(F/M) Öğrenci Vizeleri
-
@bunebicimbahane merhaba sizin ramdevunuz ne zaman bende d 160 formunda ailemi ekledm fakat onlara randevu almadm kendıme aldım sadece ocak 9unda. Birde ı-20 belgesinin aslınımı ıstyrlar maıldekı pdf yeterlımı
-
@segu777 Ben PDF'nin çıktısını alıp götürdüm, bir sorun olmadı.
-
@XFatihX tecrübem var zaten bende red yemiştim

-
Greencard başvurusu yapmış olmamız, f1 öğrenci vize başvuru süreçlerimizi etkiler mi sizce?
-
@EmreGdk "green card başvurusu" derken green card çekilişine katıldınız sanırım. Çekilişe katılmak F1 başvuru sürecine etki etmez. Çekilişi kazanırsanız ve DS-260 formunu doldurursanız artık göçmen niyeti taşıdığınız için F1 vize görüşmesine etki edebilir.
-
Merhaba Arkadaşlar bir üniversiteden şartlı kabul aldım ingilizcem iyi fakat yine de toeflı geçemeyeceğimi düşündüğüm için şartlı kabul aldım. Vize görüşmem 16 ocakta bunları götür dediğiniz belgeler nedir? yada vize alan arkadaşların götürdüğü belgeler nelerdir?
Konsolosluk belli başlı belgeler dışında bilgi vermiyor okuldan bir liste istedim okulumdaki temsilci yüksek lisans sonrası aynı iş yerinde çalışacağıma dair belge ve cv mi götürmemi özellikle istedi.
Belge için tavsiyeleriniz varsa teşekkür ederim. -
@mamma-mia, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
ben bir community college bulmak istiyorum maliyetlerın daha dusuk (okul ucretı ev kırası vs) beyaz amerıkalıların daha yuksek oldugu bır eyalet bakacagım wisconsin gibi bir yer dusunuyorum onerin var mı?
-
@EmreGdk, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
Greencard başvurusu yapmış olmamız, f1 öğrenci vize başvuru süreçlerimizi etkiler mi sizce?
Bence göçmen mentaliteni karşı tarafa beyan ediyorsun, ben bu sene başvurmadım. Tek başına belirleyici değildir ama vize memuru 2 arada 1 derede kalırsa greencard belirleyici olaiblir diye düşünüyorum
-
@XFatihX, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
@EmreGdk, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
Bence göçmen mentaliteni karşı tarafa beyan ediyorsun, ben bu sene başvurmadım. Tek başına belirleyici değildir ama vize memuru 2 arada 1 derede kalırsa greencard belirleyici olaiblir diye düşünüyorum
Greencard çekilişine katıldığımızı biliyorlarsa direkt öyle düşüneceklerdir zaten normal olarak, ama bilmiyorum etki etmediğini söylüyordu çoğunluk.
-
@Yolcu34 Merhaba benimde aklımdaki süreç sizin gibi. Turist vizesi ile USA ye giriş yapıp kalış süremi uzatmak için F1 geçiş yapmak belli bir süre sonrada EB3 için süreci başlatmak. Acaba direk turist vizesinden eb3 e geçebiliyor muyuz ? @denizci10 Bey sanırım siz EB3 firması ile çalışıyorsunuz. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ? Teşekkürler
-
@Şemre
Turist vizesi ile EB3 statü değişikliği evet yapabilirsiniz ama turist statüsü EB3 süreci için yeterli olmaz, statünüzü korumanız gerekir (F1 gibi, E yatırımcı gibi) Ya da EB3 sürecini kendi ülkenizden konsolluk aracılığı ile vize olarak alabilirsiniz, süreci ülkenizde geçirirsiniz. -
katarda amerıka f1 vıze gorusmesı yapan oldu mu olduysa tecrubelerını akatarabılırse sevınırım
-
Community Collega ile vize almayı deneyen var mı yakın zamanda varsa tecrübelerini aktarabilir mi?
-
kasım 2023 verilerine göre, ankara ve istanbul konsolosluklarının F1 performansı için bu iletiyi inceleyin lütfen;
-
@gucarslan Hocam 15 gün sonra F1 randevum var İstanbul'da. Bu istatiskleri gördükten sonra Ankara'ya çekme konusunda çok kararsız kaldım. İstanbul'daki F1 onay sayıları her zaman böyle Ankara'dan düşük mu? Ne önerirsiniz Ankara'ya mi cekmeliyim? Red alırsam 2. Yi Ankara'dan alırdım diyordum. Fakat ilk denememde alma ihtimalim daha yüksek sonuçta bunu Ankara'da mı degerlendirmeliyim sizce? Aralık veya Ocak ayının cizelgeside mevcut mu?
-
@gucarslan, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
kasım 2023 verilerine göre, ankara ve istanbul konsolosluklarının F1 performansı için bu iletiyi inceleyin lütfen;
Hocam 15 gün sonra İstanbul'da F1 vize görüşmem var. Bu sayıları gördükten sonra Ankara'ya ceksemmi çok kararsız kaldım. Ankara'da F1 için görüşmeye girmek daha mı avantajlı. İstanbul'da red alırsam 2.de Ankara'da girerim diyordum. Ne düşünüyorsunuz ne yapmalıyım?
-
@pokerler bunun ankara ya da istanbul ile alakası yok, bu tamamen sizin durumunuzla alakalı.
red ya da onay alacaksınız bunu ankara'da da alırsınız. bu kadar kısa süre kamışken değiştirmenizi tavsiye etmem.
mülakatınızda bol şans.. -
@gucarslan, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
@pokerler bunun ankara ya da istanbul ile alakası yok, bu tamamen sizin durumunuzla alakalı.
red ya da onay alacaksınız bunu ankara'da da alırsınız. bu kadar kısa süre kamışken değiştirmenizi tavsiye etmem.
mülakatınızda bol şans..Genel olarak tavsiyelerinizi yerinde bulurum ama bu konuda katılmıyorum size. 3 ay içinde 2 ilde de mülakata giren birisi olarak bu yorumu yapıyorum. Tavsiye değildir.
Anakara da daha fazla personel çalışıyor, daha az red gördüm. İstanbulda ise personel syısı daha azdı. Bence istanbulda bir memur hızlı bir şekilde red verip yoğunluğu azaltıyor. 1,5 dakikada ben dahil 3 kişiye red verdi. Evliyim cocuk var 13 yıldır kamu görevlisiyim yurtdısı seyehatlarim var, yapıştırdı reddi gönderdi. 20 yasında işsiz askerliğini yapmamıs yurtdısına cıkmamıs olsam, 15 saniyede red verebilirdi. Beni değerlendirmedi bile. bu ankarada böyle olmadı daha ilgiliydiler. Sıra hızlı ilerliyordu çok bekleme olmuyordu
-
@XFatihX buradaki yorumuzda şöyle bir hata var..
ankara sadece göçmen olmayan vize basmıyor, türkiye'de tek göçmen vize basma yetkisine sahip yer ankara.
bu yüzden oradaki rakamlar sizi aldatmasın. göçmen olmayan vize sayısı az olduğu için red sayıları da haliyle az görünüyor. -
@gucarslan Evet böyle birşeyler olabilir, bildiğim kadarıyla gördüklerimi yorumladım. Ama istanbulda vize talebini yapana kadar çalışan F B M gibi vizeler için ilgilenen personel daha falza gibi geldi. Haklı olabilirsiniz, hep dediğim gibi bilgim sınırlı ve sadece tecrübem dahilinde konusabiliyorum
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
39
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum