@gucarslan teşekkür ederim
-
@SUAT-GUNAY bu devirde halen bunlara inanan varsa ne diyelim 🙂 $2500 ödediği GC çekilişini kazanır umarım
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2025 Sohbet Odası
-
@Mr-Janus "Yemek konusunda baya yetenekliyim, orada bu iş üzerine devam etmeyi istiyorum" demen de olur. Yapacağı iş konusu yüzünden vize alamayan duymadım hiç.. Rahat olun bence..
-
@Yıldıray81 Cevap için teşekkür ederim hocam. Şansınız bol olsun
Herkese bol şans 
-
@Yıldıray81 %1 lik bir ihtimal diger yollardan daha mi olasilik dahilinde oluyor? Almanya bircok olanak cikardi. Tam vakif degilim ama bir meslek sahibi almanyada kolayca kalabildigine dair bilgi veren onlarca youtube kanali var. Ufak bir arastirma ile daha cok detaya ulasilabilir diye dusunuyorum.
10k usd bence cok para. Kartelin elinden kurtulsaniz meksika cok tekin degil hadi onu da gectim saka saniyorsunuz ama bir ulkenin sinirindan kacak gecmenin riskini hic duymadiniz sanirim...
Sizi oldurup yol kenarina atmadiklari kesin ama ellerinde ciceklerle de beklemediklerine eminim. -
@cgenel başvuru formuna mı yazmadınız oğlunuzu?
-
@Mr-Janus lottery mülakatında böyle bir soruya denk gelmedim ne kendi mülakatımızda nede şu ana kadar okuduğum mülakatlarda. Nedeninizle bir işleri yok çünkü
-
@Emre-Kurtulmuş Ben mesleki bir tecrübeye sahip olmadığım için bu konuyu kafama takmıştım. Genelde Avrupa ve Amerika vize mülakatlarında sebep soruluyor diye biliyordum fakat bu bir loto tarzı çekiliş olduğu için turist vizesi gibi irdelenmiyor sanırım. Teşekkür ederim. Amerika macerasında yolunuz açık olsun

-
@simurg9492 hocam kaçak olunca galiba araba ev felan da alamıyorsunuz ömrünüz boyunca yani bence hiç mantıklı değil kaçak olarak banka hesabı açıp kart bile çıkarabilir misiniz büyük bir soru işareti
-
-
@Kekw Az daha böyle giderse sıkıntı olucak gibi.
-
@simurg9492 Ben kaçak yolla Amerika'ya gitmeyi savundum da farkında mı değilim?
Kaçak yolla gidilmemeli zaten. Neden böyle bir izlenime vardınız? -
@asariel Hocam merhaba, hesabınız son derece tutarlı görünüyor; ama kira hesabı yaparken ilk 2 ay + son ay + depozito olarak hesap yapmanızı tavsiye ederim. Zira ABD'de hiç geçmişiniz olmadığı için ev sahipleri biraz daha fazla garanti talep ediyorlar. 1 de mümkünse araba masrafı eklemek gerekir, zira New York, Boston, Chicago gibi şehirlerin merkezinde değilseniz arabasız yapılmıyor.
-
@Yıldıray81 Benim ilk cumlemde DV ile ilgili seyler yazili farkettiyseniz. Sonra diger alternatiflere gectim. Ben sizin kacak gecisleri savundugunuzu soylemedim. Bence ima olarak algiladiniz ama ben TAMAMEN amerikanin alternatif olmaktan cikmakta oldugunu ifade eden devaminda buraya gitmek icin kullanilan yollarin da ciddi efor ve risk gerektirdigini, daha sonrasinda da avrupanin hatta almanyanin daha elle tutulur bir alternatif oldugunu ifade ettim GENEL olarak...
Burada asla hicbir arkadasimi suclayici igneleyici ya da KOTU elestiren bir yazim olmaz olamaz da. Haddime degil.
Ben amerika icin yukarida yazdigim gibi dusunurum bir baskasi baska dusunur bu cok normaldir. HERKES HIKAYESINI KENDI YAZAR.
-
@Yıldıray81, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@simurg9492 En kolay yolu nedir Almanya'nın? Ben bildim bileli Almanya işçi alıyor ama LAFTA. Daha hiç gideni görmedim başvuruyla. Evlilik yoluyla veya kaçak yolla gideni duydum o ayrı. Sağlıkçılar için belki kolaydır diyecem ama onlarda da dil şartı istiyorlar.
Özetle İsviçre'nin Alman kantonunda doğmuş ve orada ilkokul eğitimi almış olmama rağmen şu an ben dahi gidip yerleşemiyorum. GC çıkıp gitmek daha basit inanın
Hocam bildigim kadariyla degil isvicre avrupa parlementosunun icinde dogsaniz avrupa icin vatandaslik sartlari bellidir. Siz vatandas degilseniz herkes ayni malesef. Almancaniz varsa o ayridir. Bir de mesleginiz tabiki de. Meslegi olan dil yetenegi olan herkese su aralar almanya kapilarini aciyor diye DUYDUM. Bence bir dusunun bunu. Almanya gercekten muhtesem bir memleket...
-
@simurg9492 Teşekkürler. Almanya'ya siz başvurun. Benim için GEREK YOK!
-
@simurg9492 Liseyi Almanca okudum, şimdi de b-1 seviyesi Almancam ve belgem var. Almanya'nın farklı bölgelerine 4 kez gittim, en çok ilgimi çeken yer Kuzey Ren - Vestfalya bölgesi oldu; hele ki Königswinter isimli bir kasabası var ki; gerçekten çok huzurlu; ama imkanım olsa oraya değil, daha kuzeydeki Hollanda'ya yerleşirdim
İş vizelerinin ilk senesinde Almanca şartı aranmaz; ama kaldığınız sürede kursa gidip ilk sene sonunda temel dil sınavını geçmeniz şartı vardır.Almanya'daki şirketler; makine, güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi bileşenleri üzerine çalışabilecek, araştırma yapabilecek Türk mühendisleri işe alma konusunda çok hevesliler, hatta onlar adına mühendis araştıran şirketleri bile var, bunlara bir de sağlık görevlilerini ekleyebiliriz (sağlıkçılarda mesleki dil sınavını geçme şartı var); ancak temel işçilik, sosyal araştırmacı gibi konularda maalesef kapıları ardına kadar kapalıdır diyebilirim. Ben avrupa yerine ABD'yi tercih ettim; bunun da sebepleri ekonomikten ziyade sosyaldir. Almanya'da Almanlar var, başka bir dile karşı toleransları yok, çok fazla ve katı kuralları var, finansal olarak ABD gibi esnek değil, kırsal bölgeleri hariç evler çok ufak ve birbirine çok yakın.
ABD'de ise Amerikanlar yaşıyor, etnik temele dayanmayan bir ulus, dolayısıyla ayrımcılığa uğrama olasılığınız daha düşük, az sayıda ve kesin uygulanan kuralları var, finansal imkanları çok gelişmiş durumda, iş imkanları çok fazla, dünyanın en iyi üniversitelerine ev sahipliği yapıyor, üniversite kampüsleri Almanya'daki kasabalar kadar büyük vb.
Dediğiniz gibi herkes kendi tarihini yazar, herkesin beklentisi ve gerekçesi farklıdır.
-
9.05'te sirenler çalarken, M. Kemal Atatürk'ün aklıma düşen sözü: 'Benim naciz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.' Ölümünün 85. yılında saygıyla..
-
Allah rahmet etsin Atatürk sayesinde bu coğrafyada rahat bir hayat yaşıyoruz...
-
@mert0653 sosyal medyadan daha keyifli ve kaliteli zaman burada

-
@EasternStar Hocam tam olarak yazdığınız sebepler ile tutarları yüksek yazdım aslında, ev için emlakçı ev + depozit yazdım ama tutarı lüks bir ev üzerinden yazdım gibi gibi oradan arta kalan tutarlar da araba işini yada diğer giderlere gibi düşünebilirsiniz inşallah kazanırız da tek sorun bunlar olur

-
Türkiye’den alınan siber güvenlik uzmanı/etik hacker vb sertifikaları (uluslararası geçerli) Abd’de işe yarar mı sizce?
Benzer Başlıklar
175
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k