Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Mr-Janus "Yemek konusunda baya yetenekliyim, orada bu iş üzerine devam etmeyi istiyorum" demen de olur. Yapacağı iş konusu yüzünden vize alamayan duymadım hiç.. Rahat olun bence..


  • @Yıldıray81 Cevap için teşekkür ederim hocam. Şansınız bol olsun 🙂 Herkese bol şans 😃


  • @Yıldıray81 %1 lik bir ihtimal diger yollardan daha mi olasilik dahilinde oluyor? Almanya bircok olanak cikardi. Tam vakif degilim ama bir meslek sahibi almanyada kolayca kalabildigine dair bilgi veren onlarca youtube kanali var. Ufak bir arastirma ile daha cok detaya ulasilabilir diye dusunuyorum.
    10k usd bence cok para. Kartelin elinden kurtulsaniz meksika cok tekin degil hadi onu da gectim saka saniyorsunuz ama bir ulkenin sinirindan kacak gecmenin riskini hic duymadiniz sanirim...
    Sizi oldurup yol kenarina atmadiklari kesin ama ellerinde ciceklerle de beklemediklerine eminim.

  • ⭐⭐⭐

    @cgenel başvuru formuna mı yazmadınız oğlunuzu?

  • ⭐⭐⭐

    @Mr-Janus lottery mülakatında böyle bir soruya denk gelmedim ne kendi mülakatımızda nede şu ana kadar okuduğum mülakatlarda. Nedeninizle bir işleri yok çünkü


  • @Emre-Kurtulmuş Ben mesleki bir tecrübeye sahip olmadığım için bu konuyu kafama takmıştım. Genelde Avrupa ve Amerika vize mülakatlarında sebep soruluyor diye biliyordum fakat bu bir loto tarzı çekiliş olduğu için turist vizesi gibi irdelenmiyor sanırım. Teşekkür ederim. Amerika macerasında yolunuz açık olsun 🙂

  • ⭐⭐

    @simurg9492 hocam kaçak olunca galiba araba ev felan da alamıyorsunuz ömrünüz boyunca yani bence hiç mantıklı değil kaçak olarak banka hesabı açıp kart bile çıkarabilir misiniz büyük bir soru işareti


  • Buyrun. Yeni geldi. Abd sınırında yakalanan türkler. Bakalım ilerde bizi ne bekliyor?


  • @Kekw Az daha böyle giderse sıkıntı olucak gibi.


  • @simurg9492 Ben kaçak yolla Amerika'ya gitmeyi savundum da farkında mı değilim? 🙂 Kaçak yolla gidilmemeli zaten. Neden böyle bir izlenime vardınız?


  • @asariel Hocam merhaba, hesabınız son derece tutarlı görünüyor; ama kira hesabı yaparken ilk 2 ay + son ay + depozito olarak hesap yapmanızı tavsiye ederim. Zira ABD'de hiç geçmişiniz olmadığı için ev sahipleri biraz daha fazla garanti talep ediyorlar. 1 de mümkünse araba masrafı eklemek gerekir, zira New York, Boston, Chicago gibi şehirlerin merkezinde değilseniz arabasız yapılmıyor.


  • @Yıldıray81 Benim ilk cumlemde DV ile ilgili seyler yazili farkettiyseniz. Sonra diger alternatiflere gectim. Ben sizin kacak gecisleri savundugunuzu soylemedim. Bence ima olarak algiladiniz ama ben TAMAMEN amerikanin alternatif olmaktan cikmakta oldugunu ifade eden devaminda buraya gitmek icin kullanilan yollarin da ciddi efor ve risk gerektirdigini, daha sonrasinda da avrupanin hatta almanyanin daha elle tutulur bir alternatif oldugunu ifade ettim GENEL olarak...

    Burada asla hicbir arkadasimi suclayici igneleyici ya da KOTU elestiren bir yazim olmaz olamaz da. Haddime degil.

    Ben amerika icin yukarida yazdigim gibi dusunurum bir baskasi baska dusunur bu cok normaldir. HERKES HIKAYESINI KENDI YAZAR.


  • @Yıldıray81, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @simurg9492 En kolay yolu nedir Almanya'nın? Ben bildim bileli Almanya işçi alıyor ama LAFTA. Daha hiç gideni görmedim başvuruyla. Evlilik yoluyla veya kaçak yolla gideni duydum o ayrı. Sağlıkçılar için belki kolaydır diyecem ama onlarda da dil şartı istiyorlar.
    Özetle İsviçre'nin Alman kantonunda doğmuş ve orada ilkokul eğitimi almış olmama rağmen şu an ben dahi gidip yerleşemiyorum. GC çıkıp gitmek daha basit inanın 🙂

    Hocam bildigim kadariyla degil isvicre avrupa parlementosunun icinde dogsaniz avrupa icin vatandaslik sartlari bellidir. Siz vatandas degilseniz herkes ayni malesef. Almancaniz varsa o ayridir. Bir de mesleginiz tabiki de. Meslegi olan dil yetenegi olan herkese su aralar almanya kapilarini aciyor diye DUYDUM. Bence bir dusunun bunu. Almanya gercekten muhtesem bir memleket...


  • @simurg9492 Teşekkürler. Almanya'ya siz başvurun. Benim için GEREK YOK!


  • @simurg9492 Liseyi Almanca okudum, şimdi de b-1 seviyesi Almancam ve belgem var. Almanya'nın farklı bölgelerine 4 kez gittim, en çok ilgimi çeken yer Kuzey Ren - Vestfalya bölgesi oldu; hele ki Königswinter isimli bir kasabası var ki; gerçekten çok huzurlu; ama imkanım olsa oraya değil, daha kuzeydeki Hollanda'ya yerleşirdim 🙂 İş vizelerinin ilk senesinde Almanca şartı aranmaz; ama kaldığınız sürede kursa gidip ilk sene sonunda temel dil sınavını geçmeniz şartı vardır.

    Almanya'daki şirketler; makine, güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi bileşenleri üzerine çalışabilecek, araştırma yapabilecek Türk mühendisleri işe alma konusunda çok hevesliler, hatta onlar adına mühendis araştıran şirketleri bile var, bunlara bir de sağlık görevlilerini ekleyebiliriz (sağlıkçılarda mesleki dil sınavını geçme şartı var); ancak temel işçilik, sosyal araştırmacı gibi konularda maalesef kapıları ardına kadar kapalıdır diyebilirim. Ben avrupa yerine ABD'yi tercih ettim; bunun da sebepleri ekonomikten ziyade sosyaldir. Almanya'da Almanlar var, başka bir dile karşı toleransları yok, çok fazla ve katı kuralları var, finansal olarak ABD gibi esnek değil, kırsal bölgeleri hariç evler çok ufak ve birbirine çok yakın.

    ABD'de ise Amerikanlar yaşıyor, etnik temele dayanmayan bir ulus, dolayısıyla ayrımcılığa uğrama olasılığınız daha düşük, az sayıda ve kesin uygulanan kuralları var, finansal imkanları çok gelişmiş durumda, iş imkanları çok fazla, dünyanın en iyi üniversitelerine ev sahipliği yapıyor, üniversite kampüsleri Almanya'daki kasabalar kadar büyük vb.

    Dediğiniz gibi herkes kendi tarihini yazar, herkesin beklentisi ve gerekçesi farklıdır.


  • 9.05'te sirenler çalarken, M. Kemal Atatürk'ün aklıma düşen sözü: 'Benim naciz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.' Ölümünün 85. yılında saygıyla..


  • Allah rahmet etsin Atatürk sayesinde bu coğrafyada rahat bir hayat yaşıyoruz...


  • @mert0653 sosyal medyadan daha keyifli ve kaliteli zaman burada 😇


  • @EasternStar Hocam tam olarak yazdığınız sebepler ile tutarları yüksek yazdım aslında, ev için emlakçı ev + depozit yazdım ama tutarı lüks bir ev üzerinden yazdım gibi gibi oradan arta kalan tutarlar da araba işini yada diğer giderlere gibi düşünebilirsiniz inşallah kazanırız da tek sorun bunlar olur 🙂


  • Türkiye’den alınan siber güvenlik uzmanı/etik hacker vb sertifikaları (uluslararası geçerli) Abd’de işe yarar mı sizce?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum