IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Can-Uğur-0 Can Bey merhaba, mahsuru yoksa yaşınız kaçtır acaba? Tek aşı yapmaları yaşınızla mı alakalı anlamak istedim. Enteresan geldi.
-
Merhaba 27 yaşındayım yaşla alakalı olduğunu sanmıyorum ama sadece tek aşı oldum başka bir aşı için birşey söylemediler @daphne
-
@Can-Uğur-0 Anladım evet yaşla ilgisi yokmuş. Hayırlı olsun.
-
Pasaport umyola çıkmış sonunda tam 2 hafta sonra umarim kabul edilmiştir sisteme nezaman düşer acaba
-
@Nailaysegul Ceac’de Issued gorunmesi gerekiyor. Pasaport vizeli olarak postaya verildiyse “issued” gorunuyor.
-
@dpdemir reddeldi olarak görünüyo hala
-
@hasanmakinaci, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@cufer, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
Herkese merhaba;
Evliliği 2 yılı doldurmamış ve Green Card’lı kişilerin seyahat ile ilgili şartları konusunda bilgi verebilecek olan forum kullanıcılarından yardım bekliyorum.istedigi gibi girip cikabilir, 6 ayi gecmeyecek, 6 inci ayi gecerse, gocmenlik memuruna soru sorma hakki doguyor, neden o kadar kaldin, sen kalmayi dusunmuyormusun, hatta vizeni iptal etme hakki, 1 yili gecerse zaten gc iptal, onun disinda 6 ayin altindaki gidip gelmelerde sorun olmaz, bu 6 ayin altindaki sureler yurt disina uzun sureli cikti olarak gozukmeyecegi icin vatandas olma suresinide uzatmaz
Dediklerinize ek olarak kendi tecrubemi yazmak istedim, yoksa dediginiz her sey dogru. Ben 5 hafta Amerika disinda kalmistim, tekrar giriste bana ne kadar suredir ulkede degilsin diye sordu, ben de 5 hafta dedim.. Sonra da, neden 5 hafta gittin diye sordu.. :face_with_rolling_eyes: Dugun yaptim, ondan demistim ben de. :face_with_tears_of_joy:
-
Greencard aldıktan sonra giriş çıkışlar da dahil vatandaşlığa geçiş süreci minimum kaç yıl acaba?
-
@ikose, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@yenibasladim Merhabalar
I-864 A dosyası ile ilgili bir sorum olacaktı sizlere. Benim sponsorum eşim oldu. Bu sebeple de böyle bir belge yüklemedik. Belgenin içeriğini de açıkçası anlayamadım. Görüşme günü sorarlarsa ve belgeyi yüklemediğimden sıkıntı olmaması açısından bilgi verebilir misiniz?
Teşekkür ederim. Hayırlı olsun bu aradaSponsorunuz esiniz olduysa I-864A belgesine ihtiyaciniz yok. Eger esinizden baska biri de sponsor olduysa ve bu kisi "evli" olarak vergi beyanini yaptiysa, o kisinin esinin de bilgileri gerekiyor. O form da onunla alakali. Benim de sadece esim sponsor oldu ve biz de o belgeyi yuklemedik. Hicbir sorun da cikmadi. Iciniz rahat olsun. :)
-
Pasaportunuz postaya verildi ve Ceac’de “refused” gorunuyorsa, muhtemelen 221 (g) yani AP kagidiyla birlikte vizesiz olarak gonderiliyordur. Umarim yanilirim.
-
@hasanmakinaci Teşekkürler🙏
-
@Naerys Teşekkürler 🙏
-
@dpdemir bana mi cevap yazmak istediniz
-
@Nailaysegul Evet size cevap yazmistim. Kendimi tag’lemisim. Pardon.
-
@dpdemir teşekkür ederim. Aslinda geliri yeterli sponsorun sadece eşinin adı geçtiği icin 864a formu istendi. Dedikleri sekilde yukledik daha ne reddetmek durumu olur bilemiyorum bilgim yetersiz kaliyo
-
@Nailaysegul tek sebep olarak bu formu mu soylediler size? Mailinizi kontrol etmenizi tavsiye ederim. DS5535 formu gonderebilirler. Bu form, son 15 yil icinde calistiginiz is yerleri, yasadiginiz adresler, seyahatleriniz vs. ile ilgili bir form. Ek bilgi talebi. Name check veya security check’den AP’ye kalanlardan isteniyor. Pasaportunuz gelsin, durum netlesir hayirlisiyla.
-
@dpdemir mail kutumuza baktik mailde gelmedi yarın ola hayrola
-
Merhaba. Saglik kontrolunu yaptirdim. Daha once hic asi kaydim yoktu. 400usd civari odedim.
-
@Nailaysegul, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@dpdemir mail kutumuza baktik mailde gelmedi yarın ola hayrola
Umarım pasaportunuz vize basılı halde gelir. Çok yıpratıcı ve sabır gerektiren bir süreç. En kötü haliyle kısa süreli gecikme olur ama netice itibariyle vizesinizi alacaksınız kesinlikle
-
@notron Merhaba Aysegul Nail,
ABD Dışişleri Bakanlığı Ankara Konsolosluğu, Vize başvurunuzla ilgili belgeleri Turkish Post kuryemize sunmuştur. Bu belgeler, kayıt sırasında seçtiğiniz kurye seçeneği ile gönderilmektedir.
Paketin takip numarası şudur:....... . Bu bildirimi aldıktan sonra size ait gönderiyi sistem üzerinden takip edebilmeniz için 1 iş günü fazla sürenin geçmesi gerekebilir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
43
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum