Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

• ⭐⭐

@gozdelymn tebrikler vizeleri hayırlı olsun. Darısı diğerlerine. 🙂

• @gozdelymn cok tebrik ederim.Benim kızında 15 gün sonra mülakata girecek acaba davet mektubunu nasıl yazdınız?yada örneklerine nasıl ulaşabilirim.

• Selamlar, arkadaşlar.

DV23 34K kazanananı ve bülten yüzünden hüsrana uğrayanlardanız, o kadar moralim bozuktu ki 1 yıl her günümü geçirdiğim güzel Yeşilkart Forum kapısının önünden geçemedim. İşimiz düştü yeniden geldik gibi ama lütfen affola.

B1/B2 turist vizesine başvuru yapacağız ve bizde ki durum şu şekilde. Türkiye'de 2009 ve 2023 kurulumlu iki adet şirketim var, uzun yıllardır ticaret ile uğraşıyorum. Daha önce hiç yurtdışı serüvenimiz olmadı, olamadı. Evliyim DV23 Green Card kazananıda eşimdi. Green Card için mutlak olarak çok hazırdık, dosyamızı Viyana'ya ilk taşıyanlar arasındaydık ama nasip de olmadı. Ağustos 2023'de Amerika'da bir şirket kurdum ve E-Ticaret faaliyetlerime de bu şekilde devam ediyorum. Genel olarak özet bu.

Turist vizesi görüşmesinde bu bütün olumsuzluklar bir araya gelince nasıl bir durum oluşur ChatGPT ile de bol bol konuştuk işin zor dedi. Sizlerinde fikirlerini ve tecrübelerini almak istedim.

Hiç yurtdışı çıkış yok, DV23 GC talihlisiyiz ve Amerika'da bir aktif şirketimiz var. Bunların hepsini bir araya toplayınca biz turist olarak gitmek istiyoruz diye inanacaklarından çok şüphe ediyorum. Biliyorum her Case bireysel olarak değerlendirilir ama işte durum ortada.

İlerleyen safhalar da E2-E1 düşüncem var ama iş sebebi ile de Amerika Turist ve İş vizesi de bizlere lazım olacak.

Düşüncelerini merak ediyorum, teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@mhtbodur moralinizi bozmak istemem ama şartlar epey olumsuz görünüyor sizin açınızdan. DV lottery kazanmış olmanız ama vize alamamış olmanız olumsuz bir durum olsa da diğerleri kadar sorun değil. Daha önce yurtdışı gezinizin olmaması ve ayrıca ABD de bir şirket kurulumu yapmış olmanız potansiyel göçmen izlenimi yaratıyor. Şartlarınızı biraz daha iyileştirmeniz gerekebilir bu vizeyi alabilmeniz için. Tabii son karar her zaman mülakatı yapan görevliye ait.

• @ebaris86 Evet 09 Ocak 2024 Ankara'da saat 10:00 da idi mülakatımız.
    Bence gişedeki görevlilerde önemli. Benim izlenimim her görevli aşağı yukarı aynı soruları soruyor olabilirler ama verilen cevaplara aynı tepkiyi vermediğini düşünüyorum. Mesela en solda bir bayan vardı ve yanında da bir erkek görevli devamlı ona Türkçede yardımcı oldu ve genelde red verdi.
    Hatta önümüzde orta yaşlı bir erkek vardı ve tam o bayana onun sırasının geldiğini görünce önümdeki kızıma sıramı size verebilirim dedi. Bizde teşekkürler dedik ve o bayana gitti ve sonunda red aldı. Biz ise şansımıza güler yüzlü bir genç erkek görevliye denk geldik. Bizi eliyle işaret ederek gelmemizi söyledi.
    Ben ve iki kızım aynı anda girdik. Görevli nereye gideceksiniz diye sorunca küçük kızım hemen Newyork diye söyledi ve ben elimle koluna çaktırmadan dokunarak sorulara cevap vermemesini benim vermem gerektiğini sessizce ilettim. Sonra tekrar bana nereye gideceksiniz deyince bende Newyork dedim.
    Neden gidiyorsunuz:
    Gezmek için turist olarak dedim.
    Kaç gün kalacaksınız:
    15 gün dedim.
    Başka ülkeye gittiniz mi:
    Geçen ay ailecek Dubaiye mermer fuarına gezmeye gittik.
    Kaç çocuğun var:
    İki.
    Ne iş yapıyorlar:
    Lisede öğrenciler.
    Siz ne iş yapıyorsunuz:
    Beden Eğitimi Öğretmeniyim.
    Evli misiniz:
    Evet.
    Eşiniz ne iş yapıyor:
    Mermer firması var ihracat yapıyor. Onun Amerika vizesi var. Amerika'da fuar ve müşteri ziyaretlerine gidiyor. Bu sefer ailecek beraber gezmeye gitmek istiyoruz. (Bu soruya bilerek açıklayıcı cevap verdim)
    Görevli kafasını hafif sallayarak ve kısa bir gülümseme ile beraber bilgisayara bir şeyler yazdı ve vizeniz onaylanmıştır dedi.
    Bizim Dubai hariç pasaportumuz bom boştu. İllaki Şengen vizenin olması veya başka ülkeye giriş çıkış yapmanın çok önemli olmadığını gördüm.
    Benim için kilit cevaplar:
    1- Benim öğretmen ve kızlarımın halen okuyor olması
    2- Eşimin vizesinin olması, fuar ve müşteri ziyaretlerine gidip geldiğini söylemem
    3- Bir ay öncesinde ailecek Dubai'ye hem mermer fuarına hem de gezmeye gitmemiz.
    Biz il dışından bir gün öncesinde geldik Ankara'ya ve gayet sakindik.
    Almayı çok isteyenler için umarım herkes alır ve herkese bol şans diliyorum.

• ⭐⭐

@mhtbodur İşe öncelikle pasaportunuzun sayfalarını doldurmakla başlamalısınız, zira B2 ve E2 göçmen olmayan vize kategorisinde değerlendirildiği için aynı maddeden dolayı iki vize de reddedilebilir. Biraz daha zaman geçmesine müsade edin, bu sırada da farklı ülkelere seyahat gerçekleştirin. İngiltere ve Kanada'yı deneyin.

• @charon bizim durumun çok etki ettiğinden emin değilim yaklaşık bundan 1.5 ay önce eşimin annesi görüşmeye girdi oda benzer profildi ama bizim greencardla burda olduğumuzu söyledi ve red aldı. Hatta bizim çekiliş ile mi aldığımızı sormuş görevli kayınvalidem evet diyince şaşırdılar ve biraz yüzleri düştü dedi.

• @Emre-Kurtulmuş Hayırlı olsun.

• @incitanesi
    Merhaba,

Ben internetten örnekler bakıp şöyle bir şey hazırladım annem için.
    Tabi içeriği tamamen bizimle ilgili şeyler oldu. Babama kardeşime daha farklı içerikler yazdım ama format buydu. Umarım işinize yarar.

Bu arada Türkçe hazırlayıp Chatgpt aracılığıyla çevirdim.

Ama annem ve babamdan istemediler bu mektupları.

9th Jan 2024

THE UNITED STATES
    VISA DEPARTMENT
    ISTANBUL,

Subject: Additional Invitation Letter for ……………..'s Visa Application

To Whom It May Concern,

We are writing to provide additional information in support of ………………..'s visa application.

Our mother,……………………, plans to visit the United States in May 2024 to see her long-missed grandchild and us. She intends to stay for two weeks, exploring the tourist attractions of Dallas city center and visiting the "Southfork Ranch," the visitable museum house from the beloved series "Dallas" that she fondly watched in her youth. Our 4-year-old daughter, who has been with her grandmother since birth, misses her grandmother dearly as this is the first time they have been apart for an extended period. Therefore, she eagerly looks forward to her grandmother's visit.

During her trip, our mother will be staying at the address we have provided below, at our home:

……………………………………………………..

During the visit of our guest, we declare that we will cover all expenses, and we have the financial means to do so. Among the documents sent with the invitation letter, you will find copies of our residence/work permits, bank account statements for our joint account, and our salary slips. If you require further information, please feel free to contact us using the communication details provided below.

Inviting Party Information:
    We are .................... and ................................ We hold lawful permanent resident status through winning the Green Card Lottery. Following our success in the lottery, we obtained our legal residency permits and, along with our child, relocated to Plano, Texas on October 10, 2023. We continue to reside here.

Name, Surname: …………………. Name, Surname: ………………….
    Phone Number: +1 …………………. Phone Number: +1 ………………….
    E-Mail: …………………. E-Mail: ………………….
    Workplace: …………………. Workplace: ………………….
    Occupation: …………………. Occupation: ………………….

We declare that the applicant, …………….., will adhere to all the rules of your country throughout her journey, including entry and exit dates. Following the visit, she will depart from the United States and return to her home in Turkey, to be with her family.

Visitor Information/Tourist Visa Applicant:

Name, Surname: ………………….
    Date of Birth: ………………….
    Address: ………………….
    Phone Number: +90 ………………….
    Relationship: Mother of ………………….
    Application ID: ………………….
    Planned Arrival Date in the U.S.: ………………….
    Planned Departure Date from the U.S.: ………………….

You kind consideration to this request will be freatly appreciated.

Kind Regards,

………………….& ………………….

• @cetinmutlu sizi hatırlıyorum :) , aynı zamanda bina içinde sırada bekliyorduk benim onumdeydiniz ve vize onay sonrası sevincinizi şahit olmuştum :) tebrikler, iyi tatiller dilerim.

• ⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş hocam çok garip bir durum evet, bence vize memuruna göre değişiyordur.
    genel profile bakmak gerek ve görüşmede sorulan sorulara nasıl cevaplar verildiği de önemli.

• ⭐⭐

@gozdelymn %99 şansla böyle bir belgeye bakmayacaklar :)
    abd belgelere bakmaz.

• ⭐⭐⭐⭐

@charon bu tip bir belgeyi görevli sormadan ya da görevliden izin almadan ısrarla vermek isteyenler mülakat akışını bozdukları için ret alabiliyorlar. iş, fuar, tedavi vb. belgeler dışındakilere genelde bakılmıyor dediğiniz gibi.

• @charon vize memurunun o sabah evden nasıl çıktığına göre bile değişiyor bana kalırsa. Onun için her ne kadar burada deneyim aktaran kişilerin mülakatlarından tahmin çıkartmaya çalışsakta hiçbir zaman red nedenlerini bilemiyoruz maalesef

• @tufank Tam da dediğiniz gibi, ben bunu hazırladım, ama hiç talep etmedikleri gibi babam vermeye çalıştığında da almadılar.

Amerika vizesi tamamen iletişimle ve şansla ilerliyor anladığım kadarıyla. Bir sürü dosya hazırlamıştım, ne olur ne olmaz diye. Ama 1 tanesini bile kullanmadılar.

• ⭐⭐

@gozdelymn abd belgeye bakmaz(özellikle başvurulan vize türü belge istemiyorsa).
    beyana bağlı çalışıyorlar. Bundan dolayı schengenden, ingiltereden falan farklılar.
    yurdum insanı belge delisi, anlamıyorum şahsen.

• ⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş hocam red verince hiçbir yere hesap verme yükümlülükleri yok. Tamamen şans.
    Hatta bazı ülkelerde bu işin piyasasi var. Kız arkadaşımın arkadaşı hayatında hiç ülkesinden çıkmamış(kolombiya vatandaşı), işsiz ve genç erkek. ABD'den b1 aldı geçen ay. Simsarlara 10bin dolar vermiş ve anlaşmalı oldukları vize memuru vizeyi çakmış.
    Afrikada falan daha kötüdür diye düşünüyorum.

• @charon Bende böyle seylerin olduğunu düşünüyorum illaki vardır para her kapıyı açar.

• @gozdelymn

Tebrikler. Vizeniz hayırlı olsun. Profilimiz baya benzer. Darısı diğer aile fertlerinize ve bizimkilere

• Arkadaşlar, buradan edindiğim bilgi ve tecrübe inanılmaz gerçekten :)

Kendime bir deftere sorulabilecek soruları yazıp, altına uygun cevaplarımı yazıp aralarından kriterlere göre olması gerekene en yakını seçip kendime bi soru-cevap hazırlığı yaptım, size de tavsiye ederim. Gün içi kendi kendime soru cevap yaptığımda, cevaplarımın daha keskin ve net olduğunu görüyorum.

Tabiiki net olarak bu sorunun cevabını alamam ama yazılanlara inancımdan ötürü; burda tecrübesi olan ve konuya hakim olanlardan ufak da olsa bi değerlendirme almak istiyorum.
    29 Şubat vize görüşmemiz var, ben 34 yaşındayım, eşim 29 yaşında ve 2 yaşında bir kız çocuğumuz var. 2008'den beri kendi mali müşavir şirketimizde sigortalıyım ve bir başka özel şirkette imzaya yetkili müdür olarak gözüküyorum. Eşimde özel bir kolejde anaokulu öğretmeni. Daha önce 2023 Yaz İtalya ve öncesinde Kıbrıs, Gürcistan gezimiz var ve ben 2011'de Work And Travel ile Los Angeles'daydım.

Amacımız turistik olarak yazın kızımızı Orlando - Disneyland götürmek ve tatilimizi yapmak. Ne dersiniz, sizce nelere dikkat etmeliyim bu söylediklerim haricinde ekstra?

Herkese teşekkür, saygılar.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k