Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kanada Turist Vizesi Başvurusu

Kanada
1.4k 218 121.0k 195

• @bunebicimbahane parmak izi verdiğiniz güm yazan sayı sizin için geçerli olan ortalama süredir.

• Merhaba, 24 temmuz biometri verdim hala bekliyorum, geçerli abd vizem var daha önce 6 ay- 6 ay şeklinde kalmıştım amerika'da biri j1 biri turistti.
    Vakit çok daraldığı için amerika'ya gidip oradan kanada'ya tekrardan başvuru yapma olasılığımı merak ediyorum.
    1)Bu başvurumdan bi onay red gelmeden, gidip Amerika'dan başvruu yapabilir miyim?
    2)İlk başvurumu iptal mi etmem gerekir, öyleyse parmak izi tekrar mı vermem gerekir, ya da bu başvurum duracak ama 2. bir ırcc hesabı açarak en baştan mı başvırmm gerekir?
    Deneyimli olanlar varsa çok sevinirim.

• @ibrahimasar sanirim bu konuda yaniliyorsun. IRCC sitesi su sekilde bilgi paylasmis.
    Why has Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) switched from business days to calendar days to communicate its service standards?
    We have switched from business days to calendar days so that service standards are clear and easy to understand. Calendar days are more meaningful. Now, you do not need to account for public holidays or weekends when looking at service standards. Also, using calendar days makes it easier for us to plan and track its processes fairly and transparently.

Siz ne kadar eminsiniz business day olduguna? ve sanirim red alanlar hizli sekilde aliyor. onaylayabilecekleri kisilerin islemlerini daha uzunsurede cikartiyorlar. gecen duydugum bir depremzede red almis basvurudan 45 gun sonra.

• @bunebicimbahane "onaylayabilecekleri kişileri daha uzun sürede çıkartıyorlar" cümlenize tutunuyorum adeta umarım dediğiniz gibi olur

• Merhabalar, forumu bugün gördüm ve hemen üye oldum. Neredeyse bütün cevapları okudum belki soruma yanıt vardır diye ancak bulamadım.
    Depremzedeyim, deprem bölgesinde yaşamıyordum ancak tapusu benim üzerime olan evim yıkıldı ve ailemi kaybettim. Kanada'ya başvurmaya karar verdikten sonra biraz geç oldu ama yine de denemek istedim. Yalnız bir yerde takıldım. İlk form olan 5257 formunu doldurduktan sonra validate ettim ancak imzalayamıyorum. Birkaç arkadaşıma gösterdim yapamadık. Diğer belgelerde imza hiç sorun olmadı ama bu belgeyi imzalayamıyorum. Bir bilgisi olan var mı acaba?

• @bunebicimbahane kendi sitesinde degil de bir yazışma grubunda okumustum işgünleri olduguna dair. Umuyorum haftasonu dahil olsun o zaman. 87. 97. Gun red alanlar da var. Pek bir garantisi yok bence sürenin.

• @ibrahimasar hocam süre ortalama, yani adamlar geriye dönük belirli bir sürede onay süreci tamamlanan herkesin ortalamasını alıp yazıyorlar. Fikir versin diye. Orada ortalama 110 yazıyorsa %80 ihtimalle 80-140 gün arası sonuçlanacak diye beklentiye girmek gerekir normal dağılımdan. Başvuruların %20'si de 200 gün, 30 gün gibi daha ender sürelerde sonuçlanacaktır.

Ayrıca yazan iş günü değil takvim günü.

• Gecenlerde fas ( morocco )'da deprem olmustu. Kanada fas vatandasları içinde depremden dolayı gene ts2023 gibi acık calısma izni basvuru hakkı vermiş. Kodu MAR2023 olarak belirtmişler ama şartı depremin oldugu gun kanada içinde bulunan fas vatandaslarını kapsıyor.. Demekki ts2023 konusunda deneyim kazandılar ve artık herkese calisma izni vermiyorlar sanki..

• Merak edilen en önemli konulardan bir tanesi TS2023 - open work permit varsa ve TRV- Visitor vize ile kanadaya giriş yaptıgımızda 6 ay sonra kalıs suremizi uzatmak icin herhangi bir işlem yapmamız gerekiyor mu ?

Neticede Visitor / turist statusu ile giriş oldugundan maksimum 6 ay kalıs hakkı oluyor. CBSA - Pasaport kontrol ve sınır bilgileri buna göre sisteme giriş yapıyor deniliyor. Bizdeki work permit ise IRCC tarafından veriliyor ve bu iki farklı departmant.

TS2023 yeni bir konu oldugu icin bu kalıs suresini henuz pratikte deneyimleyen yok gibi ve bu 6 ay kalıs suresi uzatma konusu net degil gibi.

• Arkadaşlar Kanada turist vizesi için arkadaş davetiyesinin resmî kurumdan imzalatılması yada aslının olması gerekli mi? Evrakı tarayıp gönderse olmuyor mu? Davet mektubu ile ilgili spesifik detaylar konusunda bilgi sahibi olan var mı acaba?

• TS2023 e başvurduktan tam 7 ay sonra bir correspondence letter aldım. Sanırım bir kaç gün içinde bir sonuç alacağım nihayet. Bu konuda rekor bende olmalı 210 gündür bekliyorum.

• Kanada vizesine başvururken herkes 6 aydan az şeklinde mi başvuruyor genel olarak nasıl başvurdunuz? Ve 6 aylık mı çıktı yoksa pasaport süresi kadar mı?

• @thisistheway Turist vizesinde normalde pasaportunuzun bitiş tarihine kadar vize veriliyor.

• @Forsted 6 aydan az veya 6 aydan uzun şeklinde iki şekilde başvuruluyor. Pasaport süresi kadarsa böyle bir ayrım neden var? Geçerlilik süresi pasaport süresi kadar, en fazla kalış ise 6 ay anlamında olabilir mi şengen gibi?

• @thisistheway Çünkü ülkede vize ile tek seferde en çok 6 ay kalabilirsiniz. 6 aydan fazla kalacaksınız ya öğrenci yada çalışan olmalısınız. Bunun içinde study permit veya work permit almalısınız.

• Nihayet başvurduktan tam 211 gün sonra 3 yıllık çalışma iznim onaylandı. Darısı diğer arkadaşların başına.

• ⭐⭐

Depremle hiç alakası olmayıp İstanbul ordan burdan dil bilmeden yol bilmeden 3 yıl calişma vizesi alanlar nasıl yapıyor yalan beyanmı

• @deepblue35 hayırlı olsun da neden bu kadar geç sonuçlandı🫣

• @Seda-Uysal-Avcı İlk başvurduğumda pasaport süremin dolmasına çok az bir zaman kalmıştı. Ben ilk başvuranlardan biriydim. Karar çıktıktan ertesi gün başvurdum. Zaten Kanada daydım. 3 yıl veremedikleri için reddetmediler ama sona attılar ve unuttular sanırım. Yazın Türkiye ye gidip pasaportu yeniledim ve bunu bildirdim. Anca tekrar sıra geldi sanırım :beaming_face_with_smiling_eyes:

• @Calibraturbo Çalışma izninin depremden etkilenmekle bir ilgisi yok. Tek şart başvururken Kanada da olmak. Ben deprem olduğunda Kanada daydım mesela.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k