bir sorun olmadı kimse de sizin burda başvurunuz var demedi. Sonra amerikayada gittim geldim yeni vizeyle. Ben bu durumun etkileyeceğini düşünmüyorum, sorarlarsa da evet öyle bir başvurumuz var ama şimdi ablamı görmeye gezmeye gidiyorum diyebilir.


  • @gucarslan evet kendim aldım. Rushvisasnow yerine kendi takibim ile öne aldım ancak benzer şekilde iyileştirilmiş olan tarihlerden erteleme yapılan var mı öğrenmek amacıyla bu bölüme yazdım.


  • @civeng Doğrudan doğruya Atomstroyexport iştiraki olan ve merkezi Rusya'da bulunan bir şirketten mi yoksa Akkuyu NSG A.Ş'den mi teklif aldınız? Bunların haricinde Türkiye'de kurulmuş taşeron bir şirketten de teklif almış olabilirsiniz. Yapacağınız iş doğrudan doğruya reaktör ile ilgili (reaktör çevre koruyucu ışın tutucu betonlama) ise ds-160 formunun son kısmında yer alan sorularda nükleer ile ilgili soruya evet yanıtı vermeniz lazım. Sorun yaşayacağınız tek kısım orası olabilir. Diğer konularda önyargı yaşayacağınızı sanmam.


  • @EasternStar

    Akkuyu NSG A.Ş'den teklif aldım. Şuan için altyapı borularının döşenmesinde çalışacağım. Ama saha mühendisi olarak görüneceğim için departman olarak altyapı yazacağını sanmıyorum. Tekrar forum doldurup nükleer sorularını değiştirmeli miyim sizce?
    Vize görüşmesinde herhangi bir önyargı oluşsun istemiyorum açıkcası.


  • Arkadaşlar daha önce 1 kere turist vizesi reddi olan arkadaşlar yakın tarihe randevu alabiliyorlar mı ? Kasım ayında ret yemiştim tekrar başvurmak istiyorum ancak zamanlar ne durumda güncel bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşabilirler mi


  • @civeng Öyleyse değiştirmenize gerek yok. Akkuyu NGS yabancı sermayeli bir Türk şirketidir, sizin yaptığınız/yapacağınız iş Rus tipi VVER reaktörlere içkin bir uzmanlık gerektirmiyor, her termik santralde buna benzer altyapı işleri gerçekleştirilir, bu sebeple de bir önyargı yaşayacağınızı sanmıyorum. Eğer konsolos size işinizi sorarsa reaktör ve yapısına ilişkin bir iş yapmadığınızı açıklamanız gerekir. Daha önce Akkuyu'nun inşaat sahasında çalışmasına rağmen vize alan arkadaşlarım oldu, hatta içlerinde doğrudan Rus şirketlerinin istihdam ettikleri de vardı.

  • ⭐⭐⭐

    @aristocrat bir tanıdığımız için red aldıktan sonra tarih kontrol etmeye çalıştıklarında sistem boş tarih göstermedi ama herkes için aynı mı bilmiyorum


  • @gucarslan eksik olmayın "Doğru" başlığa taşıdığınız için konuyu.

    Siz olmasanız nasıl olur da iyileştirme hizmeti yapan kişiden bilgi almak istediğim için ilgili başlığa yazmak yerine genel konuya sorardım bilemiyorum.

    Forum yöneticiliği konusunda öğreteceğiniz çok şey var. Teşekkür ederiz.


  • Bir arkadasım için soruyorum kendisinin burada hesabı yok. Erkekler için ds160 a basvuru yapıldıgında have you ever served in the military? Sorusunu ne yapmak gerekiyor normalde asker degil ama zamanında zorunlu oldugundan askerlik yapmıs?

  • ⭐⭐⭐

    @lbsryts askerlik yaptığı için eveti işaretlemesi gerekiyor


  • @lbsryts Sırası ile
    MILITARY
    PRIVATE MILITARY
    PRIVATE MILITARY
    şeklinde doldurabilirsiniz.


  • Herkese merhaba. Bir sorum olucak. Şu an bekarım ama mülakat tarihinden sonra kız arkadaşımla nişanlanmış olucağım. Sizce ds-160’ta nişanlıyım mı yoksa bekar seçeneğini mi seçmeliyim . Hangisi olumlu bir intiba yaratır sizce ? Tek başvurucam kız arkadaşımla değil nişanlı olarak seçersem bunun bir kanıtı yok bildiğiniz gibi böyle bir somut bir kanıt görmek isterler mi ? İyi günler şimdiden teşekkürler yanıtlarınız için


  • @EasternStar Cevabınız için teşekkür ederim. Herhangi bir talepte bulunmadım henüz gözlemcilik için. Avrupaya 6 kere çıkışım var geçen yıl 2 gün kalıp dönmüşlüğüm bile var.Önümüzdeki yıla sarkacağı için gözlemcilik başvurusu yapmadım.Davet mektubu için de kurumlar extra 200 dolar istediğinden böyle bir yöntem buldum. Sizce sadece turist olarak mı başvuru yapmalıyım? Bunun için extra bilet vs almam gerekir mi şimdiden?


  • merhaba ds160 formuna yanlıs dogum tarıhı gırmısım ama sıstemde dogru parasını da odedım tekrar degıstırmek ıstedıgım zaman retrıeve kısmından new deyıp formu tekrar mı doldurmam gerekıyor ve tekrar para oder mıyım


  • @Emre-Kurtulmuş erkeklere zorunlu askerlık oldugu için Türkiyede bu şekilde mi isaretlenıyor? Kendisinin düşüncesi meslek olarak askerlık yapanlar için mi yoksa normal vatandaş için de ayni mi diye sormami istedi


  • @FrankSinatra ABD vize başvuruları Schengen başvurularından farklı olarak sizden otel rezervasyonu yapmanızı ya da uçak bileti almanızı beklemez, hatta vize almadan bunları yapmamanız konusunda tavsiyede bulunur. O sebeple size maliyet ortaya çıkaracak herhangi bir şey yapmayınız.

    Göçmen olmayan vize türlerinin hepsi sizin profilinize ve ülkeye bağlayan kriterlere göre değerlendirilir, bu kriterler sizi ülkenize bağlayan iş, aile ve arkadaş bağlarıdır. Geri kalan detaylar yardımcı olarak değerlendirilir. Eğer siz başvurunuzda sizin gelecek iş hayatınızda yardımcı olması için gözlemci olarak gideceğinizi söylerseniz konsolos sizden bu konuyla ilgili detayları anlatmanızı isteyecek ve hatta mümkünse bazı belgeler talep edecektir. Eğer bu konuda kendinizi ifade edebileceğinizi düşünüyorsanız gözlemciliği ifade etmenizde bir sorun olmaz.

    Diğer alternatifte ise geçici turistik gezi için başvuru yaparsanız (ikisi de aynı kriterlere göre değerlendirilir) yalnızca nereye gideceğiniz, kaç gün kalacağınız gibi hususlar değerlendirilir. Hangisinde kendinizi daha iyi ifade edeceğinize siz karar vermelisiniz. Okuduğunuz bölüm ve geçmiş turistik tecrübeleriniz sebebiyle profiliniz olumlu görünüyor, geriye uygulanabilir bir gezi/seyahat/gözlem planı ile kendinizi mülakata hazırlamak kalıyor.

  • ⭐⭐⭐

    @SkLuxury-Leather formu doldururken içinde bulunduğunuz durum önemli şu anda bekar olduğunuz için bekar seçeceksiniz

  • ⭐⭐⭐

    @Merve-Durgut tekrar ödemezsiniz yeni form doldurunca

  • ⭐⭐⭐

    @lbsryts soru basit daha önce askerlik yaptınız mı diye soruyor isterse bedelli yapmış olsun yaptı mı yaptı. Tabii isterse kendi düşüncesine göre doldurabilir soruyu


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum