Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
-
@gelecegeyatırımcı Ozellikle Kopek ile ABD yolculugu uzerine butun surec kalem kalem grafiklerle aciklandi... Lutfen bu basligi en azindan bir kac ay oncesinden baslayarak okuyun, daha sonra sorunuz olursa uzerine konusmaya devam ederiz. Iyi yolculuklar.
-
@md1987 teşekkürler bilgi paylaşımı için, bizim artık geçti malesef, gelecek olan arkadaşlara bilgi olsun diye sordum. Bi sefer daha uçak yolculuğu ihtimali olursa abd den almaya çalışırız büyük ihtimal ile.
-
@md1987 Sahibi halen türkiyede ise tarım orman müdürlüğüne gidip durumu söyleyip vekaletname belgesi istediğinizi söyleyin ve kim getirecek ise imzalayıp o kişiye, nüfus cüzdanı fotokopiniz ile bırakırsanız işlemler hallediliyor. Ve CDC ye başvuru yaparken sahibinden başkası eşlik edecek kısmı var orayı doldurarak bsşvuruyu tamamlayacaksınız.
-
@lumos merhaba, ben zaten sürecin ne olduğunu biliyorum. Şu anki ay için sadece bir kişi süreyi paylaşmış, süre için aydan aya fark edebiliyor dendi o yüzden sormuştum. Bu ay yaklaşık ne kadar sürmüş onu öğrenmek istemiştim. Bundan önceki sayfalara baksam bile çok fark gösterir şu anki ay ile.
-
@gelecegeyatırımcı CDC'den gelen izin hic bir zaman sekiz ay surmez... ancak hatali islem yaparsaniz degerlendirme yapmazlar, sekiz ayin sonunda da izin vermezler!
@gelecegeyatırımcı, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
Merhaba, iki gün sonra Amerika' ya taşınıyoruz çocuğumuzu da bugün güvendiğimiz akrabalarımızdan birine teslim ettik. Titrasyon testini yaklaşık bir buçuk hafta önce yaptırdık. Titrasyon sonucunun gelmesi + Amerika için olan permit in 8 ay sürebildiği söylendi bize. Bazıları 2 ay içerisinde her şeyi hallederken bazıları 8 ayı bulmuş... rica etsem köpek ile amerika' ya gitme sürecine adım atanlar bütün sürecin ne kadar sürdüğünü yazabilir mi? Süreci hızlandırmak için yapabileceğimiz bir şeyler varsa da paylaşırsanız çok sevirinim, oğlumuzu çook özleyeceğiz.
Forumun eski paylasimlarini okuyun derken kastedilen tam da bir onceki cumleme referedir. Tabii ki her gun yeni bir durum olabilir yontemler ve yonergeler degisebilir bu durumda da burada guncelleme yapariz aslinda, ya da gectigimiz hafta itibariyle yeni bir gelismeyi siz fark ettiyseniz katkida bulunabilirsiniz fakat surec hala 31 Temmuz 2024 tarihine kadar ayni. Burada amac temiz ve dogru bilgi ve tecrube paylasimidir, hizli mesajlasma degil. Sureci baslatmadan da ne olacagini bilemezsiniz bu arada, kimse size bunun tam olarak ne kadar surecegini (ozellikle isin Turkiye kismi belirsizlesebiliyor, ki mesajlarda buna da degindi bir cok kimse, CDC bana iki saat icinde onay verdi mesela ki o da saat farkindan mutevellit bu kadar surdu assagi yukari ayni gun veya takip eden gunde izin cikar oradan) soyleyemez. Ozetle islemleri hizlica baslatmaniz faydaniza olacaktir.
Oglunuza en kisa surede saglikla kavusmaniz dilegiyle.
-
Merhabalar, öncelikle deneyiminizi paylaştığınız için çok teşekkürler. bizim de tıpkı sizin gibi sokaktan evlat edindiğimiz travmaları olan korkak ama çok akıllı bir yavrumuz var ve kabinde gitmesi için çok uğraştık kime sorduysak olmaz dediler. 2 ay sonra amerikaya gideceğiz. rica etsem ''veterinerden aldığım ihtiyaç giderimine dair yazı'' nızı örnek olması için bizimle paylaşabilir misiniz?
teşekkürler
-
Merhabalar, size de hayırlısı olsun ve yeni süreciniz mutluluk getirsin umarım. Dürüst olmak gerekirse veterinerim bana boş bir sayfayı kaşe - imza yapıp verdi ve üstüne ben yazdım samimiyetimizden ötürü.
Yazdığım yazı da köpeğimin adı-türü-çip bilgilerini ve pasaport bilgilerini belirterek, yapacağımız 11 saatlik IST-ORD uçuşta köpeğimizin tuvalet yapmaya ihtiyacı olmayacağını, 16 saate kadar tuvaletini yapmadan durabildiğini resmi bir dille yazdık sadece.
Üstelik bu yazıyı sadece havalimanı hayvan check-in sürecinde kontrol ediyorlar ve ciddi şekilde bakmadılar bile. Ne olur ne olmaz diye eklemiştim ve belge kalabalığında, ne yaptığını bilen birine benziyorsunuz bu kadar belge topladığınıza göre diyerek gayet rahat ilerlettiler işimizi :)
Sadece tekrar hatırlatmak istiyorum çünkü bende yoktu ve havalimanından da satın alamadım(bir çantamın kilitli omuz askısını ağızlık haline getirip çözüm buldum ama çok riskliydi), mutlaka ağızlık götürün yoksa uçağa kesinlikle almayacaklardır.
Selamlar.
-
şu sayfalarca doldurulan form örneğini nereden bulurum hani şu köpeğimizin ağzının ve dişlerinin fotolarını çektiğimiz falan filan neydi op formun adı bilen var mı?
-
CDC başvuru formu falan filan onu diyorsunuz galiba sayfalarca form doldurmadık biz hiç ama dediğim forma CDC nin sitesinden faşan ulaşabilirsiniz
-
@debbieLA77 Bu linkte bulunan forum mesajinda bulabilirsiniz. Eski mesajlar onemli ✌️🤞.
-
@md1987 tekrardan merhabalar, cevabınız için çok teşekkürler bir kaç sorum daha olacaktı. thy'nin sitesinde indirip doldurduğunuz US-DOT Formlarında Trainer kısmına kendi adınızı yazdınız diye anladım doğru mudur? bu iki form dışında veterinerden köpeğimiz için alacağımız onun ihtiyaçlarına dair kaşe imzalı bir yazı ve bir de anksiyete durumunda köpeğin sizi sakinleştirdiğine dair bir psikolog raporu ve pasaport, CDC sonucunu SVAN köpek rezervasyonu için THY ile paylaştınız diye anladım. doğru anlamış mıyım :) ?
-
@Elif-Aral bu durumda biri için neler yapıldığı ile ilgili bilgileri bende merak ediyorum işleyiş benim için önemli... duygusal destek köpeği iiçin işleyiş nasıl oluyor a dan z ye anlatacak biri var mı tecribe etmiş benim köpeğim french ve 15 kg normalde kabin içi için ağır ama raporum var bunu nasıl işler hale getirebilirim bende onu merak etmekteyim... uçak içi süreci ve gerekli detayları biliyorum sadece belge ve uçuş için rezervasyon bölümünde nasıl bir yol izlendiği ile ilgili bilgim yok eğer paylaşmak isteyen olursa başından sonuna seve seve okurum bende teşekkürler şimdiden
-
@debbieLA77 3-4 sayfa öncesinde bu konuyla alakalı ileti var.
-
Merhabalar. 15 kasımda istanbul-şikago uçak biletimizi THY’den aldık ve bilete svan köpek rezervasyonu talebinde bulunduk. İstoccyhm ve svan mail adreslerine tüm istenilen evrakları gönderdik. 15 gündür mail adreslerinden ne dönüş var ne de rezervasyonumuz duruyor. Her gün arayıp yeni rezervasyon oluşturuyoruz otomatik red veriyor evraklarınızı mail atın diye gerçekten ne yapacağımızı şaşırdık. Defalarca maillere evraklarımız gönderdim 9 tane takip dosyamız var asla dönüş yapmıyorlar konudan bir haberler. Bu süreçte hiçbir ilerleme kaydetmedik ve son iki haftamız kaldı ne kalıcak yerimiz var ne motivasyonumuz. Üstelik köpeğimiz amerikada sahip olduğumuz ve oranın mikroçipine dahip olan köpek. Geri dönemiyoruz resmen. Yakın zamanda gidebilen varsa desteklerini rica ediyorum. Teşekkürler şimdiden
-
@md1987 merhaba verdiğiniz bilgiler çok kıymetli, birkaç sorum var fakat önce basit olarak ağızlık ve svan köpeği yeleğini sormak istiyorum. Ağızlığı dışarıdan bulabiliyoruz ancak hizmet köpeği tasmasını ya da yeleğini nereden temin ettiniz? İstanbul civarında öneriniz var mı? Bizim de köpeğimiz svan ancak 15 gündür thy ile rezervasyon mücadelesi veriyoruz ver maillerimize onay gelmedi
-
@Betül-Karataş istanbul yada ankarada iseniz thy merkez ofisleri var. Ordan çözebilirsiniz. Telefonla çözmeniz çok zor.
-
@Elif-Aral Kesinlikle. Anlattığınız bire bir izlediğim yoldur. İkinci anlatım için de elinize sağlık böylelikle :)
-
@Betül-Karataş Svan köpeği sırt tasması-yeleği maalesef TR'de bulmak biraz sorun haklısınız.
https://www.n11.com/urun/mgtasma-k9-gogus-tasmasi-kucuk-ve-orta-irklar-icin-18375463?magaza=mgtasma
Linkinden isim kısmına SERVICE DOG yazdırarak ilerledim ve gayet de güzel oldu. Tavsiye ederim size de.
Yaşadığınız zorluğa yanıt olarak da, işleminizi online ya da telefonla değil, kesinlikle ama kesinlikle THY bilet satış ofisinden gerçekleştirmenizi öneririm, kolayca halloluyor eğer uçuşta uygunluk var ise. Yoksa da uçuşunuzu ona göre revize ederek çözüm bulabilirsiniz. Benim SVAN onayımı tam 1 günün sonunda mail ile satış ofisinden dönüş yapmışlardı.
Not: Ben izmir'deydim ve merkez ofis değil bilet satış ofisinden hallettim tüm işlemlerimi.
Umarım kolayca çözülür sorununuz.
-
@selamibasaran çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için
-
@md1987 Gerçekten çok teşekkür ederim, günlerdir bunu çözmeye çalışıyorum ve nokta atışı bir öneriniz oldu çok sağolun
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum