Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ibrahimasar Herkesin temel hedefi TS2023 ile alınan open work permit neticesinde pr kalıcı oturum alabilmek.
    Yani üç yılın sonunda sürdürebilirliği olur mu? Onu görebilmek ve mücadele etmek gerekiyor.
    Çoğu kişi maalesef pr kalıcı oturum için yeterli crs taban puanı elde edemeyecek gibi görünüyor.
    Tek umut yeni bir pathway kısa yol çıkması ve pr kalıcı oturum almanın daha kolay hale getirilmesi.
    Kanada'nın göçmen politikası nitelikli kişi profili üzerine kurulmuş. Eğitimli, yabancı dil bilgisi iyi olan kişileri tercih ediyor.
    Mesela amerika greencard vermek için her sene çekiliş yapıyor ve kanada gibi egitime , yabancı dil bilgisine önem vermiyor. Bir şekilde kişileri göçmen olarak kabul ediyor. Ama kanada ise tam tersi bir uygulama yapıyor. Nitelikli egitimli kişileri tercih ediyor. Beyin takımı beyaz yaka kitleyi istiyor.


  • @metinola Girişlerde pasaporta damga uygulanmıyor. Kiosk makinesinde dijital ortamda sisteme işleniyor zaten. Herşey self-servis.
    Pasaportunuzu kendiniz scan ediyorsunuz, fotonuzu çekiyorsunuz ve parmak izi veriyorsunuz kiosk makinesinde ve karşılığında makineden otomatik makbuz çıkıyor.
    Kanadaya hoşgeldiniz. Visitor statusu ile en fazla 6 ay kalış hakkınız oluyor.


  • @Seda-Uysal-Avcı, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

    @metinola damga basılmaması 6 ay hakkı veriyor . sistem sizi zaten görüyor ülkeye girdiğinizi. Biz de kiosk dan geçtik. 2. kere başvuran ve red alan hiç olmadı etrafımızda. Ama ülkeden ayrılıp red alıp tekrar gelip hiç ayrılmadan sonuç beklediler. Başvuru formunda bir şey gözden mi kaçtı ki sizin🫣

    Burda olup hic ayrilmadan ret alan tek kisi benim herhalde 🙂 Basvuru Formunda gozume carpan bir yanlislik olmadi ama bilemiyorum.

    @trambolin, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

    @metinola Girişlerde pasaporta damga uygulanmıyor. Kiosk makinesinde dijital ortamda sisteme işleniyor zaten. Herşey self-servis.
    Pasaportunuzu kendiniz scan ediyorsunuz, fotonuzu çekiyorsunuz ve parmak izi veriyorsunuz kiosk makinesinde ve karşılığında makineden otomatik makbuz çıkıyor.
    Kanadaya hoşgeldiniz. Visitor statusu ile en fazla 6 ay kalış hakkınız oluyor.

    Tesekkurler. Genel olarak kalis kurallarini biliyorum sadece sisteme pasaportuda tarayip yukledigimiz icin ve orda giris damgasini gormedikleri icin boyle bir karar ile ret vermis olabilirler mi diye dusundum.


  • Arkadaşlar Owp başvurusu 11. Gün correspondence letter geldi bio onayı ile ilgili bundan sonra son onay ne kadar süre sonra gelir acaba yada red olma riski devam ediyor mu halen? Final decision devam ediyor diyor ? Bilgisi olan paylaşırsa memnun olurum 😊


  • @trambolin şansınız varsa birini bulup evlenin.Yalnız geçilmiyor buralar .Allah yolunuzu açık etsin


  • @Sozer kardeşime ertesi gün geldi son onay ve correspondence letter dan sonra ret gelen hiç duymadım , hayırlısı olsunnn:)


  • @trambolin Merhaba, virtual mailbox posta adresi icin bircok seçenek var, siz hangisini kullanidiniz öğrenebilir miyim?


  • @Henry-bloor ts2023 ile pr kalıcı oturum maalesef çok zor. Taban puanlar 500 bandı ve üzerinde. Bu puanlara temas etmek imkansız bana göre.
    Acaba pr almak için başka hangi yollar ve çözümler olabilir ? Veya 3 yılın sonunda open work permit süresi nasıl uzatılır ? Pr kalıcı oturum alamıyorsak bari open work permit süresini uzatma yöntemlerini bulalım


  • @metinola
    Damga yok herşey online dijital ortamda işleniyor. Sizin tüm vize, pasaport ve diğer study permit, work permit gibi bilgileriniz zaten sistemde yer alıyor.

    Kanada çıkışlarda pasaport kontrol yok ve uçuş yaptığınız havayolu firması bilgilerinizi sisteme otomatik iletiyor ve ne zaman nasıl çıkış yaptığınız sistemde yer alıyor.
    Karayolu çıkışlarda ise zaten yan komşusu amerika oluyor ve amerikaya girişiniz otomatik olarak kanada'dan çıkış olarak sisteme iletiliyor.
    Amerika ve kanada arasında ortak kara sınırı bilgi veritabanı anlaşması var. Her iki ülke karşılıklı giriş ve çıkış bilgilerini görebiliyor.


  • @trambolin, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

    @Henry-bloor ts2023 ile pr kalıcı oturum maalesef çok zor. Taban puanlar 500 bandı ve üzerinde. Bu puanlara temas etmek imkansız bana göre.
    Acaba pr almak için başka hangi yollar ve çözümler olabilir ? Veya 3 yılın sonunda open work permit süresi nasıl uzatılır ? Pr kalıcı oturum alamıyorsak bari open work permit süresini uzatma yöntemlerini bulalım

    Sana şunu söyleyeyim bu işin raconu kuralı kitabı yok.Benim arkadaşım 45 yaşında kanadaya öğrenci olarak geldi 2021 yılında covidden dolayı devlet oturum izni verdi.4 ay önce kanada vatandaşı oldu. Crs puanı 300 küsürdü.Bu iş sans işi.3 yıl içinde birşeyler olur sana verirler yada olmaz direk gidersin .Kısmet anlayacağın.İyi tart düşün öyle karar ver. ALLAH yardımcın olsun.Başarılar


  • @Henry-bloor Bu isin elbetteki raconu kitabi var.Kanada'da kalici oturum iznini almanin yollari hukumet tarafindan belirlenmis.Arkadasinizin durumu tamamen istisnai bir durum.O donemde olusan Covid sebebi ile alinan kararlar dogrultusunda tam hatirlamiyorum Express Entry(cok dusuk bir puanla) havuzundaki hemen hemen herkese PR verildi.


  • @ikizbabasi
    Çok doğru. Genelde crs taban puanlar ortalama 450-500 bandı ve üzerinde açıklanıyor.
    İstisnai olağanüstü durumlarda düşük puan açıklamaları oluyor ve neticede pr daveti gönderebiliyorlar ama bunlar ender olan durumlar. Mesela pandemi olduğu için subat 2021 de crs taban puan 75 olarak açıklanmış. Yani express entry havuzunda yer alan neredeyse tüm profillere pr daveti verilmiş ve kim bilir o zaman havadan bir sürü kişi pr daveti aldı. Şans diyelim. Bu ancak olağanüstü durumlarda olur. Bunun gibi istisnai fırsat kimbilir bir daha ne zaman olur.
    Kısaca istinasnalar kaideyi asla bozmaz.


  • @Henry-bloor Bahsettiğin durum yüzyılda bir olur. Şubat 2021 yılında pandemi nedeniyle crs taban puan 75 olarak açıklanmış. Yani express entry profili olan herkese neredeyse pr kalıcı oturum daveti verilmiş.
    Kolay değil pr kalıcı oturum almak puanlama sistemi ile normalde taban puanlar çok yüksek ve herkes kolaylıkla bu puanlara ulaşamaz. Bana TS2023-OWP ile pr kalıcı oturum almak çok zor görünüyor.


  • @ikizbabasi onu balına alanlar için söyledim burası kanun/evrak memleketi ilk yazdığım gibi 30 yaş altı full english française biliyor ve doktora artı kanadada noc yani teer codunda çalışırsan belki şansın olur.


  • @Henry-bloor herkes bu bahsettigin profile sahip değil. Çoğu kişi için ielts dil seviye skoru yüksek olmayabilir, yuksek lisans olmayabilir ayrıca yaş kriteride 29 ve altı değilse zaten puanlamada beklentide yüksek olmaz 😞

    Standart orta segment dil seviye skoru, üniversite diploması ve iş tecrubesi olan bir kişi ancak 350 bandı puan seviyesine ulaşıyor maksimum. Bu bile yetersiz puan 😞
    pr kalıcı almak için en azından 500 bandı ve üzeri puan gerekiyor 😞 Açıklanan CRS taban puanlara bakabilirsin.
    TS2023- OWP ile full üç yıl kanada içinde iş tecrubesi elde etsen bile yeterince puana ulaşılması çok zor. Hadi birde kursa gidip sertifika filan alsın genede zor 😞
    Keşke amerika gibi çekiliş yapsa greencard - dv lottery çekilişine benzer. O zaman bu kriter ve şartların hiç önemi olmaz.


  • @step_by_step dediğim gibi talep çok fazla bilhassa india china Filipinler sadece yüzde 70 i .Birde diversity olayına ihtiyaç duymuyorlar .planları gelsinler diploma mill olan kolej lerimizde okusunlar.köle işlerde çalışsınlar gençliklerini yiyelim dandik evlerine kiracı olsunlar ardından da defolup gitsinler .Plan sistem bu.Bunu 6 yıldır kanadada yaşayan hertipten insanla haşırneşir olmus biri olarak söylüyorum. Amerika iyi gerisi boş


  • @Henry-bloor evet tespitlerin doğru katılıyorum sana. Zaten altı yıldır kanada içinde yaşıyormuşsun yani deneyimlisin.
    Kanada kalıcı oturum verme konusunda şartları zor olan bir ülke. Kendi istediği nitelikte ve profilde olan kişileri tercih ediyor kalıcı oturum vermek için. Bunun içinde zaten express entry diye puanlama sistemi yapmış.
    Yani kanada içinde kişinin geçirdiği süre, yaşantısı gibi kriterler önemli değil. Örnek yirmi yılda kanada içinde yaşasan eğer istediği niteliklere uygun değilsen kalıcı oturumu vermiyor. Kötü bir durum. O nedenle insanlarda orada sürekli bir mücadele ve sonunda ne olacağını net bilmeme endişesi ile yaşıyor. Ve bu kalıcı oturum alma şartlarıda son zamanlarda iyice zorlaştırdılar. CRS taban puanları çok yüksek. Eski zamanlar gibi değil kontenjanlar.

    Ama avrupa ülkeleri ve ingiltere gibi ülkeler ise tam tersi. Ülke içinde geçirilen süreye göre kalıcı oturum veriyor. Mesela sanıyorum ingilterede 5 yıl içinde belli bir süre yaşarsan kalıcı oturum veriyor niteliklerin profilin filan önemli değil. Ülkede yaşadığın süre önemli.


  • @Telgraf Maalesef OWP ile 3 yılın sonunda eger kanada'nın istedigi niteliklere uygun değilsen kalıcı oturum alamıyorsun. Kalıcı oturum için express entry puanlama sistemi yapmışlar. Niteliklerini ve profilini burada oluşturuyorsun ona göre sana bir puan belirleniyor. Sonra her iki-üç haftada bir CRS taban puan denilen puanlar açıklanıyor eğer senin puanın bu taban puana temas ediyor ve üzerinde ise pr kalıcı oturum daveti alabilirsin. Değilse alamıyorsun.

    Niteliklerinde dil seviye skoru, eğitim derecen, iş tecrüben gibi kriterler ile belirleniyor. Yani istersen yirmi yıl yaşa kanada içinde niteliklerin uygun değilse kalıcı oturum vermiyorlar. Kötü bir durum.


  • @Fatih-Erol hata düzelme formu olarak resmi sitede arama yapabilirsiniz.

    Sitede arama cubugunda " request to amend " diye arama yaparsan zaten hemen çıkar ayrıntılar.

    Saglıcakla ve huzurla


  • @ibrahimasar kanada'dan pr kalıcı oturum almak çok zor çünkü istediği niteliklere sahip olmayan kişilere pr daveti göndermiyorlar. Zaten bunun içinde express entry ile puanlama sistemi yapmışlar.

    Herşeyden önce zaten siz kendiniz niteliklerinize göre alacagınız puanı hesaplayabiliyorsunuz. Bununla ilgili resmi kaynakta bilgiler var. Zaten elde edeceginiz puan düşük ise kanada'ya gelip work permit ile çalışarak puan kazanmanız size birsey getirmez. gene puanınız düşük kalır. Kısaca kanada için yaş kriteri, dil seviye skorunuz, geçmiş iş deneyimi ve eğitiminiz ana temel unsurlar. onun dışında kanadada yaşamak ve geçirilen sürelerin önemi yok. Hiç kanadaya gelmeden bile puanlama sistemi ile pr kalıcı oturum alanlar var.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

91
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum