DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ATS16 sizi devamlı burada görmek isterim abd deneyimleriniz çok kardeşimize ışık olacak bizler bekliyoruz bu ay birazda üzgün olarak ama ben bir yandanda mutluyum meho çok üzüldü ama bu ay onun ayı oldu sabrının sonunda mülakatını aldı kimse geride kalmasın herkes gitsin isterim inşallah sıra bizede gelir bende buradan deneyimimi paylaşırım yazacak çok mevzum var size yeni hayatınızda mutluluklar diler bu forumda devamlı kalmanızı tecrübelerinizi paylaşmanızı isterim saygılar


  • @ATS16 detaylı anlatım için ayrıca kendi adıma teşekkür ederim 🙏🏼 yeni hayatınızda size ve ailenize mutluluklar diliyorum ✌🏽


  • @ATS16 harikasın


  • @ssoydan88 eksik evrak yoksa mülakat güzel geçiyor .
    ödeme yapılan yerden tutunda evrak teslimi yaptığınız ve mülakata girdiğiniz kişiler çok pozitif.
    heyecanlı olduğumuzu zaten anlıyorlar. evrak teslimini beklerken yaklaşık 45 dk gibi bir süre bekledik bankoların olduğu alanda.
    o alan genelde green card harici olan ; turist, öğrenci, ticari,ve diğer vize türlerini kabul ediyordu. e tabi haliyle kulak kabartıyorsunuz oraya , orada gördüğüm ; mülakatı yapan konsolosluk görevlileri baya sert .
    sanki sorgu odası gibi 🙂 10 kişi kadar takip ettim mülakata giren( green card harici mülakat) 3 yada 4 kişi aldı vizeyi. diğerleri maalesef üzgün bir şekilde ayrıldılar 😞
    ama green card mülakatı olan yer, vize ödemesini yaptığımız bankonun yanında yer alan bankolardı.
    oradaki konsolosluk memurları çok farklı , siyahla beyaz gibi yani 🙂
    hiç telaş yapmayın , asıl talihli kim ise o önde dursun, diğerleri yarım adım arkasında veya çaprazında. zaten soruların tamamına yakınını ona soruyorlar.
    ona sorulan sorulara sakın heyecan yapıp araya girmeyin ben cevaplayayım diye , kısa ve net cevaplar güzel karşılanıyor .

    soru : daha önce yurtdışında yaşadınız mı?
    cevap : hayır yaşamadım.
    yanlış : amerikada bir arkadaşım vardı beni çağırdı ama gidemedim, aslında çok gitmek istiyordum, bilet bulamadım, yan yattı çamura battı bla bla bla ...
    S-ilk evliliğiniz mi?
    C-evet ilk evliliğim.
    Diplomanıza bakıp ; hangi okuldan mezunsunuz ?
    Fen fakültesi - biyoloji. (bu kadar)
    S-ne iş yapıyorsunuz ?
    C-ticaret yapıyorum- alım satım.
    S-nereye gitmeyi düşünüyorsunuz ?
    C-eyalet ve şehir ismi (misal: florida-orlando)
    S-tanıdığınız var mı?
    C-evet, akrabamız var.
    S-ne iş yapıyor orada?
    C-havalimanında teknik müdür. ( detaya girmenize gerek yok)
    S-ne iş yapacaksınız amerika'da?
    C-ticarete devam edeceğim. ( hizmet sektöründe çalışacağım - mesleğini icra edecekler için kendi mesleklerimi yapacağım, eğitim-denklik gibi belgeleri alıp vs.vs.)
    S-bankada ne kadar birikiminiz var?
    C- ....... kadar usd veya euro veya altın ( zaten siz cevap verirken o da; elindeki banka dökümü olan kağıda bakıyor.)
    aklıma gelenler bunlar , zaten 3-5 dk sürüyor sürmüyor.
    eşinizin raporunun balgam testi istedikleri için eksik olduğunu ve 8 hafta sonra size göndereceklermiş diye söyledikten sonra zaten pasaportlarla birlikte sarı kağıdı da size verip rapor çıktğında bize bunları geri göndereceksiniz diye söylüyor.

    iyi geçecek inşallah , hiç telaşa gerek yok , sonu güzel olacak.
    benim içime oturan şu oldu 🙂 " tebrikler vizeniz onaylandı-haftaya ptt" cümlesini duyamadım ya o beni baya etkiledi.
    gerçi CN'si yüksek arkadaşların uğraşlarını ve belirsizliklerini düşününce şımarıklık yapıyorsun diyorum kendi kendime.
    biraz geç olacak ama alacağız inşallah vizelerimizi.
    Gucarslan uğur bey'in dediği gibi ; BOL SABIR !!!


  • @ATS16 Rahmetli üstad Kayahan'ın dediği gibi : Yolu sevgiden geçen forum üyeleriyle bir gün ABD'de buluşmak dileğiyle"...


  • Bu ileti silindi!

  • @serkanylmz hayırlı olsun umarım sonuçlardan sonra ailenizle beraber hayırlısıyla yeni hayatınıza başlarsınız.


  • @ATS16 bu detaylı ve açıklayıcı bilgilendirme için çok teşekkürler🙏🏻

  • ⭐⭐

    @barbie Tebrikler, surecin devaminda da basarilar dilerim.

  • ⭐⭐

    @ATS16 Elinize emeginize saglik, hem vizeler icin hem de guzel ve acika nlatiminiz icin tesekkurler. Kucugunuzun sansina yolunuz acik olsun.

  • ⭐⭐

    @serkanylmz Buruk ama tebrikler! Yeter ki saglik olsun. Her sey yoluna girecektir. Yolunuz acik olsun ve sabretmeye devam...

  • ⭐⭐

    @Movistar74 Vize icin tebrikler, istediginiz zaman odeyebilirsiniz. Detayli soru ve gorusler icin lutfen bu linkteki basligi takip ediniz.


  • @lumos Çok teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    tek tek yazıp ileti kalabalığı yapmamak için bir iletiyle işimi halledeyim dedim 🙂

    vizesini alan bütün arkadaşlarımızı kutluyorum.
    ailenizle birlikte abd'de güzel bir hayat diliyorum sizlere.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun.

    *abd'deki hayatınız için da gerekli bütün bilgiler forumda mevcut.
    deneyimlerinizi aktarmaya ve forumu ziyaret etmeyi ihmal etmeyin 😉


  • Merhaba arkadaşlar bu sabah 10:45’te olan unganlar randevum için deneyimimi paylaşacağım ; 10:40’ta Unganlar muayene salonundaydım girişini yaptırdım ve bekledim çok kalabalıktı Forum’da çok fazla kişinin yazdığının aksine ben çok fazla bekledim aşı kartımı pasaportumu ds onaylı formunu verdikten sonra adımın çağrılmasını bekledim ve çağırıp fotoğrafımı çektiler belgelerimi verip kan vermem için yönlendirdiler orada belgeleri teslim edip 47,50 $ ödeme yaptım ve imza attım kan testi verdiğime dair. ben kredi kartım ile TL olarak yaptım . Akabinde düzen laboratuvarına gönderdiler ve akciğer filmi çektirmek için tekrardan adımın söylenmesini bekledim. 12:00 gibi adım söylendi ve akciğer filmine girdim. Ardından doktor muayenesini beklemeye başladım 12:30da doktor beni çağırdı ve önlük verip iç çamaşırları kalacak şekilde giyinip beklememi istediler. Doktor mehmet bey geldiğinde gayet güleryüzlü düzenli kullandığım ilaçlar olup olmadığını ve sigara içip içmediğimi sordular ben tek tük içtiğim için arada dedim tamam kullanmıyorsunuz yani dedi evet dedim. Akabinde Amerika’da ne yapacaksınız dedi ben şirketimle Amerika’da ofis kurulacağını ve orada devam edeceğimi belirttim çünkü böyle bir ihtimal var gerçekten gülerek ooo size ihtiyaçları var o zaman dediler ve iki tane aşı vurdu bana akabinde muayeneniz tamamlandı dediler . Tekrardan giriş kata indim orada ödeme için adımın söylenmesini bekledim ve adım söylendiğinde 340 $ ödeme yapmamı istediler onu da ben kredi kartımla TL olarak yaptım. Visa kartı geçerli değil arkadaşlar bilginiz olsun sadece kredi kartları geçerli IBAN da atılmıyor. Ya dolar/tl olarak nakit ya da Türk bankasına ait bir kredi kartıyla ödeme yapabiliyorsunuz.

    Benim canımı sıkan şu oldu randevum yarın sabah 08;00 da ve raporun oraya yetişmeyeceğini yarın saat 3:00’te gidip alabileceğimi söylediler. Mülakata gidip görüşme yapıp akabinde muhtemelen pasaportunuzu size verecekler ve sizde buradan aldığınız sağlık raporuyla pasaportunuzu tekrardan konsolosluğa PTT ile kargo yapacaksınız dediler. Ben bir sorun olup olmayacağını sordum ancak bunun daha önce de olduğunu ve bir olumsuzluk yaratmayacağını söyledi orada çalışanlar deneyimlerine göre. yine de keşke her şey yarın bitseydi umarım yarın da güzel geçer yarın vize mülakat randevusu sonrası da deyimlerimi sizinle paylaşacağım


  • @gucarslan Ben de bu vesile ile bu forumdaki yöneticilere ve üye arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Her ne kadar şans yüzüme gülse de bu forumun bana kattıkları da anlatılamaz derecede fazladır. Amerika'ya gittiğimde de yazmaya devam edeceğim inşallah 🙏


  • Merhaba, mulakat tarihim belli oldugu icin yavastan evraklarimi hazirlamaya basladim. Kafamda bir kac soru var. Bu istenen belgelerden bazilarini e-devletten cikarabildigimizi biliyorum. Fakat sadece adli sicil kaydi cikarmak istedigimde ingilizce tercumesini alabiliyorum. Askerlik durum belgesi, Nufus cuzdani ornegi vs. cevirileri mevcut degil. Bunlari kendimiz mi cevirtmemiz gerekiyor. Yoksa hem turkce hem de ingilizce kabul ediyirlar mi? Bazilari Turkce ya da Ingilizce olabilir dedi bazilari ise ingilizceleri gerekiyor dedi. Ne yapmam gerekiyor? Ve vukuatli nufus cuzdani ornegini cikarmak istedigimizde eger evli degilsek tek kisiysek bireysel cikariyoruz degil mi? Anne babaya gerek yok yani. Yardimci olursaniz sevinirim.


  • @Oguzhanyesildag arşiv kayıtlı adli sicil kaydını e-devletten İngilizce tercümeli almanız yeterli. E-devletten alacağınız askerlik durum belgesi ve vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus aile seçerek e-devletten alın) Türkçe olarak mülakatta ibraz etmeniz yeterli, bu evrakların İngilizce tercümesine gerek yok Ankara’da girecekseniz mülakata.

    Boşanma dosyanız var ise ve Türkiye’de olduysa boşanma, boşanma belgesinin çevirisine gerek yok. Arşiv kayıtlı adli sicil kaydınızda suç kaydı var ise, mahkeme ve hapis kayıtlarını (yeminli ingilizce tercümeleri ile birlikte, ayrıca suçlu bulunduğunuz kanun maddesinin yeminli ingilizce çevirisi) ibraz etmeniz gerekiyor.

    Not: sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz, DV2024 aşamaları başlığı altında sormanız gerekiyor. Forum yöneticileri ilgili başlığa taşıyacaktır sorunuzu ve cevabı


  • @ATS16 Haklısınız yanlış başlık altında sormuşum. Kusura bakmayın. Teşekkür ederim 🙏🏼

  • ⭐⭐

    @Oguzhanyesildag Lütfen sürekli cevaplanan bu sorular için doğru başlığı kullanın. Doğru başlık linki için tıklayınız. Bol şans.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

64
Çevrimiçi

41.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum