EB-2 süreci ile ilgili daha önce bu süreçten geçen arkadaşlara 1-2 sorum olacak, Ayrıca şimdiye kadar ki sürecimizi bilgilendirici olması açısından paylaşacağım.
Chen immigration ile çalışmaya başladık. Burada daha profesyonel bulduğum için bu firmayı tercih ettim. Ellisporter ile görüştüm başvuruyu letter olmadan yapmayı teklif ettiler, bu çok mantıklı gelmedi. Ayrıca buradan bir arkadaşın önerdiği Amerikanvizem.com aracılığı ile bir avukat ile görüştüm. Aslında süreci açıklaması açısından oldukça beğendim fakat bu US tabanlı firmaların aksine kendisi refund seçeneği sunmuyor. Bu konuda haklı nedenleri olabilir fakat bizim için geri ödeme garantisi önemli bir artı oldu.
Chen ile ön anlaşmayı imzaladıktan sonra, education verification yapmamız gerektiğini ve buna hızlı başlamanın iyi olacağı belirtildi. Bunun için çeşitli önerilen kurumların olduğu bir websitesi iletiyorlar. Okulun direk anlaşması olduğu için education verification için WES tercih ettim. (yaklaşık 250 dolar gibi tuttu)
Şuan ki süreçte recommendation letter için 2-4 kişi bulmam gerekecek. 1 tanesi için TR de çalıştığım ortak çalışmam olmayan 10k üzeri citation olan bir hocamız var onu tercih etmeyi düşünüyorum. Bunların tarafsız kişiler olması ve alanında başarılı kişiler olması önemli. Bu konuda daha önce US de çalışmamış arkadaşlar nasıl bir yol izledi bunu merak ediyorum.