Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

• ⭐⭐

@berkozer çok güzel bilgiler teşekkürler. Hayırlı olsun vizeniz tebrikler

• ⭐⭐⭐⭐

@berkozer tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.

• ⭐⭐

@berkozer Tebrik ederim, pasaport sayfasını iyi düşünmüşsünüz :)

• ⭐⭐

@berkozer makedonya,kosova vs. etki etmez, schengenler etki etmiştir.

• @charon Etki edebilir belkide bir kaç arkadaşim almıştı balkanlara ve Gürcistan'a giderek bekarlar normal çalışanlar.

• Merhabalar, benim görüşmem bu sabahtı. Genel olarak herkes kibardı. Sanırım bu hafta tatildeler sadece 1 memur çalışıyordu. Genç bir Amerikalı. Ekmek kuyruğu gibi sırayla aldılar, randevu saati önemsiz. Önce gelen önce girdi görüşmeye. Ama çok kalabalık adam yetişemiyor. Ben görüşmemi yapana kadar önümdeki 20 kişinin 5ine ancak vize vermiştir. Bekarların neredeyse tamamına ret verdi. Erkek kadın ayırmadan. Benim görüşmem ise;

-Amerika’da nereye gideceksiniz? Kaç gün kalacaksınız.?

+Önce Indianapolis e gideceğim orada bir fuar var oraya katılmak istiyorum. 3 gün orada kalacağım daha sonra Newyork a geçip 3 -4 gün de orada kalacağım.

-ne iş yapıyorsunuz?

• Bir Norveç firmasında kimyagerim. 4 yıldır bu firmadayım.

-do you speak English?
    +yes, but my speaking level is B1. But There is no problem I want to continue in English

-(gülerek) Türkçe devam edelim
    +okey :)

• Amerika yaşayan tanıdığınız var mı?
      +(benim en korktuğum soru) evet kuzenlerim yaşıyor.

-Amerika’ya nasıl geldiler?
    +kaçak yollarla sanırım. Çok görüşmüyoruz

-şuan Göçmenler mi yani?

• evet sanırım

-……pfffffff
    +It is not my fault :)

• I see

-your visa application has been approved

• thank you

Arkadaşlar yalan söylemedim hiç, bu önemli bence. Bir de görüşmede sormadı ama, evli ve çocukluyum ve eşim memur. Bunların etkisi olmuştur diye düşünüyorum. İsteyen herkesin gönlüne göre olsun.

• @Uçan-Amerikalı tebrikler hayırlı olsun .aktif schgen yada başka bir vizeniz varmıydı ve pasaport seyahat geçmişiniz nasıldı.

• @mesut1905 merhabalar, teşekkür ediyorum. Şuan aktif bir Schengen’im yok. Ancak daha önce Almanya seyahatım vardı, 2 ay kadar da Norveç’te kalmıştım şirket eğitiminde. Bunların dışında bir de Bahrain’e gitmiştim.

• @Uçan-Amerikalı bilgiler için teşekkürler. fuara katılımınız hakkında ekstra sorular geldi mi

• @Uçan-Amerikalı Vizeniz hayırlı olsun.

• @mesut1905 fuarın adını sordu, sonra internetten 2 dakika kadar fuarı inceledi. İşimle bağdaştırmaya çalıştı sanırım. :)

• @Uçan-Amerikalı tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.

• @Uçan-Amerikalı Tebrikler.Vizeniz hayırlı olsun.Güzel bir vize görüşmesi olmuş.

• ⭐⭐

@Uçan-Amerikalı vizeyi vermesinin sebebi bu olmuş(fuarı araştırması), bilin diye söylüyorum.

• @Uçan-Amerikalı vizeniz hayırlı olsun, kuzenleriniz üzerinden size ret verse gerçekten anlamsız olurdu.

• @Uçan-Amerikalı geçenlerde konuşulan kaçak veya iltica etmiş yakını olunması durumu içinde güzel bir örnek olmuş yaşadığınız deneyim bence. Vizeniz hayırlı olsun

• @charon olabilir. Çünkü görüşmenin büyük kısmını buradaki araştırması aldı. Ancak ekstra soru sormadı :)

• @zeynep34 kesinlikle, ben de böyle düşünüyordum bu nedenle olduğu gibi söyledim. Memurun da aynı şekilde düşünmesi sevindirdi, benim için riskti çünkü :)

• Merhaba bugün çok yakın arkadaşımın eşi ve kızı (5 yaşında) ile ailecek Ankara'da turistik vize randevusu vardı.
    Foruma üye olmadıkları için ben özetliyorum.
    Bu forumda çok sorulan ve herkesin kafasına takılan soruya da açıklık getirmiş olayım :)
    Pasaportları boştu ve vizeleri onaylandı.
    Şimdi nasıl boştu diyenler olacak evet boştu ve pasaportlarını da yeni çıkartmışlardı.
    Daha önce hiç yurtdışı giriş çıkışları yoktu. Pasaportun dolu olması çok büyük bir etken size çok puan kazandırır
    ama boş pasaportu olanlarında kendilerini iyi ifade etmesi, açık ve net olmaları, dönebileceklerini ikna etmeleri ile şansları çok yüksek.
    Kendisinin orta çaplı bir işyeri mevcut. Sordukları rutin soru işiniz ne üzerine, kaç kişi çalışıyor, nereye gideceksiniz.
    Ama son kilit soru neden daha önce yurtdışına çıkmadınız ve ilk olarak Amerika'ya gidiyorsunuz?
    Verilen cevap ki bu cevap gerçekten doğru ve yaz için biz tatil planı yapmıştık :)
    Kızımız çok küçük olduğu için daha önceki yıllarda tek başımıza yurtdışı seyahatinin riskine giremedik,
    yazın arkadaşlarımız Abd seyahati planladılar eğer vizemiz onaylanırsa bizde onlara eşlik edeceğiz.
    Sonrasında ise vizeniz onaylandı cevabını almışlar...

• Merhaba 9 ocakta Ankaradayım vize görüşmem var. Eşim j1 vizesi turizm staj programı kapsaminda Eylül ayında abd gitti. Bende kızımla (18aylik) turist vizesi randevusu aldık. Devlet memuruyum. Daha önce work and travella abd gitmiştim. Erasmuslada 1 yıl Avrupa okudum. Eşimin turizm staj programı ile orda olması benim için vize Red olasılığını artırır mi vizeye giren yada böyle durumda olan arkadaşlara danışmak istedim

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    49 İleti
    5k Bakış
    A
    Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
  • DS-160 formuyla ilgili sorular (ziyaretçi vizeleri)

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    258
    0 Oy
    258 İleti
    29k Bakış
    S
    Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz. O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor: "Cancel your current appointment. Update your profile with the correct DS-160 confirmation number. Schedule a new appointment." Şimdi biz kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyuz? Eğer randevuyu iptal edersek bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz?
  • Yurtdışı Oturumu ve B1/B2 Turist Vizesi Mülakatı

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    8
    1 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    cetinmutluC
    @dpdemir çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
  • 7 Oy
    14k İleti
    1m Bakış
    orhanozbekkO
    @subasi bir sorun olmaz. askerligi belirtmeniz(edit, belirtmemis olmaniz) bir soun teskil etmez. DS-160 formunu actirma yada guncelleme diye bir secenek yok maalesef. Yeni bir DS doldurabilirisiniz lakin yeni bir DS doldurmaniz demek randevunuzu iptal etmeniz demek. cunku DS numaranizin randevu sistemi ile ayni olmasi gerekiyor. randevu degisiklik sayisinin kisitli oldugunu da goz onunde bulundurursak, bu tarz bir degisiklik yapmaniza gerek yok. saygilar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k