Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Merhaba, eşimin bana sponsor olması için maddi durumu yetersiz babası olacak onun yerine bunun için babasının hangi belgeleri alması gerekiyor? Başlığın ilk sayfasına baktım ama bulamadım teşekkürler.


  • @ecom Evet eşim amerikalı ve türkçe bilmiyor bu yüzden biraz endişelendim. Kendimi ifade edebiliyorum ama o an heyecandan konuşamam yanlış bir şey söylerim diye endişeliyim


  • @Kevin-Kingston, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @ecom sabika kaydini once 2022 de yolladim eski versiyonu ve apostilli, sonra 2023 u yolladim, sayfanin bir bolumu gozukmuyor dendi, sonra masayanin ustune koydum, masa ortusu gozukuyor, kenarlari cok belirgin olsun diye, onuda kabul etmediler, en son e devletten QR codlu ve barkodlu versiyonu yolladim, onu bekliyorum.
    ayrica nvc ye mail attim nerde yanlis yapiyorum, acikla diye, telefonlarinida kapatmislar.

    sabika kaydi 4 sayfa, mahkemeden alinan gerekceli karar, normal A4 kagidinda 4 sayfa evrak,
    yeminli tercumelerini yaptirdim, noter tasdikli,
    tercumenin A4 kagidinin kosesi katli ve zimbali, ondan sorun olabilirmi?
    yada noter tasdikli istemedikleri icin, bunu red ediyor olabilirlermi?

    Sizden kaynaklı hatalardan dolayı kabul etmiyorlar malesef ama keşke insanların evraklarini surekli red edip durmak yerine bir açıklama yapıp adam gibi anlatsalar, bunu yükle bu şekilde yükle gibi... neyse çok kısa sürede bitmesi gereken işlem çok uzamış sizin adınıza üzüldüm.
    Apostil noter istemiyorlar. Çeviri uscis ister, oysa nvc hiç bir evragin çevirisini istemiyor. Tabi orjinal hali ingilizce ve türkçe dilleri dışında bir evraginiz varsa işte o zaman çeviri yaptirmalisiniz.
    Masa üzerinde evragin fotoğrafini cektiyseniz kabul etmez tüm evraklarinizi taratıp dosya şeklinde yuklemelisiniz ayrıca bu evrak dosyasını nvc memuru açtığında yönü ters yatık olmamali düz okunabilir olmalı.
    Evragin silik okunamaz bir yeri olmamali tümü rahatça okunabilmeli ki taratıp yuklerseniz evragin kendisi çok eski silik değilse zaten bu sorunu yasamazsiniz.
    Şuan e devletten aldığınız barkodlu belge türkçe ve üzerinde arşiv kaydı yoktur ibaresi var ise kabul edilir muhtemelen ama bunlar neden 4 sayfa cevirilerden ötürü mü?
    Yani kısacası basit e devletten alinan evraklar yeterli oluyor aslında fazla detay ceviriler noterler falan memurunda kafasini karıştırıyor. Sadece boşanma evrakı yok e devlette. Zaten mülakata yüklediğiniz tüm evraklarin orjinallerini götürmeniz gerekiyor. Özellikle boşanma kararini kesin istiyorlar.
    Lütfen evraklarinizi bu detaylara dikkat ederek yukleyin sıkıntı yaşıyorsanız bu işlerden iyi anlayan birinden yardim alin o kişi evraklarinizi düzgün dosyalar haline getirsin taratıp ve oyle yukleyin. Ekstra bir şey olursa başlıkta yine sorarsiniz. Kolaylıklar diliyorum.


  • @ceren-2 isterseniz türkçe başlayıp bu soru size sorulursa biraz ingilizce biliyorum ama bu görüşmede kendimi daha iyi ifade etmek adına ana dilimi kullanmak istedim dersiniz. Zaten sonrasinda muhtemelen bir kaç basit ingilizce soru ile bunun doğru olup olmadığına bakabilir.
    Yada ingilizce mülakat yapın heyecaninizi yenip zaten basit sorular soruluyor. Bol şanslar.


  • @Olkan-Oflaz-0 merhaba genelde son üç yılın evraklari yükleniyor ama avukatimiz bize irs hesabiniza girdiğinizde oradaki bu yıla ait tüm ekleri gönderin demişti. Sponsorluk evraklari en çok sorun çıkaran evraklar fazlasindan zarar gelmez tüm ekleri gönderin bence.

  • Yasaklı

    @Olkan-Oflaz-0 hangi belgeler degil, 1 tane evrak var I-864 suponsorluk evraki (https://www.uscis.gov/i-864p)bu doldurulacak. mesela siz 2 kisisiniz gostermeniz gereken income $24.650, bunu gosteremiyoruz, bir baba yardim edecek diyorsan, o kisi vergi beyanini yanlizmi yapiyor, bir esi varmi, esi calisiyormu, 18 yasindan kucuk ona muhtac bireye bakiyormu, babasi daha once birine suponsor oldumu gibi durumlarda bana gore degisir,
    ornegin, mesela baba ve sadece esi var, birde siz ikinize suponsor olacak. bu 4 kisi etti, baba $37.500 gosterecek. baba amerikada vergi beyani yapan birisi ise boyle yok, baba turkiyede dersen $37500 x 5 = $187500 u ve uzun bir suredir bu tarz bir paranin hesabinda oldugunu mesela son 1 yillik banka belgesi ile beyan edebilirsiniz.

  • Yasaklı

    @ecom sabika kaydi 4 sayfa diye yanlis yazmisim, o bosanma kagidi olacak 4 sayfa olan,


  • @ipek1907, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @istanbullover amerika da yaşadığınıza dair belge yüklemelisiniz.ben de 10 yıldır türkiyedeyim. Kanıtım yok,sadece durumu açıklayan mektup yazdım. Onaylanacak mı bilmiyorum,göreceğiz:)

    @MyLife-0 size yardımcı olmak adına biraz aklımda kalan eski sayfaları karıştırdım ve ipek hanımı gördüm kendisine detayları ayrıca sorabilirsiniz. Ayrıca ipek hanım gibi aslında forumda benim hatirlayamadigim çok örnekde var. Ama araştırmak lazım uzun zamandır forumda olmama ve okumayı sevmeme rağmen insan kendi ile alakalı durumları daha net hatırlıyor. Ama neticede ipek hanım vizesini almış biri olarak sizin için onun deneyimi çok önemli. Kolaylıklar diliyorum


  • @Kevin-Kingston şöyle ki yukarıda paylaştığım deneyimdede görüldüğü üzre aslında vallahi ben orada yaşayacağım şeklinde yürümüyor işler. Burada yüzlerce deneyime şahit olmuş biri olarak asla uydurma bir tavsiyede bulunmam çünkü bunlar resmi işler insanların aile hayatları söz konusu evet bazen her şeyi net hatirlayamadigim için malum makine değiliz biraz muallakta cevaplar olabiliyor ama bu cevaplardan yola çıkan araştırmayı bilen birine aslında ipin ucunu vermek oluyor isteyen çok rahat gerisini getirebilir diye düşüyorum. Herkesin durumu aynı değil işi gereği yada eğitim gördüğü veyada eşi orada yaşamak istemediği için burada yaşayan ancak sonra fikir değiştiren ve oraya yerleşmeye karar veren insanlar olabilir. Ve bir abd vatandaşı olarak bunu talep etmek en doğal hakkı diye düşünüyorum. Kötüye kullanmak olduğu gibi iyi niyetli şartları böyle gerektirmis insanlarida unutmamaliyiz.


  • @Davut-Korkmaz, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @Berkan-Duru Merhaba Berkan Senin bilgin olsa da olmasa da her şeye bir cevabın olmadığını biliyorsun, burayı SOSYAL MEDYA sanan arkadaşlara dır sözüm, tabi ki kimse kötü amaçlı burada bir paylaşım yapmıyor, eyer kırıcı olduysam ÖZÜR DİLERİM herkesten fakat durumu halletmeye çalışan bir sürü arkadaşımız var ve bu arkadaşlar buraya bilgi edinmek için giriyor şak şakçılık için değil, bilgin varsa yardım için kişiye direk mesaj yollama imkanı mevcut FORM sayfamızda ve zamanında yaşamız olduğun tecrübeyide ana sayfandan paylaşırsın herkese faydası olur o yüzden "BENİM BİLGİM YOK AMA" bilgisi olan arkadaşlar söyle diyordu ya girdik mi işin içinden çıkılmaz.

    Davut bey sözünüz kime yada hangi ileti ile ilgili bir sorununuz varsa lütfen bunu ilgili iletiyi alıntı yaparak sorunun nerede ve ne olduğunu söyleyin ki belki de haklisinizdir ama bu şekilde ortaya konuşmak yada insanlara ayar vermek bu forumun nezaketine yakışmıyor.
    Bilgim yok ama şeklinde olan cevaplarda mantık yürütmek yada fikir vermek amaçlı paylasilabilir. Bu zor durumda olan birine bir kapı açabilir. İnsanlar sonra aradığı bilgiyi bulamiyor demişsiniz, ama belki sizin için önemli olmayan bir bilgi başkası için çok önemlidir ve forumda arama kismindan spesifik konunuzu aratabilirsiniz.
    Özelden yazisin demek zaten forum mantığına uygun değil öyle olsa buradan İnsanlar nasil deneyim okuyup çıkarım yapabilecekler. Forumu forum yapan, bu platformu büyüten zaten insanların deneyimleri. Yoksa kimse kimsenin burada ne avukatı nede özel danışmanı. Dayanışma ve yardımlaşma söz konusu.
    Zaten cevap veren bir avuç insan, onlarada sus dersek kim kime yardımcı olacak. Hatta bazı insanlar sadece sorusu olunca gelip cevap alıp gidiyor en ufak bir deneyimini bile paylasmiyor. Bakın yukarıda bir arkadaşın aylar önce paylaştığı deneyim, bugün başka bir arkadaşın işine yarıyor. Bu tavır ve üslup insanların paylaşım yaparken soru sorarken cekinmelerine neden olabilir.
    Forumlar aslında insanların internetin yayginlasmasindan sonraki ilk sosyal medya platformudur. Ve yaygin sosyal medyanin aksine çoğu forum hala kalitesini korumaktadır. Ve bu forumun kurallari gereği büyük harf kullanimi yasaktır.
    Zaten haddini aşan ve hakaret kullanan kullanicilari forumun adminleri @crazycells @gucarslan uyaracaktir. Ama burada birilerine yardımcı olmaya çalışan insanlara şakşakçı demeniz hiç hoş olmadı.


  • @ceren-2, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @ecom Evet eşim amerikalı ve türkçe bilmiyor bu yüzden biraz endişelendim. Kendimi ifade edebiliyorum ama o an heyecandan konuşamam yanlış bir şey söylerim diye endişeliyim

    Ben de öyle düşünmüştüm ve görüşmeyi Türkçe yapacağım diye kendimi şartlamıştım. İlk evrak teslimindeki memur hangi dilde görüşmeni yapmak istiyorsun diye sorduğunda herhangi biri olur demiştim ve o da bana “İngilizce başla, takıldığın yerde zaten çevirmen gelip yardımcı olur, kasma kendini” demişti. Ben de tamamen İngilizce yaptım ve gerçekten güzeldi. Hatta başta sağımı solumu karıştırmıştım ve konsolosa “Kusura bakmayın biraz gerginim” demiştim ve bana “gerilmeye hiç gerek yok, burada sohbet ediyoruz” demişti. O yüzden gerilmemeye çalışın siz de. Biliyorum zor olabilir ama gerçekten hiç gerek yokmuş.. Ve şimdiden iyi şanslar. ☺


  • @approachingminimums, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Merhaba @gkorkmaz,

    Biz de benzer bir süreç ilerletiyoruz. Burada "Proof of Domicile" konusu aslında şu: Başvurunuz onaylandığında kesinlikle Amerika'da yaşayacağınızı ve bundan sonra orada ikamet edeceğinizi belgelemeniz gerekiyor. Yani bir anlamda bu başvuruyu "eğlencesine" değil ciddi bir şekilde ele aldığınızı görmek istiyorlar. Bunu nasıl yapabilirsiniz?

    1- Petitioner, yaşamayı düşündüğünüz yerdeki firmalara yapılmış birden çok iş başvurusunu ya da oradaki firmalardan alınan iş teklifini kanıt olarak sunabilir.
    2- Eğer ilk etapta kuzeniniz ile birlikte yaşayacaksanız ondan sizin durumunuzu anlatan ve size destek olacağını belirten bir mektup yazmasını isteyebilirsiniz. Bu da oldukça işe yarıyor.
    3- Amerika'ya yerleşmek üzere şimdiden yaptığınız hazırlıkları yazabilirsiniz. Örneğin eşyaları azaltmak, borçları kapatmak vb.

    Biz kendi başvurumuzda bu üç adımı da uyguladık. Sonuç olarak sorunsuz bir şekilde DQ olduk.

    Uzaktan banka hesabı açmanız mümkün gözükmüyor. Ancak kuzeniniz sizin yerinize ödeme yapabilir. Hesap sahibi siz olmak zorunda değilsiniz. Tek problem artık wise da çalışmadığı için kuzeninize para göndermek biraz sancılı olacak 🙂

    @MyLife-0 Burada arkadaşımız kendi örneğini çok güzel açıklamış. Umarım işinize yarar. ☺
    Bir de, eşinizin Amerika’da yaşayan aile üyeleri mutlaka vardır. Onlardan da yardım alabilirsiniz. Ve 2017’den önceki vergi kayıtları, kira sözleşmesi, ev/araba belgesi vs illa vardır. Onları da kullanabilirsiniz diye düşünüyorum. Umarım her şey yolunda gider. Bol şanslar. 🌸


  • Çok teşekkürler evet baya açıklayıcı olmus bizimde böyle bir yol izlememiz lazim mutlaka akrabalar çokta elinden geleni yapiyorlar ama biturlu kabul ettiremedik birde bu arkadaşın tavsiyesine yoğunlaşacağız bencede anlattıkları kesinlikle işe yarar konular insaAllah faydasi olur@Naerys


  • @Olkan-Oflaz-0, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Merhaba, eşimin bana sponsor olması için maddi durumu yetersiz babası olacak onun yerine bunun için babasının hangi belgeleri alması gerekiyor? Başlığın ilk sayfasına baktım ama bulamadım teşekkürler.

    Merhaba eşinizin babasının IRS ( Tax Return Transcript ) , W2 ( Gelır gosterır belgesı) , Herhangıbır home domıcıle evrak ( elektrık su faturası gıbı ) lazım. Ayrıca eşinizinde IRS Belgesı sısteme yuklenmelıdır.


  • Arkadaşlar geçen ayın 25 inde dq oldu. Randevu için ortalama bekleme süresi nedir ya da konsolosluğun meşguliyeti hakkın da bilgi almamız mümkün mü ?


  • @portroyale65 Takip ettiğime ve kendi tecrübeme göre, ortalama 3,5 ay sürüyor.


  • @portroyale65 Bizim DQ Mayis 17 ve randevu mektubu Haziran 26'da geldi. Randevumuz da Agustos 22 idi. Cogumuzun surecleri imzalarinda mevcut diger arkadaslara yardimci olmak adina. Siz de surecinizi imzaniza tasir misiniz lutfen? 🙂


  • Konsolosluktan acil randevu talebini nasil yapabiliyoruz?


  • @portroyale65 cufer ile aynı zamanda DQ olup aynı güne randevu aldık hatta aynı saate, yani o yüzden sanırım 3,5 ay kadar oluyor diyebiliriz,


  • az once mulakata girdim hızlandırma talep edip mülakat gunumu kendim seçtiğim ve randevu maili gelmediğinden endişem vardi ama hiç bi sorun cikmadi erkenden gittim yarim saat mülakatım 8 deydi 8:30 da onay alıp cikmistim belge olarakda pasaport, evlilik cüzdanın fotokopisi ve asli, adli sicil kaydı, nüfus kayıt ornegi, askerlik durum belgesini, 1 adet resim istediler sonra resmi geri verdi diğer evraklarda mülakatta teslim ettiler ve ptt den kayıt oluşturup olusturmadigimi sozlu olarak sordu ve evlilik tarihimizi sordu belgeleri alan beyefendi sonra mülakat sırası verdi mulakattada yemin ettirdi basda sonra esin burda mi amerikada mi dedi amerika dedim calisiyo mu evet history teacher dedim ne kadar suredir tanisiyorsunuz dedi yaklaşık 1.5 yıldır dedim amerikada aile ici şiddet kagidi verdi tamam vizeniz onaylandı size postalanacak dedi o kadar götürdüğüm evraklar resimler hiç birini sormadı tamam bu kadar mi çıkabilir miyim baska yapacagım bi islem var mi dedim hayır çıkabilirsiniz dedi tesekkur edip ciktim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

41
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum