Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Ben Amerikan vatandaşıyım Anneme Green Card başvurusu yapacağım ve o şu anda Amerika da bulunuyor. İşlemlere başladığımızda ziyaretçi vize suresi bittiğinde Türki'ye 'ye dönmesi gereklimi yoksa işlemler sonuçlanınca ya kadar ABD de kalabilir mi?


  • Merhaba, i-130A formunu doldururken 7. kısımdaki isim soy isim kısmında pdfte sorun var, tıklanıp cevap yazılmıyor. Bu konuda ne yapabiliriz? Adımı soy adımı yazmazsam geçerli olmayacağını biliyorum.


  • @salimekoken çıktı aldıktan sonra el ile yazdım ben orayı. Adobe Reader ı indirip orada düzeltmede yapılabiliyor ancak bu form için ben o kısmı elle çıktıya yazdım.


  • Merhabalar, dun itibariyle ABD vatandasi oldum cok sukur 🙂 Turkiye'de yasayan agabeyime I-130 doldurmaya basladim simdi. Ben evliyim, abim de evli; ikimizin de birer cocugu var (alakali mi bilmiyorum ama yazdim yine de).

    Proof of sibling relationship'e ne yukleyecegim? Cok dilli nufus kayit ornegimi yukledim ama abime dair bilgi yok orda. Abim e-devletten bu belgeyi alamiyor niyeyse. O normal nufus kayit ornegini indirirse, nereye cevirtip yukleyelim?


  • Merhaba,
    Ekim ayında I-130 formunu online doldurarak F2A sürecimi başlatmış olduk. I-130 formunun onaylanmasını bekleme aşamasındayız.

    Bu süreçte USCIS ten herhangi bir RFE talebi veya eksik evrak talebi gelirse bu durumun nasıl farkında olacağız acaba?

    MyUscis hesabımıza giriş yaptığımızda inbox’ta bir mesaj mı göreceğiz yoksa online status check yaptığımız yerde RFE mesajı mı göreceğiz?

    Konuyla ilgili bilginiz varsa çok sevinirim.


  • @Bbg21 Merhaba, umarım kısa sürede olumlu dönüş alırsınız.
    Receipt number SMS olarak sizinle paylaşılıyor ancak posta ile gelmesi zaman alabiliyor. İkinci en önemli gösterge ise hesabınızdan parayı çekmeleri. Biz karttan cekilmesi için form doldurmustuk. O para çekildiğinde dosya ile ilgili işlem yapıldığını anlayabiliyorsunuz.
    Receipt Number sonrasında dosyanızı USCIS hesabınızla, bir case i takip etmek istiyorum adımından "Receipt Code" ile eşleştireceksiniz. Eğer ilk kez dosya takibi yapacaksanız size "Access Code" da soracak. Bu kodu 1-USCIS destek hattını arayarak, 2-Aynı sayfadan destek mesajı göndererek elde edebilirsiniz. Ben ikisinide yapmıştım. 2. maddeye dönüş zaman alıyor. Telefonda daha hızlı veriyorlar. Ancak telefonda da operatöre bağlanmak çok zor.
    Access Codunuzu da aldıktan sonra. Dosyanız hesabınızda görünüyor. RFE ya da herhangi bir talep varsa Dokumanlar adımında hepsi yer almaktadır.
    Hiç birini yapmazsanızda mail adres olarak belirttiğiniz adresinize RFE talep formunu posta ile gönderiyorlar.


  • @frida_beau Merhaba, USCIS hesabıma giriş yaptığımda dosyamın altında bulunan Documents sekmesinin altına Notice olarak RFE dosyası mı geliyor?

    Email ve SMS ile ilgili dosyayı file ettiğimiz zaman herhangi bir bildirim almadığımız için sormak istedim. NOA 1 imiz aynı gün geldi bize, daha sonra posta olarak da geldi ancak email ve sms bildirimi almadık. Bu sebeple RFE durumu olursa gözümden kaçmasın ve hızlı bir şekilde yanıtlama durumum olsun istiyorum.


  • @Bbg21 Mobilde lawfully diye bir uygulama var. Case numaranizi uygulamaya girdiginizde, uygunlama case'inizi takip edip herhangi bir update'de bildirim gonderiyor. Alternatifi Uscis web adresinden manuel olarak dosyayi takip etmek.


  • @Bbg21 evet tam o bolumde size gelen postalar/bildirimler var. Posta size daha ulaşmadan oradan görebilirsiniz.
    fd9a9d08-63da-45ac-b819-7aeabca65e32-image.png


  • @Nihan-YILMAZ annenizin nufüs kayıt örneğinde tüm çocuklar görüneceğinden onu alıp, çeviri yaptırıp yükleyebilirsiniz. Kendi annemden sağlamasını yaptım tüm kardeşler görünüyor.


  • @sxtyblck nerden baktınız o habere.Nerdeyse 2 yıl olacak ancak Uscis sonucu yok.


  • @Samet-Ünlü merhaba.I 130 sonucunu nerden aldınız? Casa status takip ediyorum sürekli ancak acaba kaçırdıgımız baska bir yer mi var?


  • Merhaba , 11 mayis 2023 tarihinde online olarak i 130 formunu gonderdik ve iki hafta icinde alindi bildirimi posta ile ile adresimize geldi . Basvuruyu yapmamiz uzerinden 7 ay gecmesine ragmen dosya numarasini sorguladigimizda ( The receipt number entered is invalid, please try again. ) hatasi ile karsilasiyoruz . Bu konu hakkinda bir bilgisi olan var mi ?


  • @mistralcoo "IOE" ile başlayan kodu sorguluyorsunuz değil mi?


  • @kadargo evet IOE ile baslayan kodu sorguluyorum . Web paneline girdigimde bu sorunu en kisa surede duzeltecegiz mesaji var .


  • Arkadaşlar merhaba, Amerikan vatandaşı eşimle kısa bir süre sonra evleneceğiz. Benim önceki evliliğimden iki çocuğum var 8 ve 12 yaşlarında. Greencard başvurusu yapmak için ne tür belgeler gerekiyor bu üvey çocuklar durumunda? Avukatımızla konuştuk ama çocuk başı için $5bin dolar istedi, bu başvuru yapmak bukadar zor değildir heralde diye düşünüyorum. Ayrıca Çocuklar Türkiyede olucak bu süreçte


  • @Umutcum Merhaba, tebrik ederim.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak?page=1
    konu baslığındaki evraklardan durumunuza uygun olanları hazırlamanız gerekmektedir.
    Çoğumuz avukatla ilerletmiyoruz sürecimizi. Sizde yapabilirsiniz.
    Çocukların TR de olduğu bir konu başlığı ya da benzer bir tecrübe size yardımcı olacaktır. Arama bölümünden kilit kelimeler ile arama yapmanızı tavsiye ederim.


  • Merhaba,
    Eşim Green Card sahibi ve şuan ABD de çalışıyor. Ben Türkiye deyim. Burada okuduğum ve yaptığım araştırmalar sonucunda I-130 ve I-130A formalarını doldurmamız gerekiyor. Fakat bir hata yapmaktan koruyoruz. USCIS de oturum açıp online olarak formu doldurabileceğimize daire bir video izledim form sonunda yine online olarak da ödemeleri yapabiliyormuşuz. Bu işlemi yapan varsa ve deneyimlerini paylaşırsa çokk memnun olurum. Ayrıca bu süreç ne kadar sürüyor onu da merak ediyoruz... Şimdiden teşekkür ediyorum. Mutlu yıllar dilerim 🙂


  • Merhaba @crazycells . Greencard ile amerikadayım annem ile birlikte. Annem turist vizesiyle burada. Ben annem için I-130 formunu doldurabiliyor muyum?


  • @idilgokcen Anne babaya greencard basvurusu yapabilmek icin US citizen olmalisiniz diye biliyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

113
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum