ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak
-
@emreaydıner Merhaba, ben bu ayri ev olayini bayagi arastirmistim cunku ben ve esim de ayri evlerde kaliyorduk, fakat basvuruyu sonunda ayni adresten gonderdik. Sorulariniza gelince:
-
Kiz arkadasiniz Amerikali oldugu icin ve legal yollarla (work and travel) Amerika'ya girdiginiz icin out-of-status durumu affedilecektir.
-
Kagit uzerinde dediginiz Amerika'da court house'a gidip evlilik yapmak degil mi? Bizim de durumumuz boyleydi, court house'ta evlendik 2025'te dugun yapmayi dusunuyoruz. USCIS sanirim court house evliliklere fraud olarak bakmiyor, ama fraud durumu olusturmamasi icin green card paketini baya dikkatli hazirladik biz. Evlendiginiz gun bol bol fotograf cekin, mumkunse aileniz ya da arkadaslariniz katilsin ya da Zoom uzerinden katilirlarsa bunun fotografini cekip paketinize koyun. Cover letter'inizda dugun planlarinizdan bahsedin.
Ayni ev durumunun arastirmalarimdan biraz sikintili oldugu kanisina vardim acikcasi. Basvuralarda en iyi durum o sirada ayni adreste yasiyor olmak cunku formlarda ozellikle soruyorlar hatta ayni adres gosteren ehliyeti kanit olarak istiyorlar. Ayri adreslerden basvurup green card alanlar var, fakat mulakata cagrilma olasiligi kesinlikle artiyor. Ayri adreslerde yasiyorsaniz elinizde cok iyi nedenin olmasi lazim, sanirim siz kiz arkadasiniz ogrenci oldugu icin ayri kalicaksiniz (ayrica kiz arkadasinizin kazanci size sponsor etmeye yeticek mi yoksa yardimci sponsor mu almaniz gerekicek buna cok dikkat edin). Cover letter'iniza neden ayri evlerde yasadinizi acik acik yazip kanitlarla desteklemeniz gerekicek muhtemelen. Mutlaka okul biter bitmez ayni eve cikacaginizi yazin ve hatta kanitlarla destekleyin.
Basvurunuzu 4-5 ay sonra ayni eve gecince gonderebilir misiniz?- Cekilis greencardinin herhangi bir etkisi olacagini (olumlu ya da olumsuz) dusunmuyorum. Formlara yine ucret yatirmaniz gerekicek.
Avukat sorusuna gelince - avukatsiz halledebilirsiniz gibi duruyor ama iliskinizin detaylarini bilmeden bir sey soylemek mumkun degil. Ne kadar zamandir tanisiyosunuz? USCIS'i iliskinizin gercek oldugu konusunda ikna etmeniz gerekicek ve out-of-status ve ayri evler konusu yuzunden en azindan bir avukatla on gorusme yapip onlar ne diyor sorabilirsiniz. Avukatsiz yapicaksaniz basvuruyu tum istenen belgeleri cok cok dikkatli okuyup hata yapmamaya calisin, cunku zaten USCIS'in dikkatini cekicek dosyaniz ayri evlerde yasadiginiz icin.
-
-
Arkadaşlar selamlar, 3 mart 2023 tarihinde evlilik aracılığıyla yaptığımız green card başvurusu 16 aralık 2023'te sonuçlandı ve 2 yıllık conditional kartımı aldım. Bu süreçte RFE olarak joint sponsor ve medical exam istediler mayıs ayında, sonrasında EAD onaylandı. Kasım ayında I-130 için evliliği kanıtlayan RFE istediler, gönderdikten sonra da aralık ayında hem I-485 hem de I-130 onaylandı.
Stresli bir süreç oldu, umarım bekleyen herkes en kısa sürede alır!
-
@herebromos tebrikler, hayırlı olmasını dilerim :confetti_ball: :sparkler: :party_popper: Belirsiz bir süreci beklemek gerçekten stresli. Sıra bizlerde :crossed_fingers_light_skin_tone:
-
@herebromos merhaba interview olmadan mı aldınız GC
-
@herebromos
Merhaba tekrar tebrikler!
Bu süreçte mülakata çağırıldınız mı?
Ve medical exami RFE olarak isteme sebepleri ne olabilir sizce? -
@herebromos Tebrik ederim, darisi basimiza!
-
@researchescholar Oncelikle detayli cevabiniz icin cok tesekkur ederim.
Kagit uzerinde evlilik olayi soyle aslinda evlilik gercek olacak ancak dugun yapana kadar belgelerimi gondermek istiyorum ki green cardim bir an once gelsin. Yani kagit uzerinde evlilik yapip islemlerimi baslaticam daha sonrasinda mayis ayinda dugunu yapicam normal bir sekilde ve daha sonrasinda birlikte yasamaya baslayacagiz.
Durum aslinda bundan ibaret o yuzden bu sekilde ilerlemeyi istiyorum.
Saygilarimla...
-
Güncelleme
Aralık 14 2023 de mülakatımıza gittik . Ve Aralık 21 de I 130 Approved oldu . Ama hala I 485 Aralık 14 ayını gösterip Case Is Being Actively Reviewed By USCIS
Bu durumda devam ediyor
-
Merhabalar, combo card Ead elime geçtikten sonra Türkiye’ye gitsem dönüşte herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım? Avukatım ülkeden ayrılabileceğimi söyledi ve Türkiye’ye gitmem gerekiyor ama bir kaç kişi greencard almadan gidersem dönemeyeceğimi söylediler.
Saygılarımla… -
@Candemir-Candemir selamlar evet interview olmadan aldım
-
@gastroNot selamlar hayır çağrılmadım mülakata, medical'ı neden RFE olarak istediklerini inanın bilmiyorum. belki de mülakatsız olacağına karar verdikleri için öyle istemiş olabilirler diye tahmin ediyorum
-
Merhaba @crazycells ben 2019'da amerika vatandaşı ile Amerika'da evlilik yaptıktan sonra green card dosyami gönderdim, calışma izni ve travel parole combo card geldi sonra ilk mülakata gittik ilk mülakattan bir sure sonra boşanmaya karar verdik o sirada bizi ikinci mülakata cagirdilar ama biz boşanma islemlerine baslamistik o nedenle ikinci mülakata katılmayinca 26 Mart 2021'de Form I-485 denied edildi. Bizim boşanma tarihimiz 1 Mart 2021.
Sorum: ben tekrar evlilik yaptım 2 ay once amerika'da ve amerika vatandaşı ile simdi green card dosyami düzenliyorum başvurmak icin, UCSIC'in sitesinde I-131 formunun fee si icin eğer onceden bu form icin odeme yaptıysanız ve receipt varsa tekrardan odeme yapmanıza gerek yok yazıyor, benim I-131 formu approval receiptim var 03 Mart 2020 tarihinde adresime gelen ama önceki evliliğimde yaptıgım green card basvurusundan. Simdi bu başvurum icin tekrardan I-131 formunun fee sini odemelimiyim yoksa formu doldurup formla birlikte önceki approval notice'i birlikte mi göndermeliyim fee'yi ödemeden.
Şimdiden çok çok teşekkürler!
-
Arkadaşlar merhaba bir sorum olucaktı Amerika vatandaşı nişanlımla önümüzdeki hafta içi inşallah adliyede evlenicez. Benim sorum şuydu şuan burda turist statüsüyle duruyorum ve statüm mart ayının ilk haftasında bitiyor, önümüzdeki hafta evlenip dosyamı başlatmayı düşünüyorum bir sorun olmazsa, evlendikten sonra galiba evlilik cüzdanı ( amerikada buna ne dediklerini bilmiyorum )’nin gelmesi galiba 2 haftaya kadar sürebiliyormuş sorum şuydu evlilik cüzdaninin asli gelmeden de greencard için dosya başvurusunu gönderebilirmiyim yoksa evlilik cüzdaninin gelmesini mi beklemeliyim.
Aynı zamansa dosyamı kendim hazırlamayı düşünüyorum avukatlar ciddi ücretler talep ediyorlar, bireysel olarak dosyayı hazırlamak çok zorlu bir süreç oluyor mu yoksa gerçektende bir avukata ihtiyaç var mi ?
statüm bitmeden dosyayi göndermek istiyorum sizce bu yeterli bir süreç mi yoksa yetişmez mi ? Teşekkür ederim. -
@dnz Tebrik ederim, mutluluklar.
Evrakları hazırlamaya şimdiden başlayın bence. En son ekleyeceğiniz evlilik belgeleriniz kalsın. Evlendiğinizde Eşiniz USCIS hesabı açar, online I-130 u doldurur ve sizin zaten hazırda olan evraklarınızı ekleyerek postayla gönderirsiniz, zaman kazanırsınız.
Ben kendi basvurumda evlilik lisansını ekledim. En önemli kısım bu bizim başvurularımızda. Başvurumuzun resmi temel evrakı.
Zor bir süreç değil. Rahat kafa ile formları dikkatlice doldurun. Eşinizde sizin için farklı bir göz kontrol eder. Ufak tefek yazım hatalarınız varsa düzeltir ve iletirsiniz.
Bol şans diliyorum. -
@dnz Merhabalar o sureci hizlandirabiliyorsunuz bildigim kadariyla ekstra ucret odediginizde. Ama @frida_beau ya katiliyorum diger evraklari hazirlayin.
-
Selamlar , I-130 formunu online doldururken bu fotograf isini kendimiz yapabilir miyiz? Fedexten pasaport fotografi cektirdik ama pdf olarak gondermediler bize bu elimdeki fotograflari bilgisayar formatina nasil gecirebilirim acaba daha once yapmis olan var midir ?
-
@trainee elinizdeki fotoğrafları dijitale dönüştürmek için office lens uygulamasını kullanabilirsiniz. Fotoğrafları telefonla tarayıp bir kaç formatta dışarıya aktarabilirsiniz
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft.office.officelens
-
@Muhtaradana Cok tesekkurler , son bir sorum olacak. Ben J1 ile amerikadayim programim 14 Ocakta bitti fakat 1 aylik travel hakkim oldugu icin hala yasal olarak amerikadayim 14 subattan once dosyami gonderecegim lockbox office'e ama elimde 1 aylik travel hakkim olduguna dair herhangi bir kagit yok. bu formlarda legal statumun bitis tarihini 14 subat olarak yazdim ekstra birsey yapmam gerekiyor mu acaba ? Cok tesekkurler simdiden
-
@trainee üzgünüm bu sorunuzun cevabını bilmiyorum. Sizi yanlış yönlendirmek istemem.
-
@trainee, içinde söyledi: ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@Muhtaradana Cok tesekkurler , son bir sorum olacak. Ben J1 ile amerikadayim programim 14 Ocakta bitti fakat 1 aylik travel hakkim oldugu icin hala yasal olarak amerikadayim 14 subattan once dosyami gonderecegim lockbox office'e ama elimde 1 aylik travel hakkim olduguna dair herhangi bir kagit yok. bu formlarda legal statumun bitis tarihini 14 subat olarak yazdim ekstra birsey yapmam gerekiyor mu acaba ? Cok tesekkurler simdiden
Ds formun gösteriyor.Her Ds formunun bitişinden itibaren 1 ay ekstra travel hakkın olduğunu biliyorlar.O yüzden ds formunu ekleyebilirsin.2 yıl kuralın var mı varsa kaldırdın mı?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum