Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kanada Turist Vizesi Başvurusu

Kanada
1.4k 218 121.9k 195

• @ibrahimasar hocam süre ortalama, yani adamlar geriye dönük belirli bir sürede onay süreci tamamlanan herkesin ortalamasını alıp yazıyorlar. Fikir versin diye. Orada ortalama 110 yazıyorsa %80 ihtimalle 80-140 gün arası sonuçlanacak diye beklentiye girmek gerekir normal dağılımdan. Başvuruların %20'si de 200 gün, 30 gün gibi daha ender sürelerde sonuçlanacaktır.

Ayrıca yazan iş günü değil takvim günü.

• Gecenlerde fas ( morocco )'da deprem olmustu. Kanada fas vatandasları içinde depremden dolayı gene ts2023 gibi acık calısma izni basvuru hakkı vermiş. Kodu MAR2023 olarak belirtmişler ama şartı depremin oldugu gun kanada içinde bulunan fas vatandaslarını kapsıyor.. Demekki ts2023 konusunda deneyim kazandılar ve artık herkese calisma izni vermiyorlar sanki..

• Merak edilen en önemli konulardan bir tanesi TS2023 - open work permit varsa ve TRV- Visitor vize ile kanadaya giriş yaptıgımızda 6 ay sonra kalıs suremizi uzatmak icin herhangi bir işlem yapmamız gerekiyor mu ?

Neticede Visitor / turist statusu ile giriş oldugundan maksimum 6 ay kalıs hakkı oluyor. CBSA - Pasaport kontrol ve sınır bilgileri buna göre sisteme giriş yapıyor deniliyor. Bizdeki work permit ise IRCC tarafından veriliyor ve bu iki farklı departmant.

TS2023 yeni bir konu oldugu icin bu kalıs suresini henuz pratikte deneyimleyen yok gibi ve bu 6 ay kalıs suresi uzatma konusu net degil gibi.

• Arkadaşlar Kanada turist vizesi için arkadaş davetiyesinin resmî kurumdan imzalatılması yada aslının olması gerekli mi? Evrakı tarayıp gönderse olmuyor mu? Davet mektubu ile ilgili spesifik detaylar konusunda bilgi sahibi olan var mı acaba?

• TS2023 e başvurduktan tam 7 ay sonra bir correspondence letter aldım. Sanırım bir kaç gün içinde bir sonuç alacağım nihayet. Bu konuda rekor bende olmalı 210 gündür bekliyorum.

• Kanada vizesine başvururken herkes 6 aydan az şeklinde mi başvuruyor genel olarak nasıl başvurdunuz? Ve 6 aylık mı çıktı yoksa pasaport süresi kadar mı?

• @thisistheway Turist vizesinde normalde pasaportunuzun bitiş tarihine kadar vize veriliyor.

• @Forsted 6 aydan az veya 6 aydan uzun şeklinde iki şekilde başvuruluyor. Pasaport süresi kadarsa böyle bir ayrım neden var? Geçerlilik süresi pasaport süresi kadar, en fazla kalış ise 6 ay anlamında olabilir mi şengen gibi?

• @thisistheway Çünkü ülkede vize ile tek seferde en çok 6 ay kalabilirsiniz. 6 aydan fazla kalacaksınız ya öğrenci yada çalışan olmalısınız. Bunun içinde study permit veya work permit almalısınız.

• Nihayet başvurduktan tam 211 gün sonra 3 yıllık çalışma iznim onaylandı. Darısı diğer arkadaşların başına.

• ⭐⭐

Depremle hiç alakası olmayıp İstanbul ordan burdan dil bilmeden yol bilmeden 3 yıl calişma vizesi alanlar nasıl yapıyor yalan beyanmı

• @deepblue35 hayırlı olsun da neden bu kadar geç sonuçlandı🫣

• @Seda-Uysal-Avcı İlk başvurduğumda pasaport süremin dolmasına çok az bir zaman kalmıştı. Ben ilk başvuranlardan biriydim. Karar çıktıktan ertesi gün başvurdum. Zaten Kanada daydım. 3 yıl veremedikleri için reddetmediler ama sona attılar ve unuttular sanırım. Yazın Türkiye ye gidip pasaportu yeniledim ve bunu bildirdim. Anca tekrar sıra geldi sanırım :beaming_face_with_smiling_eyes:

• @Calibraturbo Çalışma izninin depremden etkilenmekle bir ilgisi yok. Tek şart başvururken Kanada da olmak. Ben deprem olduğunda Kanada daydım mesela.

• @deepblue35 gelmiş ya sevinelim o zaman☺️ çalışma izniniz başvurduğunuz tarihe göre mi sonuçlandığı tarihe göre mi vermişler? dile kolsy 7 ayı boşa geçirmek gibi çok can sıkıcıbir durum🫣

• @Seda-Uysal-Avcı Sağolsunlar dün itibariyle vermişler :grinning_face:

• @lastdays46, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu

Merak edilen en önemli konulardan bir tanesi TS2023 - open work permit varsa ve TRV- Visitor vize ile kanadaya giriş yaptıgımızda 6 ay sonra kalıs suremizi uzatmak icin herhangi bir işlem yapmamız gerekiyor mu ?

Neticede Visitor / turist statusu ile giriş oldugundan maksimum 6 ay kalıs hakkı oluyor. CBSA - Pasaport kontrol ve sınır bilgileri buna göre sisteme giriş yapıyor deniliyor. Bizdeki work permit ise IRCC tarafından veriliyor ve bu iki farklı departmant.

TS2023 yeni bir konu oldugu icin bu kalıs suresini henuz pratikte deneyimleyen yok gibi ve bu 6 ay kalıs suresi uzatma konusu net degil gibi.

6 ay konusu net. Canada.ca da bu konuda bir bölüm okumuştum. Çalışma iznine başvurduktan sonra, izin 7 ayda da çıksa statü değişikliğine başvurduğun için 6 aylık süre artık statü değişikliği başvurun sonuçlanana kadar dikkate alınmıyor. Statün değiştiği zaman ise giriş çıkışta, çalışma izni evrakını da sistemde gördüklerinden, neden 6 aydan fazla kaldın diye sormuyorlar. Bir nevi evrakı olmayan bir oturum izni gibi iş görüyor çalışma izni 3 yıl boyunca.

• Arkadaşlar merhabalar. Çıldırmak üzereyim. 4 ağustosta parmak izi verdim ve hala tek bir mail gelmedi. Naptı bunlar klozete mi attı başvurumu? Bunu hızlanırmanın ya da bilgi almanın nasıl bir yolu olabilir? Teşekkürler...

• Çalışma izni IRCC tarafından duzenleniyor ve kişiye veriliyor. Ülkeye giriş / çıkış kontrolleri ve kalış süreleride CBSA tarafından kayıt ediliyor. Yani iki ayrı departman.

Örnek: TS2023 ile open work permit aldık diyelim ve 10 yıllıkta TRV- Visitor vizemiz olsun. Kanada dışına çıkıp tekrar kanadaya girişlerde CBSA - Pasaport kontrol ve ülkeye giriş kayıt sistemi sizi TURIST / VISITOR olarak girişe izin vermiyor mu ? Yoksa WORKER olarak mi girişte kayıt ediyor ? Neticede TRV- Visitor olarak giriş yapıyoruz.

• @baharlıbahceli, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu

Arkadaşlar merhabalar. Çıldırmak üzereyim. 4 ağustosta parmak izi verdim ve hala tek bir mail gelmedi. Naptı bunlar klozete mi attı başvurumu? Bunu hızlanırmanın ya da bilgi almanın nasıl bir yolu olabilir? Teşekkürler...

sisteme girip kontrol ettiniz mi? cok uzun bir zaman :/

Benzer Başlıklar

• Kanada'da geçim çok mu zor?

Kanada
    26
    0 Oy
    26 İleti
    2k Bakış
    praguebudapestP
    @ibrahimasar çok doğru tespitler ve özellikle son zamanlarda masraflarda çok fena artışlar var. İş bulma sıkıntısı ve giderleri karşılamada çok zorlanılıyor.
  • Aracı Şirket ile Kanada Göçmenliği Başvurusu Yapmak

Kanada kanada vize amerika vizesi
    3
    0 Oy
    3 İleti
    420 Bakış
    XFatihXX
    Çoğu başta 5 10 Euro gibi bir analiz ücreti istiyor. Akabinde 700 Euro'ya yakın para isteyip dolandırıyorlar. Sizinkisi hangi kapsam bilmiyorum :)
  • Geciken Öğrenci Vizesi

Kanada kanada vize öğrenci
    3
    1 Oy
    3 İleti
    329 Bakış
    crazycellsC
    @daywalker, içinde söyledi: Geciken Öğrenci Vizesi Merhaba arkadaşlar, Kanada öğrenci vizesine başvurdum. 4 haftadır herhangi bir yanıt gelmedi. Tecrübesi olan var mı ? En fazla kaç hafta sürebiliyor? Bu arada ek bilgi ulastirdilar, konsoloslugun 8 haftaya kadar yasal suresi varmis zaten, dolayisiyla 4 hafta daha haber alamazsaniz telaslanmayin. Daha sonradan olumlu veya olumsuz sonucu aktarirsaniz sevinirim, bu aralarda ABD konsolosluklarinin durumundan dolayi Kanada'yi tercih eden baska ogrenciler de var. Aktarilan bilgiler herkesin isine yarayacak.
  • Kanada'ya öğrenci vizesi ile giderek göçmen olmak

Kanada
    226
    32 Oy
    226 İleti
    19k Bakış
    lorenZoL
    şu an guncel crs taban puanınız nedir?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k