@nilfersev, içinde söyledi: Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Gecen yıldan farklı bir şart yok o zaman değil mi ?
hayir, yok.
Merhaba arkadaşlar, benim covid haricinde aşı kartım yok. Yaş itibariyle okulda vb olduğumuz aşılar dijitale aktarılmadı. Sağlık kontrolü için aşı kartınızı nasıl çözdünüz ? Olduğum aşıları gereksiz yeniden yaptırmak istemiyorum. Doktor bunun için anlayışlı oluyor mu ? Tecrübeli arkadaşlar geri dönerse çok mutlu olurum 🙏🏻
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?
Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)
SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
Merhabalar, 14 Temmuz 2022 de I-130 formunu gönderdik. Başvurumuz appeoved olmus I-824 formu istediler. Doldurup gönderdik. Bu formun işleme sokulması ve I-130 formunun NVC ye gitmesi ve sonrasında NVC den bize ne kadar sürede cevap gelir? Bilgisi olan varsa paylaşırsa minnettar kalırım.Teşekkürler
Merhabalar, esim cift vatandaslığa sahip. temmuz 2022 işe başlamak için abd ye gitti. gitmeden kızımız ve benim içinI-130 a basvurdu.Approved msg si geldi fakat I-824 formunu doldurmamızı istediler.2 gün önce tutarıyla beraber postaladık. Bu işlemin ne kadar süreceği konusunda bilginiz var mı acaba? İşleme alınması NVC ye gitmesi devam ederken turistik vizeye başvurduk. ekim 2024 e randevu aldık. Randevu tarihini takip ederek öne çekmeye çalışıyoruz. Turistik vizeye başvurmak öteki başvuruyu sıkıntıya sokar mı acaba? Cevap verirseniz minnettar kalırım. Teşekkürler
@birumutolsun sana raporu veren bırımın bırde acık kopyasını vermesı gerekıyor bende pazartesı alıcam o sekılde verılmesı ve gonderılenın mutlaka kapalı olması gerektıgı solenıyor yenı bır dosya ıste ekolaraka kapalı gonder bır dılekce yaz durumu acıkla en temız bu yol
@Pelşin-Kardeş
ben avukatlı yapıyorum yopladıgım belgeler burda
List of Documents for Bona Fides of the Marriage
Güncelleme
I-130 Petition for Alien Relative
Submitted on December 16, 2022
November 9, 2023
Interview Was Scheduled
Uzun zamandır evlilikte greencard için interwiev görmemiştim.
Sizi yüz yüze mülakata mı çağırıyorlar?
@ozidemir Hangi eyalettesiniz acaba.Interview davet süresi eyaletten eyalete değişiyor sanırım
9 yaşındaki oğlum için hazırladığım I-485, I131 için dün red postası geldi. Yaptığım hata onun formlarını doldururken Preparer alanlarını doldurup imzalamammış. Canlı destek hattını arayarak doğrusunun ne olduğunu sorduk. Applicant alanlarını kendi adım ile doldurarak. Annesi olduğumu belirtip imzalamamı söyledi.
Red postasında, oğlumun diğer tüm diğer evraklarınıda göndermişlerdi. Hepsi için yeniden dosyayı oluşturdum ve bugün yeniden kargoladım.
Geri gönderilen formların altında elektronik numaralar vardı. Sanırım tarıyorlar. Ben hatalı imzalanmış olanları yeniledim sadece.
Medical form da açılmış olarak geri gönderilmişti. Onu da aynı şekilde geri gönderdim.
Süreci çocuğu ile yürütenler için detay ancak önemli bir bilgi.
@gastroNot evet yüzyüze mülakata çağrıldık . Massachusetts de yaşıyorum
merhabalar, yaklasik 1.5 ay once tum belgelerimi iletmistim. gectigimiz hafta icinde de parmak izi ve biometrik randevum vardi. bugun sistemi kontrol ettigimde standalone approval (EAD) gordum fakat i131 (travel) ile ilgili henuz bir guncelleme yok. dolayisiyla benim kartim advance parole olmadan mi gelecek ? bundan sonraki surec ne olmali
@FLbay sanirim sadece calisma izni. Benim belgeleri gonderdikten 4 ay sonra onaylandi I-765 ve onaylanan dokumanda combo card approval yaziyor. USCIS sitesinden baktiginizda I-131 ne durumda gorunuyor? Combo card onayindan sonra benim I-131 Case Closed'a dondu.
@FLbay Benimki de aynı şekilde stand alone approval’dı. Combo card değil sadece EAD kart geldi. I-131 advance parole için hala bekliyorum.
@researchescholar, içinde söyledi: ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@FLbay sanirim sadece calisma izni. Benim belgeleri gonderdikten 4 ay sonra onaylandi I-765 ve onaylanan dokumanda combo card approval yaziyor. USCIS sitesinden baktiginizda I-131 ne durumda gorunuyor? Combo card onayindan sonra benim I-131 Case Closed'a dondu.
merhabalar, i131 icin hala 2 months gosteriyor maalesef, o zaman bu durumda ilk olarak sadece calisma izni karti gelecek, travel izni olmadan
@lavita, içinde söyledi: ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@FLbay Benimki de aynı şekilde stand alone approval’dı. Combo card değil sadece EAD kart geldi. I-131 advance parole için hala bekliyorum.
tesekkurler, ben hep ikisi birlikte gelir diye arastirmistim fakat ayri ayri da geldigi durumlar olabiliyor o zaman. i131 ne durumda su an sizin
@FLbay Ben de öyle hayal etmiştim ama ne yazık ki olmadı. Neye bağlı olarak stand alone ya da combo’ya karar veriyorlar onu bilemiyorum. Benim I-131 hala “Case Was Received And A Receipt Notice Was Sent” adımında. I-130’um onaylanmasına rağmen değişmedi.
@lavita Merhaba I-130'unuz toplam ne kadar sürede onaylandı
@ozidemir Interview tamamlandı mı acaba
@Candemir-Candemir imzamdaki tarihler güncel. Başvurudan 86 gün sonra onaylandı.
@lavita merhaba. RFE için nasıl bir response dönüyorlar. Bende de RFE vardı ama henüz yanıt dönmediler
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum