@aixl Ben Advance Parole dokümanı ile Ağustos ayında Türkiye’ye gidip, Ekim ayında Amerika’ya geri döndüm. Gidiş dönüş THY ile seyahat ettim. Arkadaşların da dediği gibi endişelenecek bir şey yok.
Amerika’dan çıkışı JFK’den, dönüşte girişi ise San Francisco’dan yaptım. Çıkışta neredeyse hiç bir şey sormadılar, evrağı da istemediler. Onlar istemeyince her ihtimale karşı belki çıkarken de stamp falan basmaları gerekiyordur, dönüşte sorun olmasın diye ben sordum. Bu dokümanla çıkıp gireceğim, kontrol etmeniz gerekiyor mu diye. Doküman dönüşte gerekli, çıkışta bakmıyoruz dediler.
Dönüşte de eşimle beraber (eşim greencardlı) beraber pasaport kontrole girdik. Eşime ne kadar süredir ABD dışındasınız, yanınızda yiyecek getirdiniz mi gibi şeyler sordular. Bana hiçbir şey sormadılar. Sadece belgenize stamp basmamız gerekli o yüzden sizi arka odaya alacağız dediler. Eşim bagaj almaya ben de tek başıma arka odaya gittim. Yaklaşık 10-15 dakika bekledim. Bu arada odada sadece sizin gibi formalite icabı bekleyenler değil, dokümanı olmayanlar, sıkıntılı durumu olanlar falan da bekliyor. Ben sıra beklerken onlara sorguya çekme gibi sorular soruldu. Bu durum sizi germesin, sizin durumunuz farklı. Şayet sıkıntılı bir durumunuz yok, sadece advance parole dokümanına stamp vurulması için oradaysanız biraz formaliteden orda bekliyor oluyorsunuz. Beni bi 10-15 dakika sonra çağırıp pasaportumu ve evrağımı verdiler. Hiçbir ek soru sormadan gidebilirsiniz dediler.
Yalnız eğer ABD içi aktarma uçuşunuz varsa, bu odada bekleme falan durumundan pasaporttan geçişiniz normalden uzun sürüyor. Biletinizi ona göre alın, biz aktarmalı uçuşumuzu kaçırdık mesela.