Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Mrb hem annem hemde babam icin online olarak I-130 formunu doldurup basvurumu yaptim. 5 aydan sonra ekran son durum kontrolu yaptigimda

    "Your case is taking longer than expected to process. You will be notified if you need to take any action."

    Mesajini her ikisi icinde goruyorum. Ayni mesaji alan baska arkadas varmi? Sizce bu ne anlama gelir? 2 defa da USCIS telefon ile aradim daha fazla bilgi alabilmek icin.
    Malesef telefondaki memurlardan birsey koparamadim, hepsi otomatik ezber cevaplar veriyorlar. O yuzden foruma bir sorup sizin canli tecrubelerinizi sormak istedim. Tskler.


  • image.png

    image.png


  • 2024'ün Ağustos ayında onaylanır muhtemelen. 13 ay şu andaki process time.


  • @alpha2015tr Merhaba, hiç bir sorun yok standart bir bilgilendirme bizde de aynısı yazıyordu 1 yılı buluyor dosyanın sonuçlanması yapabileceğiniz tek şey beklemek. İyi şanslar.


  • Tskler donusunuz icin. Anlasilan web bilgilendirme ile gercek process ayni degil. Ben avukat tutup hizlandirmayi deniyecegim, buyuk ihtimal mahkemeye gidecegim.


  • @Mango2014 Çok teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz çok faydalı oldu.


  • @crazycells, içinde söyledi: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

    @Bberturk, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

    Merhaba,
    Anne babamiz icin GC sponsorlugu islemine ABD icinden (anne baba turist ile abd ye gelmis iken) basvurmamiz durumunda olusacak faydalar nelerdir?
    Ankarada mulakat beklemeyecegiz fakat abd icinde ne kadar hizli sonuclanabilir, I-130’un ve ardindan NOA 2 ‘nin gelmesi daha hizli sonuclanabilir mi Abd icinde?

    IR vizeleri kotaya tabi olmadigindan, I-130'u gonderdikten hemen birkac gun sonra I-485 basvurusunu yaparak AOS surecini baslatabilirsiniz. USCIS hesabinizda I-130'un NOA1'si ilk birkac gunde beliriyor zaten.

    Green Card'lari hem I-130 hem de I-485 basvurulari ayri ayri onaylandiktan sonra alacaklar.

    Anneniz ve babaniz ABD'ye turist olarak giris yaptilarsa ilk 90 gun boyunca AOS surecini baslatmamalarini tavsiye ederim.

    Merhaba sevgili crazycells. Öncelikle verdiğin içten cevaplar için çok teşekkür ederim. Benim de naçizane bir sorum olacak ve eğer cevaplayabilirseniz çok memnun olurum. Benim eşim ABD vatandaşı ve Anne ve Babası için GC ye başvurmak istiyor. Anne ve babası turist vizesi ile yaklaşık 10 gün önce ABD ye geldiler ve şu an NY de ikamet ediyorlar. Annesinin bazı sağlık problemleri olduğundan dolayı medicaid in başlayabilmesi için başvuruyu hemen yapmak istiyorlar. Sizin yukarıda belirttiğiniz 90 günlük süre beklenmesi muhakkak gereken kesin bir süre mi veya beklemeden hemen başvuruyu yapıp göndersek ne gibi bir zararı olur. Teşekkür ederim.


  • Merhaba, dün interview tarihimiz 9 Ocak 2024 olarak bildirildi. Eşim ve ben oğlumuz üzerinden başvurmuştuk. Ben 25 Eylül eşim 25 Ekim tarihinde DQ olmuştuk. Şimdi sağlık randevusu almamız gerekiyor. Bu konu hakkında bilgisi olanlar varsa önemli hususlar için destek rica ederiz. Doctorun.com adresinden randevu almaya çalıştım interview tarihimize göre en geç 6 Ocak tarihinde randevu almamız gerekiyormuş. Fakat sanırım henüz vakit olduğundan Aralık ayının ortasından sonrasına tarih vermiyor. Daha sonra tekrar deneyeceğim. Bakalım nasıl geçecek bunca zaman 🙂


  • @Mango2014 konsolosluk mulakatiniza 1 ay kala randevu olusturabiliyorsunuz. Aralik’in ilk haftasi tekrar denemenizi tavsiye ederim. Simdiden hayirli olsun vizeniz.


  • Merhabalar, Oğlum benim için 14 Haziranda I-130'u doldurmuştu. Bu hafta NVC' den ikimize de onay maili geldi. Şimdi ödemeleri yapıp formları dolduracağız. Ancak kafam biraz karışık. Oğlumun mali durumu yeterli gelmeyebilir düşüncesiyle bir arkadaşımızda sponsor olacak. Sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim.

    • DS-260 Formunu ben mi oğlum mu dolduracak
    • I864 Formu hem oğlum hem de sponsorumuz ayrı ayrı dolduracak diye düşünüyorum. Doğru mudur. I864 Formunun doldurulmasıyla ilgili Türkçe bir video veya doküman mevcut mudur.
      Sağolun şimdiden

  • @daphne Merhaba, DS260 formunu siz dolduruyorsunuz. Oğlunuz ve yedek sponsorunuz I-864 formu dolduruyor. Süreçte kolaylıklar dilerim.


  • @Mango2014 bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. I864 en çok hata yapılan formmuş. İnşallah bir sorun yaşamayız.


    • DS 260 formunu dikkatli doldurun, onda değişiklik yapamıyorsunuz.
    • Diğer gerekli tüm form ve belgeleri NVC kontrol edip 1 hafta içinde size dönüş yapıyor, düzeltip tekrar yükleme şansınız oluyor.

    Şimdi google amcaya sordum, aşağıdaki linkte I-864 için açıklama mevcut..

    https://www.motaword.com/tr/blog/uscis-form-i-864-everything-you-need-to-know

  • ⭐⭐

    @Mango2014, içinde söyledi: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

    Merhaba, dün interview tarihimiz 9 Ocak 2024 olarak bildirildi. Eşim ve ben oğlumuz üzerinden başvurmuştuk. Ben 25 Eylül eşim 25 Ekim tarihinde DQ olmuştuk. Şimdi sağlık randevusu almamız gerekiyor. Bu konu hakkında bilgisi olanlar varsa önemli hususlar için destek rica ederiz. Doctorun.com adresinden randevu almaya çalıştım interview tarihimize göre en geç 6 Ocak tarihinde randevu almamız gerekiyormuş. Fakat sanırım henüz vakit olduğundan Aralık ayının ortasından sonrasına tarih vermiyor. Daha sonra tekrar deneyeceğim. Bakalım nasıl geçecek bunca zaman 🙂

    Yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsiniz. Ocak ayı geliverir, hiç merak etmeyin. Sağlık randevunuzda ve mülakatta kolaylıklar ve bol şanslar dilerim.

    Yaklaşık 5 yıl sonra bu başlıkta siz tecrübeli üyelere soru soruyor olabilirim 😃 ya da başlığı hatmettiğim için belki gerek kalmaz 🙂 Asıl benim için bakalım nasıl geçecek bunca zaman 😃


  • @Yamtar teşekkür ederim. I864 ile ilgili birkaç yabancı video izledim. umarım faydası olur.


  • Merhabalar, DS-260 Formunda adres sayfasında sürekli bağlantı koptu mesajı alıyorum. On tane adres girişini tekrar tekrar yapıyorum ancak bir türlü diğer sayfaya geçemiyorum. Bunun bir formülü var mı acaba? Sağolun


  • @daphne Merhaba, hatırladığım kadarı ile tarihlere dikkat etmelisiniz arada boşluk olmamalı yani mesela Ekim 2021'den Mart 2022'ye kadar bir adreste yaşadıysanız diğer adrese Mart 2022'den başlamalısınız. Umarım anlaşılır olmuştur. Kolaylıklar.


  • @Mango2014 teşekkür ederim. Nihayet o bölümü geçebildim.


  • Merhaba, bu soru soruldumu bilmiyorum. Bir amerikan vatandasi anne ve babasina ayri ayri I-130 basvurusu yaptiktan sonra, anne ve babanin dosyasi farkli veya ayni USCIS center larda isleniyor. Bu durumda iki dosyada farkli zamanlarda mi biter? yoksa ikisinede ayni anda mi donus yapilir? Eger birisi once biterse, diger onu beklemek zorundami kalacak? Bilenler ve tecrube edenler cevaplarsa sevinirim. tskler.


  • @alpha2015tr merhaba.Benim NVC deki dosyalarım haziran'da sonuçlanmıştı ama eşimin eksik evrak olayı çıktı 3 ay onu bekledim. Sağlık muayenesine ve mülakata beraber girdik.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum