DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
-
@Bernur DS-160 form id'si ile AIS arasında doğrudan bir bağ ve kontrol yok. Randevu almak için imzalanmamış bir forma ait id'yi girebilirsiniz. Eğer 30 gün içerisinde imzalanmazsanız veya yeni bir form doldurmak isterseniz bu form id'sini AIS üzerinden 1 kereye mahsus güncelleme hakkınız var. İstediğiniz kadar yeni form doldurabilirsiniz ancak görüşmeye gireceğiniz form id'sini randevunuzu iptal etmeden 1 kereye mahsus güncelleyebilirsiniz.
-
@tufank yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim
-
tekrar ds160 formunu dolduracağım. Yardımınız için teşekkür ederim.
-
Bu ileti silindi! -
Bir şey daha sormak istiyorum. Benim ikametgah adresim Ankara olarak gözüküyor ama ben İstanbul'da yaşıyor ve çalışıyorum. Ds160 formunda adres kısmına Ankara'daki adresimi yazdım ama iş yeri kısmına da İstanbul'da çalıştığım için İstanbul yazmak durumunda kaldım, bu bir sorun olur mu? İstanbul'da yaşadığım adresi de yazmam gerekir mi ya da direkt İstanbul adresimi yazsam Ankara'yı yazmasam bir sorun olur mu?
-
@Bernur Yaşadığınız yeri yazın.
-
@selamibasaran teşekkürler
-
Arkadaşlar tekrar merhaba, Ds160 formunu doldurup submit etmeden randevu işlemlerine devam edebiliyor muyum? Ds 160 formunda gideceğim tarihi degistirmem gerekecek malum randevuyu ileri tarihe verdikleri için
-
@dilaradrk yukarıda buna benzer bir soruya cevap vermiştim. https://yesilkartforum.com/forum/post/402047
Tamamlanmayan DS-160 formları yaklaşık 30 gün içerisinde silinir. Güncelleme işlemi ile ilgili aşağıdaki 2 iletiyi inceleyebilirsiniz:
-
@tufank çok teşekkürler
-
merhaba, ds160 formunu doldurduktan sonra ödeme yaparken adresi yanlış girdiğimi farkettim. Düzeltme yapamadığım için tekrar yeni bir başvuru formu doldurmak istiyorum. 2 kez form doldurmak sorun yaratır mı?
-
@Tamer-Asker
hayır sorun olmaz.
ayrıca mevcut formu tamamlayıp göndermediyseniz düzenleyebilirsiniz. -
Merhaba biz randevumuzu kasım ayına aldık fakat temmuz ayında evleneceğiz ve eşimin soyadı değişmiş olacak bunun için ds formunu güncellememize gerek varmıdır? Ayrıca eşimin pasaportunda uzun süreli eu vizeleri olduğu için pasaportu yenilemeyi düşünmüyoruz bu ds formunda düzeltme yapacağımız zaman pasaport üzernde yazan soyismimi yazmalıyız yoksa yeni soy isminimi yazmalıyız şimdiden teşekkürler ..
-
@burakkurt görüşmeye güncel bilgileri içeren DS-160 formları ile girmelisiniz. Sadece soyad değil medeni durumlar da değişiyor. Bu durumda her 2 forma da eşlerin bilgileri eklenmeli. Eski pasaporttaki bilgilerin bir önemi yok, güncel bilgilerin yer alması gerekiyor. Görüşmeye 10 gün kala yeni bir form doldurmanızı ve AIS üzerinden yeni form numaralarınızı girmenizi tavsiye ederim.
-
@tufank Merhaba teşekkür ederiz. Fakat eşimin pasaportunda eski soyadı yazıyor olacak, o pasaportta 3 yıllık schengen vizemiz var onu kaybetmemek için yeni pasaport almak istemiyoruz. Sizce bunu sorun yaparlarmı ?
-
@burakkurt eski pasaporttaki vizelerizi kullanabilirsiniz. yeni pasaport alırken ilgili sayfalara bildiğim kadarıyla artık delme işlemi yapmıyorlar, yine görevliye bu bilgiyi verebilirsiniz pasaport yenilerken. hem yeni hem de eski pasaportunuzla birlikte seyahat edebilirsiniz.
-
@burakkurt sayın @tufank dediği gibi yeni pasaport alirken eski pasaportunuza herhangibir işlem yapmıyorlar yine sizde kaliyor mevcut vizeniz geçerliliği devam ediyor olacak, fakat yeni pasaport alırken eskisinide yanınızda götürün ve seyahatlerde her ikiside yanınızda olsun
-
Merhabalar bende naçizane bir şey soracaktım
Almanya seyahatimizde Avusturya ve hollandayada gittik bunu Ds160 formunda belirtmelimiyiz çünkü onlarda damga yok sadece almanyaya giris çıkış gözüktüğü için cevaplarınız için çok TSK ederim -
@zeynepce belirtmelisiniz. Vize için şengen bölgesinde gezilmiş her yer bir avantajdır.
-
G gucarslan bu başlıktan bahsetti
-
@selamibasaran çok teşekkür ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum