Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Delaware

Diğer Eyaletler
197 43 18.3k 44

• dostlar selam , delaware radarımda bir eyalet ben vergi kdv suç oranı yaşam pahalılığı gibi konuları kriter alıyorum , orada yaşan vatandaşlarımıza sormak isterim , ne kadar vergi kesintisi yapılıyor ? Delaware 'e direk uçuş yok philadelphia ya iniş yaptıktan sonra eyalete nasıl gidilir ? room mate yaygınmıdır ? güvenli yerler nasıl bulunur ? kdv sıfır olduğu için gerçekten ucuzmu ? ehliyet sınavında araç bulmak zorunluluğu varmı ? yani bazı eyaletlerde aracı kendin getirmek zorundaymışsın şimdiden teşekkürler

• @Sadullah-Baçin

15 yildir Delaware'de yasayan birisi olarak kisaca cevaplar vereyim.

Philly'den Delaware'e Amtrack tren ile, taxi/uber/lyft ile veya Greyhound otobus ile gidilebilir. Hepsi de havaalaninda bulunabilir.

Roommate icin asagidaki veya benzer websitelerini inceleyebilirsiniz. Newark'da University of Delaware campusleri var ve ozellikle downtown bolgesi tipik bir universite bolgesi. Genelde ogrenciler roommate seklinde kalacak yer buluyorlar.

https://kangaroom.com/rooms/us/delaware

Guvenli yerler genel anlamiyla Wilmington sehri downtown bolgesi haricindeki hemen hemen heryer. Ayni sekilde bir bolge de Dover sehrinde var.

Sales (satis) vergisi yok. O yuzden, cevredeki diger eyaletlere gore alisveris daha ucuzdur. Emlak vergileri daha dusuktur.

Ehliyet sinavinda kendi aracinizi temin etmeniz gerekiyor. Baska turlu surus testine giremezsiniz. Bir arkadasinizin araci da olabiliyor. Veya kiralik arac da olabilir.

Delaware de eyalet income (gelir) vergisi vardir. Asagidaki cizelge sanirim guncel olmali.

de tax rates.PNG

• @MySea harikasınız üstad , işiniz rast gelsin herşey gönlünüzce olsun saygılar sevgiler

• Delaware de yasayan bir arkadasin Youtube kanali:

https://youtube.com/@amerikadan24

• Newark, Delaware de bu yaz acilan yeni bir Turk restauranti.

https://istanbulgrillde.com/

• @MySea ALLAH hayırlı işler bol müşteriler versin ancak urfa kebap yok ondan urfalılar gitmez oraya

• @ayvalik10 Orasini bilemem. Ben gecenlerde isyerinde arkadaslari ogle yemegi icin goturdum, hepsi cok memnun kaldilar. Yemekler cok iyiydi. Ayrica buraya gore oldukca ekonomikti. 7 kisi yemekler, soft icecekler ve tatli dahil $125 geldi.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@MySea sitesinde zaten fiyat listesi var çok güzel bir şey en azından ne yiyeceğini ne kadar tutar bilirsin.

• @MySea Merhaba, Delaware de ehliyet sınavı için Türkçe girilebiliyor mu? Proof of address kaç tane istiyor acaba?

• @ramsen18 Bildigim kadariyla Turkce test yok. Address proof iki adet gerekiyor.

• @MySea Teşekkür ederim, peki bir soru daha sorabilir mym? GC kazandık ve ekimde ayında eşimle birlikte ocean citye geldik. new castle veya dover a yerleşme düşüncemiz var. Sebep olarak year round olması, verginin sıfır olması, düzenimiz oturduğu zamanda şirket kurma fikrimizin olması. 15 yıllık tecrübelerinize dayanarak soruyorum peki siz tavsiye eder misiniz? Önerileriniz neler olur?

• @ramsen18 Bu konuda kesin birsey soylemek zor. Ocean City ve hemen kuzeyindeki Bethany Beach ve daha kuzeyde Rehoboth Beach yaz aylarinda oldukca kalabalik tatil yerleri.

Dover sehri Delaware'in baskenti. Cok buyuk bir sehir degil. Dover Air Force ussu var orada. Onun haricinde cok fazla bir ozelligi yok. Ben eskiden is icin bir sure Dover'a gidis gelis yapmistim. Ama hic orada yasamadim.

Delaware de iki tane New Castle ismi var. Birisi kuzeyindeki New Castle county digeri ise yine kuzeydeki bu county deki New Castle kasabasi. Kasaba hakkinda cok bilgim yok. Zaten toplamda birkac kez sadece icinden araba ile gectim. County olan New Castle ise eyaletin en kalabalik county'si. Zaten Delaware de nufus kuzeyde daha yogundur. O yuzden kuzeyde ev ve kira fiyatlari da daha yuksektir.

Ne is yapmak istediginizi bilmiyorum ama ev ve kira fiyatlari Dover ve daha guneylerde, kuzeye gore daha uygun olabilir. Onun haricinde Delaware kucuk bir eyalet oldugu icin, kuzey ve guney arasinda yasam bakimindan cok buyuk farklar bence yok.

• @MySea Zamanınızı ayırıp bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.

• Benzin alirken cektim bu sabah.

Bu arada benzin gallon $3.40

20240412_125342.jpg

• Merhabalar Delaware de durumlar ne bilgi paylaşabilir misiniz green card mülakatını geçersem eğer o eyalete gelmeyi düşünüyorum

• Austin/TX'da bu sabah 3.00'dan aldim.

• @kayaomerrrr Tam olarak ne sordugunuzu bilemiyorum ama bir durum degerlendirmesi yapayim:

Bugun hava yaklasik 83 Fahrenheit dereceydi. Artik klimalari calistirmaya basladik, geceleri aslinda cok sicak degil. Pencere acik sekilde klimasiz uyunabiliyor rahatlikla.

Bu yaz, cok sasirtici bir sekilde, cok ama cok az sivrisinek var. O yuzden ogleden sonra ve aksamlari bahcede cicekler icinde rahatca oturup cay falan icip takilabiliyoruz.

Arka bahcede her yaz oldugu gibi bu yaz da kucuk bir bostanligimiz var. Domates, biber, fasulye, marul, lahana, nane, sogan, sarmisak var bu yaz. Meyve olarak da cilek, blueberry, seftali, erik, elma ve incir var. Dut agacimiz da bu yaz iyi meyve verdi ama artik sonu geliyor. Kucuk bir nar fidanimiz var, boyu yarim metreden biraz uzun ve uzerinde 5 tane cicek var. Meyveye donmesini heyecanla bekliyoruz! Gecen yaz bol bol incir yemistik, bu yaz da ayni performansi bekliyoruz..

Bugun buradaki en buyuk alisveris merkezi olan Christiana Mall’a gittim. Hem biraz alisveris yaptim, hem bazi iadeler vardi, onlari verdim hemde Nordstrom Cafe’de kahve ictim. Oldukca kalabalikti. Insanlar surekli alisveris yapiyorlar. Food Court cok kalabalikti, neredeyse oturacak yer yoktu.

Ben Nordstrom Cafenin onundeki bolgedeki koltuklarda oturup kahvemi ictim. Yasli bir adam yanimdaki koltuga oturdu. O da kahve iciyordu. Biraz konustum. Vietnam gazisiymis. Torunlari alisveris yapiyorlarmis, onlarla gelmis. Savas sirasinda yakininda bir el bombasi patlamis. Yarali kurtulmus. Birkac tane ameliyat gecirmis. Iki yil kadar rehabilitasyon merkezinde kalmis. Iki yil boyunca kendisi gibi gazilerle orada vakit gecirmis. Hergun poker oynayip, gizli gizli icmisler. Sonra kendisine hukumet postanede is ayarlamis. 10 yil kadar posta dagitmis. Sonra sagligi kotulesmis ve malulen emekli olmus. Sohbeti cok guzel ve samimiydi. Gittim iki kahve daha aldim, beraber takildik torunlari yanimiza gelinceye kadar…

Benzin bugunlerde gallonu $3.40 civarlarinda. Cok da takmiyorum. Zaten haftada iki gun isyerine gidiyorum. Isyeri 15 dakikalik mesafede. Diger gunler evdeyim. Gecen gun North NJ’e gidip geldim. Birisini Liberty havaalanina biraktim. Yaklasik 220 miles yaptim ve bir gallon benzin ile 42 miles yapmis araba.

Gecen ay is nedeniyle Atlanta’ya gittik. Orada benzin Delaware’den daha pahaliydi. Atlanta’da 5 gece kaldik, yanimda iki tane de isyerinden arkadaslar vardi. Her aksam baska bir restaurantta yemek yedik. En cok Marietta Diner begendim. Yunanli sahibi. Food Network kanalinda da cikmis, unlu bir restaurantmis. Yaklasik 45 dakika disarida bize oturmak icin sira gelmesini bekledik. Ben karisik tavuk sis ve doner istedim. Yaninda patates kizartmasi, pilav ve salatayla birlikte geldi. Yaninda bir tane de bira ictim. $40 odedim, bahsis dahil.

Son aksam Ray’s in the city adinda bir restauranta gittik. Dress code vardi. Oyle kotla, spor ayakkabiyla, sapkayla falan giremiyorsunuz. Rezervasyonsuz da giremiyorsunuz. Ayrica vallet parking var. Kafaniza gore park da yapamiyorsunuz. Nehir kenarinda nezih bir restaurantti. Disarida oturduk. Ben balik istedim. Yaninda karisik, meyveli ve sebzeli bir salata ve grit (ogutulmus misirdan yapilmis bir cesit pilav) ile geldi. Oldukca lezzetliydi. Yaninda bu defa sarap ictim. $60 odedim, bahsis dahil.

Diger restaurantlarda cok fazla detay yok. Bir aksam Mediterranean restaurant denedik, bir aksam Mexican takildik. Bir aksam da Brazilian buffet takildik.

Bu arada bir ogle molasinda Marietta downtown da bir cafede oturduk. Kahve ictik, pasta yedik. Bir digerinde baska bir cafede oturduk. Sarap ve bira ictik. Son gun ogleden sonramiz bosdu, Atlanta downtown da akvaryumu ziyaret ettik. Giris icin kisi basi $56 odedik. Ben biraz kucuk buldum ama arkadaslar begendiler. Bence Baltimore daki akvaryum daha buyuk ve daha iyi.

Delaware de hot pot restaurantlar var. Arada sirada gidiyoruz. Onunuze isterseniz grill isterseniz sicak corba seklinde pisirebileceginiz birsey getiriyorlar. Siz tabletten istediginiz etleri ve sebzeleri seciyorsunuz. Tabii ki isterseniz noodle cesitleri, pilavlar ve mantar cesitleri de var. Onlar pilav haric herseyi cig olarak getiriyorlar. Siz zevkinize gore ya grill de yada hot pot corbanin icinde pisiriyorsunuz. Tabii ki masada ocaklar var, yani sicak! Ve istediginiz kadar siparis edip yiyebiliyorsunuz. Yani limitsiz. Arka arkaya tabletten siparisler verebilirsiniz. Kisi basi $25 di en son ailecek gittigimiz yerde. Bu arada icki yok ama soft icecekler free.

• @MySea teşekkür ederim bilgilendirme için,bir soru daha sormak istiyordum aşçılık işiyle uğraşıyorum Delaware de beachlerin daha yaygın olduğu ilçe neresi aşçılık için hangi ilçeyi tercih etmeliyim?

• @kayaomerrrr Rehoboth Beach bolgesi plajlarin oldugu ve yazlari cok kalabalik olan bolge. Mayis sonundan Eylul basina kadar yogundur. Diger aylarda cok daha sakindir.

Benzer Başlıklar

• Washington (State)

Diğer Eyaletler washington
    163
    1
    2 Oy
    163 İleti
    18k Bakış
    A
    @Serapp Serap Hanımcığım ne güzel yazmışsınız :) Sormayın, son dakika sürprizi ile allak bullak olduk aslında ama belki bir gün kahve içme şansımız olursa detaylı anlatırım size, kabaca hayatın ya da Allah'ın bir bildiği var ve planları tamamen o yaptı diyebilirim. Son 1 ayda oldu ne olduysa :) Hem Austin'den hem de WA'dan güzel teklifler geldi, başta biraz arada kaldık ancak hem finansal olarak hem de kariyer açısından açık ara önde olan WA oldu. Güneş benim için önemliydi aslında -güneş enerjisiyle çalışıyorum diyebilirim- ama bulut ve yağmura rağmen WA'nın doğası ve camping fırsatları o açığı belki kapatır umuduyla ve tabi eşimin kariyeri için gelen bu güzel fırsat için ben çok da tereddüt etmedim açıkçası.. İnşallah umduğumuz gibi güzel bir başlangıç olur bizim için de.. Sizin de güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim 🌸
  • Minnesota

Diğer Eyaletler minnesota
    28
    1
    1 Oy
    28 İleti
    4k Bakış
    Unlucky 0U
    @minnesota hocam bir sorum vardı. Minneapolis de iş fırsatları nasıl acaba? Şehirin toplu taşıma ağı nasıl? Genel olarak önerir misiniz bu eyaleti?
  • Illinois

Diğer Eyaletler illinois chicago
    68
    1
    2 Oy
    68 İleti
    9k Bakış
    JesusBelieverJ
    Chicago eyaletini görünce aklıma ilk gelen Al Capone ve ondan korkmayan tek rakibi Hymie (Earl) Weiss geliyor. Her ne kadar Capone dan korkmayan tek gangster olsa da sonu bazilikanın önünde otomatik silahlarla taranarak öldürülmek oldu. İkisi de aynı mezarlıkta (Katolik) yatıyor. Paylaşamadıkları bölgelere şimdi başkaları hükmediyor... Nerden aklıma geldi şimdi bunlar? -He pardon Chicago eyaletini görünce...
  • Alabama

Diğer Eyaletler alabama
    34
    1
    0 Oy
    34 İleti
    6k Bakış
    Peyk74P
    Şu an orada olan var mı bende orayı kestirdim gözüme :))
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k