Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• @patron3535 gerekli süreler derken vatandaşlık için nekadar süreye ihtiyaç var acaba

• @patron3535 I-94 sitesinde vatandaşların ve GC sahiplerinin kayitlarinin gösterilmediği belirtilmiş. Nitekim, benim hiç bir kaydım görünmüyor. Sizde GC sonrası durum farklı mi? Bir de vatandaslik başvurusunda USCIS'in gun sayisini kontrol etmedigi/edemediği, tamamen beyana dayalı hareket ettikleri seklinde dedikodular var. 5 yıllık tax return varsa ve diğer sartlar acısından bir problem yoksa onaylandigini duydum ama dogrulayamadim.

• @acgx, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

Redditte bunun FX ile karisigini da paylastilar o daha yol gosterici.. Bu sadece F2A bir de FX var aynisinin laciverdi iste.

@patron3535, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

image.jpeg

Burada F2A + FX toplam var:

c5f6596c-c6c5-4a01-8d17-b41912d8ca5f-image.png

• @lina başvuru öncesi son 5 yılda en az 3.5 yıl fiziksel olarak ABD de yaşamış olmanız gerekiyor böyle bir olmaz sa olmaz bir durum

• @gembruce bende mülakata giren birkaç kişiye sordum memurun giriş çıkışları görebildiği cevabını aldım ama gerçek nedir bilmiyorum. Benim ne hikmetse I-94 de eski bir kayıt görünüyor

• @patron3535 varandaş olmak için n400 dolduruyorsunuz, onun içinde tüm seyahatlerinizi girdiğiniz bir section var malesef.

• Bu arada 2000 yine boşa gitmiş, ekim ayını saymayın, fiscal year içinde olması gereken 87900 toplam. @gembruce, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

@acgx, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

Redditte bunun FX ile karisigini da paylastilar o daha yol gosterici.. Bu sadece F2A bir de FX var aynisinin laciverdi iste.

@patron3535, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

image.jpeg

• 2.5 yıl, yani 30 ay olacak..

Bilgisayara geçince linkleri paylaşayım.

@lina başvuru öncesi son 5 yılda en az 3.5 yıl fiziksel olarak ABD de yaşamış olmanız gerekiyor böyle bir olmaz sa olmaz bir durum

• @acgx tablolara göre bu fx kategorisinde verilenler F2A ya göre oldukça fazla fx için exempt from country limits ibaresi geçiyor Türkiye olarak bizde bu kategoridemiyiz biliyormusunuz ?

• @acgx, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

Bu arada 2000 yine boşa gitmiş, ekim ayını saymayın, fiscal year içinde olması gereken 87900 toplam. @gembruce, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

@acgx, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

image.jpeg

Evet Ekim 2023, FY2024'e dahil. Aylık istatistiklere gore FY2023'te toplam (F2A+FX) 85825 vize verilmiş. Yıllık limite çok yakin en azından. Dilerim bu yıl tum limiti kullanırlar.

593f249b-ab40-43e0-99c8-cf3b8586484b-image.png

• @patron3535 FX, F2A kategorisinde ülke limitine takılmadan verilen vizeleri belirtiyor. Bu limit, tum aile ve ise alim bazlı göçmen vizeleri icin toplam 25620. Yani 1 yılda, herhangi bir ülkeye tum bu kategorilerde 25620'den fazla vize verilemez. TR'nin yakin zamanda bu limite yaklaşması dahi imkansız. FY2022 rakamımız 502, 2023 ise 312. Iran'a son 3 yılda bizim 6 katimiz vize verilmiş. Sizde biz müttefik, Iran dusman. Tahran'da ABD Elciligi dahi yok.

e027dd10-2b3b-4726-a568-d5cfdef2a0a8-image.png

• @patron3535 teşekkürler

• @gembruce 🤦🤦🤦 vay Arkadaş ya İstemiyor adamlar bizi belli oldu valla

• @ametin-k, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

@gembruce 🤦🤦🤦 vay Arkadaş ya İstemiyor adamlar bizi belli oldu valla

Daha beteri var. FY2023'te verilen her 4 göçmen vizesinden 1'i sadece 1 ülkeye, Dominik Cumhuriyeti'ne gitti. (45bin/205bin). Kota 226bin olmasina ragmen 21bini kullanılmadı. Geçtimiz Mart'ta aile kategorisinde (tum Fler, sadece F2A degil) Ankara'nin backlog'unun 1400'un biraz altında oldugunu biliyoruz, ki bu rakama Afgan, Suriyeli vs de dahil, hatta çoğunluk olmaları muhtemel. 21bini kullansalardı Ankara'nin listesinde bekleyen DQ olmuş F2A Turk muhtemelen kalmazdı.

• Eski konuşmalardan duyduğumuz en son Ağustos 2020 PD olan Türk birinin Ankara’da göçmen vizesi aldigi. Bulten ilerlerse o noktadan itibaren bekleyenler 2020 sonları 2021 başları bu sene yaz aylarında vize alabilir diye düşünüyorum böylece ortalama tahmini bekleme süreside 3.5-4 yıl arası gerçekleşmiş olur.

• @patron3535, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

Eski konuşmalardan duyduğumuz en son Ağustos 2020 PD olan Türk birinin Ankara’da göçmen vizesi aldigi. Bulten ilerlerse o noktadan itibaren bekleyenler 2020 sonları 2021 başları bu sene yaz aylarında vize alabilir diye düşünüyorum böylece ortalama tahmini bekleme süreside 3.5-4 yıl arası gerçekleşmiş olur.

Ocak ayinda randevu vermeye başlayacakları 1 Kasım 2019'u takip eden 1 yıl icinde 164bin yeni F2A başvurusu yapildi. Yıllık kota 89bin olduguna gore, bülteni bir yil ilerletmeleri, yani Kasım 2020 PDlere sıra gelmesi ülke bagimsiz 2 yıl alacaktır (2026 başı oluyor). Ondan sonra yogunluk azalıyor (1 yılda sadece 50bin artis). Benim gibi 2021 ortası PDsi olanların daha en az 3 yılı var, politika değiştirmezlerse. Isimiz yas.

• Başvuran sayısı fazla olabilir onu bilmiyorum ama önemli kaç kişini NVC den evrak onaylı olarak konsolosluk randevusu beklediği diye düşünüyorum. NVC aylık 30-40 bin bandında konsolosluklara randevu atıyor. Evrak onaylı 300bin randevu bekleyen var ortalama tüm kategoriler için 9-10 ay gibi bir süre ortaya çıkıyor bülten bu kadar geri gitmeseydi daha rahat konuşabiliyor olabilirdik. PD -DQ arasında sıkışmış çok kişi olabilir bu süre bende 2 sene yani 2 senede PD den DQ ye geçtim.

• Şuan f2A’nın bekleme sürelerine şok oldum. 2020 öncesi max 2 yilda herkes cogu isini hallediyordu☹️

• @gembruce, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

Eski konuşmalardan duyduğumuz en son Ağustos 2020 PD olan Türk birinin Ankara’da göçmen vizesi aldigi. Bulten ilerlerse o noktadan itibaren bekleyenler 2020 sonları 2021 başları bu sene yaz aylarında vize alabilir diye düşünüyorum böylece ortalama tahmini bekleme süreside 3.5-4 yıl arası gerçekleşmiş olur.

Ocak ayinda randevu vermeye başlayacakları 1 Kasım 2019'u takip eden 1 yıl icinde 164bin yeni F2A başvurusu yapildi. Yıllık kota 89bin olduguna gore, bülteni bir yil ilerletmeleri, yani Kasım 2020 PDlere sıra gelmesi ülke bagimsiz 2 yıl alacaktır (2026 başı oluyor). Ondan sonra yogunluk azalıyor (1 yılda sadece 50bin artis). Benim gibi 2021 ortası PDsi olanların daha en az 3 yılı var, politika değiştirmezlerse. Isimiz yas.

Öyleyse bu bölgeden yani Türkiye ve Avrupadan yillarca kimseye tek bir vize basilmayacak ve tüm kota diğer geride kalmış ulkere harcanacak. Çünkü daha öncede söylediğim gibi bizim konsolosluk 2020 ağustosta kaldı avrupa 2021 yılına geçmişti bile. Belkide bilemediğim başka ulkelerde bu durumda cunku sadece forumlardan gördüğüm bu, başka istatistiklere bakmadım. Yok yani 2019 2020 başları ne olacak o zaman halimiz. Buda haksızlık sonuçta 2017 yilindan bekleyen olması tabiki absürt, olmasın ama aşırı yoğun başvuru yapılıyor diye bazı ulkelerden ve konsolosluk başa çıkamıyor diye yıllarca tüm kotayı onlara harcayıp buradaki insanlari 3 yıl randevu bekletmekte saçma hintliler bu kadar beklemiyor. Şimdi o yoğun ülkeleri hemen hemen bizlerin beklediği tarihlere getirdiler ama yine eninde sonunda çok geride kakacaklar çünkü çok başvuru var.
    Yani kısacası bence bulteni ilerletip kotadan azda olsa bu bölgede faydalansin diye sonra durdurabilirler tekrar. Aksi halde ben iki yıl daha bekleyeceksem ki en eski benim gibi bir kaç arkadaş hali hazırda 1 yildirda bekliyoruz toplam 3 yıl bunlar bu topraklarda tek bir f2a vermeyecekler demektir işte tam bu noktada kafam çok karışıyor.

• @ecom sizin vizeyi normalde bu sene almanız gerekiyordu. 11/2022 de DQ NVC appointment sırasına girdiğinizde 410bin kişi randevu beklemedeydi tabi bu tüm vize kategorileri ve tüm konsolosluklar ortalama bir hesapla o günden bugüne 450bin randevu ataması yapıldı first in first out tabiki öncelikli kategoride daha hizli olmuştur IR-1 gibi ancak bülten geri gitmeseydi bu sene alırdınız diye düşünüyorum. Yoksa bu NVC nin backlog raporu bir anlam vermez. Eskiden bu randevu alma süresi 3 aymış DQ sonrası.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k