Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Joshua-Vanberg kedi için titrasyon istenmiyor. Bazı vererinerler ya da thy size almanız gerektiğini söyleyip kafanızı karıştırabilir ancak yanlış bilgidir titrasyon istenmiyor. Benim uçuşum salı günü olduğu için gereken işlemleri tarım il müdürlüğünden randevu alarak 1 gün önce yaptırdım. Normalde uçuşa 48 saat kala yaptırmanız yeterli. Uçuşum aktarmalı idi ve totalde bekleme süresi ile birlikte 17 saat sürdü. Fakat alana gidiş çıkış vs havaalanı kısmı neredeyse 22-24 saati buldu. Prosedür açısından mı aktarmalıyı soruyorsunuz yoksa hayvanın rahatsız olması açısından mı onu tam anlamadım ama aktarma kısmında kedimle alakalı yapılam tek işlem check in de cantasına in-cabin pet etiketi takmaları oldu. Aktarmalı uçuşlarda türkiyedeyken mutlaka kedinin aktarma uçuşu için rezervasyonunu yapıp ödemeyi buradan yapmanızı tavsiye ederim bu sebeple herhangi bir işleme takılmadım ve kedimin yerini garanti ettim. Ve benim uçuşum aktarmalı olmak durumundaydı geldiğim şehire direkt uçuş yoktu.


  • yanıt için çok teşekkür ederim öncelikle. Uzun süren yolculuk ve bekleme kedimi magdur etsin istemiyorum o yüzden bir de avrupa titrasyon istediği için Mesela Fransa aktarmalı uçsak havaalanında titrasyon isterler mi diye kafamızda soru işareti vardı. Bunu bilmek güzel oldu gercekten. tuvalet yemek ve su ihtiyaçlarını nasıl giderdiniz kolay oldu mu? yanımızda mama su ve kedi kumu taşıyabiliyor muyuz? yolculuga çıkmadan önce ilk olarak veterinere gidip iç dış parazit ve süresi gecmisse kuduz aşısı yaptırıp pasaportuna işletip daha sonra mı tarım il müdürlüğünden randevu alayım ? Kirada oturuyorum burada ev teslim etmesi vs birsürü işim var hiçbir şeyin aksamaması lazım o yüzden öğrenmek istiyorum bunları


  • @Joshua-Vanberg kuduz aşısının uçuşunuzdan en az 1 ay önce yapılmış olması lazım. 1 ay ile 1 yıl aralığında olmalı tarih. Yani Tarım il müdürlüğüne gitmeden en az 30-35 gün öncesinden yaptırmalısınız. ( eğer son 1 yıl içinde yapılmamışsa) Yolculuktan en az yaklaşık 7-8 saat öncesinden mama ve su kabını kaldırmanızı tavsiye ederim. Eger herhangi sakinleştirici bir ilaç kullanacaksanız zaten bir şey yiyip içmemesi lazım. Ben kedime 6-7 saat önce su ve mama vermemiş olmama rağmen yolculuk süresince çok korktugu için birkaç kez kafese çişini yaptı. Yanınızda bolca kafes içine sermek için bez pedlerden, ıslak mendil, kağıt havlu alın. Yolculuk süresince ben mama ve su vermedim. Sırt cantamda kedi maması ve abdye gittigimde evde olmayacagını düsünerek biraz kedi kumu almıştım güvenlikte herhangi bir sorun çıkmadı bunlarla ilgili. İstanbul havalimanında pet tuvaletleri var, oradaya da götürdüm kedi kumu mevcut içerde ancak kediler çok fazla ürküyorlar havaalanında o nedenle tuvaletini orada yapmadı. Olabildigince hayvanı kafesinden cıkarmamanızı öneririm. Ben üzerini bir örtü ile örttüm süreç boyunca etrafı cok göremediği için biraz daha sakin gecirdi yolculuğu.


  • @lumos teşekkürler, henüz veterineri halledemedim ancak ihtiyacı olan olursa bilgi olsun; Lemonade firmasından aylık 10$ karşılığı renter’s insurance yaptım, bunu ev sahibi zorunlu istedi köpeğim gelince. Ayrıca bizzat köpeğim için sigorta teklifini de aylık 49$ olarak verdiler, bu sigorta da kan tahlilleri, ameliyat çeşitli testler, yatış herhangi bir acil durum ve acil olmayan veteriner kontrollerini kapsıyor. Ancak sigorta yaptırmadan önce veteriner kliniği ile teyitleşmek gerekiyor yaptıracağınız firma kabul oluyor mu diye.


  • @bernat Çok faydalı bilgiler. Aynı şeyleri uygulayacagım. Kaygılarım azaldı Çok teşekkürler


  • Merhabalar, deneyimi olanlardan cevap rica ediyorum... Kedim iri yapili ve tasima cantasiyla birlikte kabin icin 8 kg'yi birazcik geciyor, 8.5 kg kadar. Acaba kedileri tartiyorlar mi? 500 gram bir sorun yaratir mi? Bilgi sahibi olanlar yanitlarsa cok sevinirim. Hayvani daha fazla zayiflatamiyoruz.

  • ⭐⭐

    @Gizem-Aldogan Hayir tartma gibi bir durum olmuyor kediniz rahat sigiyorsa tasima cantasina yuksek ihtimalle sorun yasamayacaksiniz.


  • @Gizem-Aldogan thy ise kesinlike tartıyorlar. Ancak 8 kg ı biraz geciyorsa pek umursamıyorlar. Tasıma cantası belirtilen boyutlarda ise bir şey derlerse de rica edersiniz sorun olacagını düşünmüyorum o kadar. Benim kedim çanta ile 8.1 geldi tarttılar ama bir şey demediler.


  • @bernat @achillesoag yanitlar icin tesekkurler. Anladigim kadariyla biraz da denk gelecegimiz gorevlinin esnekligine gore de degisebilecek bir konu... umarim 300 400 gram farki da sorun etmezler tartsalar bile. Tesekkurrr.


  • merhaba, orta ya da büyük boy köpeği ile amerikada hangi havayolunu kullanmayı öneriyorsunuz? orta ırk köpeğimizle istanbuldan chicago'ya uçacağız sonrasında Fargo'ya gideceğiz ama united airlines sadece küçük ırkları kabine alıyor, american airlines'ta küçük ırkları kabine alıp büyük için pet cargo öneriyor. daha önce amerikada orta-büyük ırk köpekle uçak yolculuğu yapan varsa ve tecrübesini paylaşırsa çok mutlu olurum


  • Arkadaşlar herkese merhaba, bütün forumu taradım CBP nin sitesine de baktım ama bununla ilgili bir bilgi göremediğim için soruyorum. Benim iki tane kedim var Türkiyede bırakmak zorunda kaldım. Acaba tek kişi olarak, kedilerimi tek seferde getirebilir miyim bilgisi olan varsa aydınlatırsa çok sevinirim.


  • @zamansiz merhaba, biz de iki kedi getirmistik, o donem cokca arastirmistim. Size Turkiye’den THY ile cikis ve ABD’ye giris ile ilgili aklimda kalan bilgileri aktarayim, THY’nin sitesinde cok daha detayli bilgileri bulabilirsiniz.

    Bir kisinin maximum iki pet tasimasina izin veriyorlar, yani iki kedinizi ayni anda goturebilirsiniz. Ancak burdaki sorun kabinde yalnizca bir kisi bir pet tasiyabiliyor. Yani iki kedinizi birlikte (ayni cins ve kardeslerse tek kafes kabul ediyorlar) veya ayri kafeslerde kargoya verebilirsiniz veya birini kabine alip digerini kargoya verebilirsiniz.

    ABD’ye giriste de belgeleri ve asilari tamamsa bir kisinin iki kedi getirmesi sorun olmuyor.


  • Çok teşekkür ederim cevap için gerçekten çok stresti benim için.


  • @zamansiz kabinde tek kedi deniliyor ama ben bir yolculuğumda 2 kedisi ile geleni gördüm, hatta taşıma çantası problemi çıktı sert kaplı mı yumuşak kaplı mı bir özelliği olacakmış, oturma planında bireylerden biri ön taraflara diğeri arkaya verildi, kediler ayaklarının altında çantada geldi. yani ikisi de kabindeydi ama 2 kedi 2 ayrı kişiye emanet şeklindeydi. Yan yana değildi

  • ⭐⭐

    @Adımarabacı bir kişi tek kedi yada bir kafes içinde iki kedi götürebilir. İki bilet ayrı ayrı birer kedi götürebilir. Belki ikinci biletli kişi vardır sizin gördüğünüzde.


  • Merhaba; başlığı olabildiğince okumaya çalıştım ancak soruma bir yanıt bulamadım. Tekrar düşüyorsa şimdiden kusura bakmayın. Benim sorum şöyle; evcil hayvanımızı amerikaya götürürken hayvan sahibinin vize türü önem arz ediyor mu? Örneğin turistik vize ile de götürebilir miyiz? Oturum olması şart mıdır?


  • @elifdem Vize türüyle ilgili değil, turist vizesiyle getirip götürdük geçen yıl hiçbir problem olmadı.


  • @nimble teşekkür ederim cevabınız için🙏


  • @elifdem eşim daha yeni getirdi kedimizi sorun olmadı.


  • Arkadaşlar merhaba. Mayıs gibi eşimle birlikte türkiyeden amerikaya geleceğiz. 5 kilogram maltipoo köpeğimizi gelirken getirmeli miyiz yoksa düzen kurduktan sonra mı getirmeliyiz ? Houston eyaletinde başlayacağız ev bulana kadar airbnb tutacağız. Çok kararsızız yorum yapabilecek arkadaşlar var ise dikkate almak isteriz


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum