Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• Esiniz bugun girse 3 ay bekleseniz olacak mart 12, 485 doldurabileceginiz tarih sizin icin cok onemli ve bu tarih su an 1 septemberda takildi kaldi, turist vizesi 6 ay izin veriyor, + 6 ay extension yapabilirsiniz. olacak 1 yil yani 12 aralik oldugunda bu 'filling date' in de 6 ay ilerleyecegine nasil emin olabiliyorsunuz bu kismi anlamadim. bu yuzden size bir hatirlatma yapiyorum. bence avukatiniza bunu tekrar sorun. belki de benim anlamadigim bir detay biliyorlardir.

@bernat, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

@acgx avukat ile ilerleyecegiz ancak eşim henüz geliyor bizim basvuru için 3 ay kadar beklememiz gerekiyor diye biliyorum. Sonrasında işlemlere baslayabiliriz.

• @acgx öncelikle bir şeyi düzelteyim, herhangi bir konuda emin konuştuğumu düşünmüyorum. Şu an elimizde turist vizesi gibi bir imkan varken bunu denememeli miyiz? Belki aos yapma seçeneğimiz olabilir, şansımızı denemek istedik. Bu durumda sizin öneriniz ne onu anlayamadım. Abdye gelebilme şansı varken yine de süreci türkiyede baslatmak mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@bernat Eğer eşinizin çalışma izni olmadan kalması sorun yaratmayacaksa Change OF Status ile F1 öğrenci statüsüne geçiş yapabilir. ( girişten yaklaşık 90 gün sonra . Premium process seçeneği eklendi 15 günde sonuçlanıyor bu sayede)

Statü geçişi onaylandıktan sonra I-130 başvurup PD almalı. Aksi halde bülten all current (C) olmadan I-130 ve I-485'e aynı anda başvuramaz. Kalış süresini okul kaydını yeniledikçe uzatabilir. Bülteni de bu şekilde bekleyebilir. Ancak bu süre boyunca ABD'den çıkış yapamayacak yoksa statüsünü kaybeder.

Diğer bir seçenek de I-130 TR'de doldurup, bültenin durumuna göre ABD'ye giriş yapıp AOS yapmak. Girişte sorun çıkabilir / çıkmayabilir de. Tamamen CBP görevlisinin değerlendirmesine kalmış bu durum.

Yine en doğru ve güncel bilgiyi avukatınıza sormanızda fayda var. benim hatalı ya da eksik aktardığım konular olabilir. bol şans.

• Bir kaç aydir aylık istatistiklere bakmıyordum. F2A (FX dahil) Agustos'tan bu yana dibe vurmus. Resmen gozden cikarmislar. Yine verilenin üçte biri Dominik Cumhuriyeti'ne tabii. Turkiye'ye verilen ise 0 (Sifir)! FY2024 F2A+FX kotasi (87,934) nasıl dolacak acaba. FY2023'te de kota ayniydi ve 85,825 vize verildi.

image.png

• @acgx 150bin rakaminin kaynagini belirtebilir misiniz? Istatistiklerde bulamadım.

• NVC backlog raporuna göre Ocak itibari ile tüm kategorilerde konsolosluk randevusu bekleyenler 300bin kişi civarı olduğu belirtiliyor F2A daki rakam nedir bilmiyorum ama 130bin kişi rakamı geçiyordu Reddit deki forumlarda

• @bernat Green kartlı eşi olarak süreci AOS ile Amerika’da başlattık. Ancak biz süreci başlatırken AOS başvurusu için bülten current’tı. Şu anda değil, aylardır Eylül 2023’te kalmış durumda. Bu durum böyle devam ederse, eşiniz Amerika’ya geldiğinde bülten current olana kadar statüsünü koruması out of status duruma düşmemesi gerekir. Yoksa out of statusken başvurursanız AOS başvurusu reddedilir. O nedenle statüyü koruyabilmek adına A B C planlarını şimdiden planlamanız hatta avukatınıza danışmanız faydalı olacaktır. Arkadaşlar bu konuda uyarmaya çalışıyorlar sizi.

• Buldum. Ocak 2024 bülteninde verilen tarih olan 1 Kasım 2019'da 182bin kisilik bir F2A kuyruğu varmış. FY2019'da 69bin F2A verilmesine ragmen 1 Kasım 2020'de kuyruk %91 artışla 349bine cikmis. FY2019'da 236bin yeni F2A eklendi anlamına geliyor bu. Eğer FY2019 petitionerlarinin onemli bir kısmı bu güne kadar vatandaş olmadıysa, F2A bülten tarihinin 1 Kasım 2020 olması icin yaklaşık 2.5 yıl daha bekleyeceğiz demektir. 1 Kasım 2020'de 349bin olan F2A bekleyen listesi, 1 Kasım 2021'de 390bin olmuş. FY2020'de pandemi nedeni ile sadece 31bin F2A verilmiş. Bu da demek oluyor ki FY2020'de listeye 72bin kisi daha eklenmiş (yıllık kota x 0.8). Yani, PD'si 1 Kasım 2021 olan birinin önünde, 1 Kasım 2019 sonrasında başvurmuş toplam 308bin F2A dosyası var. Yıllık 90bin kota ile 1 Kasim 2021li biri 3.5 yıl daha bekleyecek diyebiliriz. Tabii, Ocak 2024 sonrasına 182binlik 1 Kasım 2019 listesinden ne kadarının kaldigina gore bu sure uzayacaktir. Kaynaklarımı ekliyorum. Yanlisim varsa lütfen duzeltin.

WaitingListItem_2021_vF
    WaitingListItem_2020_vF
    FY20AnnualReport
    FY19AnnualReport

• Eger yukarıdaki hesaplamalarım doğru ise vanatndas olmaktan ya da ailemizi baska bir vize turu ile getirmekten baska caremiz kalmıyor. Bir sorum olacak. Turistik vize alamıyoruz. Dil okulu da olmuyor. Peki, master ya da doktoraya kabul alınırsa eğitim vizesine red verilir mi? Bilgisi ya da cevresinde ornegi olan varsa ve cevaplarsa sevinirim.

• Bu dokumanin 1 kasim 2023 icin olaninin gelmesi icin o kadar bekledim ki, son bir aydir gelmesi gerekiyordu, bu sene iyice bosladilar

evet baska caremiz yok, bi suredir umudu kestim ben de.

• bir sonraki mesajda aciklamislar. turist vizesinin bu islem icin yeterli oldugunu dusunmuyiorum. bence turkiyeden baslatmayin 5 yil beklersiniz en az.
    @bernat, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

@acgx öncelikle bir şeyi düzelteyim, herhangi bir konuda emin konuştuğumu düşünmüyorum. Şu an elimizde turist vizesi gibi bir imkan varken bunu denememeli miyiz? Belki aos yapma seçeneğimiz olabilir, şansımızı denemek istedik. Bu durumda sizin öneriniz ne onu anlayamadım. Abdye gelebilme şansı varken yine de süreci türkiyede baslatmak mı?

• Bu lanet ise baslamadan once bir avukata sormustuk o advanced degree de cok dusuk olsa da sansiniz var demisti,

su an bence h1b gibi dual intent vizeler harici verme ihtimalleri cok dusuk geliyor bana.
    @gembruce, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

Eger yukarıdaki hesaplamalarım doğru ise vanatndas olmaktan ya da ailemizi baska bir vize turu ile getirmekten baska caremiz kalmıyor. Bir sorum olacak. Turistik vize alamıyoruz. Dil okulu da olmuyor. Peki, master ya da doktoraya kabul alınırsa eğitim vizesine red verilir mi? Bilgisi ya da cevresinde ornegi olan varsa ve cevaplarsa sevinirim.

• Ben de burada hesaplamistim ayni istatistigi.. Alttaki ekran goruntusune bakabilirsiniz.

@acgx, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

dates for filling -> I-485 yani AOS yani amerika icinde statu degisikligi icin basvuru.

Final action date -> kategori icindeki herkes icin gecerli greencard alma tarihi, oncesindeyseniz alirsiniz yoksa alamazsiniz.

current oldugu durumda diyelim ki bugun basvuru yaptiniz, yarin da I130 kabul edildi, I485 de doldurdunuz ve o da kabul edildi bugun alirsiniz.

ancak bu final action date diyelim ki 1 yil geride, bu sefer bu tarihin ilerlemesi icin beklemeniz gerekir.

ustte greencard almis ve evlenmeyi planlayan arkadasa soyleyebilecegim tek sey mustakbel esi icin baska vizelere yonelmesi. yoksa onumuzde 4.5 yil bekleme suresi goruyorum.

neyse biraz arastirma yaptim ve onun sonuclarini paylasayim, avukatlariniz varsa onlara dogrulatabilirseniz sevinirim.

su 2022 1 november tarihinde 383 binden fazla kisi bu kategoride bekliyor gorunuyor. fy2023 icerisinde 87000 vize verildi eger 1 november 2022 de basvurduysaniz ve tum sistem ayni hizda tam kapasite calismaya devam ederse en az 4 yil 3 ay beklersiniz.

ben su an kendi durumum icin 2018 den itibaren olan istatistikleri inceledim, eger herkes sirayla aliyor olsaydi bile benim case'im icin 154 binden biraz daha az insan onumde bekliyor olacakti. fakat biliyoruz ki 2020, 2021 ve belki de 2022 icerisinde basvurmus ve AOS yapmis insanlar bu kategoride vize aldi. bildigim kadariyla onlar icin ayri bir kategori yok.

ben saniyordum ki su an final action date konusunda sacmaliyorlar. aslinda bir suredir "current" tutarak sacmalamislar. su an bunu "current" goren herkes basvurmus. ben sirf bu yuzden basvurdum, bilseydim 2 yil fark olacagini baska bir plan yapardim. Bu numarayi yoneten kapasite yoksunu beceriksiz insanlarin bunu nisan 2023 te farkettiklerine inanamiyorum.

karisik bir tablo ancak verilerin hepsi visabulettinin sitesinden.
    buyuk ihtimal yeni basvuranlarla birlikte bu kategori cok anlamsiz bir yere gidiyor. petitioner vatandaslik aldigi takdirde bu kategori icerisindeki bekleme listesinden dusecek, tek umut o benim icin aksi halde 2 yil bekleme suresi ongoruyorum.

fakat belki cok cok dusuk bir olasilik ancak 2021 ve 2022 PD sahiplerinin vize alabilmesi gibi final action date anlamsizca ilerler ve embassy de interview yogunlugu dusuk olursa alabiliriz. yoksa 2 yil bekleme suresi cok net gorunuyor, 2020 sept PD tarihli biri icin.

yonetim republicanlara gececek gibi gorunuyor umarim onlar chain immigrationu engellemek icin gercek evlilik sahiplerini etkileyecek adimlar atmazlar. 2019 yilinda bekleyen insan sayisi kotaya oranlandiginda bekleme suresi 1.5 yilin altina dusmus durumdaymis. bunun sebepleri de gordugum kadariyla o zamanki yonetim sebebiyle vatandaslik almak zorunda kalanlarin caseleri f2a'dan IR1 a upgrade olmasi ve onun disinda da sahte evlilik icin insanlarin cesaretinin kirilmasi diye dusunuyorum.

image.png

• Hazir moraller bozulmusken, su an uscis tarafinda haziran ayi itibariyle, aos yapan yaklasik 130k kisi bekliyor, yeni istatistikte buyuk ihtimalle bu daha da artacak.
    bu sayfada arayabilirsiniz :
    https://www.uscis.gov/tools/reports-and-studies/immigration-and-citizenship-data?ddt_mon=&ddt_yr=&query=&items_per_page=100
    bu da benim bu istatistigi aldigim dokuman. :
    https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/data/form_i130_awaiting_a_visa_availability_as_of_june_2023.pdf

• @acgx @lavita @tufank hepinize çok teşekkürler. Biz bir türk avukatla görüşmüştük ancak pek anlaşamadık. Şimdi burada ben bir büro ile görüşüyorum. Amerikalı bir avukat ancak göçmen hukuku ile ilgili davalarına baktığım zaman ve kendisiyle görüştüğümde çok içim rahat etti açıkçası. Eşim dün geldi. Önümüzdeki hafta avukatla bir görüşme planlıyoruz. Peki yani asla current olma ihtimali yok mu? Belki birkaç ay sonraki bültende tarih ilerler. Bu da bir ihtimal değil mi?

• bundan once hep 2 yil civari fark varmis, ilk kez fark bu kadar acildi, final action date toparladikca bence bu da yukselecek fakat 1 yil risk almak demek, ogrencilik vs gibi bir sekilde 2-3 yil durmakta sakinca yok ancak turist vizesi riskli diye dusunuyorum ben.

• @bernat Bültende tarih ilerleyebilir ama ilerlemeye de bilir, bunun için kimse net bir şey söyleyemez. O nedenle her türlü B planı belirlemekte fayda var. En azından hazırlıklı olmuş ve ona göre aksiyon almış olursunuz. Ben zamanında master yapmayı düşünüp okullarla bile görüşmüştüm ama sonra bülten uygun olduğu için avukatımızla buna gerek olmadığına karar vermiştik. Belki eşiniz ordayken okul araştırıp statüsünü öğrenciye çevirebilir, ya da avukatınız farklı bir yol gösterir. Her ihtimale hazırlıklı olmakta her türlü fayda var. Sonra pişman olmak daha kötü.

• ⭐⭐⭐⭐

@bernat 6 ay daha extend başvurusu denenebilir ya da COS ile F1 a geçiş. Bülten ilerleyebilir ya da yerinde de sayabilir. Bunu öngörmek mümkün değil. Genelde yeni mali yıla ( ekim) girerken hızlı ilerlemeler veya all current oluyor. Asıl önemli nokta AOS filing için hangi tablonun baz alınacağı. Ocak için B tablosu kullanılacağı bildirildi. Geçen sene Ocak, Şubat, Mart için A tablosu kullanılmış. A tablosuna geçerse yine mali yıl başına kadar bu tablo kullanılabilir ve çok geride. Buna göre hazırlıklı olmak B, C planlarını düşünmek lazım. Statünüzü koruduktan sonra bir sorun yaşamazsınız.

• Merhaba, sürecimizle ilgili tarihler aşağıdaki gibidir. DQ tarihimiz 12 Aralık 2023.
    Vize bültenine baktım ancak pek bişey anladığım söylenemez. Acaba mülakat tarihi tayin etme ne durumda? DQ tarihine göre ne zaman mülakat tarihi alabilirim? Sürece ilk başladığımız günden bu yana 3 seneyi geçti. Bilgilendirebilecek olanlara şimdiden teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@ftkaya1 Ocak 2024 bültenine göre A tablosu 01NOV19 'u gösteriyor. Yani Priority Date'i bu tarih ve öncesinde olanlar için mülakat alma şansı var. Gördüğüm kadarıyla sizin PD'niz bu tarihten 1 sene kadar ileride ve şu an için mülakat almaya uygun değil. İleriki bültenlerde durum ne olur, sizin tarihi kapsar mı, "all current" olur mu, bilmek mümkün değil. Umarım bekleyen herkes en kısa zamanda mülakat & vizesini alır.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    762 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    915 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • Green card basvuru

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card forum
    8
    0 Oy
    8 İleti
    838 Bakış
    A
    Resmi siteden örneklere ve ölçü bilgilerine ulaşabilirsiniz, ölçü bilgileri detaylar yönergede de mevcut. Ayrıca aşağıdaki başlığı da inceleyin, işinize yarayacaktır. https://yesilkartforum.com/forum/topic/232/green-card-çekilişi-için-evde-nasıl-fotoğraf-çekilir?page=1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

55

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k