Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @zeynep34 https://www.kayak.com çok kullanıyorum burayı, ABD iç hatların mukayese edilmesi için de kolay kullanımı. Tarihleriniz ve uçuş saatleri konusunda esnek iseniz biraz, mutlaka uygun fiyat bulabiliyorsunuz. BOS - LAX uçuşu 6 saat 45 dakika süren uzun bir uçuş, Spirit filosundaki uçakların ortalama yaşının nispeten diğer havayollarına göre düşük olması sebebiyle fiyat - servis - hizmet konusunda bence başarılı


  • @Emre-Kurtulmuş Teşekkür ediyorum yanıtınız için, inceleyeceğim.


  • @ATS16
    ÖNİZLEME SAKLA
    @ATS16 kayak'ı ben de kullanıyorum ama bizdeki havayolları gibi hangisi nedir ne değildir bilmediğim için sormuştum. Yanıtlar iyi oldu, ona göre bakacağım ben de 🙂


  • Daha önce forumda mutlaka yazılmıştır fakat bulamadım bir türlü. Göçmen vizesi aldıktan sonra amerikaya ilk giriş için direk uçmak mı gerekiyor yoksa Münih aktarmalı bir uçuş ile de gidilebilir mi? THY fiyatlarına göre Luftansa %30 daha uygun. Luftansa ile uçuş deneyimi olanlar yorum yapabilirse sevinirim. THY'ye kıyasla nasıldır?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TOK pasaportta green kart vizesi basılı iken aktarmalarda havaalanı dışına çıkmazsan istediğin kadar aktarma yapabilirsin. Sadece bileti alırken biniş Türkiye iniş amerika olarak alacaksın. Mesela Türkiye - almanya sonra da almanya - amerika alma sakın.


  • @ayvalik10
    Teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐

    @TOK 2019 senesinde Lufthansa ile aktarmalı olarak amerikaya uçmuştum eğer fiyat farkı varsa sizi rahatsız edecek hiçbir fark olduğunu sanmıyorum THY ile arasında. Yemek noktası bir tık daha iyi diyebilirim THYde oda bizim daha alışık olduğumuz tatlar olduğu için öyle, aralarda verilen atıştırmalık servisi noktasında Lufthansa bence daha iyi durumda, konfor olarak ikiside aynı diyebilirim. Bu karşılaştırmayı yaparken tabii 2019daki Lufthansa uçuşum ile 2023deki THY uçuşumu karşılaştırdım bu süreç içinde Lufthansada değişiklik olmuş mudur bilemiyorum


  • uzun süre thy ile uçtum. son 5 yıldır lufthansa ile uçuyorum. yakında yine munich üzerinden newark a döneceğim. hizmet kaliteleri aynı ancak tr-almanya arası sunexpress ile uçarsanız almanyada gümrükten geçmeniz gerekebilir.


  • Bizde ABD seyahatlerimizde uzun yıllardır THY'yi tercih ediyorduk ancak bir sonraki yapacağımız Los Angeles seyahatimizde Lufthansa ile uçmaya karar verdik. Gidişte Zürih aktarmalı (Sunexpress ile Zürih'e kadar ve Zürih - Los Angeles Swissair ile) ve dönüşte Münih aktarmalı (Los Angeles - Münih Lufthansa A380 ile devamında Sunexpress ile) uçacağız.

    Aynı tarihlerdeki THY biletinden %30 daha ucuza geldi Lufthansa'dan aldığım biletlerin toplam tutarı, tüm uçuşlarda kişi başı 2 adet x her birisi 23 kg uçak altı bagaj dahil. Tüm ailenin geçerli çok girişli Schengen vizesi olduğu için gümrükten geçiş yapacak olmamıza çok takılmadım (dönüş yolculuğunda Münih'te kesin pasaport kontrolden geçeceğiz çünkü terminal 2'den 1'e geçeceğiz ancak Zürih'te pasaport kontrolden geçecek miyiz emin değilim zira hatırladığım kadarıyla sky train terminalleri birbirine bağlıyordu Zürih'te).

    Sunexpress'in Swissair ve Lufthansa ile codeshare anlaşması nedeniyle valizlerin ilk teslim edildiği noktadan son noktaya kadar bağlanıyor olması nedeniyle, uçuşlar arasında en az 4 saat bağlantı süresi olduğu için ve tüm uçuşlar tek PNR altında olduğu için olası bir rötar durumunda sorumluluğun havayoluna ait olması nedeniyle bu sefer Lufthansa'yı deneyimleyeceğiz.

    Zürih bağlantıda yukarıda belirttiğim konu ile ilgili güncel deneyimi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler...


  • Merhabalar değerli forum üyeleri.İlk defa ABD'ye İzmir-Frankfurt-Orlando olarak aktarmalı şekilde giriş yapacağım.Tek vizem Amerika Green Card vizesi olduğundan bu aktarma bana sorun çıkartır mı? Çünkü Orlando'ya Thy'den bilet baktığımda önce JFK'ye uğrayıp ABD içi aktarma yaparak Orlando'ya geçiyor ve ben 2 sefer gümrük kontrolüne girmek istemiyorum.Bu yüzden Lufthansa'nın İzmir-Frankfurt-Orlando uçuşunu satın alacağım gibi duruyor.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @toykan17 star alliance diye bir grup var. Bu grupta ki uçak şirketleri uçtuğun için hava yolu şirketi değiştirsen de ilk uçtuğun havayolu şirketi gibi işlem gördükleri için hiçbir şekilde senden başka bir vize istenmez. Sadece almanya da iken havalimanından dışarıya çıkma.


  • @ayvalik10 Sunexpress ve Discover Airlines olarak geçiyor evet Lufthansa'nın sitesinden bilet almaya çalışırken.Bu süreçte valizi sadece başlangıç lokasyonundan bırakıp indiğim yerden alacağım değil mi? Çok teşekkür ederim yanıtlarınız için.


  • @toykan17 Sunexpress ADB - FRA uçuşu sonrası uçağınız FRA'da terminal 1C'e iniyor ve FRA - MCO uçuşunuz da Lufthansa ile ortak uçuş yapan Discover Airlines ile yine Terminal 1C'den kalkıyor. Sahip olduğunuz ABD göçmen vize ile (transit vize almaksızın) non-schengen bir ülkeden gelip non - schengen bir ülkeye seyahat edeceğiniz için transit olarak geçebileceğinizi düşünüyorum. Önemli olan nokta ADB'de check in yaparken 2.uçuşunuzun da boarding kartını teslim almanız veya online check in ile FRA - MCO uçuşunuz için de boarding kartınıza sahip olmanız ve valizlerinizi ADB'de verirken son varış noktanız olan MCO'ya kadar bağlı olması gerekiyor. Lufthansa çağrı merkezi ile bilet alımı öncesinde teyit etmenizde de fayda var. Bir diğer önemli olan da Lufthansa web sitesinden tüm uçuşları tek PNR altında almanız gerekiyor.

    non-schengen bir ülkeden gelip non - schengen bir ülkeye seyahat ile ilgili kuralı da FRA havalimanı web sitesinde "border check" başlığı altında yer verilmiş.


  • @ATS16 Verdiğiniz bilgiler ve detaylar için teşekkür ederim.Diğer arkadaşlarımın da yararlanması adına Lufthansa Çağrı Merkezi'ni aradım.İlgilendiğim uçuşu buldular.Uçağa binerken ilk istasyonda bavullarımı teslim edip,Frankfurt'ta aktarma yapabileceğimi,uçuşun tek PNR altında olduğunu ve Orlando uçağına binerken de ilk aldığım biletle bavulların ve koltukların birbirine bağlı olduğu söylendi.Amerika vizesinin de aktarma geçişinde yeterli olduğunu ve 24 saate kadar olan aktarmalarda transit vize istenmediği konusunda da bilgilendirildim.Tekrar teşekkürler.


  • @toykan17 çok sevindim, iyi yolculuklar ve bol şans


  • @ATS16 ucusu direk LH sayfasindan mi aldiniz. Biz de genelde LA - FRA - IST ucusu veriyor en ucuz, hic arada sunexpress ya da swissair opsiyonlari gelmedi. Merak ettim, tesekkurler


  • @cnpist evet direkt LH web sitesinden görüntüledim ve satın aldım 🙏🏻


  • @ATS16 Lufthansa nin Sunexpress ile Turkiye den Almanya ya yapilan seferlerinde ABD ye yapilacak ikinci ucusun boarding pass i verilmiyor. Ikinci ucusun icin boarding pass connection yapilan havaalaninda Lufthansa counter dan aliniyor. Bu durum dikkate alinmali. Bagajlar ABD de son noktadan aliniyor. Eger TR den yapilan ucus Sunexpress degil Lufthansa ise izmir havaalaninda 2 ucuns boarding pass i de aliniyor.


  • @hasbelkader bu durum ne yazık ki havalimanına ve çıkış noktasına göre değişiyor. 2023 Aralık ayında yaptığım seyahatte İzmir - Münih - Barcelona bağlantılı uçuşunda (ADB - MUC Sunexpress ile MUC - BCN Lufthansa ile) bahsettiğiniz üzere İzmir'de valizlerimi teslim ederken Münih - Barcelona uçuşunun boarding pass'ı verilemedi ve Münih'te kontuardan almak durumunda kaldım. Dönüş uçuşunda Barcelona'da valizlerimi teslim ederken hem Barcelona - Münih (Lufthansa) hem de Münih - İzmir (Sunexpress) her iki uçuşun boarding pass'ı almıştım. Teşekkürler


  • Cogu masrafi TL olan THY'nin bilet fiyatlarinin butun masraflari euro/dolar olan Luftansadan %30 daha fazla olmasinin bi aciklamasi var mi bilmiyorum. Kendi memleketimize elalemin havayollariyla ucmak zorunda kaliyoruz. SAS havayollari DCden Kopenhag aktarmali %40 a yakin fark ediyor. Muhtemelen onlari tercih edicem.


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 8
  • 11
  • 9
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

66
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum