DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Merhaba arkadaşlar, neredeyse 2 ay oldu ABD ye giris yapali ve girisden sonra 1 hafta icinde adres değişikliği yapmama rağmen halâ her ay gss borcu cikiyor.. sebebi nedir var mi ayni sorunu yaşayan veya çözümü bilen?... 100 de zamli halde gelmiş hemde 🙄 adres tasiyinca çözülür denmişti ama aksine halâ geliyor bu borç. Bilenler cevaplarsa sevinirim.


  • @Berkan-Duru, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Merhaba arkadaşlar, neredeyse 2 ay oldu ABD ye giris yapali ve girisden sonra 1 hafta icinde adres değişikliği yapmama rağmen halâ her ay gss borcu cikiyor.. sebebi nedir var mi ayni sorunu yaşayan veya çözümü bilen?... 100 de zamli halde gelmiş hemde 🙄 adres tasiyinca çözülür denmişti ama aksine halâ geliyor bu borç. Bilenler cevaplarsa sevinirim.

    Merhaba, ABD’ye gidince, adres degisikligini nasil yaptiniz? CIMER sitesi ya da eDevletten mi, ABD’deki Turk buyukelciliginden mi? Tesekkur ederim.


  • @Busra-Akdag uscis asamasini bittirdiniz demek zannedersem NVc sureciniz basladi site anliyorum
    Cok Hizli sonclanmis


  • @Berkan-Duru merhaba ikametgahınızı Türkiye’de kapatmadıysanız gss yansıyor.eşimde aynı sorunu yaşadı 2008den beri Heray için yansıtılmış borcu ödemek zorunda kaldık.borcun sildirilmesi için gerekli evrakları çıkartmak daha maliyetli olur dedi eşim.Amerikadaki Türk konsolosluğundan belge istediler onlarda eski yıllara ait ismine gelen elektrik gibi faturalar istediler derken ödedik.Türkiyeden ayrılmadan ilk yapacağımız iş ikametgahı sildirmek.siz adres değişikliğini e-devletten Amerika adresi olarak mı güncellediniz?


  • Arkadaşlar dosyanız dışişleri bakanlığına gönderildi yazıyor, nvc aşaması mı oluyor bu? Endişeliyim lütfen aydınlatırmısınız


  • @feyza86 konsolosluga mail attik ikametgahimiz 1. Adres olarak abd oldu 2. Ikametgah Türkiye gozukuyor. Yardimci olursaniz sevinirim.. Kesin net çözüm nedir nereye ne yollamam gerek


  • @Sarajka en yakin Abd Türk konsolosluguna mail attik


  • @Berkan-Duru sgkya gittik nüfus müdürlüğünden ikametgahınızı sildirseydiniz böyle bir sorun yaşamazdınız dediler,sık yaşanan bir durummuş.bizde nüfus müdürlüğüne gidip sildireceğiz ama siz gitmişsiniz artık,çalışma bakanlığı alo 170 bilgi verebilir belki .Biz almadığımız hizmetin 15 yıllık ödemesini yaptık kesinlikle atlanmaması gereken bir konu.bende araştırayım öğrenirsem yine size iletirim.


  • @Gönül-Akbaş Tebrik ederim Gönül hanım. Her şey gönlünüzce olsun. Bundan sonraki adım derken Green Card’ı mı kastetttiniz? Eğer oysa başka bir yere bakmanıza gerek yok. USCIS sitesinden ödemenizi yapmanız lazım. Sonrasında da zaten ona göre gönderiyorlar. Ödeme yaptıktan sonra sayfada size IOE ile başlayan bir numara verecekler. Onu kaydedin. O numarayla takip edebilirsiniz.


  • @Sarajka Yes, unfortunately your friend’s wife is going to wait longer time than Turkish citizens who were born in Turkey. And they can contact with NVC to change the interview location. If I remember right, Bosnia has way shorter wait-line than Turkey in general. We actually tried to change it to Bosnia or Serbia but they didn’t let us because I’m not either citizen or a resident.


  • @Berkan-Duru, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @Sarajka en yakin Abd Türk konsolosluguna mail attik

    Berkan merhaba. Mail attık derken e-mail attığını mı diyorsun yoksa Adres Değişikliği Beyan Formu’nu postayla mı gönderdin? Bildiğim kadarıyla e-mail ile adres değişikliği yapamıyorsun. Ben de birkaç gün içerisinde yapacağım. Ona göre halledeyim.


  • @Busra-Akdag, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Arkadaşlar dosyanız dışişleri bakanlığına gönderildi yazıyor, nvc aşaması mı oluyor bu? Endişeliyim lütfen aydınlatırmısınız

    Evet NVC aşaması oluyor. Birkaç gün içerisinde hesap açma bilgilerinin olduğu mail gelir size. Bazen uzun sürüyor mailin gelmesi, panik yapmayın. Approval Notice’de “45 güne kadar mailiniz gelmezse iletişime geçin” yazıyor. Ama inşallah kısa zamanda gelir. Bu arada da NVC için sisteme yüklemeniz gereken belgeleri hazırlayın derim. Zaman kaybetmemiş olursunuz. 🙂


  • @Berkan-Duru gss borcu ne oluyor ben adresimi hiç değiştirmedim ikametgahımı almadım amerikaya bu sıkıntı olurmu bilginiz varmı


  • @Naerys adres beyan formu doldurup mail attim en yakın konsolosluga. Bu islem ABD girisinden 30 gun icerisinde yapilmali yoksa cezası var sanirim çok büyük meblağ olmasada.


  • @cokbekledik86 genel saglik sigortası. Her ay belirli miktar yaziliyor odenmesi icin. Yurtdisina tasinan ve adres degisikligi yapanlara gelmiyor diye biliyordum ama o ne ki.. 2 ay icin toplam 1200 tl yazılmış tum borcu odeyip adres degisikligi yapmis olmama ragmen.


  • @Berkan-Duru Sizin durumda ikinci adresin hala Türkiye görünüyor olmasından kaynaklı bir durum olabilir. Biz direkt konsolosluğa gidip adres kanıtı ile bildirim yapmıştık. İkinci adres Türkiye falan olmadı, direkt tek adresimiz ABD görünüyor. Hatta e-devlette ikamet ekranında hiçbir şey çıkmıyor, başka bir yerden kontrol edebiliyoruz. Şu an hatırlayamadım hangi ekran.


  • @Berkan-Duru zor birşey değil Türkiyede akrabası vardır sgkya sorsun ne diyorlarsa onu yapsınlar ben sigortam var çıksa bile ödemeye devam edeceğimden sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum.


  • Merhabalar arkadaşlar ben 25 Eylül'de DQ olmuştum biraz önce Mail geldi randevum 2 Ocak saat 08:30'da darısı bekleyenlerin başına


  • @lavita bu islemi online yapabilir miyim konsolosluga ugramadan? Zaten mail atmistim adres beyanıni.


  • Merhabalar.
    Biz de 25 Eylül tarihinde DQ olmuştuk. Görüşme randevusunu 9 Ocak olarak belirlemişler. Bekleyen arkadaşlara bolca sabır diliyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

548
Çevrimiçi

41.3k
Kullanıcı

4.4k
Konu

428.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum