Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• @lavita, Merhaba ben de greenkartliyim. Ailce abd deyiz. kizim da abd de unv okuyor. F2B için basvuracam. Dediginiz gibi yasal olarak çalışabiliyor mu? Yurtdisina gidip gelebiliyor mu? Hangi vize ile geri gelebiliyor? Biraz daha acabilirmisiniz?

• @AYSY33 F2B’yi bilmiyorum yanlış yönlendirme yapmak istemem. Ben F2A’yı biliyorum.

• Arkadaşlar merhabalar kızım için başvurumuz göçmenlik ofisinden onay almış nvc den mail almadık daha bundan sonraki aşamalar nasıl ilerleyecek ve uzun sürermi acaba

• @horoz Selam bende kızım için F2a başvurusunda bulundum . 2022 Aralık ayında USCIS onayladı daha sonrasında NVC de evraklarınızı yükleyeceksiniz. Sonrasında bir onay maili alacaksınız. Ben evrakları yükledikten sonra 1 Mart 2023 de NVC den onay maili aldım ve hala konsolosluktan görüşme için haber bekliyoruz.
    Umarım bu bilgiler süreç için size yardımcı olur.
    F2A için bekleme süreleri maalesef biraz uzun gördüğümüz üzere. Umarım en kısada sizin içinde sonuçlanır.

• @patron3535 statu nasıl değişiyor. Neye geçiyorlar?

• @kfreeman f2a süreci Amerika içinde daha hızlı ilerliyor Ankara konsolosluğunda işler çok yavaş bizden çok Afganlılara green card veriyorlar belki bilerek yapıyorlar bilemiyorum bu süreçte başvurunuzu başka ülkelere taşıyabilirsiniz statüden kastım buydu tabi bu süreçte vatandaş olursanız f2a kategorisinde de değişiklik oluyor.

• @horoz hangi servisten onay aldınız acaba yazarmısınız teşekkürler

• @patron3535 F2A başvuralı 2 yıldan fazla oldu. Bu sırada eşim vize aldı. Amerikada şuan ama vize ile bunu nasıl değiştirip burada işlemlere devam edebiliriz. Bu şekilde değiştiren var mı?

• @kfreeman bildiğim kadarıyla Amerika da olanlar I-485 formu dolduruyorlar eşiniz Amerika da olup Türkiye de randevü beklemesine gerek yok diye biliyorum işlemlerini ABD de devam ettirebilirsiniz. Bu büyük bir fırsat bence bir göçmenlik avukatından süreçle ilgili yardım alabilirsiniz

• Konuyla ilgili bilgisi olan var mı acaba? F2A başvurup. Vize ile amerikada olan eş için daimi kalmanın yolu? Süreci ABD de devam ettirmek.

• @kfreeman siz nasıl alabildiniz başvurusu olan kişilere vermiyorlarmış diye duydum.

• @kfreeman vizeyi nasıl aldınız çok şanslısınız sürecin nasıl olduğunu bilmiyorum ama avukatımız böyle bir durum olursa 3 ay da green cartımızı alabileceğimizi söyledi turist vizesi için müracaat edeceğim bilgi verirseniz sevinirim

• Tamamiyle şans. Bizde beklemiyorduk. Sorulan sorulara hepsi doğru şekilde cevapladık sadece. Dürüstlük önemli.

• @lina vize yi alıp amerikaya geldiğinizde mi 3 ayda green card alırsınız?

• @kfreeman aynen öyle söyledi bir müvekkili Katar’dan vize almış aynı sizin gibi sonra sürecini abd de tamamlamışlar 3 ay içinde almışlar green cartıda mutlaka bir avukatla görüşün

• Katar dan vize almak mantıklı gerçekten bende bu konuda zaman içinde bir deneme yapabilirim görüyosunuz SQ kategorisini değilmi ? Her ay Ankara üzerinden 50-100 Afgan ve Iraklıya göçmen vizesi veriyor konsolosluk ee ben Amerika da dünya vergi veriyorum devlete kızımı 3 yıldır vize alamıyorum böyle bir saçmalık varmı ya

• @patron3535 kesinlikle haklısınız ben de deneyeceğim şansımı bakalım umarım hepimiz bir an önce ailemize kavuşuruz

• Merhaba, esim Lawful permanent resident,2019 yilinda green cardini aldi.2022 ekim'de evlendik ve Şubat 2023'te I-130 doldurup F2A visa sürecini başlatmış olduk. visa bulletina göre F2A için yıllar sürecek gibi görünüyor . Benim de B1/B2 turist vizem var. Amerika'ya bu vizemle gelip Adjustment of Status yoluyla süreci hızlandırabilir miyim ve employment authorization document'e başvurup çalışabilir miyim?

• @lina eger esiniz amerikan vatandasi degilse F2A statusunde AOS yaparak 3 ayda green card almaniz mumkun degil. Visa bulletinden takip ederek vize uygunluguna bakabilirsiniz. Son vize bultenine gore Uscis 8 Subat 2019 dan onceki dosyalara bakiyor.
    Evlilik surecini Amerikada yurutmenin en buyuk katkisi eslerin green card sureci boyunca beraber olabilmeleri. AOS basvurusu sonrasi kisa sure icinde calisma izni de geliyor ve eger sansliysaniz advance parole onayi da iceren combo card alip Amerika disina seyahat de edebilirsiniz. Su siralar calisma izni ve advance parole ayri degerlendiriliyor ve once calisma izni elinize geciyor.

• @Sinan-Dayi benim eşim trafik kazası geçirmişti.Yazmıştım önceden ır1e geçti türümüz yanımıza geldi iyileşme sürecinde gitme zamanı geldi hala onay gelmedi.Onunla birlikte gitmek istiyorum bir aydan az kaldı gitmesine Eşimi aratsam acil telefon hattına bir faydası olurmu acaba turist vizesi için daha önce tecrübesi olan varsa yazarsa mutlu olurum saygılar.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    759 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • Green Card Konsolosluk Görüşmesine Başka Ülkede Girmek

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card 2023
    31
    0 Oy
    31 İleti
    5k Bakış
    ebuskayaaE
    Merhabalar, ben DV2024 talihlisiyim case num: 16XXX cogu ulkeye mail atmama ragmen olumlu bir geri donus almadim su ana kadar. Sizlerin onerebilecegi, vize gorusmesine cagirma ihtimali yuksek ulkeler var mi acaba ? Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k