@Tayfun-karakaş kabul edebilir de etmeyebilirde direk konsolosa sorun
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
-
@cetinmutlu sizi hatırlıyorum
, aynı zamanda bina içinde sırada bekliyorduk benim onumdeydiniz ve vize onay sonrası sevincinizi şahit olmuştum
tebrikler, iyi tatiller dilerim. -
@Emre-Kurtulmuş hocam çok garip bir durum evet, bence vize memuruna göre değişiyordur.
genel profile bakmak gerek ve görüşmede sorulan sorulara nasıl cevaplar verildiği de önemli. -
@gozdelymn %99 şansla böyle bir belgeye bakmayacaklar

abd belgelere bakmaz. -
@charon bu tip bir belgeyi görevli sormadan ya da görevliden izin almadan ısrarla vermek isteyenler mülakat akışını bozdukları için ret alabiliyorlar. iş, fuar, tedavi vb. belgeler dışındakilere genelde bakılmıyor dediğiniz gibi.
-
@charon vize memurunun o sabah evden nasıl çıktığına göre bile değişiyor bana kalırsa. Onun için her ne kadar burada deneyim aktaran kişilerin mülakatlarından tahmin çıkartmaya çalışsakta hiçbir zaman red nedenlerini bilemiyoruz maalesef
-
@tufank Tam da dediğiniz gibi, ben bunu hazırladım, ama hiç talep etmedikleri gibi babam vermeye çalıştığında da almadılar.
Amerika vizesi tamamen iletişimle ve şansla ilerliyor anladığım kadarıyla. Bir sürü dosya hazırlamıştım, ne olur ne olmaz diye. Ama 1 tanesini bile kullanmadılar.
-
@gozdelymn abd belgeye bakmaz(özellikle başvurulan vize türü belge istemiyorsa).
beyana bağlı çalışıyorlar. Bundan dolayı schengenden, ingiltereden falan farklılar.
yurdum insanı belge delisi, anlamıyorum şahsen. -
@Emre-Kurtulmuş hocam red verince hiçbir yere hesap verme yükümlülükleri yok. Tamamen şans.
Hatta bazı ülkelerde bu işin piyasasi var. Kız arkadaşımın arkadaşı hayatında hiç ülkesinden çıkmamış(kolombiya vatandaşı), işsiz ve genç erkek. ABD'den b1 aldı geçen ay. Simsarlara 10bin dolar vermiş ve anlaşmalı oldukları vize memuru vizeyi çakmış.
Afrikada falan daha kötüdür diye düşünüyorum. -
@charon Bende böyle seylerin olduğunu düşünüyorum illaki vardır para her kapıyı açar.
-
Tebrikler. Vizeniz hayırlı olsun. Profilimiz baya benzer. Darısı diğer aile fertlerinize ve bizimkilere
-
Arkadaşlar, buradan edindiğim bilgi ve tecrübe inanılmaz gerçekten

Kendime bir deftere sorulabilecek soruları yazıp, altına uygun cevaplarımı yazıp aralarından kriterlere göre olması gerekene en yakını seçip kendime bi soru-cevap hazırlığı yaptım, size de tavsiye ederim. Gün içi kendi kendime soru cevap yaptığımda, cevaplarımın daha keskin ve net olduğunu görüyorum.
Tabiiki net olarak bu sorunun cevabını alamam ama yazılanlara inancımdan ötürü; burda tecrübesi olan ve konuya hakim olanlardan ufak da olsa bi değerlendirme almak istiyorum.
29 Şubat vize görüşmemiz var, ben 34 yaşındayım, eşim 29 yaşında ve 2 yaşında bir kız çocuğumuz var. 2008'den beri kendi mali müşavir şirketimizde sigortalıyım ve bir başka özel şirkette imzaya yetkili müdür olarak gözüküyorum. Eşimde özel bir kolejde anaokulu öğretmeni. Daha önce 2023 Yaz İtalya ve öncesinde Kıbrıs, Gürcistan gezimiz var ve ben 2011'de Work And Travel ile Los Angeles'daydım.Amacımız turistik olarak yazın kızımızı Orlando - Disneyland götürmek ve tatilimizi yapmak. Ne dersiniz, sizce nelere dikkat etmeliyim bu söylediklerim haricinde ekstra?
Herkese teşekkür, saygılar.
-
@kaganuysl 2 yaşındaki kızınızı Orlando - Disneyland’a götürmek istemeniz konsolosta temeli olan sağlam bir izlenim bırakmayabilir zira 2 yaşındaki kızınızın burayı ne kadar hatırlayacağı sorgulanabilir, kişisel görüşüm sadece. Farklı bir plan ile mi ilerleseniz acaba? Bol şans
-
@kaganuysl Planı tek bir etkinliğe ve 2 yaşındaki kızınıza göre hazırlamanız dezavantaj olur. Bence Miami-West Palm Beach-Palm Beach Island-Orlando şeklinde bir güzergah ile seyahat planı hazırlamalı ve Disney world turunu 2 günlük olarak bu seyahatin parçası haline getirmelisiniz.
Zaten paylaştığınız kadarıyla iş ve geçmiş seyahat açısından profiliniz uygun görünüyor. Bu sebeple size sadece uygulanabilir bir seyahat planı çıkarmak kalıyor.
Ben şöyle yapmıştım, word üzerinde hazırladığım bir tabloyla hangi gün hangi şehirde olacağımızı, hangi otelde kalacağımızı ve tahmini giderleri bir kağıda hazırlayıp yanımıza almıştım, konsolos nereye gideceğimizi sorunca da şehirleri sayıp planı görmek isteyip istemediğini sormuştum, o sırada planın olduğu tek sayfa elimdeydi, altındaki kağılarda da booking çıktıları vardı. Konsolos görmek istediğini söyleyince uzattım, şöyle bir göz gezdirdi, detaylı bakmadı.
Bu yaptığım gerekli değildi; ama ısrarcı olmadan tek seferde görmek isteyip istemediğini sormuştum.
-
@kaganuysl sizin tatil amacınız sırf 2 yaşındaki kızınız için disneyland olsada bunu inandırıcı görmeyebilirler. Çünkü konsolosluk çalışanlarıda Türkiyedeki ekonomik durumu biliyorlar günümüz şartlarında bir tek disneyland inandırıcı gelmeyebilir ve planın devamını soracaklardır onun için biraz daha kapsamlı bir plan hazırlamak faydanıza olur
-
Dün annemle babamın vize sonucunu ve deneyimini buraya aktarmıştım. Bugün de kız kardeşim ve kayınvalidemin vize görüşmesi sonuçlandı, 2'si de onay aldılar

Mülakat Yeri: İstanbul
Kayınvalidem: Emekli, hiç yurt dışı tecrübesi yok, 60 yaşında.
Kız kardeşim: Devlet memuru-Uzman Diş Hekimi, 32 yaşında, Bekar. Pasaportunda 3 tane Schengen vizesi vardı, Avrupada 5-6 ülkede turistik bulunmuş. Henüz yeşil pasaportu yok.KAYINVALİDEM MÜLAKAT DENEYİMİ
Neden gitmek istiyorsunuz? -Çocuklarım orda, onları ziyaret edeceğim.
Çocukların? -Oğlum, gelinim ve torunum orda.
Başka çocuğun var mı? -Evet, 1 tane de kızım var.
O nerede? - Türkiye'de.
Emekli misin? - Evet
Ne iş yapıyordunuz öncesinde? - Önce öğretmenlik yaptım, sonrasında serbest meslek
Vizeniz onaylandı.KIZ KARDEŞİM MÜLAKAT DENEYİMİ
Sadece tek soru sormuşlar ve hemen ardından onaylandı demişler.
-Neden gideceksin?
-Ablam orada, yeğenimin doğum gününe gideceğim.
-Vizeniz onaylandı.Evrak olarak hiçbir şey almamışlar. Sadece kardeşimden resim almışlar.
DS160 ile ilgili NOTLARIM:
- Hepsinin D-160 formlarını ben doldurmuştum. Hepsinde de formun en sonundaki başkasından destek aldınız mı sorusuna evet deyip kendi bilgilerimi girmiştim.
- Babam ve kardeşim masraflarını kendisi karşılayacak olarak işaretlenmişti. Kayınvalidem ve annem için biz karşılayacağız yazmıştık.
- Hepsine ayrı ayrı randevu aldım, hepsinin geliş tarihlerini farklı zamanlara yazdım, görüşmelere de ayı ayrı girdiler. Annem-babam-kayınvalidem 2 hafta, kardeşim 9 gün kalacak şekilde formu doldurduk.
SÜREÇLE İLGİLİ ÇIKARDIĞIM SONUÇ:
Vize sürecinde tahminimce şu 3 şey öne çıkıyor:- Doğru doldurulmuş form.
- Mülakata giren kişinin tatmin edici, sakin, kendine güvenli ve kısa cevapları.
- Şans.
Bankolardaki tüm vize görüşmelerini sırada beklerken duyabiliyormuşsun. O yüzden herkes kendi önünde ki kişilerin görüşmelerini duymuş oluyor. Genelde aynı soruları soruyorlar. Zaten size attığım 4 deneyimde de benzer sorular var.
Annem ve babamın gözleminde olduğu gibi, kardeşim ve kayınvalidem de aynı şeyi söyledi. Önümüzdeki neredeyse hepsi onay aldılar. Sadece 1 kaç kişi ret almıştı dediler.Umarım yazdıklarımın sizlere faydası olur.
Herkese bol şans dilerim
-
@gozdelymn Sevinciniz buradan hissediliyor, sağlıkla kavuşmanızı dilerim. Hayırlı olsun

-
@ATS16 Haklısınız aslında çekincem de oydu. Gidiş amacını turistik amaç, alışveriş ve çocuğumuzu eğlendirmek olarak genel birşeyle sınırlamak daha iyi olacak o zaman
-
@EasternStar Çok faydalı bilgi, biraz daha turistik geziye döndürüp bir tatil planı ekine çocuk eğlencesi sıkıştırmak daha iyi olacak gibi
-
Herkese merhabalar,
Forumda ilk mesajım.
Aralık ayında Temmuz 2024 için randevu aldım. Mart veya Nisan ayında New York'a ziyaret planlıyorum. Bacanağımın kardeşinin vizesi Mayıs, Haziran gibi dolacağı için beraber seyahat etmek istedik. Kendisinin 104 ülkeye giriş çıkışı var. Bu benim açımdan faydalı olurmu bilmiyorum. Size kendi durumumdan bahsedip vize onay,red durumunu merak ediyorum.
Evliyim 4 ve 8 yaşında 2 kızım var. Vizeye tek başvuru yaptım. Maddi olarak herhangi bir sorunumuz yok. Adıma kayıtlı 2 ev,araç ve 5 yıllık aktif sigorta. Kurucusu olduğum limited şirket ve şahıs şirketim var. İş yerleri aktif olarak çalışıyor. 2019 Yılında Ankara anlaşmasıyla Birleşik krallık oturumu aldım. Lakin 2-3 ay kaldıktan sonra yurda kesin dönüş yaptım. Son yurt dışı ziyaretimi de Kasım 2019'da İngiltere'ye oturumumun süresi dolmadan yapmıştım. E2 vizesi öncesi New York'a hem gezi hem araştırma yapmak için 10 günlük seyahat planlıyorum. Sizce vize alma durumum nedir. -
@zeynep34 çok teşekkürler, benim için çok önemliydi 🥰
Benzer Başlıklar
122
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k