Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar,
    18 yaş altı çocuklar için nüfus kayıt örneği/doğum belgesi/adli sicil kaydı evraklarını nasıl temin edebiliyoruz?
    Bilgisi olan varmı?


  • @Emre-Kurtulmuş gizlemeyi düşünmüyorum zaten alabilirsem epikriz alırım olmadı sözlü beyan ile anlatırım çünkü hiçbir şekilde belli olmuyor burun ameliyatı


  • @enesyucel Merhabalar, daha önceki çalıştığınız yerlerden adınıza bu kişi bu tarihler arasında bu iş yerinde, bu pozisyonda çalıştığına dair kaşeli imzalı ve üzerinde iş verenin iletişim bilgilerini içeren bir belge toplayıp götürebilirsiniz.


  • Abi dil bilmiyorsak ne yapmalıyız tercümanmı lazım lazımsa trdenmi gidecek yoksa ordanmı tutmamız lazım


  • @ugursway cok tesekkur ediyorum


  • @Movistar74 gidip pttden çocuğunuz için e devlet şifresi almalısınız diye biliyorum.


  • Arkadaşlar tekrardan merhabalar benim merak ettiğim husus vize görüşmesine gittiğimizde evraklarımızın haricinde konsolosluğa araba anahtarımızı sokabiliyor muyuz acaba ? Şayet sokamıyorsak ekstra birisi ile gitmemiz gerekiyor. Tecrübeli birisi cevaplarsa çok sevinirim.


  • @BatuhanGnc 15 yaş altına şifre vermiyor. Tek çare devlet dairesinden evrak almak sanırım.


  • Merhaba,

    AIS formunu 15 gündür 5 gün aralıkla kayıt yaptırmaya çalışıyorum, mülakatım 9 ocakta yani 2 gün sonra. Ancak hala, case numaram için bu numara mülakata hazır değil uyarısı veriyor, ayrıca ds260 numarama da geçersiz diyor. Bana bağlı applicant olan eşimin adına da denedik, aynı sonucu verdi. Bu durumda ne yapmalıyım bilgisi olan var mı? 5 gün önce hata verdiğinde email atmıştım, 5 gün sonra tekrar deneyin demişti. Ancak yine olmadı. Tekrar email atacağım.


  • @BatuhanGnc bunu bende merak ediyorum. Çünkü araba ile gideceğim ve evraklar dışında herşeyimi arabada bırakacağım. Öğrenirseniz bana da yazarmısınız.


  • Arkadaşlar merhaba mülakata yurt dışında girmeyi düşünüyorum ama son bir iki gündür mülakata yurt dışında girecek olan bir arkadaşımızın yazdığı bir şey kafamı karıştırdı.Yurt dışındaki bazı konsolosluklar daha önceki iş deneyimlerimizi görmek istiyor mülakata girmeyi düşündüğüm konsoloslukta daha önceki iş deneyimlerimi kanıtlamamı istiyor fakat biz ailecek kendi işimizi yapıyoruz her şey babamın üzerinden ilerliyormve dışarıda herhangi bir işte çalışmadığım için bu belgelere sahip değilim ben şimdi bu belgeleri veremezsem herhangi bir sorun yaşar mıyım ya da eksik belge kategorisinde mi sayılır bilgisi olan bir arkadaşımız bilgilendirirse sevinirim şimdiden teşekkürler


  • @Summer-0

    AID Kaydı bildiğim kadarı ile sadece ankara da girecek olanlar için geçerli. Siz gireceğiniz bölgenin kendi uygulamasına bakmalısınız. Tabi daha tecrubeli arkadaşlar daha net bilgi verecektir.


  • @BatuhanGnc merhaba. Mülakatınız Ankara'da olacaksa yanınızda araba anahtarı olabiliyor, cep telefonu olmuyor, güneş gözlüğü haricindeki gözlükler olabiliyor (güneş gözlüğünü bilmiyorum), naylon poşet olmuyor, telli dosya (naylon ya da karton) oluyor, dosyaya takılan A4 naylonu (içinde evraklarla beraber) oluyor, hafıza kartı olmuyor, flaş bellek olmuyor, kredi kartı oluyor. Sizden o anda e-devletinizde bulabileceğiniz herhangi bir ek belge istenirse size kullanabileceğiniz bir bilgisayar da (isterseniz) veriliyor, dilerseniz önceden belgelerin bir kopyasını kendi kendinize mail atın ama mail adresiniz şirket maili olmasın. Bu şekilde konsoloslukta e-devletinizi ya da mailinizi açıp bakarsanız mülakattan sonra da onların şifrelerini değiştirin derim, sonuçta teknolojisi çok ileri bir ülkenin konsolosluğundasınız.


  • Merhaba, sağlık muayenesi randevusu alacağım ama şu an amerikada kalacağım yeri henüz netleştiremedim. Ds260 formunda yazdığım adresi yazsam mülakat zamanı güncel adresimi iletsem olur mu?


  • @karaloyunlar1 merhaba. Babanız size SGK ödüyorsa e-devletten SGK hizmet dökümünü indirip yazdırın. Yurtdışı için ise diğer belgelerinizle beraber bunu da yeminli tercümana tercüme ettirin, noterde onaylatın, sonra da gidip bir ilçe kaymakamlığında bizzat siz ya da bir yakınınız diğer belgeleriniz ile beraber ücretsiz apostil yaptırın (bunu yeminli tercüman ek ücret karşılığı yapar, gerek yok). Apostili yaptırırken de ABD için olacak deyin, çünkü mülakat yeriniz neresi olursa olsun, sonuç olarak o apostil bir ABD konsolosluğuna verilecek.


  • @karaloyunlar1 mülakata yurtdışında girmeyi düşünüyorum derken dosyanızı mı taşıdınız , yurtdışında mı yaşıyorsunuz ?


  • @Beykentli Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.Bizim ailede evlada para veya taşınmaz mal bırakmak emeklilikten daha önemli görüldüğü için herhangi bir ödediğim SGK primi de yok.Şu an dosyamı taşımayı planladığım ülkedeyim oturma iznimin gelmesini bekliyorum çok uzadı süreç oturma iznimin gelmesinin ardından kcc ya da konsolosluk ile dosyamı taşımayı düşünüyorum.Ama bir de bu çalışma geçmişi kağıtları sorunu çıktı.Sizce ne yapmalıyım bu durumda?


  • @SdasCtz @SdasCtz oturma izni işlerimi halletmek için dosyamı taşımayı düşündüğüm ülkeye geldim fakat oturma izni işlerim çok uzun sürdü yetkililer bu hafta eline ulaşır dedi ama her hafta aynı şeyi söylüyorlar elime ulaşır ulaşmaz konsolosluk ya da kcc ile dosya taşıma işlemini halletmeyi düşünüyorum.


  • @karaloyunlar1 tekrar merhaba. Hangi tarihten hangi tarihe ve hangi görevde, hangi şirkette, hangi adreste babanızın yanında çalıştıysanız onu İngilizce bir kağıda yazın, kağıt mümkünse antetli olsun, babanız onu kaşelesin, imzalasın, size DHL, vs. ile göndersin. Dikkat : Bu kağıttaki bilgiler DS260 bilgileriyle uyumlu olsun. Aslında en az lise mezunu değilseniz green card mülakatı için (son 2 yıldaydı zannedersem) resmen bir yerde çalıştığınızı ispatlamanız lazım. Lise veya üniversite mezunlarına böyle bir mecburiyet yok ama sizin tahsilinizi bilmiyorum ve konsolosluk diretir diye de babanızın size göndereceği kağıdı konsolosluğa mülakatınızda verin derim.


  • @sevdademirci olur önemli olan zaten mülakat kısmında ki yeri


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

56
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum