Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gkhn21 RFE uzerinde tam olarak ne yaziyor birth certificate icin? Ben konsolosluktan aldigim bir belgeyi gondermistim ama edevlet cevirisi gonderenleri de gordum yani bir sorun olmamasi lazim.


  • @researchescholar "The applicant, must submit a copy of their birth certificate issued by the appropriate civil authority in their country of birth. We will only accept a long-form birth certificate which lists at least one parent. If the document is in a foreign language, the applicant must include a full English translation along with a certification from the translator verifying that the translation is complete and accurate, and that they are competent to translate from the foreign language to English." Bu şekilde yazmışlar. Benim ilk aklıma gelen çeviriyi yapanın mühürü olmasına rağmen, yeterli bulmayıp geçerli olmadığı yönünde oldu.


  • @gkhn21 selamlar, ben su site ile calistim:
    [email protected]. E-devletten nufus kayit ornegi alip bunlara birebir cevirttirdim. Ayni sekilde pdf olarak geri gonderdiler, memnun kaldim ve USCIS kabul etti. En uygun fiyatlisi buydu o sira arastirdiklarimdan. Bir de firmanin authorized certification ini da istedim firmadan. USCIS'e gonderirken onu da eke koydum. Bilginize


  • @aslisirin Teşekkürler, ben de RushTranslate ile çeviriyi yaptım. Biraz tuzluydu sadece 1 sayfa için ama 3-4 saat içersinde certified çevirdiler. Online olarak response verdim, bugün de tekrardan işleme aldıklarına dair bilgi yüklemişler siteye.


  • @crazycells Hocam selamlar. Green card basvurusu icin Esimle birlikte olan fotograflarimizi 19 mayis tarihinde avukatimiza gondermistik. Uscis'te I-130 Petition for Alien Relative Documents kisminda diger belgeleri gorebiliyorum ama resimler yok. Resimlerin gorunmemesi normal mi yoksa upload evidence kisminda sizce yukleme yapmali miyiz yoksa normal mi boyle olmasi ? Field office Memphis, TN. Tesekkurler


  • @GokhanSaygin Merhabalar Gokhan bey. Documents kisminda tum dosyalari ben de goremiyordum bu genel bir uygulama sanirim tum dokumanlari scan etmiyorlar. Fakat herhangi bir sorun yasamadim. Avukatinizla iletisime gecin bence ve RFE gelmeden bir belge yuklemeyin.


  • @EfeNevada Tesekkurler hocam. 19 Mayista basvurmustuk biz umarim en kisa surede alirim.


  • Merhabalar değerli forum üyeleri,

    Ben yaklaşık 1.5 yıl önce work and travel programıyla Amerikaya geldim. Ayrıca amerikaya gelmeden önce de green card çekilişinden green card almaya hak kazandım ancak o dönemde kota sıkıntısı nedeniyle tüm işlemlerimi eksiksiz halletmeme rağmen green card alamadım. Daha sonrasında da ben de tüm bu süreçten yorulduğumdan ve buradaki maddi yetersizliklerden dolayı statümü düşürdüm. Şimdi ise Amerikalı bir kız arkadaşım var ve evleniyoruz. Ancak düşüncem şu şekilde kız arkadaşım henüz okuduğu için ve okulu mayıs ayında biteceği için yakın zamanda kağıt üzerinde evlilik yapmayı ve okulunu bitirdikten sonra yani mayıs ayında da düğün yapmayı planlıyoruz. Ancak bu süreçte kız arkadaşımlar evlerimiz ayrı olacak.

    Sorularım şunlar;

    1- Şu anda statümün olmaması evlilik yoluyla green card almamda bir sorun yaratır mı?

    2- Kağıt üzerinde evlilik yaptıktan sonra işlemleri başlatmam bir sorun yaratır mı? (4-5 ay gibi bir süreçte aynı evde yaşamıyor olacağız.)

    3- Bu işlemleri kendim yapabilir miyim?

    4- Çekiliş ile Green card başvurumun bana bu aşamada herhangi bir avantajı olur mu? (Tekrardan aynı olan formlar için ücret ödememe gibi bir durum olabilir mi?)

    Sorularım hakkında bilgi veya fikir sahibi olan varsa ve yanıtlayabilirse çok memnun olurum.

    Saygılarımla...


  • Merhaba.dr raporunda asi takvimine nasil ulasiyorsunuz? E nabizda yok.bu anlamda turk drdan randevu almak daha mi iyidir?


  • @burakshop Evet aile hekiminizden randevu alip bunlari isletebilirsiniz yoksa hepsini olmaniz gerekicek.


  • @emreaydıner Merhaba, ben bu ayri ev olayini bayagi arastirmistim cunku ben ve esim de ayri evlerde kaliyorduk, fakat basvuruyu sonunda ayni adresten gonderdik. Sorulariniza gelince:

    1. Kiz arkadasiniz Amerikali oldugu icin ve legal yollarla (work and travel) Amerika'ya girdiginiz icin out-of-status durumu affedilecektir.

    2. Kagit uzerinde dediginiz Amerika'da court house'a gidip evlilik yapmak degil mi? Bizim de durumumuz boyleydi, court house'ta evlendik 2025'te dugun yapmayi dusunuyoruz. USCIS sanirim court house evliliklere fraud olarak bakmiyor, ama fraud durumu olusturmamasi icin green card paketini baya dikkatli hazirladik biz. Evlendiginiz gun bol bol fotograf cekin, mumkunse aileniz ya da arkadaslariniz katilsin ya da Zoom uzerinden katilirlarsa bunun fotografini cekip paketinize koyun. Cover letter'inizda dugun planlarinizdan bahsedin.

    Ayni ev durumunun arastirmalarimdan biraz sikintili oldugu kanisina vardim acikcasi. Basvuralarda en iyi durum o sirada ayni adreste yasiyor olmak cunku formlarda ozellikle soruyorlar hatta ayni adres gosteren ehliyeti kanit olarak istiyorlar. Ayri adreslerden basvurup green card alanlar var, fakat mulakata cagrilma olasiligi kesinlikle artiyor. Ayri adreslerde yasiyorsaniz elinizde cok iyi nedenin olmasi lazim, sanirim siz kiz arkadasiniz ogrenci oldugu icin ayri kalicaksiniz (ayrica kiz arkadasinizin kazanci size sponsor etmeye yeticek mi yoksa yardimci sponsor mu almaniz gerekicek buna cok dikkat edin). Cover letter'iniza neden ayri evlerde yasadinizi acik acik yazip kanitlarla desteklemeniz gerekicek muhtemelen. Mutlaka okul biter bitmez ayni eve cikacaginizi yazin ve hatta kanitlarla destekleyin.
    Basvurunuzu 4-5 ay sonra ayni eve gecince gonderebilir misiniz?

    1. Cekilis greencardinin herhangi bir etkisi olacagini (olumlu ya da olumsuz) dusunmuyorum. Formlara yine ucret yatirmaniz gerekicek.

    Avukat sorusuna gelince - avukatsiz halledebilirsiniz gibi duruyor ama iliskinizin detaylarini bilmeden bir sey soylemek mumkun degil. Ne kadar zamandir tanisiyosunuz? USCIS'i iliskinizin gercek oldugu konusunda ikna etmeniz gerekicek ve out-of-status ve ayri evler konusu yuzunden en azindan bir avukatla on gorusme yapip onlar ne diyor sorabilirsiniz. Avukatsiz yapicaksaniz basvuruyu tum istenen belgeleri cok cok dikkatli okuyup hata yapmamaya calisin, cunku zaten USCIS'in dikkatini cekicek dosyaniz ayri evlerde yasadiginiz icin.


  • Arkadaşlar selamlar, 3 mart 2023 tarihinde evlilik aracılığıyla yaptığımız green card başvurusu 16 aralık 2023'te sonuçlandı ve 2 yıllık conditional kartımı aldım. Bu süreçte RFE olarak joint sponsor ve medical exam istediler mayıs ayında, sonrasında EAD onaylandı. Kasım ayında I-130 için evliliği kanıtlayan RFE istediler, gönderdikten sonra da aralık ayında hem I-485 hem de I-130 onaylandı.

    Stresli bir süreç oldu, umarım bekleyen herkes en kısa sürede alır!


  • @herebromos tebrikler, hayırlı olmasını dilerim 🎊 🎇 🎉 Belirsiz bir süreci beklemek gerçekten stresli. Sıra bizlerde 🤞🏻


  • @herebromos merhaba interview olmadan mı aldınız GC


  • @herebromos
    Merhaba tekrar tebrikler!
    Bu süreçte mülakata çağırıldınız mı?
    Ve medical exami RFE olarak isteme sebepleri ne olabilir sizce?


  • @herebromos Tebrik ederim, darisi basimiza!


  • @researchescholar Oncelikle detayli cevabiniz icin cok tesekkur ederim.

    Kagit uzerinde evlilik olayi soyle aslinda evlilik gercek olacak ancak dugun yapana kadar belgelerimi gondermek istiyorum ki green cardim bir an once gelsin. Yani kagit uzerinde evlilik yapip islemlerimi baslaticam daha sonrasinda mayis ayinda dugunu yapicam normal bir sekilde ve daha sonrasinda birlikte yasamaya baslayacagiz.

    Durum aslinda bundan ibaret o yuzden bu sekilde ilerlemeyi istiyorum.

    Saygilarimla...


  • Güncelleme

    Aralık 14 2023 de mülakatımıza gittik . Ve Aralık 21 de I 130 Approved oldu . Ama hala I 485 Aralık 14 ayını gösterip Case Is Being Actively Reviewed By USCIS

    Bu durumda devam ediyor


  • Merhabalar, combo card Ead elime geçtikten sonra Türkiye’ye gitsem dönüşte herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım? Avukatım ülkeden ayrılabileceğimi söyledi ve Türkiye’ye gitmem gerekiyor ama bir kaç kişi greencard almadan gidersem dönemeyeceğimi söylediler.
    Saygılarımla…


  • @Candemir-Candemir selamlar evet interview olmadan aldım


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

85
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum