Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @yasmin982 statü değişimini yolladığımız ay


  • @Busra-Akdag çok teşekkürler umarım sizinde biran önce tamamlanır


  • @ibrahim-karagöz, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Selam arkadaşlar. Benim de mülakat tarihim 58 gün sonra nihayet geldi 🙂. 02/01.2024 8:15.
    Sağlık randevusunu da 15/12/2023 tarihine alabildim.
    https://ais.usvisa-info.com/ sitesine kayıt oldum ancak PTT için kayıt yapmak istediğimde aşağıdaki şekilde hata alıyorum. Bu kısımda sorun yaşayan veya direkt geçebilen var mıdır?

    Verilen Göçmen Vize durumu numarası randevu almaya hazır değildir.

    Birkaç gün beklemeniz lazım. 5 iş gününe kadar bekleme süresi veriyorlar kayıt açılması için. Önümüzdeki hafta Salı-Çarşamba günleri tekrar deneyin. Çoğumuzun öyle olmuştu.


  • @Naerys teşekkür ederim.


  • @Naerys Bunu ne için yapıyoruz? Yani bu siteye neden kayıt olmamız gerekiyor? CR1 için gerekli mi?


  • @yenibasladim Randevu tarihi aldıktan sonra tarihlerimizi kaydetmek için siteye kayıt olup doğru kategoriyi seçip tarihimizi kaydetmemiz gerekiyor. Ona göre sistemde randevumuz oluşuyor. Şey gibi düşünün; büyükelçilik bize diyorki ben size şu tarih ve saati ayırdım ama sistemde onu almazsanız başkasına gider gibi. Ve evet, CR1 de dahil bütün vizeler için gerekli.


  • @Naerys Nasıl alabiliyoruz, yardimci olabilir misiniz?


  • Tamam şimdi yaptım ama hazır değildir dedi. Sanırım bir kaç gün beklemek gerekiyor. Teşekkür ederim bunu yapmamız gerektiğini bilmiyordum.


  • @Naerys Afedersiniz ; konuyu anlamadım hangi sisteme kayıt olmam gerek, bana ayırdığı tarih nasıl başkasına gider ? daha net açıklaya bilirmisiniz lütfen.

    randevu mail aldım.
    Doktor randevu mail aldım.
    PTT kayıt yaptım.

    başka ne yapmam gerek ?


  • @D-K PTT kayıt nereye yapıyoruz ve neden? 😃 Bana da anlatır mısınız


  • Arkadaşlar vize görüşmesi öncesi CEAC sitesine sunulan tüm evrakların asıllarını görüşmeye götürmemiz gerekiyor. Sadece sponsorun ve eşimin imzalı I-864 formlarının aslı mevcut.
    Sorum, alttaki görselde sponsorun pasaport görüntüsü, ikametgahı kanıtlamak için bir fatura (utility bill) ve tax return dokümanları var bunların çıktı alınması yeterli midir? Çünkü bazı evraklar dijital olarak var bazılarının da aslına ulaşmam mümkün değil.

    811a8418-23da-4a0e-95d2-97dbfeca6b98-image.png

    Yada şöyle, sadece kendi evraklarımın asıllarını mı götürmem gerekiyor? Aydınlatırsanız sevinirim.

    a803d556-e08d-4030-9a24-8769d2bbed24-image.png


  • @yenibasladim Halletiğinize sevindim… yine bir şey olursa elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız. 🙂


  • @D-K Siz zaten yapmışsınız her şeyi. PTT kaydı yaptırdığınız yerden randevu kaydı oluyor zaten (ais us visa sitesinden. Şu an sitenin adını tam hatırlayamadım). Size ayırdığı tarih başkasına gitmez de mantık olarak anlaşılsın diye o şekilde örnek verdim. Oradan randevu tarihinizi kaydetmeniz lazım. En son sayfayı da çıktı olarak alıp randevunuza götürmelisiniz. Zaten yazıyor hepsi sitede. Kayıt yaptırdıktan sonra ya da son aşamalarındaydı sanırım, PTT şubesi/adresi seçiyorsunuz pasaportunuz için.


  • @yenibasladim PTT kaydı randevu kaydınızı yaparken yapıyorsunuz. Kayıt aşamalarından biri de o. Pasaportunuzu hangi PTT şubesine istiyorsanız onu seçiyorsunuz. Seçeneklerde iki şube var ancak kayıt sonunda size adresinize ister misiniz diye soruyor. Eğer farklı bir adrese istiyorsanız onların belirlediği ücret karşılığında pasaportunuzu istediğiniz başka bir PTT şubesi ya da ev adresine gönderiyorlar.


  • @ibrahim-karagöz Kendi evraklarınızın asıllarını götürmelisiniz. E-devlet çıktıları zaten asıl, diğer evraklar da orijinal olacak (pasaportunuz, evlilik cüzdanınız, askerlik belgeniz vs). Sponsorunuzun ve eşinizin belgelerinin çıktıları yeterli oluyor. Ben çıktıları götürmüştüm, sistemde var hepsi çıktılara gerek yok, deyip almamıştı bile benden. Ama yine de yanınızda olsun.


  • Bu ileti silindi!

  • @Busra-Akdag cvp verdiğiniz içim teşekkürler dosyanız en son hangi service center da yaklaşık 7nay sürmüş sizinki


  • Merhaba bir kaç sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim eşim californiada yaşıyor online i-130 doldurduk bizim dosyaya california eyaleti mi bakacak yoksa online olduğu için rastgele bir eyalet mi bakacak? Bu i-130 işlemi ortalama ne kadar sürer ve online başvuru avantaj dezavantaj mı ? Son olarak biz yaklaşık olarak 1 yıl önce evlendik ve yeni başvuru yaptık konsolosluk aşamasına gelene kadar diyelim ki evlilik süremiz 2 yılı geçerse alacağım vize cr-1 mi ir-1 mi olur koşulsuz green card alabilir miyim yoksa başvurduğum tarihte ki evlilik zamanı mi önemli


  • cok sukur
    sonunda maıl aldım
    detay aşağıda


  • Herkese merhaba. Biliyorum hepiniz basvurulariniz uzerine bilgi paylasiyorsunuz fakat benim yine konuyla baglantili baska bir sorum var, forumda arastirdim ama bulamadim. Mazur gorun paylasildiysa. 😞
    Hem Turkiye hem de Abd vatandasiyim. 1 ay sonra Turkiye'ye gidip nisanlimla evlenecegim. Aklima takilan evlenmek icin Abd'den herhangi bir belge goturup goturmemem gerektigi. Danismanlik aldigim bir avukat belge gerekmiyor, donerken evlilik cuzdanini ve cevirisini getirmeniz gerekecek basvuruyu baslatmak icin dedi ama tecrubelerinizden faydalanmak istedim. Henuz evlenmedik, nikah yapip geri donecegim ama kacirmamam gereken bir sey var mi bilmiyorum. Konu ile ilgili bana yardimci olabilecek birileri varsa cok mutlu olurum. Keyifli gunler.


Benzer Başlıklar

  • K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

    Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • 0 Oy
    9 İleti
    990 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum