Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 156 238.3k 173
  • ⭐⭐

    @caglar_oz Türkiyedeki şoförlerin çoğu yapmıyor ki şu dediklerinizi amerikada böylesini bulmak daha zor.


  • @Koray283 yemek içme sektötü çok farklı bir boyutta Us de ben şok geçirmiştim, kapısından girmeyeceğim mekanlar müşteriden kırılıyordu, fast food desen zaten deli gibi iş yapıyorlar uzun lafın kısası mübalağ yapmıyorum en iyisinden en berbat yemek mekanları işten yıkılıyordu, çok garip gelmişti bana tabi bunda evde yemek yapmama kültürü etkili ama ufacık bir yerde bile onlarca mekanın 7/24 dolu olması çok garip gelmişti yeme içme işini yabana atmayın derim, 10 masa ufak bir yer bile olmayacak gelir yaratabilir


  • @caglar_oz cok doğru ama yine de hic bilmeden bu sektöre girmek cesaret ister…yas ilerledikce alacagimiz riskler daha azaliyor ister istemez

  • ⭐⭐

    Yeme içme sektörü zor bir sektör. Sabah akşam çalışıyorsun. Hafta sonlarıda çalışıyorsun. Kendine vakit az kalıyor. Hizmet sektörü genelde böyle zaten.

    E bunun yanında yemek için usta buldun şef buldun,adam ayrıldı gitti o arada sıkıntıya giriyorsun.

    Bana göre abd de yapılabilecek işler ustası yardımcı ayrıldığında şahsen kendimizin onun yerini doldurabileceği bir iş olmalı. Şoför istifa mı etti kendimiz tıra çıkıyor olabilmemiz lazım, mutfak şefimiz ayrılıyor mu,en az onun kadar yerini doldurmak lazım. Bende büyük araba ehliyeti var ama hiç kullanmadım. Şu ana kadar ihtiyaç olmadı ama ihtiyaç halinde çıkabilirim araca. Bunun gibi. Gelecekteki ticari planlarınız içerisinde bu yedeklemede olsun derim.

    @caglar_oz, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    @Koray283 yemek içme sektötü çok farklı bir boyutta Us de ben şok geçirmiştim, kapısından girmeyeceğim mekanlar müşteriden kırılıyordu, fast food desen zaten deli gibi iş yapıyorlar uzun lafın kısası mübalağ yapmıyorum en iyisinden en berbat yemek mekanları işten yıkılıyordu, çok garip gelmişti bana tabi bunda evde yemek yapmama kültürü etkili ama ufacık bir yerde bile onlarca mekanın 7/24 dolu olması çok garip gelmişti yeme içme işini yabana atmayın derim, 10 masa ufak bir yer bile olmayacak gelir yaratabilir


  • @selamibasaran isi yapabiliyor olmaya kesinlikle katiliyorum…türkiyede olsak elbet birini buluruz çevremizi kullanir vs ama oralarda çok zor…E2 icin o yüzden franchise lar daha bir mantıklı gibi geliyor en azindan arkada bir destek oluyor…öbür türlü çok zor


  • @Koray283 Cafe işi, Türkiye dekini bilmem ama burda tahmininden çok daha kolaymış. Evde elma bile soyamayan oğlum, devraldığı cafeyi 3 aydır sorunsuz işletiyor burada. Yap-sat mantığından çok al-sat mantığı geçerli burada (en azından bizim cafe için bunu söyleyebilirim) Yaptıklarının da malzemesi hazır, mesela kurabiye hamuru hazır, sadece tepsiye koyup 10 dk fırınlaniyor. Ben gelmeden önce profesyonel barista eğitimi aldım oğluma yardımcı olmak amacıyla ama inanın gereksizmis, bizdeki 3.dalga kahveci olayı yok burda, herşey gidiyor yani 😃 oğlum devraldığı cafede bir haftalık egitimle çözdüyse, herkes yapar. Önemli olan doğru lokasyou bulmak, yoksa yeme-icme işi her türlü tutuyor burda lokasyon doğruysa. Restoran işini bilemem o zordur belki.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Daha önce I-140 ile ilgili vermiş olduğum eksik / hatalı bir bilgi var onu düzeltmek istiyorum.

    I-140 onayından sonra 180 gün geçtiyse, sponsor çekilse bile farkı bir sponsora geçebiliriz demiştim ama bu bilgi kısmen doğru. Ancak bu sadece AOS yöntemi için geçerli. “AC21 portability - 180 days rule” deniliyor buna. AOS file edilmiş ve I-140 onayı üzerinden 180 gün geçtiyse bundan faydalanabiliyoruz.

    Consular Processing yönteminde maalesef bu mümkün değil. CP ile ilerliyorsak vizemizi alana kadar sponsor aynı kalmalı ve bize sponsor olma niyeti devam etmeli. Sponsor I-140’ı geri çekerse veya kapanırsa süreç sıfırdan başlıyor yani yeni sponsor ve LC gerekiyor, PD miz sıfırlanıyor. Büyük sponsorlar / firmalar için böyle bir risk pek yok ama yine de bu durumu bilmekte fayda var diye düşünüyorum.


  • @tufank Consular tam eziyet herşeyiyle, canım AOS :)

  • ⭐⭐⭐⭐

    @caglar_oz AOS bu açıdan ve erken yerleşmek açısından avantajlı. CP de vizeyi alıp her şey hazır bir şekilde gidilebilme imkanı olduğu için avantajlı. Keşke CP ile AOS süreleri yakın olsa birbirine o zaman bu kadar kafa yormak zorunda kalmazdık :)


  • @tufank İşte bu üzdü :( LC doldurmasaydık bari zaten en uzun onay evrakı o. Neyse ki sponsorumuz büyük bir firma bir sorun yaşamayacağız diye ümit ediyorum.


  • @tufank peki böyle bir durumda refund veriyor mu bdv? Bizden kaynaklı bir durum değil sonuçta?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Koray283 refund vermiyor ama sürece yeni bir sponsor ile başlatıyor ek ücret talep etmeden. Ama bana kalırsa bu yetersiz. sponsora da bir yaptırım uygulamaları lazım, kaybedilen zamanın telafisi için. Sponsorları dikkatli seçmeleri gerekiyor.


  • @tufank peki bana başlarken dediler ki yaş önemli bir kriter bizde bu yüzden eşimin üzerinden katildik…şimdi 2 yıl sonra sıfırdan başlanırsa e eşimin yaşıda ilerlemiş olucak ve bu da bir risk olusturucak…ben belki bu riski almak istemeyecegim…nasıl bizden kaynaklı bir sorunda refund olmuyorsa sponsor kaynaklı da olmalı…yanılıyormuyum?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Koray283 evet ben bu konuda hemfikirim yani sponsor kaynaklı sorunlarda bir tazminat olmalı, bunu iyileştirmeleri gerekiyor. Eskiden belki çok seçici değillerdi ama covid zamanı yaşananan sıkıntıların çok uç örnekler olduğunu biliyoruz, her yer kapalıydı. Bazı sponsorların / şubelerin ayakta durmaları mümkün değildi. Bugün artık böyle bir sorun yok ve yaşanan bu sıkıntılardan dolayı daha seçici davranıyorlar.

    Yaş ile ilgili neden böyle bir uyarı yapıldı bilmiyorum, belki fiziksel olarak zor olacağı içindir. Bunun haricinde mülakatta yaşın bir sorun yaratacağını düşünmüyorum. Aday fiziksel olarak 8 saat çalışmaya elverişli ve işi yapmaya niyetli ise bir sorun yoktur.


  • @Koray283 koray bey sakıncası yoksa kaç yaşındasınız ? Eşim 44 yaşında hiç böyle bir uyarı almadık...


  • @tufank ben bunu yabancı bi sitede okumuştum translate yapıp, sanırım ben yanlış anladım demiştim. doğruymuş... cp de neden böyle yapıyorlar anlaşılır gibi değil işlem aynı işlem çok enteresan.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @serel az önce Mitchell in yaptığı canlı yayında bu soru soruldu. Max yaş sınırı var mıdır diye. İsterseniz büyük anneniz veya babanız bile başvurabilir cevabı geldi, yeter ki işi yapmaya niyetli ve fiziksel olarak uygun olsun :) O yüzden ben de yaşın bir kriter olduğunu düşünüyorum vize mülakatında. Abd de bazı fast food restaurantlarında 70 yaş üstü insanlar gördüm. İşi yapabildikten sonra kimse neden başvurdun diyemez..


  • @serel @tufank ben 45 eşim 42…haa benim özelimde bir sorun olmaz eşim eski voleybolcu yani fiziksel olarak bir sorun olmaz…serel hnm biz sürece başlarken 3-4 sene sürse ben 50 olurum diye düşünmüştüm bunu bize orcun bey(eb3vize) söylemisti hatta 45 yasinda birinin basvurusunu alamayız demisti biz öyle bdv ye yöneldik…madem boyle bir risk var o zaman esimin üstünden baslatalım dedim…ama düsünsenize bu yaslarda kaybedilicek 2 yıl bizim icin cok sey ifade eder…tekrar sil bastan sıfırdan baslamak istemeyebilirim dimi? İnsallah boyle bir durum olmaz devamli bug aramaktan kötu dusunmekten bıktık….neyse iyi dusunelim…

  • ⭐⭐⭐⭐

    @serel bu işlem I-485 yani AOS un bir özelliği. Bana da saçma geliyor ama maalesef CP ve DS-260 formu için böyle bir seçenek yok. Ben yine de başvurduğumuz sponsorlar ile pandemi gibi ekstrem durumlar olmadığı sürece bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum çünkü çok büyük firmalar, bir anda batmaları ve sektörden çekilmeleri çok olası değil. Elimizde PD olduktan sonra dert etmemeliyiz. Önemli olan LC nin doldurulması ve kuyruğa girmek. Sponsorun çekilmesi çok düşük bir ihtimal.

    Ayrıca canlı yayında USCIS in son zamanlarda verdiği vize onaylarından bahsedildi. PD si current olmayan dosyalar bile green card alıyorlarmış. Geçen aylarda konuşmuştuk bu örnekleri. bir hata mı var yoksa bu bir reklam için mi paylaşılıyor diye. Ama doğruymuş. Bizim kategoride bülten bazı durumlarda baz alınmıyor işlemler işim. Çünkü geçmiş senelerde kaybedilen kotalar var, mümkün olduğu kadar içerideki dosyaları işleme alıyor USCIS. Aynı performansı konsolosluklar içşn de bekliyoruz. Ne kadar çok vize verilirse önümüz o kadar çok açılır.

    Son olarak Ocak 2024 için bültende en azından 1-2 ay da olsa bir ilerleme olacağı beklentisi var, belki daha fazla bile olabilir önümüzdeki aylarda bakalım hayırlısı.

  • ⭐⭐

    @tufank daha önce izlediğim bir yayında da böyle demişti. 50-60 lı yaşlarda başvuranlarda var demişti. Süreçler hızlansada bu hesapları hiç yapmasak.


Benzer Başlıklar

  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • EB vizeleri için AOS (Adjustment of Status) vs CP (Consular Processing)

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    8
    0 Oy
    8 İleti
    2k Bakış
    MartinOceanM
    @crazycells hocam banka borcum var waiver verirler mi yoksa bu sadece öğrenim borcu olan arkadaşlar için mi geçerli?
  • ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak

    Kilitli İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    Emir ZenginE
    @Rhonster, içinde söyledi: ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak @Emir-Zengin sorularınızı ilgili başlıklar altında sormanız gerek https://yesilkartforum.com/forum/topic/105/o-olağanüstü-yetenekli-kişiler-vizesi?_=1629067776337 Teşekkürler bulamamıştım.
  • ABD'de yatirim yaparak GC almak (EB5 vizesi)

    Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    70
    4 Oy
    70 İleti
    8k Bakış
    K
    @mdnone New Jersey'de 2019 Aralik ayinda bir ev aldik. Pesinat olarak verecegim parayi Turkiye'den banka uzerinden SWIFT etmistim. Mortage sirketi bu parayi kabul etmedi. "Para en az 6 ay once ABD'ye gelmis olmaliydi" dedi. Bizim MASAK ile, ABD'nin kara para aklama kurumu, her ABD bankasindaki parayi 6 ay ile 1 yil icinde ya aklamis oluyor sanirim. Bu bilgiyi mortgage sirketinde calisan yetkili verdi. Mantikli bir bilgi aslinda. Ben TR'den ABD'ye yuklu miktar (EB5'e yeter miktarda) para transferi yaptim, hic sorun cikmadi. "Nereden buldun" diyen olmadi bana. O para yaklasik 1 yil Turkiye'de bir kamu bankasinda duruyordu. Banka size $800K verecek ve nakit teminat sozlesmeye yazmayacak, hangi banka bu? E2 ile ilgili cok fazla simsar var. Benim direkt tanidigim bir kisi veya firma yok. Dikkatli ve guvenilir firma bulmaya calisin, dikkatli olun. ingilizce sozlesmelerle devir alacaksiniz, size haklarinizi koruyacak bir avukat bularak ilerleyin mutlaka.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

9

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum