@numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak
Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum.
Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor

️ darısı hepimize
26 Ekim'de Adana'dan İstanbul aktarmalı Atlanta uçuşum vardı ve sorunsuz bir şekilde bitti. Uçuş 11 saat civarı sürdü ve gerçekten yorucuydu. Uçak içi hizmetler çok iyi, içecek yiyecek sınırsız. Havaalanına indikten sonra yolcular ikiye ayrılıyor. Abd vatandaşları ve diğer vatandaşlar diye. Gişedeki görevli bana evliliğim hakkında birkaç soru sorduktan sonra beni vize kontrol birimine götürdü. 10 dakikalık bekleyişin ardından pasaportuma damgayı vurdu ve başka bir işlemim olmadığını söyledi. 3 Kasım'da SSN ofisine gittim ve bilgilerimi verip SSN numaramın olduğu kağıdı aldım. Görevli bayan 2 hafta içinde SSN kartımın da geleceğini söyledi. 2 gün sonra kartım geldi. Kart dediğime bakmayın bildiğiniz kuşe kağıdına basıp gönderiyorlar. Sırada Greencard'ın basılmasını beklemek var. Umarım herkes en kısa sürede sevdiklerine kavuşur. Sorularınız olursa yine buralarda olacağım. Sağlıkla kalın