DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @atalardankalanbirben şu an ki kurallara göre dediğiniz gibi gözüküyor, tabii sıranız gelene kadar güncelleme olur mu tekrar kurallarda bilemiyorum


  • Arkadaşlar Çarşamba günü mülakatım var ancak para gösteremediğim için gitmeyecektim bile. Şimdi bir abimiz yarın ödünç verebileceğini söyledi, onun parasını yatırıp hesap dökümünü alıp hemen geri çekeceğiz. Ancak Çarşamba günü mülakat varken pazartesi hesap dokumu almak yeterli mi? Döviz hesabı açıp oraya yatırıp onu mu çekmeliyiz yoksa 2 yıldır var olan bir TL hesabına TL yatırıp onun hesap dökümünü mü almalıyız? Bu fırsatı kaçırmak istemiyorum, bu benim hayalim. Yol gösterebilecek biri var mı acaba?


  • @Mehmet-Kesici başvuru kategorisini diversity seçeceksiniz mehmet bey


  • @qwe19 önceki isimler kısmına eklediyseniz sorun olacağını düşünmüyorum. Konsolosluğa teslim edeceğiniz evraklarda eski isminiz yazıyorsa yeni isminizle düzenletip alabildiğiniz evrakları almaya çalışın ayrıca mülakata giderken bu isim değişikliği ile ilgili kararın ingilizce onaylı noter onaylı çevirisini yanınızda götürün ve evraklarınızla teslim edin bence. Bu konuda daha önce hiç böyle bir durum okumadım forumda ama böyle yapıp garantiye alırsanız daha sağlıklı olur. Ayrıca ankara başkonsolosluğuna durumu anlatan belgelerle birlikte mail atıp onlardanda kesin bir görüş almanız mümkün.


  • Arkadaşlar COVID asisi ile ilgili güncelleme gelince bende biran önce tedbiri alayım ileride mülakat zamanı ayakbagi olmasın dedim. Bahreyn'de ilgili kuruma gittim öğlen asi olmak için fakat burada bayağı ugrastilar asi geçmişi burda olmadığı icin her nekadar Turkiye'den aldigim asi sertifikasini gostersemde. Ne yapacaklarini bile bilemediler.Uzun bekleyis sonrasi asilarimizi olabildik.Sizlere tavsiyem yurtdisinda mulakata girecek arkadaslar bile bu tur islemleri Turkiye'de halletsinler eger halledilebiliyorsa.


  • @mutyuloom her ikisinide yapabilirsiniz hesap dökümünün bankadan çift imzalı olmasına dikkat edin. ben olsam direk dolar hesabına koyardım sorduklarındada ekonomik dalgalanmalardan ötürü en güvenli yer olan evimde cash şekilde bulunduruyorum diyebilirsiniz sormazlarsa söylemeyin ama ayrıca üzerinize tapu, ruhsat, bes, hisse senedi ne varsa hepsiyle ilgili döküm alın tapu için emsal değer olarak sahibindenden benzer mülkleri gösterebilirsiniz araç içinde aynı. Sağlık muayenenizi oldunuz mu? İmzanızda göremedim. Eğer olmadıysanız yarın olmak zorundasınız. Covid aşınızın son 12 ay içinde olduğunuza dair sertifika veya aşı kartınızı unutmayın. Eğer halen randevu almadıysanız muayene için sabah erkenden unganlara gidip durumunuzu iletin bence yardımcı olurlar. Tüm evraklar ve pasaportunuzuda unutmayın giderken. Vizeniz şimdiden hayırlı olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @mutyuloom hesap dökümünü pazartesi alabilirsiniz sorun olmaz. Dolar veya tl farketmez istediğinizi gösterebilirsiniz


  • @yunus-emre-çeçen cevabınız için çok teşekkür ederim. Ankara ile iletişime geçmek en doğru yol olacak


  • @yunus-emre-çeçen, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @mutyuloom her ikisinide yapabilirsiniz hesap dökümünün bankadan çift imzalı olmasına dikkat edin. ben olsam direk dolar hesabına koyardım sorduklarındada ekonomik dalgalanmalardan ötürü en güvenli yer olan evimde cash şekilde bulunduruyorum diyebilirsiniz sormazlarsa söylemeyin ama ayrıca üzerinize tapu, ruhsat, bes, hisse senedi ne varsa hepsiyle ilgili döküm alın tapu için emsal değer olarak sahibindenden benzer mülkleri gösterebilirsiniz araç içinde aynı. Sağlık muayenenizi oldunuz mu? İmzanızda göremedim. Eğer olmadıysanız yarın olmak zorundasınız. Covid aşınızın son 12 ay içinde olduğunuza dair sertifika veya aşı kartınızı unutmayın. Eğer halen randevu almadıysanız muayene için sabah erkenden unganlara gidip durumunuzu iletin bence yardımcı olurlar. Tüm evraklar ve pasaportunuzuda unutmayın giderken. Vizeniz şimdiden hayırlı olsun.

    Teşekkür ederim, o zaman yarın gidip bir döviz hesabı açıp parayı yatırıp hesap dökümünü alacağım. Maalesef gösterebileceğim başka bir şeyim de yok.


  • @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @mutyuloom hesap dökümünü pazartesi alabilirsiniz sorun olmaz. Dolar veya tl farketmez istediğinizi gösterebilirsiniz

    Teşekkür ederim


  • @qwe19 en net cevabı ankaradan alabilirsiniz burada yanlış bir bilgi verip sürecinizde olumsuzluk yaratmayı istemeyiz. Siz ankarayla görüşsenizde görüşmesenizde bence mahkeme kararının onaylı tercümesini noterden onaylatın ve mülakata götürün çünkü evraklarda farklı isimler yazacak ve konsolosluk görevlileri nasıl aksiyon alırlar bu durumda bilemeyiz. Ap ye kalıp evrak göndermektense küçük bir masrafla garanti altına almış olursunuz.


  • @yunus-emre-çeçen ankara içinde yeminli tercümana gitmeme gerek var mı ? Yoksa direk mahkeme kararini dosyama koysam yeterli olur mu


  • @qwe19 benimki sadece bir öneri herşey garanti olsun diye diyorum şimdi kesin isteneceği belli olmayan bi evrak için ödeme yapmak istememenizide anlıyorum. İsterseniz normal götürün mahkeme kararını (mümkün mü bilmiyorum ama e devlet çıktısı veya kare kodlu olabiliyorsa doğrulama açısından ön plana koyar sizi) konsolosluk mülakat sorumlusu isterse yeminli tercümesini vizenizi onaylayıp evrağı gönderdikten sonrada basabilirler tabi.


  • gösterilmesi gereken hesap dökümü talihliye ait olmalı değil mi? babamın hesap dökümünü gösterebilir miyim?

  • ⭐⭐

    @tapsix Talihliye ya da esine ait olmali. Kisinin kendisine ait olmasini tavsiye ederiz.


  • @yunus-emre-çeçen Çift imzadan kastınız nedir? Hesap dökümümü bankanin uygulamasından almayı planlıyordum ancak sistem imzasız şekilde veriyor.


  • @bbsrn banka şubesinden almanız gerekiyor şube müdürü ve 2. İmza yetkilisi (genellikle operasyon müdürü/direktörü olur.) tarafından imzalanmış bir hesap dökümü alabilirsiniz. Zaten siz vize için imzalı hesap dökümü derseniz onlar yardımcı olurlar.


  • @UnluEmre Merhaba,

    Benim de 10 Ocak'ta mülakatım vardı. Unganlara Aralık ayı için randevu alacaktım ama bu aşı olayı kafamı karıştırdı (Son 1 ay içerisinde aşı olmayın dediği için). Bende dediğiniz gibi muayene günü dışarda aşı olup aşır kartını teslim edip evrakları tamamlayacağım o zaman.


  • @yunus-emre-çeçen Teşekkürler. Umarım sadece hesap dökümü yeterlidir. Tapu falan götürmek istemiyorum çünkü ekstra tercüme ettirmek vs. gerekecek, tonla uğraş.


  • Arkadaşlar askerliğimi yurt dışında çalıştığım için 5 yıl tecil ettirmiştim. Tecili kanıtlamam gerekiyor mu, yoksa askerlik durum belgesini sadece askerlik hizmetini tamamlayanlardan mı istiyorlar?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

191
Çevrimiçi

42.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum