Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @dpdemir Çok teşekkür ederim normal süreç devam etse belki iki sene sürebilir ama çok umudum olmasa da şansımı deneyeceğim. Benzer şekilde erkene alabilen var mı merak ettim açıkçası

• @Biyolog Evet, depremzede oldugunu belgeleyerek randevusunu hemen alan oldu. EB3 kayegorisiydi yanılmıyorsam.Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler” başlığında 4.sayfada Mustafa Kemal Atay adlı kullanıcı depremzede olduğunu ve mülakatının öne alındığını yazmıştı.

• @dpdemir cok tesekkur ederim umarim hepimiz bir an önce mulakat tarihlerimiz aliriz

• @Biyolog Rica ederim. İşiniz rast gitsin.

• Burada ve farklı forumlardaki araştırmamız ve daha önce başvuran arkadaşlarımızdan dolayı Chen Immigration ile bu sürece başlamaya karar verdik.
    Burada merak ettiğimiz ve bizim için önemli bir konu TR randevu süresinin uzunluğu.

Yurt dışı farklı bir ülkede oturma iznimiz olmadan dosya taşıma konusunda öneriler veya tecrübeleri ile destek olabilecek olanlar var mı?
    İngiltere için turist vizemiz var fakat oturum olmadan buraya dosya taşımak mümkün olur mu? GC başlığında bu konuda bir çok farklı yazı var fakat EB2 sürecinde ne kadar uygulanabilir?

Sayfaları daha detaylı incelediğimde DV sürecinden farklı olarak EB-2 için dosya taşımak pek mümkün değil sanırım.

• @Biyolog faydası dokunur mu bilmiyorum ama isterseniz şu linke bir göz atın derim. https://www.uscis.gov/newsroom/immigration-relief-in-emergencies-or-unforeseen-circumstances

• Chen EB-2 Başvurusu sonrası Master için denklik almamız gerektiği ile ilgili bir mesaj aldık. Bunun için önerdikleri şirketlerin bir listesini iletmişler. Daha önce bu başvuruyu yapan arkadaşlar hangi şirketi tercih ettiler?

• @chemistontheroad ECE yi tavsiye ederim fiyat performans gayet iyi ama mumkunse tum egitim hayatinizin denkligini yapsinlar toplu olarak cok fiyat farki odemezsiniz size ilginc gelebilir benim lise diplomasini dahi istedi USCIS bir suru vakit kaybettik. Chen cok nadir boyle bir kanit istendigini soyledi sonucta zor da olsa liseden phd ye kadar tum egitim hayatim icin
    denklik alindi

• Merhabalar NVC ye belgeleri gonderdikten sonra belgeleri aldiklarina dair herhangi bir mail atiyorlar mi?

• @IKCIVIL-IKCIVIL Hayır, herhangi bir mail gelmiyor. DHL Fedex'le gönderirseniz tek elimizde olan şey teslim edildi belgesi oluyor.

• @u2rem Ankara'da 12 vize görünüyor, her nasılsa hiçbirini tanımıyoruz. Tanıdığımızın tanıdığının tanıdığı bile yok 😞 Maalesef bize hiçbir öngörü sunamıyor bu rakamlar. Gerçekten çok ilginç...

• EB-2 süreci ile ilgili daha önce bu süreçten geçen arkadaşlara 1-2 sorum olacak, Ayrıca şimdiye kadar ki sürecimizi bilgilendirici olması açısından paylaşacağım.

Chen immigration ile çalışmaya başladık. Burada daha profesyonel bulduğum için bu firmayı tercih ettim. Ellisporter ile görüştüm başvuruyu letter olmadan yapmayı teklif ettiler, bu çok mantıklı gelmedi. Ayrıca buradan bir arkadaşın önerdiği Amerikanvizem.com aracılığı ile bir avukat ile görüştüm. Aslında süreci açıklaması açısından oldukça beğendim fakat bu US tabanlı firmaların aksine kendisi refund seçeneği sunmuyor. Bu konuda haklı nedenleri olabilir fakat bizim için geri ödeme garantisi önemli bir artı oldu.

Chen ile ön anlaşmayı imzaladıktan sonra, education verification yapmamız gerektiğini ve buna hızlı başlamanın iyi olacağı belirtildi. Bunun için çeşitli önerilen kurumların olduğu bir websitesi iletiyorlar. Okulun direk anlaşması olduğu için education verification için WES tercih ettim. (yaklaşık 250 dolar gibi tuttu)

Şuan ki süreçte recommendation letter için 2-4 kişi bulmam gerekecek. 1 tanesi için TR de çalıştığım ortak çalışmam olmayan 10k üzeri citation olan bir hocamız var onu tercih etmeyi düşünüyorum. Bunların tarafsız kişiler olması ve alanında başarılı kişiler olması önemli. Bu konuda daha önce US de çalışmamış arkadaşlar nasıl bir yol izledi bunu merak ediyorum.

• Forumda sormak için doğru yer mi bilmiyorum, inşallah doğru yerdir henüz yeniyim🫣 NVC’ye gönderilecek olan nufüs kayıt örneğini, her aile bireyi için ayrı ayrı mı alınması gerekiyor? Bir de çeviri gerekiyor mu?

• @chemistontheroad Hocam, Amerika'da çalışan, ortak yayınınız/projeniz olmayan, dolaylı olarak ulaşabileceğiniz akademisyenler bulmanız gerekiyor. Bu süreçte bazı hocalarımız kendi yayınlarına atıf yapan kişilere rastgele mailler attılar. Bu yolla olumlu geri dönüş alanlar oldu. (mail örneğini Chen size gönderiyor) Diğer yol ise amerikada çalışan arkadaşlarınızdan rica edip, kendi bölümlerindeki hocalarla sizi mail yoluyla tanıştırması. Süreci bilen ve kendileri de bu yollardan geçmiş göçmen hocalar zaten hemen onay veriyor. Bu mektubu yazmanın kendilerine herhangi bir yükümlülük getirmediğini biliyorlar.

• @nevadasfault evet, herkes için ayrı ayrı alınıyor. ingilizce çeviri konusunda farklı deneyimler var. kendileri çevirip gönderen de oldu, yeminli tercümana çevirten de... ( Bu forumun 1. sayfasında google docs belgesi var, oraya bilgilerinizi girerseniz hepimiz için yol gösterici oluyor, teşekkürler)

• @GÖK kıymetli bilgiler verdiniz teşekkür ederim, formül A yollamıştım ingilizce çevirili şekilde, reddedilme ihtimaline karşı nüfus kayıt örneğide alacağım.
    Benim kategorim Eb-3 ama, farketmiyorsa gireyim tabiki.

• @u2rem Bir ay bile ilerlememiş ya. Nasıl h ilerleme olmaz. Can sıkıcı.

• Kasım verileriyle aynı evet bir değişiklik yok

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

154

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |